Sözlümün pipirikliliği

Dediği bazı şeyler mantıklı olabilir. Ama bu sorularının muhatabı siz olmamalısınız. Evi kim satıyorsa o olmalı. Siz aradan çekilin madem ilgili kişiyle kendisi konuşsun. İçi rahatlayana kadar sorgulasın ama sorun etmeyin. Benim eşim de uzaktaydı tuttuğum evi biz ordan taşınanana kadar sorguladı sonra, hiç beğenmedi.

taşınmazların nitelikleri kullanım amaçlarına göre belirlenir. Sizin taşınmazın niteliği konut olarak geçtiğine göre taşınmaz iş yeri dışında kullanılabilecek taşınmazlar sınıfına girer. Zaten taşınmazı konut kredisi kullanarak satın alacağınıza göre kaçak olma ihtimali yoktur. Elinizdeki tapuda taşınmazın kat irtifaklı mı kat mülkiyetli mi olduğu görülür. Bu tür taşınmazların kaçak olma ihtimali yoktur.Eğer tapu arsa tapusu ise muhtemelen bina kaçaktır. Ayrıca projesiz taşınmazlara kredi çıkmaz. Doğalgaz borusu da siyah renkli görünür şekilde olmak zorunda , aksi halde doğalgaz açımı yapılmaz. Tapuya gitmene gerek yok. ( Tapu memuruyum)

Evi satacak kişiye de soruyor anahtarlar bende olduğu ve evi gördüğüm için banada soruyor

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, tapuda kat irtifaklı yazıyor oturma izini alınca kat mülkiyetli oluyormuş sanırsam müteahhit alacakmış oturma iznini elektrik su doğalgaz aboneliklerini evi satın aldıktan sonra üzerine alırsan eğer oturma izni çıkması kolay olur demiş doğru mudur acaba?

Ama katta 2 daire varsa asansör mecburen daire kapısının yanında olacak çokta örneği var tanıdığım
Yalıtımı varsa çok aşırı ses gelmez mesela pek asanösör sesini duymuyorum,doğalgaz boruları görünüyor ki görünmesi gerek zaten zaten doğal gaz açılımı vs için ama bir yönden haklı tabi ilk olaydan ötürü ama dur bakalım banka onay verecek mi dediğin gibi gelip bir incelesinler mesela nişanlın daha önce kredi çektimi-kredi kartı var mı banka ona bile bakar kredi notuna kredi notu çok düşük olursa kredi çıkmaya biliyor mesela.

Yalıtımı var binanın evet. Banka krediye onay verir o yönden sorun yaşayacağımızı sanmıyorum devlet memuru maaşı iyi kredi kartı da var bitane gerekmedikçe kullanmıyor kullandığındada borcun geldiği gün hemen öder kredi notu iyi yani yanlız eve ne kadar kredi cıkar onu bilemiyorum

%80 yükselti diye duymuştum sanki %20 lik kısmı siz peşin vereceksiniz.

Rica ederim.Oturma izni iskan oluyor. İskan olmadan da elektrik ve su aboneliği üzerine alamaz ama şantiye olarak binanın tamamı elektrik ve suyu tek abone üzerinden kullanabilir. İskan alındıktan sonra daireler abonelilekleri kendi üzerine alir

peki kat irtifakı olunca iskan olmuyor mu anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…