merhaba kızlar bende yazmıstım bir dönem buraya cok agrılar cektıgımı ve şuan tekrar bu konuyu gordum ve yazmayı borc bıldım ben artık eskısı kadar işkence cekmıyorum hastalıgı yendıgımı düşünüyorum hee ağrılarım gaz şişkinliğim hala oluyor butun yaşadıklarımızın hepsını ben hala yaşıyorum ama enterasandırkı okadar acı cekmıyorum....
yaptıgımm tek sey bunu kafada yenmek olduguna kanaat etmemle başladı insanların bana her daim hasta gozuyle bakması ,biyerleri agrısa sanki eczacıy mış gibi habire benden agrı kesici istemeleri, genemi hastasın senin daha yaşın kaç bu yaşta bu kadar ilaç içilirmi filan filannnnnn filan.... size daha bunun gibi bir sürü örnekler verebilrim işte çevrenin benm üzerimdeki bu psikolijik baksısı nedeniyle bu hastalıgı yenmeyi kafaya koydum ... işe, hayatımdaki bütün ilaçları bırakarak başladım ilaç içmemeye karar verdim. agrıdan kıvransamda agrı kesıcı içmedim ve en onemlı seyın agrıya degıl baska seylere odaklanmak oldugunu farketım. ilaçları hayatımdan cıkarınca kendımı artık hasta gıbı hıssettemedıgımı farkettım ..ve öyle bır hastalıgım yokmus gıbı sankı sıradan bır karın agrısıymıs gıbı duşunmeye başladım " ben hasta bırı degılımkı gececek bırazdan güçlü olmam lazım dayanmam lazım" diyerek etrafımdaki lere acı cektiğimi çaktırmamak için agrıya dayanma eşiğimi yükselttim zamanla oldu bunlar.. daha sonra kendıme neyın zarar verdiğini tespit ederek bunlardan uzak durdum ve neyin iyi geldiğini keşfederek sıkıntı anlarında acil durumlarda onları yaptım ornegın midem ağrsa muz yıyorum karnım agrısa ballı şerbet, gazım cok varsa adacayı ıcerısıne bal katıp içiyorum arada bır nane limon, ıhlamur bu tarz şeylerin "şuanda bunu içince iyileşeceğimm" diyerek iyi gelecegini düşünerek, bünyemi kandırarak belkide tahammul sınırlarımı yukselttim boyle boyle yavas yavas cok ıyı oldugumu gordum
en onemlısıde "bu hastalıkla yasamaya mecbursam başetmesinide bilirim" diyerek yani gercekten psikoljıyle düzeltmeye çalıştım tabı herseyi kafaya takmamak daha rahat olmakda gereklı bununla bırlıkte ne olursa olsun "su akıp yolunu buluyor " inanın... boyle boyle dusunurek sıkıntılarımı streslerimi fazala şiddetli gecırmeden atlatmaya çalışıtım... üzülmenin bana sadece agrı acı verdiğini gormek ve cevremdekıler tarafından acınarak bakılan bırı olmak en buyuk etkendır bu hastalıgı yenmek ıstememe sebeb... oyuzden " suan hiç takamıycam ve şuan üzülmek ancak beni hasta eder " diyererk sıkınıtı zmanlardında ilgimi başka şeylere verıp kafamı ondan sıyırmaya calştım keyıf aldıgım şeyleri odaklanmaya calıştım...en onemlısı butun bunlara mecbur oldugumu kabullendım bu yuzden şimdi cokkk daha iyiyimm bagırsaklarım verdıgım mücadeliyi anladı ve oda beni artık eskisi kadar üzmüyor
tabıkı tamamen hayatımdan yok olmadı ama" kafamda bitircem bu işi "dedim tabi hepsi rabbimin izni ve inayetiyle oldu çok şükür raabıme eskı çilekeş hayatıma gore cokk cokk ıyıyım
hepinize Acil şifalr diliyorum ve gerçekten bu hastalıgın psikoljık olduguna inanın ve tek çaresi sizin beyniniz ve psikolajiniz oldugunu kabullenın bu şekilde kendinize yonelik cozumler üretinnnn
hadi allah kolaylık ve şifalar versin...
kızlar ben de ne yazık ki ibs hastasıyımsize bir sorun olacak ağrılarınızı tarif edebilir misiniz nasıl oluyor ne kadar sürüyor.benim ağrım başlayınca 2-3 hafta sürüyor aralıklı olarak sızlama sıkışma şeklinde oluyo daha çok midemde ve sol kaburga taraflarında oluyor.acaba başka bir şey mi var diye endişelenmeye başladım
aynen canım benim de hep stresli dönemlerimde oluyo sıcak tutunca rahatlıyorum.ilaca yeni başladım 10 gün oluyo yeni yeni azalmaya başladı umarım geçer sürekli durup durup sızlaması moralimi bozuyorsen kolonoskopi yaptırmış mıydın canım? yaptırsam mı onu düşünüyorum bu aralar...
peki senin kalbine doğru da sıkıştırma oluyor mu ben ondan da çok müzdaripim ne gazmış bu ya
Sevgili arkadaşlar sizi nasıl anlıyorum bir bilseniz.Sürekli sakladım hastalığımı,25 yıldır yaşıyorum bunu.Çalışırken sürekli aç gezdim.Doktorların verdiği ilaçlar hiç işe yaramadı,ben de aç gezmek zorunda kaldım.Çalışıyor olmak öyle büyük bir sıkıntı yarattı ki anlatamam.Daha kötü hastalıklara yakalanmış olsaydım da herkesten saklamak zorunda olduğum bu illetle yaşamasaydım dediğim çok oldu.Şimdi... kullanarak biraz rahatladım.Ama hala sosyal olaylara yabancıyım;çünkü kendime güvenim yok olmuş.Depresyon geçirdim yaşadığım olumsuzluklar neticesinde.Hayata korkarak bakıyorum.Allahım sana şükürler olsun.....tanıştım ya bu da yeter.
Sevgili Sarah ilk sayfaya bakarsan orada hangi ilacı kullandığı yazıyor.Yalnız senin ishal içerikli bir spastik kolonun var,sık sık tuvalete gitmek zorunda kalıyorsun.Onun yazdıklarına bakılırsa kabızlıkla uğraşıyor artı gaz var.Daha sonrasında bu ilacın da fayda etmediğini yazmış zaten.Sen bir de benim iyileşmeme vesile olan'' bireysel farkındalık üzerine denemeler''isimli blogtaki zeytin çekirdeği sayfasına bak.Bendeki ibs de kabızlık ön planda olan ibs idi.İyileştim o sayfa sayesinde.Büyük bir özveriyle denilenleri yaptım ve sosyal açıdan özgürleştim.İnşallah size de nasip olur.
Sevgili Cello meyve şekeri farklı bir şeker zararı yok.Ekmek hiç mayasız.Sadece su kepekli un,hafif tuz.Yumurta yasak.Yoğurt yemiştim ben.Bol kuru yemiş,her gün mercimekli(kırmızı,yeşil)yiyecekler,meyve,sebze;çok çiğneyerek yedim.Kendimi mutlu edecek şeyler yaptım.Yoga yaptım.Tibetin beş ayini denilen hareketler var onları da yaptım.Kendimi çok güçsüz hissettiğimde diyeti bozmak zorunda kalmıştım.4 ay sıkı bir şekilde devam edince iyileştiğimi hissettim.Blogdaki cennet isimli arkadaş da bana çok yardımcı oldu.O iyileşmişti ve beni yüreklendirdi sağolsun.Şimdi gaz sıkıntım kalmadı,istediğim gibi geziyorum,yalnız karnımda biraz şişlik var tek sıkıntım bu.O da et,yumurta yemezsem olmuyor.Tek yapman gereken eve yiyebileceğin türde ürünleri stoklamak.Eğer yiyecek bulamazsan diyete uygun hayat biraz zorlaşıyor.Ekmek yaparken içine zeytinyağ,çörekotu,ceviz gibi şeyler koyabilirsin biraz daha yumuşak oluyor.Bir süre normal ekmeğe veda edeceksin.O sayfayı takip et Allah ondan razı olsun Feyezan blog hepsini anlatmış.Kolay gelsin.Yağ olarak zeytinyağ kullan ve yemekleri çok çiğne.
EVET ZEYTİN YAĞI KULLANIYORUM EKMEĞİMİDE ÇÖREK OTU ZEYTİN YAĞI VE KABARTMA TOZU İLE YAPTIM.SÜT VE SÜT ÜRÜNÜ ET ŞEKER(MEYVE HARİÇ) TÜKETMİYORUM. PEKİİ DİYET BİTTİKTEN SONRA HAZIR TAMBUGDAY UNLU EKMEKLERE GEÇEBLİRMİYİZ(MAYALI OLUYOR YA ONLAR) YANİ 3 4 AY SONRA.PEKİ SİZ 4 AYDA İYİLEŞTİĞİMİ HİSSETTİM DİYORSUNZ YAVAŞ YAVAŞ Bİ DÜZELMEE ŞEKLİNDEMİYDİ PEKİ 4. AYDAN İTİBAREN Mİ İYİLEŞMYE BAŞLADINIZI HİSSETTİNİZ DAHA ÖNCEMİ ÇÜNKÜ İNSAN İYİLEŞMEYE BAŞLADIĞINI HİSSETMEYİNCE ŞEVKİ KIRILIYOR YİNE OLMICAK DUYGUSUNA KAPILIYOR VE BU DİYETEE 4. AYDAN SONRA NE ŞEKİLDE DEVAM ETTİNİZ HANGİ BESİNLERİ HAYATINZDAN ÇIKARDINIZ. MESELA MERCİMEK DİYOSUNZ AMA GAZ YAPAN ŞEYLERİ TÜKETMEYİN YZIYORDU ORDA BİLİYORSUNUZ Kİ MERCİMEK ÇOK GAZ YAPIYOR, KURU FASÜLYE NOHUT GİBİ YİYECEKLER DE YİYEBİLİRMİYİZ DİYET SIRASINDA OZAMAN ÇÜNKÜ BUNLAR BENM ÇOK SEVDĞİM YİYECEKLR AMA YILLARDIR YİYEMİYORUM DİYET SIRASINDA VE DİYET BİTTİKTEN SONRA SİZ BUNLARI YİYEBİLDİNİZ Mİ MESELA? BİR DE KEPEKLİ UN VE MAYASIZ EKMEK DEMİŞİSİNZ YA MESELA AÇIK EKMEKLER OLUYOR SİZDE BLİRSİNZ MAYASIZ BİR ŞEKLDE YUFKA GİBİ YAPILIYOR VE BİRAZ DAHA ESMER Bİ UNLA YAPILIYO ONDNA DA YENİLEBLİR Mİ ACABA? MESELA BEN KEPEKLİ UNLA YAPILMIŞ MAKRNA YEMEYE BAŞLADIM DÜN ÇOK MUTLU OLDUM MAKARNAYA BAYILIRIM BU NE KDAR UYGUN BULGUR PİLAVİ PİRİNÇ PİLAVI SALATADA SEBZELERİ ÇİĞ Bİ ŞEKİLDE YİYORUM BUNLAR SERBESTMİ TAM OLARAK BİRDE SALÇA VE BAHARAT YEMEMİZDE Bİ SORUN VARMI ? YANLIŞ ANLAMAZSANIZ SİZ KAÇ YAŞINDASINZ BİRDE BU HASTALIĞI KAÇ YIL ÇEKTİNİZ BEN 22 YAŞINDAYIM YAKLŞAIK ÜÇ YILDR MÜZDARİBİM VE TAM EĞİTİM YILLARIMA DENK GELDİĞİ İÇİN DAHA DA ÇOK ETKİLEDİ BENİİ ŞİMDİDEN CEVAPLAR İÇİN TEŞŞEKKÜR EDERİİM SİZEE CENNET ARKADAŞIN YAZILARINIDA OKUDUM İKİ BİRDE FEYZAN BLOG DAKİ HANIMINLA 3 KİŞİNİN İYİLEŞMESİİ BENİ ÇOK MUTLANDIRDI GERÇEKTEN..
sevgili cello meyve şekeri farklı bir şeker zararı yok.ekmek hiç mayasız.sadece su kepekli un,hafif tuz.yumurta yasak.yoğurt yemiştim ben.bol kuru yemiş,her gün mercimekli(kırmızı,yeşil)yiyecekler,meyve,sebze;çok çiğneyerek yedim.kendimi mutlu edecek şeyler yaptım.yoga yaptım.tibetin beş ayini denilen hareketler var onları da yaptım.kendimi çok güçsüz hissettiğimde diyeti bozmak zorunda kalmıştım.4 ay sıkı bir şekilde devam edince iyileştiğimi hissettim.blogdaki cennet isimli arkadaş da bana çok yardımcı oldu.o iyileşmişti ve beni yüreklendirdi sağolsun.şimdi gaz sıkıntım kalmadı,istediğim gibi geziyorum,yalnız karnımda biraz şişlik var tek sıkıntım bu.o da et,yumurta yemezsem olmuyor.tek yapman gereken eve yiyebileceğin türde ürünleri stoklamak.eğer yiyecek bulamazsan diyete uygun hayat biraz zorlaşıyor.ekmek yaparken içine zeytinyağ,çörekotu,ceviz gibi şeyler koyabilirsin biraz daha yumuşak oluyor.bir süre normal ekmeğe veda edeceksin.o sayfayı takip et allah ondan razı olsun feyezan blog hepsini anlatmış.kolay gelsin.yağ olarak zeytinyağ kullan ve yemekleri çok çiğne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?