• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Azimli ve kararlı ol.Arada halsiz güçsüz hissedersen boz diyeti tabii dayanırsan daha iyi olur.Protein açısından mercimeği eksik etme.Et yumurta süt olmayınca bayağı bir güçsüz bırakıyor insanı.Tahıllarla açığı kapat.Ben bir kez başladım başaramadım.Sonra tekrar denemiştim.Yiyecekleri evde bulundurmak eksik etmemek çok önemli.Eğer tatilde isen daha kolay yaparsın bu diyeti.Stresin de fazla olmaz.Yoga çalışmalarını yapıyorsundur heralde,önemli.Allah kolaylık versin.Daha gençmişsin bizim gibi hayatın yıllarca mahvolmaz inşallah.

sevgili intikam şimdi nasılsın diyete devam ediyor musun hala ve durumun nasıl düzelmen devam ediyormu hala hiç bi gelişme yok bende diyete devam ediyorum ama arada umutsuzluğa düşüyorum :s biyandan probiyotik tedavsinede devam ediyorum senin diyete başlama tarihiin ne zamandı ve düzelmeye başladımı anladın dediğindeki düzelme nasıl bi düzelme yani bu gaz illetinden tamamen (insan içinde seni rahatsız etmşcek normal insanlar gibi toplu yerlerde birlkte kalabilecek rahatça seyahat edebilecek şekilde) kurtuldun mu ? çok soru soruyrm farkındayım ama insan destek ve birilerinden şevk bekliyor şimdiden teşekküler cevaplar için :/

Kesinlikle kurtuluyorsun ben hep iyiyim Allah'a şükür.Mucize gibi bir şey.İlk başlarda iyi olduğunu hissetmezsin merak etme.Sadece karnımda şişlik var başka bir sıkıntı yok.Bireysel farkındalık sayfasını okuyarak devam et.Dört ay sabret.Arada boz ki güçsüz düşme.

Allahım bana da senin gibi bu illetten kurtulmayı nasip eder inşallah o iğrenç karın gurultusu rezilliği sürekli bi korku utanç içinde gezme halimden kurtulurum çoookkk mutluu oldummmmm bundan tamameen kurtulacağım için:))) ama karın şişliğinden kastın nedir gaz değil değil mii:s ?

Teşekkür ederim intikam098... dediğin gibi orda yazılanları uygulamaya çalışacagım ayrıca bu sabah ballı kudret narına başladım içine toz halinde damla sakızı ilavesi eklememi onerdiler bakalım sonuçlar nası olcak

lavinia diyeti uyguladınmı sonuçlar eğer uyguladıysan ne kadar süre ve sonuçların nasıl bizlerle paylaşablirmisn ?

Merhaba bu 15 sene önce ben de bu dertten muzdariptim.Doktora gittiğimde en büyük nedenin kendine aşırı yüklenme ve stresten kaynaklandığını söylemişti.

Ve maaşallah diyeyim.hemen sonrası bir aktarla yolum kesişti.Ondan Allah razı olsun.

Bana SARI KANTORUNLU BAL VERDİ.İşte 6 ay kullandıktan sonra tık tık tık maaşallah spastikten eser kalmadı.Birazda ruh halimizi sağlam tuttukmu darısı başınıza diyorum arkadaşlar...Sizlerle sevabına paylaşmak istedim...

Sarı kantaron sinirsel hastalıklarda ve birçok rahatsızlıkta etkili galiba.Her aktarda bu karışımı bulabilir miyiz?Sevgili Veled ne kadar kullandın.Bu bilgileri paylaşmamız çok önemli,çok sıkıntı çekenler var.Ben büyük bir çabayla iyileştim.Senin ibs'de kabızlık ve gaz var mıydı?

Son düzenleme:

ben gördüm takip ettiğim bir sayfa fakat hiç gerçek bir düzelme hikayesi okumadım düzeldim diyen kız da nasıl bir tedavi uygulandığını açıkca yazmadığı için pek açıklayıcı olmamış ama bende bir sürü özel ve devlet hastanesine gittim ama bi sonuç elde edemedim. biz feyezan.blog da yapılan diyeti uyguluorz benm yaklaşık bir ay olduu çok belirgin bir düzelme olmasada ben şuan kendimi biraz daha iyi daha doğrusu hafif hissediyorum ama daha çok erken önceki konuşmalarıda okursanız intikam adlı arkadaşın düzelme hikayesini okudktan sonra etklenip bende denemeye karar verdim çünkü diyete başlamasının üzerinden çok uzun süre geçmesi ve hala iyi olması beni çok etkiledi sizde bu dertten muzdaripseniz bu diyet, yapmanızı şiddetle tavsiye ederim ben doktorumada sordum gayet güzel zaten diyetinzden çıkardığınz şeylerin çoğu zararlı devam edin dedi birde en son gittiğim doktorum bana ibsden çok besin alerjisine benziyor seninki dedi bakalım, ben probiyotik de kullanıyorum düzenli bir aydır bakalım inşallah tamamen kurtulacağım günlerin gelmesini heyecanla bekliyorumm :52:

Son düzenleme:
evet maalesef ben de ibs hastasıyım.fezeyanblogu ben de takip etmeye çalıştım bir süre.intikam nickli arkadaş sağolsun beni cesaretlendirdi.ama ben diyeti ancak bir kaç hafta uyguladım.hiçbir fark hissetmedim.benim en büyük problemim gaz. diyetteki bazı şeylerin gaza sebep olduğunu öğrenince de diyeti bıraktım. geçmiş mesajlarıma bakarsanız görebilirsiniz. bunun üzerine gıda intolerans testi yaptırdım.bana dokunan şeyleri öğrendim.onları hayatımdan çıkardım.derecesine göre 3 yada 6 ay yememem gerekiyordu ama ben 1 ay kadar yapabildim bu diyeti de.ama bu 1 ayda da en ufak değişiklik hissetmedim.ben de daha gerçekçi çareler aramaya çalışıyorum.colpermini ben de deneyeceğim.dediğiniz gibi türkiyede yok.ama yurt dışından sipariş verenler var.anladığım kadarıyla ibs nin neden olduğuyla ilgili 2 teori var.1.si bağırsaklarda yaşayan bakteri:eğer böyleyse rifaximin adlı antibiyotik işe yarıyormuş.2.si psikolojik olduğu:bunda da laroxy nin iyi geldiğini söyleyenler var.şu dönem yoğun olduğumdan doktora gidemiyorum.doktora gittiğimde önce rifaximini deneyip o da işe yaramazsa psikiyatra gitmeyi planlıyorum. Sizdeki belirtiler neydi ki doktor besin alerjisi dedi?

benim gaz ve buna bağlı karın gurultusu insan içinde utanç verici iğrenç bişey düşündükçe piskolojim bozuluyor onun dışında tuvaletimde öyle kabozlık veya isal ön planda değil tuvaletim normal ama birden bire geliyor hemn yapmam gerekiyor ve idarara da çok sık çıkyorum ama tabi ki gaz en büyük sorun. benimde denemediğim bişey kalmadı ben de senin gibi o diyettekilere pek anlam veremedim zaten un şeker süt ürünü maya et yemiceksem bn ne yiceem ben de ilk diyete başladım iki hafta yapamıcam ben ne yicem diye düşündüm ama alışınca aslında yicek bissürü şey var intikamın da dediği gibi bize dokunan şeyler aslında gaz yapan sebzeler olarak bildiğimiz brokoli bezelye mercimek nohut bulgur vs.. değilde blogdaki yasaklılar ve diyete ilk başladığında bağırsaklarının öyle hemen düzelceğini düşünme benm bir ay olduğu halde az da olsa bi rahatlama hisediyoruum bikere kendini bunun bi çaresi olduğunu biraz sabrettikten sonra kurtulacağını düşünerek telkin edebiliyosun..ben de senin gibi internette geçio zamanımın büyük bir kısmı öğrenciyim ve dışarda okulda arkadaş ortamında bu hastalıkla uğraşmak çok daha zor.s
gaz aptığını düşündüğün şeyleri ye farketmicek tamam başlarda gaZ yaptıkları için seni rahatsız edecekler ama diyetine uymuş olacaksıın ve ben şuan bi ay olmasına rağmen o bize aşırı gaz yaptığını yiynce gazman gibi dolaştığımızı düşündüğmz tahıllar sebzelerin okadarda kötü olmadığını anlıcaksın eskidi kadr rahatsız etmicekler seniii dayaan kendini ve gelceğini düşüün böyle yaşamaktansa haytının bi 4 ayını gözden çıkar ki belli bi zamndan sonra gerçekten bu diyet seni zorlamıcak insanların tepkilerine gelecek olursak onlara açıklama yapma zorunluğunu da doktorum tavsiyesiyle yapıyorum dersin ;)
ben doktora gitim endoskopi yaptrdım biyopsi yaptrdım en son 3 hafta önce falandı gastirit çıktı ama h.pylori yok zaten onu da bu ibs yaptı bu rahatsızlıktan önce midemde hiç bişey yoktu geğirmenin nasıl bi eylem olduğunu bile bilmezdima am şuan bağırsaklarım yetmezmiş gibi bide midem şişiyor ağrıyr bulanıyor.neyse en son gittiğim doktora york test yaprassamı diye sorduğumda herkese aynı şeylerin çıktığını söyledi bu diyeti de sordum güzel bi diyet bi zararı olmaz dene diyince içim rahatladı.

rifaximini de doktora yazamısnız dedim yazmadı bence gereksiz yere antibiyotiğe gerek yok ilk diyet bitsin zaten geçicek bunlar oyüzdn iyikide yazmamış diyorum bide 5 adımda ibs ilaçsız yenme var ya feyezan blog ordaki şeyleride fazlasıyla kapsadığı için bana çok güven veriyor düzelceğime dair ama colpermini de diyetimle birlkte bende getire bilirsem kullancam.zaten ibsnin sebeplerinden biri besin alerjiside daha doğrusu besin intoleransı doktor çölyaktan şüphelenmişti bende ama çıkmadı biyopsi sonucu doktorun besin intoleransını düşnemsinn sebebi ibs de gaz yapan şeyleri çıkarıdğımızda düzelme olması ama bende hiç olmadığını söylediğim için öyle düşündü tamam çok az oluyor ama sonuçta çok yetersiz bi azalmaa ben şimdi gastirit için bi ilaç kullanıyorum sadece. feyezan blogtaki diyete uyuyorum zencefil zerdeçal çörek otu kudret narına yeni başladım onları uygulyrm gerisini pek yaptığım söylenemez :)) umarım sende denersin birlkte kurtuluruz bizde ibs den kurtulan sınırlı insanlar içine girerizz allah kolaylık versin şimdiden..

inan seni çok iyi anlıyorum. diyet sana iyi geldiyse ne güzel.o blogdaki diğer yazıları da okudum ben.hatta blogların altındaki yorumları da.daha çok yogayla iyileştiğini söylüyor.hatta bir yazısında alınması gereken bir sürü yoga cd'sinden bahsetmiş.bir de diyette kırmızı et yemeyin diyor ya bu B12 eksikliğine yol açar.Bazı yabancı kaynaklarda ibs sebebi olarak B12 eksikliği sebep olabilir deniyor.diyeti yapmaya devam et ama farklı çözümler aramayı da bırakma derim ben.
benim testimde buğdat,zeytin,çay,biber ve çörekotuna intoleransım olduğu çıktı.ben de testin güvenilir olmadığıyla ilgili şeyler okumuştum ama o kadar kötü durumdaydım ki yaptırdım.üstelik bayağı pahalı bir test.
dün beni çok umutlandıran bir yazı buldum. Fruktoz ilişkili Bağırsak Sorunları belki biz de ibs değilde FM hastasıyızdır.

Belki de.. bi de ne olduğumuzu tam bilemiyoruz bu belirsizlik insanı çıldırtıyo bu diyeti uygularken bile ya ibs değilsem ya şöylese düşünüyorum ama kafamı karıştırmadan buna devam edicem olacak inanyrm. eğer olmassa araştırmalara devam ilk önce benzer hastalıkları elemk lazım ama fm hastalığı testi de çok pahalıymış isterdim uygun birşey olsaydı evet york testi bende kaç kere niyetlendim ama doktorum vageçirdi iyiki de geçirmiş şimdilk erken ilk diyetim bitsin sonuç alamzsam denenebilir ama alacağıma eminiim bence sen de zor oloduğunu d
şünüp korkma dayan ve bu diyeti uygula baktın olmadı diğerlerini düşün çünkü hepsini aynı anda yapmak istyosun ben de snei çok iyi anlıyorum ama bşiyerden başlıyıp sabırlı olup devam etmek ve istikrarlı olmak lazım ordan oraya atlamak insana hiç bişey kaznadrmıyor kendimden biliyrm.s evet b12 ye gelcek olursak benm normalde de hep düşüktür ama şuan baya bi düşüktü ben diyete başladan ölçtürmştüm 157 çıkmıştı normali 187-800 küsürler de b12 iğnesi verdi doktorum hatta bugün 3. cüyü vuruldum ve ayda bi tane vurulmaa devam edicem vejeteryan besleniyoruz biliyrsun ki besin takviyeleryle açığı kaptmalıyız

Cello tatlım aferin sana ben bu diyeti önerirken çok korkuyorum,insanlar iyi beslenemezse diye.Ben ilk diyete başladığımda vitamin protein,kalsiyum vs.hangi besinlerde vardır diye liste hazırlamıştım.Yiyemediklerimin yerine koyabileceklerimi yazmıştım.Apostrof gibi ben de çok araştırdım bahsettiklerinizi hep okudum ama tek çareyi feyezanda buldum.Diyetle birlikte yoga yaptım,yoga akademide videolar bölümünden çalış,kendimi mutlu etmek için uğraştım.Çalışmayı bıraktığım bir dönemde olduğu için vücudum zaten gergin değildi,iyileştim çok şükür ama şimdi de sık tuvalet ve kasıkta ağrı olayı yaşamaya başladım.Gökçek iksir diye bir firma sahibi var.Orada diyet ve yanında kapsül falan veriyorlar,doktor bana intersistiyal sistit olduğumu söyleyince orayı buldum,o da bana şu anda o ilaçlarla birlikte feyezandaki diyeti yaptırıyor.Bağırsaklarımdaki mantarların mesaneye taşınmış olabileceğini onun bu şikayetleri oluşturduğunu söylüyorlar ki doğru hiçbir ürolog bu sıkıntımı anlayamadı,diyete başlayınca kasık ağrım gitti,dünya varmış.Feyezandaki diyetin doğruluğunu anladın mı?Bence sık idrar sorunun da yıllar sonra başına bela olacak o yüzden önlemini şimdiden al.Ben çok zaman kaybettim,hayatımın kalitesini kaybettim,senelerim bu hastalığın esaretinde geçti,siz erken davranın.Allah kolaylık versin.

Cello tatlım aferin sana ben bu diyeti önerirken çok korkuyorum,insanlar iyi beslenemezse diye.Ben ilk diyete başladığımda vitamin protein,kalsiyum vs.hangi besinlerde vardır diye liste hazırlamıştım.Yiyemediklerimin yerine koyabileceklerimi yazmıştım.Apostrof gibi ben de çok araştırdım bahsettiklerinizi hep okudum ama tek çareyi feyezanda buldum.Diyetle birlikte yoga yaptım,yoga akademide videolar bölümünden çalış,kendimi mutlu etmek için uğraştım.Çalışmayı bıraktığım bir dönemde olduğu için vücudum zaten gergin değildi,iyileştim çok şükür ama şimdi de sık tuvalet ve kasıkta ağrı olayı yaşamaya başladım.Gökçek iksir diye bir firma sahibi var.Orada diyet ve yanında kapsül falan veriyorlar,doktor bana intersistiyal sistit olduğumu söyleyince orayı buldum,o da bana şu anda o ilaçlarla birlikte feyezandaki diyeti yaptırıyor.Bağırsaklarımdaki mantarların mesaneye taşınmış olabileceğini onun bu şikayetleri oluşturduğunu söylüyorlar ki doğru hiçbir ürolog bu sıkıntımı anlayamadı,diyete başlayınca kasık ağrım gitti,dünya varmış.Feyezandaki diyetin doğruluğunu anladın mı?Bence sık idrar sorunun da yıllar sonra başına bela olacak o yüzden önlemini şimdiden al.Ben çok zaman kaybettim,hayatımın kalitesini kaybettim,senelerim bu hastalığın esaretinde geçti,siz erken davranın.Allah kolaylık versin.

teşekkürler:) vitamin ve proteini bi şekilde alıyorum ama kalsiyumu neyden almalıyım acaba ne önerirsin? birde şu akşam 6 dan sonra yemek yememe olayına nasıl uydun o benm için imkansız ve ben yiyorum yani geç de olsa sen napmıştın acaba bu diyetimi etkilemri çok korkuyorum:(
bu arada intersistiyal sistit belirtilerin nelerdi bende de aşırı tuvalete çıkma arada yanma ve tam boşalamama hissi var sürekli tuvaletim varmış gibi hissediyorum ve eğer suuyu biraz çok içiyim resmen tuvallette yaşıyorum zaten ibs ayrı dert tuvaletten çıkamıyoruz bide bu çok zorluyor o kapsül ne acaba bende mi kullansam idrar testlerimde de idarımda enfekisyon olduğnu söylemişlerdi iki kere ölçtrdüğümde aayrı zamanlarda bide bi antibiyotik varya tek kullanımlık bilirsin ondan vermişlerdi onunda araştrdığımda sistt için kullanıldığını gördüğüm için sana sorayım dedim ?

Son düzenleme:
Back