Canım hemoroid değil fissür de olabilir. Bilirim, kötü bir derttir. Fissür de meme benzeri oluşum yapar, kabızlık yüzünden (ishalde de tahriş yüzünden) deride çatlama ve iltihapla gelişen bir hastalık. Fissür ya da hemoroid ya da anüsteki sorunlar için genel cerrahiye gidiliyor genelde ama gastroenterolojiye de başvurabilirsin genel bağırsak sorunu da olduğundan. Unutma hemoroid ile fissürün tedavileri çok farklı, ne olduğunu ancak doktor anlar. Bu yüzden sakın utanıp çekinme git doktora anlat derdini muayeneni ol, ihmal ettikçe ameliyata kadar gidiyor . Ama yol yakinken tedavi ediliyor.benim hastalık geçmişim çok eskiye dayanmıyor aslında. yani 2-3 aylık mesele. tekrar doktora gidicem artık yapıcak bişiy yok. ama dahiliyeci de pek ilgilenmiyor ki, gastroenterelojiye sevk ettirmem lazım kendimi. Hemoroid demişken, sanırım o da başladı bende. Az önce yine tuvaletimi yapmaya çalışırken daha önce hissetmediğim bir yumuşaklık hissettim o bölgede. sanırım bağırsak dışarı çıkması diye tabir edilen şey bu. kıvrımlı gibi bir şey, off tabir edemiyorum.Şimdi de yanma hissediyorum makat bölgesinde. Kafama takmiyim kendiliğinden geçer dedikçe her gün daha başka boyutlara varmaya başladı bu mesele
yaklaşık iki yıl önce aynı sorunu yaşadım.böbrek rahatsızlığım olduğunu düşünerek gittim.ama nasıl bir ağrı,kesin b i sorun var diye düşündüm.dr şikayetlerimi dinledi.tahliller testler yapıldı.veeee hiç bir şeyim yokmuş yani biyolojik olarak.doktor resmen beni fırçaladı.seni bi daha doktorda görmeyeyim dedi.kendini çok dinleme bir şeyin olmadığına ikna etmeye çalış dedi.saçma gibi gelsede bende işe yaradı.tabi bi ilaç da verdi ama bir kutu o kadar.
bana söylediği şu:herşeyin mükemmel olmasını isteyen,çalışan,fazla sorumluluk sahibi bayanlarda daha çok görülürmüş.yaz tatilinde şikayetin oluyrmu diye sordu.düşündüm tatilde ailemin yanında huzurlu olduğumdan hiç bir yerim ağrımıyordu.bu öyle bir hastalıkmış herkesin ağrı çektiği farklı bir organ olabilirmiş.nitekim bundan öncede kalbim sıkışıyor diye gittim o zaman da psikolojik demişlerdi.
şimdi çok daha iyiyim.kendimce bulduğum yöntemler.değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmeyi öğrendim.insanların beni üzmesine izin vermemeye çalışıyorum.bir hobi edindim.yaşadığım sorunları aklıma çok takardım artık herşeyi akışına bıraktım.
çok uzun oldu ama bu zor bi hastalık elle tutulur gözle görülür bi hastalık değil,çevre anlamayabilir.o yüzden çevreni değiştiremeyeceğine göre ...........
gerçekten olabildiğince rahat olmaya çalış,bi sıkıntın olduğunda ben buna bu kadar canımı sıkmamalıyım diye telkin et kendini.inan faydasını görürsün.benim şikayetlerim yok denecek kadar azaldı.yalnız önemli bi mevzu kabız olmamaya bak tetikliyor sanki sıkıntıları.
her şey gönlünce olsun
Vurmadan kastınız?Arkaaslar bu spastik kolon vurma yapiyo mu sisip bana da genel carrah koydu taniyi
Nasil biliyormusuniz sag gogsun altindan sisiyo ittiriyo yani sonrra cocouk tekmesi gibi vuruyo ah diyorum resmenVurmadan kastınız?
Malesef bunların hepsi normal bu hastalıkta. Bende bu daha çok bağırsaklarda oluyo buYemeklerden sonra oluyo genelde bende bu
Nasil yani sizde de mi aynisi oluyo anlatirmisiniz nolur xok kotuyumMalesef bunların hepsi normal bu hastalıkta. Bende bu daha çok bağırsaklarda oluyo bu
Benim bağırsaklarımda sürekli gaz birikiyor ve çok acıtıyor. Midemde sorunum yok.Nasil yani sizde de mi aynisi oluyo anlatirmisiniz nolur xok kotuyum
Benim modeden oldugunu soykemedikki doktorum gaz birikmesi yapar mi peki bagitsak sismesi ve bu sisme sizi rahatsiz ediyo muBenim bağırsaklarımda sürekli gaz birikiyor ve çok acıtıyor. Midemde sorunum yok.
Göğsünün altı midenle ilgili oluyor benim oralarda hiçbişey olmaz. Aşırı derecede şişiyor barsağım ve yataktan çıkamayacak duruma geliyorumBenim modeden oldugunu soykemedikki doktorum gaz birikmesi yapar mi peki bagitsak sismesi ve bu sisme sizi rahatsiz ediyo mu
Mide sol gogus alti olmyyo mu peki ya peki sizin sikayet bolgesi neresiGöğsünün altı midenle ilgili oluyor benim oralarda hiçbişey olmaz. Aşırı derecede şişiyor barsağım ve yataktan çıkamayacak duruma geliyorum
Dedim ya bağırsak diye. Neyse size geçmiş olsun iyi günler.Mide sol gogus alti olmyyo mu peki ya peki sizin sikayet bolgesi neresi
Bagirsak dediginizi biliyirumda vucudun hangi bolumu agri yapiyo sisiyo demek istedimDedim ya bağırsak diye. Neyse size geçmiş olsun iyi günler.
Ben çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Evet rahatsızlığım yüzünden koşa koşa eve gittiğimi bilirim, ama sonrasında rutin işlerime devam ettim. Bu rahatsızlık benim bir yılımı çaldı. Ne zaman yediğime çok dikkat etsem daha çok dokundu. İyi olduğunuzu düşünün hep. Stres yapmamaya çalışın. Umarım iyi olursunuz. Geçmiş olsunBen çok zorlanıyorum gezmeyi çok seviyorum ama rahatsızlıktan tam anlamıyla hiç birşeyi tam yapamıyorum yemekleri seçiyorum rahatsız etmesin diye çok karışık yemiyorum çok çabuk acıkıyorum streste daha çok oluyo Mutlu ol ak gerek devamlı ama Nasıl geçer bilgisi olan var mı bendeki sorun şişkinlik şişkinlik yemekten sonra özellikle bir de az yendiğinden çok acıkıyorum çözümü kurtulan var mı hayallerimi ve yapacaklarımı kısıtlıyor çünkü sosyal hayatı olumsuz yapıyo iyileşen varmı çözümü bilgisi olan paylaşabilir. Mi lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?