• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Spastik kolon hastalığı tedavisi olmayan bir hastalık değil arkadaşlar.Birçok forumda ibs hastalığından muzdarip çok insanın yazdıklarını okuyorum.Herkese artık bu sıkıntıları çekmesinler diye tekrar seslenmek istiyorum.Ben kabız versiyonu olarak iyileştim.Mucize gibi birşeydi,ama çektiğim sıkıntılar sona erdi.Gaz ve kabızlık bitti.Bireysel farkındalık bloğunu okuyun,deneyin.Tek derdim sizlerin de bu mucizeyi yaşaması,çünkü çıkmazlarda olan çok insan var ve onların da kurtulmasını istiyorum bu dertten.

Bu bloğun linkini mümkünse yazabilir misiniz?

BİREYSEL FARKINDALIK ÜZERİNE DENEMELERfeyezan.blogspot.com/ Bu sayfanın sol tarafında zeytin çekirdeği sayfasını açıp okuyun.Ben lavman yapmadım,orada bahsedilen acıçehre tohumundan çok kabız ve şiş olduğumda kullandım.Yogaakademinin sayfasına girip sağ taraftaki videolar bölümünden yoga seanslarını yaptım.

Bende İBS liyim Allah kimsenin başına boyle bir hastalık vermesin sinirsel denilen bu hastalık'a yakalananın sinileri hastalıkla beraber daha da yıpranıyor adete bir kısır döngünün içindee günden gne tüketiyor ölümcül olmayan ancak süründürücü olan bu hastalıkla yıllardır mücadele ediyorum ayrıca onunla birlikte devam edem mide rahatsızlıklarım ... agrılar la sancılarla sürdürmeye çalışıyorum hayatımı.. Allah beterinden korusun.. :43::43:

Sevgili Rukayye ben denedim iyileştim çok şükür,sen de uygulamaya çalış o sayfada yazılanları.

Teşekkür ederim intikam098 ALLAH herkese şifalar versin inş. Ancak o sayfada yazılanların hepsinimi uyguladın ornegın yoga yaptın mı sende benım buna ayıracak pek zamanım yok ayrıca ben kabız değilim benim en büyük şikayetim karın ağrısı arada bir gaz şişkinliği yani ani tuvalete çıkma ishal ve kabız değil ağrılı tuvalet orda yazılan ları en azından beslenme şeklini uygulasam iyi gelirmiki senin problemlerin nasıldı

Son düzenleme:
Bu arada ben lavman yapmadım.Çok şişersem acıçehre tohumunu orada yazdığı kadar tükettim.Senin lavmana tohuma ihtiyacın yok bence zaten ağrı çekiyorsun.Et,mayalı yiyecek,şeker,un...bunları çıkar hayatından.Ama dengeli beslenmek için mercimek,kuru yemiş gibi yiyecekleri de ihmal etme.Şeker yerine gerçek bal kullan.Çok çok çiğne yiyecekleri.O sayfada hepsi yazıyor işte,sana uygun olanları sağlığını bozmadan kullan.

Bu arada ben lavman yapmadım.Çok şişersem acıçehre tohumunu orada yazdığı kadar tükettim.Senin lavmana tohuma ihtiyacın yok bence zaten ağrı çekiyorsun.Et,mayalı yiyecek,şeker,un...bunları çıkar hayatından.Ama dengeli beslenmek için mercimek,kuru yemiş gibi yiyecekleri de ihmal etme.Şeker yerine gerçek bal kullan.Çok çok çiğne yiyecekleri.O sayfada hepsi yazıyor işte,sana uygun olanları sağlığını bozmadan kullan.

Teşekkür ederim intikam098... dediğin gibi orda yazılanları uygulamaya çalışacagım ayrıca bu sabah ballı kudret narına başladım içine toz halinde damla sakızı ilavesi eklememi onerdiler bakalım sonuçlar nası olcak

peki ilişki sırasında yani arkanız dönük vajinal ilişkiye girdiğinizde makatınızda inanılmaz bi gaz sancısı sizlerde yaşıyomusunuz..ben bunu dr.a sorduğumda ibslerde normal demişti acaba bu poziyon zaten çokta rahat olmayan bi pozisyonmudur??siz ler zorlanırmısınız genelde:17:

kızlar bende bu derdı 5 senedır cekıyorum. ne yıyecegımı sasırdım . dıyetısyene gıttım. 4- 5 dıyetısyen denedım. ama verdıgı lıstelerı uygulamak benı mahfedıyor. yogurt. vs berbat durumdayım meyve bıle yıyemıyorum. su içmekten korkuyorum. oderece acı ıcındeyım. 1 yılık evlıyım. cocukdusunuorum ama bu acılar benı korkutuıyor. hamılelık nasıl gecer bu gaz agrılarıyla . ıcınızde varmı . hamılelık gecıren.

kızlar bende bu derdı 5 senedır cekıyorum. ne yıyecegımı sasırdım . dıyetısyene gıttım. 4- 5 dıyetısyen denedım. ama verdıgı lıstelerı uygulamak benı mahfedıyor. yogurt. vs berbat durumdayım meyve bıle yıyemıyorum. su içmekten korkuyorum. oderece acı ıcındeyım. 1 yılık evlıyım. cocukdusunuorum ama bu acılar benı korkutuıyor. hamılelık nasıl gecer bu gaz agrılarıyla . ıcınızde varmı . hamılelık gecıren.

canım ne kadar diyet uygılardan uygula boş. Zaman sadece zaman. Kasılan kolan kasları kendini ancak 10-15 günde bırakıyor. Ben 10 senedir böyle yaşıyorum. Kullanmadığım ilaç, denemediğim yöntem yok. Bir tek taze nane bol bol yiyince o biraz acılarımı sakinleştiriyor. benimki yine tuttu şu aralar bir haftadır çekiyorum. moralin iyi olduğu sürece iyisin.geçmiş olsun sana

Zeytin çekirdeği yutmak zararlıdır, isterseniz bir doktora sorabilirsiniz yararlı mı zararlı mı... Yararlı birşey yapacağım derken bağırsaklarınızı tıkarsınız. Bende hemoroid de ibs de fissür de var, yediklerine içtiklerine dikkat etmek lazım. :(( Zaman zaman alevleniyor... Özelikle adet dönemlerinde gaz sancısı artıyor. Kola gibi gazlı içecekleri tamamen bıraktım. Portakal suyu falan pek içmiyorum...

Son düzenleme:
bende lise 1de fizik dersinden zayıf aldıgımdan berı yanı yaklasık 10 senedır ibs var doktorlara gitmekten bunaldım verıyorlar bır ılac 1hafta kabız yerıne ıshal oluyorum ama ılacı bırakınca yıne aynı hele adet donemlerınde cok daha kotu acıkcası ne yapacagımı sasırıyorum sımdı yesıl cay ıcıyorum hergun su ıcmeyen bırıydım bol su ıcmeye calısıyorum arada yıne kabız oluyorum ama olmasamda yaparken yıne zorlanıyorum dıskıyı yapınca rahatlıyorum ama yaparken yuzum sekılden sekıle gırıyor oyle kasılıyorumkı:(:( beyaz sumuksu sıvı bendende gelıyor ve o gelınce artık rahatladıgımı rahatsızlıgımın sıskınlıgımın gectıgını anlıyorum bıde tabı cıkarınca cok gazım oluyor:( aranızda ibs ye cozum bulan varmı doktorlar stres yapma beyaz ekmek yeme dıyorlar ama stres elımızde degıl ekmek hadı bı derecede:(:( hamıle kalsam naparım dıyorum bu kabızlıkla:(:

peki arkadaşlar merak ettiğim sık drara gidiyormusunuz benim hem sık idrara gitme hemde bağırsak problemlerim var acaba ikisinin birbiriyle bir alakası olabilirmi
yani ibs hastaları sık idrara çıkıyormu onu merak ettim

hem ıbs hastasıyım kabız oluyorum hemde kabız olmuyum dıye bol su ıcıyorum ve gece de dahıl olmak uzere cok sık ıdrara gdıyıorum ısyerınde bazen utanıyuorum sureklı kalkıp tualete gıtmekten gecede uykumun bolunmesınden:(

merhaba kızlar bende yazmıstım bir dönem buraya cok agrılar cektıgımı ve şuan tekrar bu konuyu gordum ve yazmayı borc bıldım ben artık eskısı kadar işkence cekmıyorum hastalıgı yendıgımı düşünüyorum hee ağrılarım gaz şişkinliğim hala oluyor butun yaşadıklarımızın hepsını ben hala yaşıyorum ama enterasandırkı okadar acı cekmıyorum....
yaptıgımm tek sey bunu kafada yenmek olduguna kanaat etmemle başladı insanların bana her daim hasta gozuyle bakması ,biyerleri agrısa sanki eczacıy mış gibi habire benden agrı kesici istemeleri, genemi hastasın senin daha yaşın kaç bu yaşta bu kadar ilaç içilirmi filan filannnnnn filan.... size daha bunun gibi bir sürü örnekler verebilrim işte çevrenin benm üzerimdeki bu psikolijik baksısı nedeniyle bu hastalıgı yenmeyi kafaya koydum ... işe, hayatımdaki bütün ilaçları bırakarak başladım ilaç içmemeye karar verdim. agrıdan kıvransamda agrı kesıcı içmedim ve en onemlı seyın agrıya degıl baska seylere odaklanmak oldugunu farketım. ilaçları hayatımdan cıkarınca kendımı artık hasta gıbı hıssettemedıgımı farkettım ..ve öyle bır hastalıgım yokmus gıbı sankı sıradan bır karın agrısıymıs gıbı duşunmeye başladım " ben hasta bırı degılımkı gececek bırazdan güçlü olmam lazım dayanmam lazım" diyerek etrafımdaki lere acı cektiğimi çaktırmamak için agrıya dayanma eşiğimi yükselttim zamanla oldu bunlar.. daha sonra kendıme neyın zarar verdiğini tespit ederek bunlardan uzak durdum ve neyin iyi geldiğini keşfederek sıkıntı anlarında acil durumlarda onları yaptım ornegın midem ağrsa muz yıyorum karnım agrısa ballı şerbet, gazım cok varsa adacayı ıcerısıne bal katıp içiyorum arada bır nane limon, ıhlamur bu tarz şeylerin "şuanda bunu içince iyileşeceğimm" diyerek iyi gelecegini düşünerek, bünyemi kandırarak belkide tahammul sınırlarımı yukselttim boyle boyle yavas yavas cok ıyı oldugumu gordum
en onemlısıde "bu hastalıkla yasamaya mecbursam başetmesinide bilirim" diyerek yani gercekten psikoljıyle düzeltmeye çalıştım tabı herseyi kafaya takmamak daha rahat olmakda gereklı bununla bırlıkte ne olursa olsun "su akıp yolunu buluyor " inanın... boyle boyle dusunurek sıkıntılarımı streslerimi fazala şiddetli gecırmeden atlatmaya çalışıtım... üzülmenin bana sadece agrı acı verdiğini gormek ve cevremdekıler tarafından acınarak bakılan bırı olmak en buyuk etkendır bu hastalıgı yenmek ıstememe sebeb... oyuzden " suan hiç takamıycam ve şuan üzülmek ancak beni hasta eder " diyererk sıkınıtı zmanlardında ilgimi başka şeylere verıp kafamı ondan sıyırmaya calştım keyıf aldıgım şeyleri odaklanmaya calıştım...en onemlısı butun bunlara mecbur oldugumu kabullendım bu yuzden şimdi cokkk daha iyiyimm bagırsaklarım verdıgım mücadeliyi anladı ve oda beni artık eskisi kadar üzmüyor:34::34::34:
tabıkı tamamen hayatımdan yok olmadı ama" kafamda bitircem bu işi "dedim tabi hepsi rabbimin izni ve inayetiyle oldu çok şükür raabıme eskı çilekeş hayatıma gore cokk cokk ıyıyım
hepinize Acil şifalr diliyorum ve gerçekten bu hastalıgın psikoljık olduguna inanın ve tek çaresi sizin beyniniz ve psikolajiniz oldugunu kabullenın bu şekilde kendinize yonelik cozumler üretinnnn
hadi allah kolaylık ve şifalar versin...

Back