Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Canım hemoroid değil fissür de olabilir. Bilirim, kötü bir derttir. Fissür de meme benzeri oluşum yapar, kabızlık yüzünden (ishalde de tahriş yüzünden) deride çatlama ve iltihapla gelişen bir hastalık. Fissür ya da hemoroid ya da anüsteki sorunlar için genel cerrahiye gidiliyor genelde ama gastroenterolojiye de başvurabilirsin genel bağırsak sorunu da olduğundan. Unutma hemoroid ile fissürün tedavileri çok farklı, ne olduğunu ancak doktor anlar. Bu yüzden sakın utanıp çekinme git doktora anlat derdini muayeneni ol, ihmal ettikçe ameliyata kadar gidiyor . Ama yol yakinken tedavi ediliyor.
Kabızlıktı ishaldi derken zaten anüste sorunlar başlamış, derken onun iltihabı tüm bağırsağı daha da hassaslaştırır, iltihabı arttırır vs vs. Bu bir kısır döngü. Gastrit de olabilir eşlik eden, baharda çok azar mide bağırsak hastalıkları zaten.
Doktora gidene kadar sıkıntının biraz azalması için varsa kantaron yağı sür anüse. Ağrın çoksa anestol krem de ağrıyı hafifletir. Bir eldiven kullanarak biraz içe de ulaştırmaya çalış kremi ya da yağı. Yağ ya da kremle dışarı taşan meme yapısı varsa içe nazikçe masajla it. Kremden önce sıcak oturma banyosu ya da sıcak bir duş yaparsan da çok rahatlarsın, daha rahat içe itersin. Özellikle kantoron yağı bölgeyi de kayganlaştıracağından daha rahat tuvalete çıkabilirsin belki, günde birkaç defa sürmeye çalış. Ancak bunlar tedavi değil, ancak ağrıyı sızıyı belki biraz hafifletir, zararın ilerlemesini belki önler. O bölgenin yapısı çok farklı ve çatlaklar ya da hemoroid memeleri sadece dışarıda değil derinlerde de oluyor. Bu yüzden hiç utanıp çekinme doktora git bir teşhis koysun. Bu illetin şifası doktorda, hele ki yeni iken tedavi başarılı oluyor.
Ayrıca acı, baharatlı, çok yağlı, çok kuru beslenme. Gazlı içecekler içme. Dengeli beslen, gaz yapmayan dokunmayan sebzelerden ve meyvelerden az az yavaş yavaş yemeye çalış Kabızlık varsa sabahları birkaç kuru incir ya da kuru kayısı yiyebilir üzerine ılık su içebilirsin. Ama dediğim gibi bunlar ancak "belki" hafifletir, tedavi değil. İshal yapıcı ilaçları çok dikkatli kullan, çünkü ishal de anüsteki iltihabi durumu arttırabilir. Ayrıca kanama da olabilir, tuvalet kağıdına bulaşan parlak renkli az miktar kan görürsen korkma ama ihmal de etme olur mu.
Şikayetlerin azalsa hatta geçmiş olsa bile doktora anlat yaşadıklarını. Çünkü bunlar ataklar halinde oluyor. Yani bir kere olunca genelde tekrarlıyor. Umarım şifa bulursun daha fazla ilerlemeden. Tekrar çok geçmiş olsun...

kızlaaaar,
Yapı gereği stresli biriyim. iş gereği de satışlar , hedefler falan filan ay sonları derken iyice strese girip yemekten bile kesildiğim oluyor.

4 yıla yakındır bağırsak sorunu yaşıyorum. stres yaptığım zaman direkt tuvalete koşar içimi bir güzel boşaltırım. birde yemekten kesilirim canım hiç bir şey istemez. bu duruma öyle bir alışmışım ki hayat felsefem olmuş doktora gitme gereği bile duymamışım.

Gelelim konuya,
geçen gün yumurtalığım da kist tespit edildi birde CA testleri yapıldı fakat bu yükselişler, sadece yumurtalığımda ki basit kist ile ilişkili olmadığı anlaşılınca beni doğru direkt Genel cerraha yönlendirdiler..

şimdi bakalım IBS ile ilgili bir sürpriz ile karşılaşacak mıyım ?

bana söylediği şu:herşeyin mükemmel olmasını isteyen,çalışan,fazla sorumluluk sahibi bayanlarda daha çok görülürmüs resmen beni anlatmış

Selam arkadaşlar. Ben kabızlığın ağırlıkla olduğu bi ibs hastasıyım ve 6 haftalık gebeyim. Çok korkuyorum sürekli kabız olup bebeğime bi zarar verir miyim veya şişkinlik zaten o kadar çok ki bi de Bebek büyüdükçe neler olacak karnımda. Duygusal olarak çökmüş durumdayım. Ağır ibsli olup da gebelik deneyimi yaşayan birileri varsa Allah Rıza'sı için yardım istiyorum. Şişkinliğim hiç bitmiyır hiççç

Ben çok zorlanıyorum gezmeyi çok seviyorum ama rahatsızlıktan tam anlamıyla hiç birşeyi tam yapamıyorum yemekleri seçiyorum rahatsız etmesin diye çok karışık yemiyorum çok çabuk acıkıyorum streste daha çok oluyo Mutlu ol ak gerek devamlı ama Nasıl geçer bilgisi olan var mı bendeki sorun şişkinlik şişkinlik yemekten sonra özellikle bir de az yendiğinden çok acıkıyorum çözümü kurtulan var mı hayallerimi ve yapacaklarımı kısıtlıyor çünkü sosyal hayatı olumsuz yapıyo iyileşen varmı çözümü bilgisi olan paylaşabilir. Mi lütfen

Ben çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Evet rahatsızlığım yüzünden koşa koşa eve gittiğimi bilirim, ama sonrasında rutin işlerime devam ettim. Bu rahatsızlık benim bir yılımı çaldı. Ne zaman yediğime çok dikkat etsem daha çok dokundu. İyi olduğunuzu düşünün hep. Stres yapmamaya çalışın. Umarım iyi olursunuz. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…