• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sözüm sizce çok mu kötü geçti?

Takılma canım bunlara iki resim yok diye üzülme nişanda bol bol çektirirsin. Bu zaten sanırım bi anda olmuş haberli olunsaydı sende hazırlanırdın. Akraba olduğunuz için saklanıyor olabilir ama insanlardan birşey saklanmıyor herkes herşeyin farkında oluyor geneldeki seninkide duyulmuş. Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin canım :)

Amca, dayı, teyze, hala vb. akrabalıkları olan kişilerin evlenmesine kesinlikle karşıyım. Böyle durumlar neticesinde birbirlerine düşman kesilmiş nice yakın akrabalar bilirim. İşin biyolojik boyutu da var elbette... Ama siz birbirinizi sevmişseniz elbette kimseye laf söylemek düşmez. Moralinizi bozmayın. Dik durun.
Keşke teyze çocuğu olmanıza istinaden şaşalı olmasa dahi şanınıza ve genç kızlığınıza yaraşır bir gün geçirebilseydiniz. Zira kız istemeye ne habersiz gidilir, ne de gizlenmesi normal olabilir... Arada kan davası yok sonuçta. Vaktinde gizlemeye çalışmakla da, yangından mal kaçırır gibi alelacele söz keserek de sizin hayallerinizle oynamaya hakları yoktu bence. Ama olan olmuş madem, siz de gençliğinize yakışır bir nişan töreni isteyin ailenizden. Aynı şekilde düğününüzü de öyle yaptırın. Şart koyun. Yoksa hep içinizde kalır.

ANLADIĞIM KADARIYLA AİLELERİNİZİN SÖZÜNÜZÜ GİZLEMELERİNİN NEDENİ; DİĞER AKRABALARINIZIN SİZİN SÖZLENMENİZİ İSTEMEMELERİ... AİLELERİNİZ OLASI BİR ENGELLEMEYE, MORAL BOZMAYA YA DA NAZARA KARŞI BÖYLE BİR TEDBİR ALMAK İSTEMİŞLER İYİ YAPMIŞLAR BENCE... AYNI ŞEY BENİM BİR ARKADAŞIMIN DA BAŞINA GELMİŞTİ... ZATEN SEN SÖZLÜNÜ SEVİYOSAN VE ONUNLA MUTLUYSA HİÇ KİMSEYİ VE HİÇ HİÇBİŞEYİ KAFANIZA TAKMAYIN...

Ne o öyle gizli gizli. Ben olsaydım madem gizliceksiniz ne diye beni gelin alıyorsunuz derdim. Ki sonuçta teyzenizin oğlu, onu da aklım almıyor. Ben kuzenlerimle kardeş gibiyim, nasıl işler bunlar anlamadım. Allah mesud etsin, inşallah güzel olur her şey.

Merhaba arkadaşlar.

Bu yaz sözlendim ve çok mutluyum elhamdülillah. Sözümün sizce iyi geçip geçmediğini size sormak istedim çünkü başka sözlenenlerin sözlerini görünce ve duyunca üzülüyorum. Ben mutluluğuma bakan bir insanım elhamdülillah hiç gözümde yoktur birşeyler ama sözlenen yakınlarımın resimlerini görünce çok üzülüyorum.

Sözümde bana tek taş yüzük, küpe ve iki bilezik takıldı. Kutlanan hiç birşey olmadi ve bütün akrabalarımızdan gizlendi. Akrabalarımız derken sözlüm benim teyzemin oğlu. Gizlendi çünkü ailelerimiz bilinmesini istemedi. Nişanda herkes duysun istediler ama herkes duydu tabi.

Tatlı olarak baklava alındı gizli gizli mutfakta sözlümle yedirdiler bize. Sonra herkese dağıttık. Çok mutluydum ama o kadar mutluydum ki. Üzüntüm başka sözlenenleri görünce başladı.

Ne bir elbise giydim, ne de bir bohçam çiçegim oldu. Sadece takılar oldu. Günlük giydiklerimle sözlendim. Hediye falan hiç birşey almadım yani.

Sözden 5 gün sonra doğum günümdü ve eniştem (sözlümün babası) hediye olarak beşi bir yerde taktı. Öyle bitti gitti herşey. Sözümün fotoğraflarını bile çekmedi ailem. Istemiyor gibilerdi ama istemişlerdi.

Bi kaç ay sonra sözlenenlerin lafı ve resimleri gelmeye başladı bana, herkes anlatıyor kız kardeşlerinin sözünü fotoğraflar gösteriyolar. Baktım üzülmeye başladım.

Ne güzel elbise giymişler süslenmişler. Alyanslar tepsilerde, şekerler, yemekler, tatlılar, güller, çiçekler, çikolatalar herşey var. Güzel güzel kahve ikramları, sözlülerin göz göze bakışları. Bakmaya bile utanıyordum hiç birşey anlamamışım sözümden daha yeni fark ettim ama mutluydum.

Nasıl hissedeyim arkadaşlar? Sözüm çok mu kötü geçmiş sizce? Içimde kalması normal mi başka insanların söz resimlerini gördükten sonra? O günki mutluğumdan ağır basmalımı üzüntüm? Şimdi diyorum keşke daha güzel olsaymış, içimde kaldı.

Canim hic kendini uzme. Sizde sadece yuzuk takilmis soz olmamis ki. Senin soz/nisan merasimin demekki yaza olucak ve elbise suslenmeler bohca falan nisan zamani yapilir. Bu sadece formalite icabi bir yuzuk takilmis. Eglencesi sonra olucak.

Sizin ailede durum boyle gerekmis boyle olmus, cok fazla takilma. Her ailede isteme, soz ve nisan ayri merasimlerle olmaz. Bazen gerekte kalmaz buna. Bazisi isteme soz ve nisan ucunu bir seferde evde yapar. Bence ayriyetten nisanda olucagi icin simdi bosuna uzulme. Senin sozun daha cok araya fitne fesat ara bozucular girmesin diye takilmis bir yuzuk. Sonra belki iyide takilmis diyeceksin. Yoksa nisana kadar yuzuksuz beklemen belki sizin evlilik durumunu riske atabilirdi. Bazen genclerde kendi aralarinda yuzuk takiyor oyle dusun. Cok istiyorsan soylersin nisandan once bir isteme merasimi yapilir kahveler icilir.

İnsanız, hepimizin gönlünden bir takım güzellikler olsun diye geçiyor, ancak siz yaşınızın küçük olmasından dolayı gönlünüzden geçeni bile bilemeyecek, gönlümden geçen buymuş meğer acaba böyle olmadı diye şimdi buna üzülsem mi diye düşünecek durumdasınız. İnsanın bu türden üzüntüleri sonradan çok içine batıyor maalesef. Çünkü bir kez olsun diye düşünülüyor, usulüne uygun olmayınca da insanın içinde bir yerler kırılıp dökülüyor.

Ailelerinizin diğer aile üyelerinden bu durumu gizlemesini yaptıkları işin yanlışlığını en azından bir kez olsun akıllarından geçirmelerine bağladım, belki bilinçli belki bilinçsiz bir şekilde bu evliliğe karşı çıkanların çok haklı olduklarını düşünüyorum. Çünkü hem sözlünüz hem siz küçük yaştasınız, ayrı ülkelerde yaşıyormuşsunuz ve üstelik teyze çocuklarıymışsınız. Teyze çocukları genetik olarak birbirine çok benzer yapıdadır ve maalesef ailede gün yüzüne çıkmamış genetik hastalıkların bu tür yakın genetikten evliliklerde ortaya çıkma olasılıkları çok yüksektir. Bu tür evlilikler neticesinde zarara uğramış masum çocuklarla karşılaştığımda çok üzülüyorum,(işim gereği çok sık da karşılaşıyorum) en çok da bu evliliklere izin verenlere kızıyorum, bir masumun günahına girdikleri ve o anne babayı bazen tedavisi mümkün olmayan hasta bir çocukla başbaşa bıraktıkları için.

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin, sevgi ve sağlıkla kalın

Uzuntunu anliyorum canim. Benimde içimde kalan durumlar oldu. Uzgun muyum? Tabii ki. Ama seviyor muyum? Hemde cok. Yasananlari bos ver bence ve nisanina, dugunune yonel. Sizleri cok guzel gunler bekliyor.

Back