Boşanmalı mıyım? (Oldukça uzun olacak, hazırlıklı gelin:))

Herkese merhaba. Ben kendim işin içinden çıkamadım, emin olamıyorum, vazgeçmek zor geliyor, vazgeçemiyorum, onu seviyorum...

Ama...

Evlendiğim günden bu yana da sürekli boşanma fikri gelmiştir aklıma. Yani şöyle birgün "yok ya biz ömür boyu mutlu yaşarız, artık boşanmaktan vazgeçmeliyim" demedim hiç. Hep boşanmaktan vazgeçsem hoşlanmadığım bir şey olur boşanasım gelir. Çocuk oyuncağı değil bu farkındayım ama bu fikre engel olup "yeter be sende ya ömür boyu mutlu olmaya bak ya da boşan" diyemedim kendime.

Ama hep bir şeylerin eksikliğini yaşadım, hep "tam" anlamıyla emin ve mutlu olamadım.

Yazım çok uzun olmasın diye maddelere mi ayırsam diyorum ama öyle de nasıl olur emin değilim bi deneyeyim.

Önce özetle başlayayım :)
Ben 32 yaşımdayım eşim 38.
İkimizin de ilk evliliği.
Evlenmeden önce 6 yıl flört dönemi yaşadık, evliliğimizin 5. yılını doldurduk.

Uzun süredir foruma girmiyordum, dün yine eşimden dert yanmak için girdim. Sonra bugün eski konularımı araştırdım. Bir derdim var kısmına hep onunla ilgili sorunlarımızı yazmışım. İnsan zaman geçince unutuyor bazı şeyleri ama bu kısım bana günlük gibi oldu.

Eşim çok titiz, düzenli, ben merkezci, annesi ve ablası tarafından çok şımartılmış, kendi ailesi ve kendisi dışında kimseyi beğenmeyen herkese bir kusur bulan bir tiptir. Benle nasıl evlendi şaşıyorum doğrusu. Pek arkadaşı yoktur. A-sosya diyebiliriz.

Ben ise dağınık, düzensiz, maymun iştahlı, başkaları mutlu olsun diye hep kendinden ödün veren, arkadaş çevresi geniş, sosyal bir tipim. Esprili ve çocuk ruhlu olduğum için arkadaşları tarafından sevilen ve aranan biriyim.

Onun ailesi kimseyle görüşmez, herkesle ilişkilerini kesmişler bizimkiler ise tam tersi çok kişiyle görüşürler, evden misafir eksik olmaz.

Bunları ilerideki sorunlara yardımcı olsun diye anlatıyorum size. Eşim ve ailesi bir çember çizmişler dışarıdan kimseyi almıyorlar ordan da dışarı çıkmıyorlar anlayacağınız. Bizimkiler de ben de çemberin kapısı açık :)

Eşim genel olarak arkadaşlarımla görüşmeme karışmaz, şehir dışına kalmaya bile giderim ses etmez. Gece 12 de gelsem de bir şey demez.
Mutlu olmam için sevdiğim şeyleri yapmama karışmaz, beni mutlu etmeye çalışır. El attığım işler onun için imkansız bile olsa destek olur köstek olmaz. Market alışverişini o yapar, eviyle ilgilidir yani. Bi tane ayakkabısı olsa benim 10 tane olsa bir ayakkabılık parası olsa kendine alacağına bana alır. Gezmeyi sever (bende), kendi gelmek istemezse bile beni yurtdışına yollar. Hastalanınca çok ilgilenir başımda bekler, üstümü değiştirir. Odayı wickslerle donatır, ilaçlarımı içerir, şevkatlidir. Birlikte film izlemeyi severiz, çok film izleriz, birlikte vakit geçirmeyi de severiz, şu an ikimizin de yaptığı iş telefonla olduğu için hep dip dibeyiz. Kolay kolay kavga etmeyiz ama bunun sebebi benim alttan alıp sakin davranmamdan kaynaklı. Çünkü eşim daha önceki ilişkisindeki kadına iki kere vurmuş bir insan. Karşılık alınca gözü dönebiliyor, sinirlenince sinirine hakim olamıyor. Bunları bildiğim için ben sakin kalınca o da sakin kalmak zorunda kalıyor. Yani bu zamana kadar bağıra çağıra kavga etmediysek, tokatlar havada uçuşmadıysa benim sakinliğimden kaynaklı. Bir kere sinirlenip kplumdan tutup beni asansöre itmişliği vardır. Bunu şiddet kabul edip uzun bir konuşma yaptım bir daha yapmadı. Titizdir düzenlidir evliliğimizin başında bu konuda sıkıntı yaşasak da çözdük sayılır. O da bana ayak uydurdu ben de ona ayak uydurdum.

Evliliğimizin muhtemelen en büyük sorunu cinselliğin neredeyse 0 olması. Evliliğimizin başında vajinismustum. Çözdüm. Ama sık ilişkiye girmediğimiz için ilişkiye girerken hep zorlanıyorum hala. Ama başarıyorum. Muhtemelen bunları yaşamak istemiyorki bana yaklaşmıyor. Ben de bunları yaşamamak için sık ilişkiye girmemiz gerektiğinden bahsediyorum. Tamam diyor ama tık yok. Ne zaman yanaşsam hep bir bahanesi var. Ya başı ağrıyordur, ya havasında değildir, ya uykusu vardır. Bak dedim böyle evlilik olmaz. Bunun sonu ikimizin birinin aldatmasıyla biter dedim. Haklısın dedi yine icraat yok. Terapiste gidelim dedim çok karşı. En son 5 ay önce cinsel ilişkiye girmişizdir. Onun haricindekiler hep yüzeysel. Öpüşme, sarılma, yüzeysel tatmin yani.

Onun haricinde varsa yoksa kendi ailesi ve kendi istekleri. Benim çevrem benim ailem dış kapının mandalı. Onun ailesi gelip bizde 2,5 ay kalır. Hiçbir şeyden şikayet etmez. Brnim ailem gelip 15 gün kaldı sadece bir kere kaldılar bende 15 gün o kadar. Hergün bir şeylerden şikayet etti, ailemi bana çekiştirdi. Ben onun ailesini ona çekiştirmem, benimle onlar arasında kalsın istemem. Ben onlara ayak uydururum el üstünde tutarım ama o benim aileme karşı asla öyle değil. Eve gelen arkadaşlarım, akrabalarım, ailem kim olursa olsun farketmez herkesin arkasından konuşur. Evde yaptıkları onun hoşuna gitmeyen şeylerden bahseder durur. Kimse evime gelsin istemiyorum bu yüzden. Hoş dışarda görüşsek de arkalarından konuşur. Ailesinden bunu görmüş çünkü. Evlerine kim gelse gider gitmez çekiştirmeye başlıyorlar. Kimseyi beğenmiyorlar. Hep onların yaptıkları dopru başkalarının yaptıkları yanlış, hep onlar dünyanın en iyi insanları başkaları kötü. Onların yemek zevki doğru başkalarınınki yanlış. Bana hep müdehale ederler mesela o öyle yapılmaz şöyle yapılır, o öyle yenilmez böyle yenir. Sen onu yapamazsın dur brn yapayım, sen kaldıramazsın gücün uetmez zaten kısa boylusun dur ben yapayım. Biz evlenmeden önce de ben sokak hayvanlarına bakardım, yuva arardım. Biz evlendikten 1 yıl sonra falan da ablası yapmaya başladı. Dur o baksın köpeğe sen yapamazsın, o hayvanları çok seviyor herkesten fazla seviyor, o hayvanlara çok ilgi gösteriyor. Hani utanmasalar sen ondan öğrendin hayvan sevgisini diyecekler. Eşim annemlere kalmaya gidince özel oda , özel ilgi, el üstünde tutulmayı bekliyor. Çünkü kendi ailesinden öyle görmüş. Onlara gidince rşim ne istiyorsa o izlenir, o nereye isterse oraya gidilir, o ne zaman uyanırsa o zaman kahvaltı yapılır, kv oruç bile olaa oğlu gelmeden orucunu açmaz 3 saat beklerdi gelmesini. Evlenene kadar annesi giydiriyordu çoraplarını. Hep el üstünde tıtulmuş. Su dediğinde ayağına gelmiş, hiç iş yaptırmamışlar. Bizde de tam tersi bizde sofra kültürü yoktur. Herkes acıkınca yer. Ha bazen pazarları vs bi arada yeriz ama genelde acıkan yer. Herkes ayrı odalarda takılır istediği şeyi izler. Annemler bize gelince de eşim kendisinr uyulmasını istiyor. Hep onun istediği gibi olsun her şey , herkes ona uysun, onun dediğini yapsın istiyor. Ama o annemlere gidince yinr aynısını istiyor. Yine onun iatediği gibi olsun, yine onun istediği yapılsın, onun istediği izlensin, sofraya onun istediği saatte oturulsun.

Eve gelenler kendilerini misafirden görmeyip dolaptan yiyecek alsa, çay demlese "misafir miaafirliğini bilecek" der, ama kendisi aannemlere gidince açar dolabı istediğini yer bundan yok mu şundan yok mu brn o odada yatmam bize yataklarını versinler der. Annemler eşim onlara gidince hep diken üstünde. Hep ilgi bekliyor hep el üstünde tutulmak istiyor. Ya diyorum bizim aile yaşantılatımız farklı kendi ailenden gördüğünü bizimkilerin yapmasını bekleyemezsin diyorum. Brn damadım yapsınlar diyor. Hani yaşanmış o kadar çok şey varki hepsini tek yazıya sığdıramam.

O babamlarla vakit geçirmek istemezse haklı, ben geçirmek istemezsem suçluyum.
Ona ilgi gösterip el üstünde tutmak olması gereken, ama yapılmazsa yapmauanlar lötü insanlar.

Bir kere perde yıkadım ıslak asıyorum. Geldi perde ıslak asılmaz dedi. Asılır annem asıuor dedim. Asılmaz dedi. Gitti annesine sordu asılırmış tamam asabilirsin dedi. Hani onun anneai yapıyorsa yapılır ama annesi yapmıyorsa o öyle yapılamaz. Annemler bu yemeği şöyle yer derim "ıyyyy öyle hiç güzel olmaz, öyle yenmrz o böyle yenir" der/derler.

Ailesiyle aynı sitede oturuyoruz önceden şehirdışındaydık. Geldiklerinde 2,5 ay falan kalırlardı. Şimdi de hergün bize gelirler, onlar gelmezse biz gideriz.

Hani şu konuda haklarını yemem, ben bi yere gittiğim zaman hayvanlarıma bakarlar, evimlr ilgilenirler, temizlerler bile. Yemek yapmam çok çünkü o annrsinin yemeklerini seviyor. O yüzden de akşam yemeklerinde annesigile gideriz. Hani anneai de neden hep yemekleri brn yapıyorum bir kere de karın yapsın biz yiyelim dememiştir. Hani yardımlaşırız. Ha ama çok alınganlardır. Her hareketime bi anlam yüklerler. Aklımın ucuna gelmeyecek şeyleri düşünüp bana trip atmışlardır. Haberim bile olma neye bpzulduklarından. Ablası önüme bir şeyler fırlatır. Kapı çarpar falan. Gerçi bunlar azaldı önceden daha sıktı ama ben eşimle oturup rahatsız olduğum şeylerin hepsini anlattım ve boşanmayı düşündüğümü de söyledim. O da konuşmuş olacakki eskisi kadar çok yapmıyorlar. Biraz da ben alıştım dikkatli davranıyorum. Hep şunu yapaam acaba alınırlar mı diye düşünüp dikkatli davranıyorum. Ama benim ömrüm onun aileaini alttan almakla geçiyor.

Zaten cinsellik yok. Evin küçük kız kardeşi gibiyim. Bir yere gitmeye kalksak ailesini de getiriyor. Yalnız çıkmalarımız nadirdir. Krndi ailesini her yere götürür canla başla, gezsinler, yaşlılar artık der. Brn annrm yaşlı, gezmeyi sever onu da şuraya götürelim mi derim bu yaştan sonra gezmese de olur zamanında gezmiş zaten. Sıkılırım ben der. Sanki ben sıkılmıyorum!

Önceden çok çalışmış olsam da şu sıralar ekonomik özgürlüğüm yok. Bir network marketinge başladım şimdi ama para kazanmak için de zaman gerekiyor bu tarz işlerde. Şu an oturduğumuz yer çok güzel. Denize 400mt arkası orman. Huzur dolu. Gürültüden uzak. Yaşadığım yeri seviyorum. Hayvanlarım burada rahat. Boşanırsam tekrar ankara'ya döneceğim, 2 köpek 6 kediyi götüreceğim. Eşimde sadece 2 kedi kalacak. Annemlerin bahçesi küçük hayvanlarım rahat edemez (hayvan besleyenler bilirler onlar çocuğu gibi oluyor insanın)

Ben bunları yazarken tel çaldı, annem aradı. Eşimle konuşmuşlar bi isteğin var mı buralardan falan demiş. Sana üzlüyorum bu yaşında (74) iki çocuğa bakıyorsun demiş. Çocuklar olmasa çıkar gelirdin ara sıra demiş. (Biri 4 biri 7 yaşındaki yeğenlerime annem bakıyor doğduklarından beri)

Başına taş düştü herhalde bunları yazdığımı mı hissetti naaptı :KK70:

Öyle işte kafam karışık ne yapsam bilmiyorum, fikirlerinize açığım :)
Ben esinde sorun göremedim.ya bir şeyleri eksik anlatıyorsun ya da yanlı. Çünkü kendinin arkadaşlar arasında sevilen aranan sosyal bir tip olduğunu söylerken esin için tam tersi tanım yapmışsın. Aileler için de aynı şekilde.o zaman adama sorarlar 6 yıllık flört döneminde siz tombala mi oynadiniz? Son derece yeterli bir zaman birbirinizi tanımak için o zaman asosyal olması sana dokunmadı mi da şimdi batmaya başladı? O zaman nasıl ayak uydurdu birbirine bu kadar farklı aileler ve insanlar hayret doğrusu. Cinsellik genel bir sağlık sorunu yoksa erkeğin yapısına bağlıdır.bazilaro çok düşkündür bazıları değildir.evlenmeden önce 6 yılda hiç bu konuda bir izlenim vermedi mi sana? Hani türk erkekleri asansörde bile sıkıştırmayi kar sayar ya.bir şeyler farklı bu yazıda sanki.

Hayır evlenmeden önce benim anneme "annecim annecim , srni şuraya götüreyim, buraya götüreyim" derdi :) hiç titizlik düzen insan çkeiştirme vs yoktu. Cinsellik zaten yüzeysel oldugu için iyiydi :)

bence sen bütün evliliği boşanmak üzerine kurmuşsun. yazdıklarından ben onu çıkardım.
hepimiz tartışıyoruz hiçbir evlilik mükemmel değil ama cinsellik birçok evliliği güzel gitmesine fayda sağlıyor.
için almıyorsa istemiyorsan evet boşan. ama bahane bulmuş olmak için bahane arama kendini kandırıyorsun bu şekilde. istemiyorum evli kalmak desen daha mantıklı.
ille sürdüreceğim diyorsan da ikinizin birden evlilik terapistine gidip cinsellik mevzusunu aşmanız lazım. cinsellik olmadığı için sizin evliliğiniz ahbap çavuş ilişkisine dönmüş. sürmese daha mantıklı o derece..

merhaba arkadaşım eşin ve aranızdaki sorunlar benimkilere o kadar benziyor ki okurken şaşkınlıktan ağzım açık kaldı yalnız benim eşim ve ailesi seninkilerin bir üst modeli :KK70:

bende evleneli 6 ay oldu ve vaji problemiyle uğraşıyorum tek başıma! eşim kendisinden ve ailesinden başkasını düşünmeyen attığı her adımı onların menfaati için ayarlayan bencil adamın tekidir. benim haftada iki gün anneme gitmem laf olur ama kendisi her gün eve gelmeden yorgunluktan geberse bile annesine uğrar. uğrayamazsa bir bahane bulup evden çıkar anasını görmeye yine gider evlerimiz çok yakın. görümcemle oturup arkamdan gizli gizli iş çevirmekten lafımı yapmaktan asla gocunmaz. ablasıyla birlikte işiyle ilgili hayati kararlar alırlar bana anlatma, fikir alma ihtiyacı hissetmez. ailece kendilerinden başka kimseyi beğenmezler. bir düğün olur toplum içine gidilecek yer olur kaynanam ne giyeceğimden ne takacağıma kadar karışır hemde herkesin içinde beni bozarak karışır. ama bir gün olsun arayıp da kızım işten yorgun argın geç geliyosun yemeğin yoktur yemek gönderiyim mi demez. ben haftada bir gün arayıp kendimi zorla davet ettiririm her gittiğimde de yemeğim yoktu ama allah ne verdiyse yeriz artık diye geçiştirir. kayınpederimin bakkalı var bizden alışveriş için para almıyor allah razı olsun genelde eşim yapıyor bakkaldan alışverişi ama nerede tarihi geçmiş nerede ucuz adi mal var toplayıp eve getiriyor. eşim desen canı isteyince o da ayda bir kez bana yanaşır canı istemezse hep bir bahanesi vardır yorgundur banyo yapmak istemiyordur vs vs.

hani arkadaşlar diyor ya sevişin düzelir diye alakası yok. bir adam bencilse isterse karşındaki adrina lima olsun sevişirken doruklara çıksın yataktan kalktığı an yine aynı kişiliğine geri dönecektir. ben daha yolun başındayım her gün ama her gün boşanmayı düşünüyorum ama ne bu diyardan gidebiliyorum ne de bu deveyi güdebiliyorum.

Bi an konuyu benmi actim.diye dusundum.. Benim esimde cok iyidir ama cinsellik konusunda ayniyiz. Bende vajinismustum ama cok az yani cocugum olabildi o derece ancak tamamen yenemememi tek sebebi esimin isteksizligi,ayda 1 yada 2 ayda 1 falan cinsellik olmasi. Tabi bi de esim so derece takintili bi insan. Hayatimizda olan minicik bir pürüzü bile kafaya takip stres yapip yatak odamiza kadar karistirir. Suan en son 8 az once cinsellik yasadik beyimiz benim vaji durumumdan sonra etkilenmismis bana yaklasamiyormusmus.Ben de sabirla bekliyorum bi patlicam ama bakalim ne zaman ve ne siklde... .

merhaba arkadaşım eşin ve aranızdaki sorunlar benimkilere o kadar benziyor ki okurken şaşkınlıktan ağzım açık kaldı yalnız benim eşim ve ailesi seninkilerin bir üst modeli :KK70:

bende evleneli 6 ay oldu ve vaji problemiyle uğraşıyorum tek başıma! eşim kendisinden ve ailesinden başkasını düşünmeyen attığı her adımı onların menfaati için ayarlayan bencil adamın tekidir. benim haftada iki gün anneme gitmem laf olur ama kendisi her gün eve gelmeden yorgunluktan geberse bile annesine uğrar. uğrayamazsa bir bahane bulup evden çıkar anasını görmeye yine gider evlerimiz çok yakın. görümcemle oturup arkamdan gizli gizli iş çevirmekten lafımı yapmaktan asla gocunmaz. ablasıyla birlikte işiyle ilgili hayati kararlar alırlar bana anlatma, fikir alma ihtiyacı hissetmez. ailece kendilerinden başka kimseyi beğenmezler. bir düğün olur toplum içine gidilecek yer olur kaynanam ne giyeceğimden ne takacağıma kadar karışır hemde herkesin içinde beni bozarak karışır. ama bir gün olsun arayıp da kızım işten yorgun argın geç geliyosun yemeğin yoktur yemek gönderiyim mi demez. ben haftada bir gün arayıp kendimi zorla davet ettiririm her gittiğimde de yemeğim yoktu ama allah ne verdiyse yeriz artık diye geçiştirir. kayınpederimin bakkalı var bizden alışveriş için para almıyor allah razı olsun genelde eşim yapıyor bakkaldan alışverişi ama nerede tarihi geçmiş nerede ucuz adi mal var toplayıp eve getiriyor. eşim desen canı isteyince o da ayda bir kez bana yanaşır canı istemezse hep bir bahanesi vardır yorgundur banyo yapmak istemiyordur vs vs.

hani arkadaşlar diyor ya sevişin düzelir diye alakası yok. bir adam bencilse isterse karşındaki adrina lima olsun sevişirken doruklara çıksın yataktan kalktığı an yine aynı kişiliğine geri dönecektir. ben daha yolun başındayım her gün ama her gün boşanmayı düşünüyorum ama ne bu diyardan gidebiliyorum ne de bu deveyi güdebiliyorum.
eşine şöyle bi sert yapsan senin ailen artık benim diyebilsen ha ailesini atsın demiyorum ama enazında sana fikir danışabilir kararlar alırken benim eşim bir gün arkadaşlarıyla mangala gidiyor arıyorum yok tek kapalı çekmiyor eve gittim kv dedi arkadaşlarıyla gitti eve geldiğinde nerdeydin dedim ve bana anneme söyledim sana ulaşamadım dedi o senin annen ben karınım dedim senin ailen benim dedim tövbe valla bir daha olmadı özür diledi haklısın dedi sizlerde biraz kendinizi gösterin

eşine şöyle bi sert yapsan senin ailen artık benim diyebilsen ha ailesini atsın demiyorum ama enazında sana fikir danışabilir kararlar alırken benim eşim bir gün arkadaşlarıyla mangala gidiyor arıyorum yok tek kapalı çekmiyor eve gittim kv dedi arkadaşlarıyla gitti eve geldiğinde nerdeydin dedim ve bana anneme söyledim sana ulaşamadım dedi o senin annen ben karınım dedim senin ailen benim dedim tövbe valla bir daha olmadı özür diledi haklısın dedi sizlerde biraz kendinizi gösterin

Butun iyilikleri ailene yaptigi saygısızlık sonucu silinip gidiyor. Bence tek sorun cinsellik degil , esinin ve ailesinin davranislari da cok tiksindirici.

Ben esinde sorun göremedim.ya bir şeyleri eksik anlatıyorsun ya da yanlı. Çünkü kendinin arkadaşlar arasında sevilen aranan sosyal bir tip olduğunu söylerken esin için tam tersi tanım yapmışsın. Aileler için de aynı şekilde.o zaman adama sorarlar 6 yıllık flört döneminde siz tombala mi oynadiniz? Son derece yeterli bir zaman birbirinizi tanımak için o zaman asosyal olması sana dokunmadı mi da şimdi batmaya başladı? O zaman nasıl ayak uydurdu birbirine bu kadar farklı aileler ve insanlar hayret doğrusu. Cinsellik genel bir sağlık sorunu yoksa erkeğin yapısına bağlıdır.bazilaro çok düşkündür bazıları değildir.evlenmeden önce 6 yılda hiç bu konuda bir izlenim vermedi mi sana? Hani türk erkekleri asansörde bile sıkıştırmayi kar sayar ya.bir şeyler farklı bu yazıda sanki.
Ayrı şehirlerdeydik. Bir araya geldiğimizde hissettiğimiz özlemden dolayı zaten hep tek görüşürdük. Ve özlemden dolayı bu tarz şeylere dikkat etmezdik. Birlikte sinemaya git yemek ye eğlen bu tarz şeyleri görmüyor insan o zaman. Ailesi deseniz evlenene kadar çok anlayışlı, cana yakın, sevecen insanlardı. Evlensikten onra değişime uğradılar. Aramıyorlar yok bize gelmediler, yok bayramda ilk onlar aramılıydı vs vs her şeyden şikayet eder oldular. Evlenmeden önce ailemle aşorı ilginenen eşim evlendikten sonra dönüverdi. Sadece aileme yapıyor olsalar ailemle anlaşamadılar derim. Oturdukları apartmanda herkese küslerdi. Hiçbir akrabalarıyla görüşmüyorlar hepsine küsmüşler. Biriyle tanışıyolar o insanşardan ayrılır ayrılmaz arkalarından konuşuyorlar. Eşimin iş arkadaşı geldi ailesiyle çay içmeye karıaının yanında ablası köşeye çekip kızın ayakkabılırını gördün mü dedi. Yanlarında bile yani.
Evlenince batmaya başladı çünkü önceden yoktu ve çok sık görüştüğümüz için sık yaşar oldum. Evlenmeden önce asansörde de sıkıştırdı vs evlenmedrn önce zaten yüzeysel oldugu için dert değildi. Ne zamanki tam birleşme girdi işin içine o zaman dert olmaya başaldı.

ama cinsellik biz de yok derece de ve çocuk isteyip ama bir türlü olmuyor cocuk için cinsellik lazım ona sorsan normal hafta 2 3 kez bana sorsan ki ben kayıt ediyorum :) hafta bi 2 hafta da bir

yapmadım mı sanıyorsun arkadaşım ne mücadeleler verdim yeri geldi herşeyini alttan aldım her dediğine her yaptığına göz yumdum yeri geldi aynı evin içinde 1 ay konuşmadığımız oldu ama hiçbiri fayda etmedi. ben kuruntu ediyormuşum kafamda kuruyormuşum aslında hiçbirşey düşündüğüm gibi değilmiş söylediği tek şey bu.

Ayrı şehirlerdeydik. Bir araya geldiğimizde hissettiğimiz özlemden dolayı zaten hep tek görüşürdük. Ve özlemden dolayı bu tarz şeylere dikkat etmezdik. Birlikte sinemaya git yemek ye eğlen bu tarz şeyleri görmüyor insan o zaman. Ailesi deseniz evlenene kadar çok anlayışlı, cana yakın, sevecen insanlardı. Evlensikten onra değişime uğradılar. Aramıyorlar yok bize gelmediler, yok bayramda ilk onlar aramılıydı vs vs her şeyden şikayet eder oldular. Evlenmeden önce ailemle aşorı ilginenen eşim evlendikten sonra dönüverdi. Sadece aileme yapıyor olsalar ailemle anlaşamadılar derim. Oturdukları apartmanda herkese küslerdi. Hiçbir akrabalarıyla görüşmüyorlar hepsine küsmüşler. Biriyle tanışıyolar o insanşardan ayrılır ayrılmaz arkalarından konuşuyorlar. Eşimin iş arkadaşı geldi ailesiyle çay içmeye karıaının yanında ablası köşeye çekip kızın ayakkabılırını gördün mü dedi. Yanlarında bile yani.
Evlenince batmaya başladı çünkü önceden yoktu ve çok sık görüştüğümüz için sık yaşar oldum. Evlenmeden önce asansörde de sıkıştırdı vs evlenmedrn önce zaten yüzeysel oldugu için dert değildi. Ne zamanki tam birleşme girdi işin içine o zaman dert olmaya başaldı.
O zaman şöyle diyeyim.siz evlenmeden önceki gibi yaşamaya devam ediyorsunuz.aile bütünlüğü diye bir şey bilmiyorsunuz.en başta sen.ben bile tutucu bir insan olmamama rağmen eşimi bırakıp keyfi bir tatil için yurt dışına gitmemmmmm ya da gece 12 de eve gelmem.sen de bu sorumluluğu anlamamışsın o da aynı sekilde. Evlendikten sonra eşinin ailene karşı davranışlarının değişmesi türkiye sınırları içinde son derece normal.senin de değişmiş baksana ailesine karşı. Senin nasıl kendince nedenlerin varsa eşinin de ailene öyle davranması için kendince nedenleri pek ala olabilir.senin ailen senin gözünde mükemmel diye bu teori haline gelemez. Tek taraflı bakıp bencil davranıyorsun diyorum.

Allah sizin de yardımcınız olsun :)

Bi an konuyu benmi actim.diye dusundum.. Benim esimde cok iyidir ama cinsellik konusunda ayniyiz. Bende vajinismustum ama cok az yani cocugum olabildi o derece ancak tamamen yenemememi tek sebebi esimin isteksizligi,ayda 1 yada 2 ayda 1 falan cinsellik olmasi. Tabi bi de esim so derece takintili bi insan. Hayatimizda olan minicik bir pürüzü bile kafaya takip stres yapip yatak odamiza kadar karistirir. Suan en son 8 az once cinsellik yasadik beyimiz benim vaji durumumdan sonra etkilenmismis bana yaklasamiyormusmus.Ben de sabirla bekliyorum bi patlicam ama bakalim ne zaman ve ne siklde... .
Ya düzeltmek yerine iyice kaçıyorlar deli olucam

Ben zaten konuştum en son , yavaş yavaş sormaya başladı annemlere gidelim mi? Benim sevdiğim yemek var ama sen gelmek istemiyorsan bi bahane buluruz falan demeye başlamıştı ki tekrar eskiye döndü.

ama cinsellik biz de yok derece de ve çocuk isteyip ama bir türlü olmuyor cocuk için cinsellik lazım ona sorsan normal hafta 2 3 kez bana sorsan ki ben kayıt ediyorum :) hafta bi 2 hafta da bir
Gene bize göre iyi sizinki :) bu arada adaşız sen anlamışsındır demek istediğimi :)

yapmadım mı sanıyorsun arkadaşım ne mücadeleler verdim yeri geldi herşeyini alttan aldım her dediğine her yaptığına göz yumdum yeri geldi aynı evin içinde 1 ay konuşmadığımız oldu ama hiçbiri fayda etmedi. ben kuruntu ediyormuşum kafamda kuruyormuşum aslında hiçbirşey düşündüğüm gibi değilmiş söylediği tek şey bu.
Hep de öyle derler zaten. Farkında değiller yaptıklarının.

O zaman şöyle diyeyim.siz evlenmeden önceki gibi yaşamaya devam ediyorsunuz.aile bütünlüğü diye bir şey bilmiyorsunuz.en başta sen.ben bile tutucu bir insan olmamama rağmen eşimi bırakıp keyfi bir tatil için yurt dışına gitmemmmmm ya da gece 12 de eve gelmem.sen de bu sorumluluğu anlamamışsın o da aynı sekilde. Evlendikten sonra eşinin ailene karşı davranışlarının değişmesi türkiye sınırları içinde son derece normal.senin de değişmiş baksana ailesine karşı. Senin nasıl kendince nedenlerin varsa eşinin de ailene öyle davranması için kendince nedenleri pek ala olabilir.senin ailen senin gözünde mükemmel diye bu teori haline gelemez. Tek taraflı bakıp bencil davranıyorsun diyorum.
Benim onun ailesine karşı davranışlarım değişmedi aksine ben dah samimi daha sıcak yaklaşmaya başladım. Ben anneme masaj yapmadım ama kayınvalideme yaptım, kendi babamın sırtına yastık koymadım kayınbabamın koydum. Kendi ablam bir şey istediğinde bahane buldum ama onun ablası bir istediğinde yaptım. Brn kendi aileme davrandığımın kat be kat faslasını eşimin ailesine yapıyorum ama o kat be kat azını yapıyor. Gece 12 dediğim şey 6 ayda bir falan olur. Çok sık dışarı çıkmam. Yurtdışına tatile değil ablam bir italyanla evlendi ev eşyası bakarken yardımcı olmam için beni istedi yanında onun için gittim. Rşim gelmek istemedi beni gönderdi. Evlenmeden önce de giderdim yurtdışına. Babamın izin verdiği şeylere engel olmak istemedi. Ben hep onla gitmek istedim ama o istemedi. Gitmek istediğim yere de o gelmiyor diye gitmekten vazgeçmem. Ay yılda bir ondan ayrılmam dert değil bence. Onun haricinde zaten o kimseyle görüşmez. Her şeyi birlikte yapıyoruz. Tabii eşimin ailesi de bizimle birlikte yapıyoruz her şeyi. Benim yaşantımı ve onlara olan tavrımı yerinde görseniz asla bencillik yapmadığımı ve taraf tutmadığımı anlardınız. Eşimle karadeniz turuna çıkmaya karar verdik. Ablası birlikte gidceeğimizi sandı. Düşününki ayrı gitmek isteyeceğimizi düşünemiyorlar o kadar iç içeyiz. Yine se bozuntuya vermedim. Ablan gelmesin demesim. Heveslendi hevesi kırılmasın dedim. Yaşadığımız bir problemde brn ona "sen böyle yapınca eşimle aramız bozulıyor" desiğimde bana dönüp "o sizin problemniz benim değil" dediği halde brn ablasına öyle davranmıyorum.

Bence bi evlilikte çiftlerin cinsel hayatı iyiyse her iki taraf da cinsel anlamda mutluysa evlilikte sorunlar daha rahat çözülüyor, kafada soru işaretleri pek kalmıyor. 5 ay çook çok uzun bi süre. Cinsel sorunları çozseniz gerisi çok rahat gelir gibi geliyor. Önce siz gidin bi terapiste, o yönlendirir illa ki sizi bi şekilde ikna edebilirsiniz belki. Denemeye değer

Bence bi evlilikte çiftlerin cinsel hayatı iyiyse her iki taraf da cinsel anlamda mutluysa evlilikte sorunlar daha rahat çözülüyor, kafada soru işaretleri pek kalmıyor. 5 ay çook çok uzun bi süre. Cinsel sorunları çozseniz gerisi çok rahat gelir gibi geliyor. Önce siz gidin bi terapiste, o yönlendirir illa ki sizi bi şekilde ikna edebilirsiniz belki. Denemeye değer
Konuşacağım tekrar.

X