- 30 Aralık 2014
- 41
- 23
- 13
- Konu Sahibi Seni Yaradana Kurban
-
Maddi imkansizliklardansa kimseye laf dusmez ama kasitli gizlenmis sanirim , neden gizleme geregi duyuldu , bir de yaslariniz kucuk sanirim , hadi senin telastan aklina gelmedi hic bir yakinin da mi guzel bir elbise gecirmedi sirtina , veya bir fotograf cekmeyi hic mi kimse onermedi nasil ismis anlamadim ki , yarim sene olmus soz kesileli nisan , dugun konusuluyor mu yoksa hala gizleniyor mu , anlattiklariniza gore durum karisik gorunuyor o yuzden aslinda soylenec3k en guzel sey , herseyden onemlisi siz mutluysaniz birbirinizden vazgecmeyin kimseye kulak asmayin
Şaşalı da olabilirdi sözün ama ilerdeki mutluluğun önemli canım benim, giydiğin bir elbise gelecekteki günlerinin göstergesi olmuyor maalesef. Eğer sözlün, nişanlın yada her neyse karşındaki insan mutlu edebilecekse şayet seni, bunlara takıldığına bile değmez inan bana.
canım hayırlı olsun diğer üzüldüğün konularda haklısın fakat bence kutlama kısmına cok takılma önemli olan mutlulugun huzurlu olman bohcan elbisen çiçegin eksik olsun varsın. sevgiyle kal
ktü yada iyi geçmiş diyemem ama bu söz iki aile arasında başlayan ilşkilerin duyulduğu andır bu gizli kapaklı durumlar niye ben ona anlam veremedim...
Merhaba arkadaşlar.
Bu yaz sözlendim ve çok mutluyum elhamdülillah. Sözümün sizce iyi geçip geçmediğini size sormak istedim çünkü başka sözlenenlerin sözlerini görünce ve duyunca üzülüyorum. Ben mutluluğuma bakan bir insanım elhamdülillah hiç gözümde yoktur birşeyler ama sözlenen yakınlarımın resimlerini görünce çok üzülüyorum.
Sözümde bana tek taş yüzük, küpe ve iki bilezik takıldı. Kutlanan hiç birşey olmadi ve bütün akrabalarımızdan gizlendi. Akrabalarımız derken sözlüm benim teyzemin oğlu. Gizlendi çünkü ailelerimiz bilinmesini istemedi. Nişanda herkes duysun istediler ama herkes duydu tabi.
Tatlı olarak baklava alındı gizli gizli mutfakta sözlümle yedirdiler bize. Sonra herkese dağıttık. Çok mutluydum ama o kadar mutluydum ki. Üzüntüm başka sözlenenleri görünce başladı.
Ne bir elbise giydim, ne de bir bohçam çiçegim oldu. Sadece takılar oldu. Günlük giydiklerimle sözlendim. Hediye falan hiç birşey almadım yani.
Sözden 5 gün sonra doğum günümdü ve eniştem (sözlümün babası) hediye olarak beşi bir yerde taktı. Öyle bitti gitti herşey. Sözümün fotoğraflarını bile çekmedi ailem. Istemiyor gibilerdi ama istemişlerdi.
Bi kaç ay sonra sözlenenlerin lafı ve resimleri gelmeye başladı bana, herkes anlatıyor kız kardeşlerinin sözünü fotoğraflar gösteriyolar. Baktım üzülmeye başladım.
Ne güzel elbise giymişler süslenmişler. Alyanslar tepsilerde, şekerler, yemekler, tatlılar, güller, çiçekler, çikolatalar herşey var. Güzel güzel kahve ikramları, sözlülerin göz göze bakışları. Bakmaya bile utanıyordum hiç birşey anlamamışım sözümden daha yeni fark ettim ama mutluydum.
Nasıl hissedeyim arkadaşlar? Sözüm çok mu kötü geçmiş sizce? Içimde kalması normal mi başka insanların söz resimlerini gördükten sonra? O günki mutluğumdan ağır basmalımı üzüntüm? Şimdi diyorum keşke daha güzel olsaymış, içimde kaldı.
Dilerim çok mutlu olursun ve ilerde bunları okurken sadece tebessüm edersin. Boşver ne konuşurlarsa konuşsun akrabalar cartlar curtlar.. Sen 4/4 lük bir şey yapmış olsan bile onlar mutlaka bir eksik bulacaklardı emin olHaklısınız bende böyle düşünüyorum ama akrabalar şaşalı geçen kız kardeşlerinin söz kesimini gözüme soka soka (benimkinin iyi geçmediğini bile bile) üzülmeme sebep oldular.
Cevabınız için teşekkür ederim :)
Ne güzel elbise giymişler süslenmişler. Alyanslar tepsilerde, şekerler, yemekler, tatlılar, güller, çiçekler, çikolatalar herşey var. Güzel güzel kahve ikramları, sözlülerin göz göze bakışları. Bakmaya bile utanıyordum hiç birşey anlamamışım sözümden daha yeni fark ettim ama mutluydum.
şimdi ben burayı anlamadım.sızede sonuçta cıcekle gelıp ıstemedıler mı aılenızden???bı çıkolata getırmedıler mı???kahve cıkarmadınız mı????
bunlar olması gereken .ama bunları gectım dığer şeylerı baskalarıyla mukayese etme...herkes olanakları dogrultusunda bırşeyler yapar..onemlı olan mutluluk gerısı boş.....bu arada yazmadan gecemeyecegım çok kuçuksun daha cok erken kalkışmışsın evlenmeye
Dilerim çok mutlu olursun ve ilerde bunları okurken sadece tebessüm edersin. Boşver ne konuşurlarsa konuşsun akrabalar cartlar curtlar.. Sen 4/4 lük bir şey yapmış olsan bile onlar mutlaka bir eksik bulacaklardı emin ol
Hayır, istemeye geldiklerinde çiçek çikolata yoktu. Bir tepsi baklava getirmişlerdi. Kahve bile çıkaramadım. Oturuldu öyle çay içildi. İsteneceğimden haberim bile yoktu bir anda geldiler. Evet şimdi yaşım küçük. 21 yaşında evleneceğim Allah nasip ederse. Bir sene sözlü, bir senede nişanlı kalacağım yani.
bu onların ayıbı bence.yanı cıceksız cıkolatasz hıç ısteme duymadım.hele habersız olanıda hıç duymadım.neyse olan olmuş. 2 sene sonra evleneceksın yanı zor bı surec.yasadıkça anlarsın.nışanı uzatmamak ıyıdır ama yasın cok kucuk bence uzattıkça uzathakkında hayırlısı olsun
Boyle şeylere asla takılma hele bana sunu yapmadnz etmedındnz deme asıl tartısmalar bunlardan sebep çıkıyr.söz biraz boyle oluyr.Bnm sözüme yani istemeye eşim gelmemiştionların orda erkek gıtmezmış ayıpmş falan bi tuzlu kahbe içiremedim:))) anlayışla karşılafım şimdi çookk mutluyum boşvr bazen bazı şyler oyle olması gerektıgı için oluyor. Tatlını almşlar takıların da güzrl bnce sakınmamışlar bak.ha îçimde kalır dersen nişanda ria edrsn evnze gzl bi çiçek yaptırır sevdiğin:) emin ol sözün şatafatlı bîle geçse başkasında bîşy görünce aaa bn neden boyle yaptırmadm dîyvektin yani hepimize olur bu farklı bşy görünce.boşvr mutluysan seviyosan bunları sorun etme.mutlulluklar:))
Aileler isin icine karisinca hep kirginliklar oluyor malesef , kimsenin dort dortluk gecmiyor ki boyle ozel gunleri . Herkes ayni seyi soyluyor sana burada bak , dinle bizi ayrintilari takma kafana , bos yere yipratma kendini canim , insallah dugununde hersey gonlunce olurEvet, kasıtlı gizlendi. Gizlenme sebebi teyzemin duyması. Kendisi pek sevmez sözlümün ailesini, küsler birbirlerine. Diğer sebepte nişanda duyulmasını istedi ailelerimiz yani bu söz sadece aramızda kalsın istendi. Ama bana göre bunlar geçerli sebepler değiller. Şimdi herkes duydu sözlendiğimizi.
Ben 19 yaşındayım, sözlüm 21. Söz kesilirken herkes öyle duruyodu ayakta hiç birşey anlamadım. Bu yaza inşallah nişanımız var ama ne tarih belli nede ne yapılacağı konuşuluyor ve bu benim canımı çok sıkıyor. Tek konuşulan İstanbulda yapılacağı oldu.
Biz mutluyuz şükürler olsun. İnsanların (akrabalarımızın) gözlerine çok battık ama kimse mutlu olmadı evleneceğimizden. Biraz derine girmiş olacağım ama amcam bile yüzünü döndü bana. Hele dayımız, ben yaptım ben bozarım demiş. (Birşey yapmadı bu arada) 2 yiğenini sebebsiz yere kim ayırmak ister, kendide sözlüyken Allahtan hiç mi korkmaz insanlar. Ben çok üzülüyorum böyle olunca.
Aileler isin icine karisinca hep kirginliklar oluyor malesef , kimsenin dort dortluk gecmiyor ki boyle ozel gunleri . Herkes ayni seyi soyluyor sana burada bak , dinle bizi ayrintilari takma kafana , bos yere yipratma kendini canim , insallah dugununde hersey gonlunce olur
Amaaan sende nişan fotosu çektiriverirsin .Canını sıktığına değmez.Merhaba arkadaşlar.
Bu yaz sözlendim ve çok mutluyum elhamdülillah. Sözümün sizce iyi geçip geçmediğini size sormak istedim çünkü başka sözlenenlerin sözlerini görünce ve duyunca üzülüyorum. Ben mutluluğuma bakan bir insanım elhamdülillah hiç gözümde yoktur birşeyler ama sözlenen yakınlarımın resimlerini görünce çok üzülüyorum.
Sözümde bana tek taş yüzük, küpe ve iki bilezik takıldı. Kutlanan hiç birşey olmadi ve bütün akrabalarımızdan gizlendi. Akrabalarımız derken sözlüm benim teyzemin oğlu. Gizlendi çünkü ailelerimiz bilinmesini istemedi. Nişanda herkes duysun istediler ama herkes duydu tabi.
Tatlı olarak baklava alındı gizli gizli mutfakta sözlümle yedirdiler bize. Sonra herkese dağıttık. Çok mutluydum ama o kadar mutluydum ki. Üzüntüm başka sözlenenleri görünce başladı.
Ne bir elbise giydim, ne de bir bohçam çiçegim oldu. Sadece takılar oldu. Günlük giydiklerimle sözlendim. Hediye falan hiç birşey almadım yani.
Sözden 5 gün sonra doğum günümdü ve eniştem (sözlümün babası) hediye olarak beşi bir yerde taktı. Öyle bitti gitti herşey. Sözümün fotoğraflarını bile çekmedi ailem. Istemiyor gibilerdi ama istemişlerdi.
Bi kaç ay sonra sözlenenlerin lafı ve resimleri gelmeye başladı bana, herkes anlatıyor kız kardeşlerinin sözünü fotoğraflar gösteriyolar. Baktım üzülmeye başladım.
Nasıl hissedeyim arkadaşlar? Sözüm çok mu kötü geçmiş sizce? Içimde kalması normal mi başka insanların söz resimlerini gördükten sonra? O günki mutluğumdan ağır basmalımı üzüntüm? Şimdi diyorum keşke daha güzel olsaymış, içimde kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?