• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün ailesi

Şu an konuşmuyorum onunla da bana biraz zaman ver kafami toplayayim dedim korktu benden ayrilacak misin dedi
Onun korkması öbemli değil ki.sen barıştıktan sonra yine aynı şeyler yaşanacak ailesiyle.bence yol yakınken geri dön .evlilik bu söz nişan olaylarından daha zor ve sorumluluk gerektiriyor emin ol.

nasıl insanlar ile sözleniyorsunuz, nişanlanıyorsunuz gerçekten anlayamıyorum. sadece size değil cevabım, forumdaki bir çok insana. insanları tanıyamıyorsanız, başlamayın evlilik işlerine. ya da oturup bu konuyu konuşun, çözüm arayın nişanlınızla, sözlünüz ile. aşkınızla.

Daha anlaman için illa gökten vahi mi insin sana bu şekilde yaklaşan bir aile mutsuz olursun ilerde salla gitsin ask karin doyurmuyor mutlu etmiyor eşin her gün soluğu annesinde aldığında onlara seni hizmetçi ettiğinde mi anlayacaksın
Evimiz ayrı olacak diyor bana ne yapacagimi bilmiyorum ki. Dun aksam konuşmama kararı aldım bugün deliler gibi beni aradı ağladı bir paket sigara bitirmiş çok canim yanıyor beni terketme dedi

nasıl insanlar ile sözleniyorsunuz, nişanlanıyorsunuz gerçekten anlayamıyorum. sadece size değil cevabım, forumdaki bir çok insana. insanları tanıyamıyorsanız, başlamayın evlilik işlerine. ya da oturup bu konuyu konuşun, çözüm arayın nişanlınızla, sözlünüz ile. aşkınızla.
Ben dun konuşmayalim dedim tamam dedi bugün beni aradi deliye dönmüştü beni bırakma dedi

Evimiz ayrı olacak diyor bana ne yapacagimi bilmiyorum ki. Dun aksam konuşmama kararı aldım bugün deliler gibi beni aradı ağladı bir paket sigara bitirmiş çok canim yanıyor beni terketme dedi
Ilerde sen ağlayacaksın bu saçmalığa devam etme bile bile ask acısı geçer bunu unutma ama bir anne nin kalbi asla razı değilse dikkate almalısın. Ve annen e birşey olsa bu densizler yüzünden hala sevmeye devam edecek misin?

Pat diye sözünden caymadan önce de evimiz ayrı olacak diyordu dimi? Bence hiç düşünmene bile gerek yok mahvetme hayatını, anneni dinle

Evlenince boşanması çok daha zor okuyor bu işin sonu madem ayrılık ne kadar erken olursa o kadar iyi
Pat diye sözünden caymadan önce de evimiz ayrı olacak diyordu dimi? Bence hiç düşünmene bile gerek yok mahvetme hayatını, anneni dinle
Evet oyle diyordu ben onunla konuşmama kararı aldım. Konuşmayalım dedim iki gün önce ama sadece bir gün dayanabildi ve ertesi günü hemen beni aradı ağladı hatta. Ben de evliligin kolay olmadigini, bana kiymet ve deger verilmesi gerektigini anlattim ve senin ailen benim ailemi kırmayacak dedim yoksa ben artik dayanamam dedim giderim dedim tamam dedi bir sürü şey söyledi. Biraz daha bekleyecegim eger yine sözden dönmeler paradan kısmalar olursa ben hiç arkami dönmeden vazgeçecegim. Bakalım bekleyip görecegim gelişmeleri sizlere de söylerim..

Ilerde sen ağlayacaksın bu saçmalığa devam etme bile bile ask acısı geçer bunu unutma ama bir anne nin kalbi asla razı değilse dikkate almalısın. Ve annen e birşey olsa bu densizler yüzünden hala sevmeye devam edecek misin?
Hayir aslaaa! Anneme bir şey olursa yasayamam... annemin de bana dediği şu oldu " kizim sinirim geçti sen biraz daha gidişata bak, çocuğun ahlakına bak. Sana değer veriyor mu vermiyor mu bi bak ona göre bi karar ver. Şu an karar senin " dedi ben de "tamam anne" dedim...

Hayir aslaaa! Anneme bir şey olursa yasayamam... annemin de bana dediği şu oldu " kizim sinirim geçti sen biraz daha gidişata bak, çocuğun ahlakına bak. Sana değer veriyor mu vermiyor mu bi bak ona göre bi karar ver. Şu an karar senin " dedi ben de "tamam anne" dedim...
Bize anlattığınız sorun olarak gördüğünüz herşeyi açık açık konuşun ve tamamen oluruna bırakmayın derim aklınızda soru işareti kalmasın hiç ve her konuda adımı bekleyin derim. Atıyorum ev başlayacaklardı bi başlayında bakalım diyin ve nişanı erteleyin. Sizi ailesiyle muhatap etmesin hiç ailesi ile net bir şekilde konuşsun ve yanınızda para, alışveriş muhabbeti yapmasınlar. Lütfen kıymetinizi bilin size, ailenize değer vermeyen insanlarla işiniz olmasın.

Seni elde ettiğini düşündüğünde dedikleri sözlerinden dönmesi bide kaybedeceğini anladığında yaptıkları bence kendine iyilik yap ask geçer unutur ilerde gülersin düşüncelerine yinede sen bilirsin ama burdaki herkes bu durumlarının azını çoğunu yasamip tecrübe ile sana tavsiye veriyor eğer devam edeceksen bu kararını n sonucları na da katlanmalısın inşallah hayırlısı olur canım senin için

Sözlünüz ailesinin sözünden çıkmıyorsa evlendikten sonra da buna benzer sıkıntılar yaşamanız mümkün görünüyor. Yazık size de o kadar hayal kuruyorsunuz, değer veriyorsunuz ama size yapılan muamele hiç hoş değil. İyice düşünün, zararın neresinden dönerseniz kârdır. Önce nişanlınızla rahatsız olduğunuz noktaları konuşabilirsiniz, verdiği tepkileri değerlendirirsiniz, sonra da ailenizle konuşup onların fikrini alıp ona göre bir karar verebilirsiniz. Bu şekilde devam ederse sizin için çok çok zor olur bence ilerleyen zamanlarda da. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar daha önce de sözlüm ve cimriliği hakkinda konu açmistim. BIRAZ UZUN OLACAK YINEDE ÖZÜR DILEYEREK SÖZLERIME BAŞLAMAK ISTIYORUM... Şimdi iki ay önce sozlendim. Ailesi sözden önce dediler ki biz ev yapacagiz(bunu aylar öncesinde sözlüm surekli ev yapacağım diyordu ama seni istedikten sonra hemen yaparız diyordu ben de kirada oturalim o kadar masraf olmasin zaten dugun altn vs bir suru masraf dedim kabul etmedi ben ev yapacagim dedi) ailesi ev yapacagiz deyince bizimkiler de bir şey istemedi altini şu kadar verecegiz çeyiz parasi şu kadar verecegiz deyip konuyu kapattilar. Ertesi gün sözlüm beni aradi ve biz ev yapamayiz dedi ben şokk! Ben bi söz verildi dedim ben sana demedim mi kiraya çıkalım diye şimdi niye hemen degiştin dedim. Bana demez mi biz noterde imza mi attık da soz vermiş oluyoruz. Benim film koptu orda zaten ben sevdigim adamin agzndan bunu duydum. Neyse bizimkiler çok kizdi tabi bu duruma ama hiç bi şekilde kabul etmediler sözlerinde durmadilar. Bu bir ikincisi bizim burda adettir gelin alisverise göturülur bayram öncesi ve hicbiri beni çagirmadi ellerinde bir tatli bile getirmediler sadece çeyizime koymam için iki parça ev eşyasi getirildi ve masraftan kurtulmak icin bi daha gelmemek için çeyiz parasi getirdiler(ÇEYIZ PARASI DEDIGIM ÇOK DÜSÜK BI MIKTAR MUTFAK ESYASI ICIN O DA BI KAC TANEYE YETER). Sonra annem dedi ki bizim burda adettir kiz carsiya cikartilir siz niye cikarmadiniz deyince kavga cikardi o pis gorümcem var ya cadaloz ya öyle bi bagirdi ki bize de bir çöp alinmadi bizde almayiz dediler. Zaten abimi degiştirdiniz önceden böyle değildi falan filan baya uzadi iş. ben arada kaldim kiyamet koptu zaten ben hiç konuşnadim sen dahil olma dedi ailem ve uzadikça uzadi onlar bir şey söyledi bizimkiler bir şey dedi ben ağlıyodum ya en son annem dedi siz bu şekilde davraniyorsunuz ben kizimi vermiyorum dedi biraz korktular sonra kiyafet için bi miktar para gönderecegiz dediler(benim aslinda kiyafete ihtiyacim yok zaten kendime almistim 3 tane ayri ayri annemin istedigi sadece bana deger vermeleri beni düşünmeleri yoksa annem de biliyor kiyafete ihtiyacim yok) onca insanin içinde bir de. Ertesi gunü yani dün demezler mi biz parayı gönderemeyiz yok bizde dediler. Zaten dugun masrafi yapilacak falan filan bilmem ne. Şimdi annem çok kötü ben razı degilim seni üzerler diyor annem ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sözlümü seviyorum da lütfen bana fikir verin ben çok aradayım sözlüm de sen hiçbir şeye karışma diyor ben ne yapacagim ki bana yardım edin LÜTFEN!!
Konuyu okurken vizyonum düştü resmen. Çeyiz parası, çarşıya çıkarma, görümce çirkefliği, erkek tarafı cimrilikleri vs.
Kısacası annenizi dinleyin.

Bize anlattığınız sorun olarak gördüğünüz herşeyi açık açık konuşun ve tamamen oluruna bırakmayın derim aklınızda soru işareti kalmasın hiç ve her konuda adımı bekleyin derim. Atıyorum ev başlayacaklardı bi başlayında bakalım diyin ve nişanı erteleyin. Sizi ailesiyle muhatap etmesin hiç ailesi ile net bir şekilde konuşsun ve yanınızda para, alışveriş muhabbeti yapmasınlar. Lütfen kıymetinizi bilin size, ailenize değer vermeyen insanlarla işiniz olmasın.
Biz soyledik bi kaç kere hatta ben sözlüme dedim ben beklerim ev yapımina baslayın diye ama biz şu an yapamayız ki dedi. Acaba benimle evlendikten sonra benin parama ortak olup mu ev yapacak bu bile geliyor aklima ya lanet olsun

Sözlünüz ailesinin sözünden çıkmıyorsa evlendikten sonra da buna benzer sıkıntılar yaşamanız mümkün görünüyor. Yazık size de o kadar hayal kuruyorsunuz, değer veriyorsunuz ama size yapılan muamele hiç hoş değil. İyice düşünün, zararın neresinden dönerseniz kârdır. Önce nişanlınızla rahatsız olduğunuz noktaları konuşabilirsiniz, verdiği tepkileri değerlendirirsiniz, sonra da ailenizle konuşup onların fikrini alıp ona göre bir karar verebilirsiniz. Bu şekilde devam ederse sizin için çok çok zor olur bence ilerleyen zamanlarda da. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Çok teşekkür ederim önerinize kulak vereceğim...

Biz soyledik bi kaç kere hatta ben sözlüme dedim ben beklerim ev yapımina baslayın diye ama biz şu an yapamayız ki dedi. Acaba benimle evlendikten sonra benin parama ortak olup mu ev yapacak bu bile geliyor aklima ya lanet olsun
senin ne paran var?çalışıyor musun? eşin olacak adamın işi var mı? kuracağınız yuvaya ailesinin desteği olmadan bakabilecek misiniz?
maddi olarak ailesine bağımlıysa o iş yaş diyeyim sana. ister kaynana ister kaynata olsun size para veya bir imkan sağlarsa her fırsatta dillendirmekten çekinmez. ben yaşamadım ama büyük görümcem bu tarz bir evlilik yaptı ve 20-25 yıldır sürünüyor. eğer durum böyleyse uzak dur bu bir.
siz iki yetişkin evlilik işine ailelerinizi katmadan yapabiliyorsanız en iyisi bu. çeyiz parası yok altını mobilyası bilmem ne hepsini ikiniz ortak yapmaya çalışın. birşeyler eksik kalıyorsa da olmayı versin önemli olan seven iki insanın aile kurması. örneğin mobilyalarınız en pahalısından değil ucuz olur, düğün değil nikah yaparsınız vesair... eğer bunu başarabilirseniz yarın dışarıdan gelecek müdahalelere karşı eliniz güçlü olur. kimseye minnetiniz olmaz. (biz bu şekilde evlendik eşimle ve çok doğru bir karar olduğunu görüyorum geçen 4 sene üzerine) buda iki.
eğer herşeye rağmen ben seviyorum herşeye razıyım yeterki evlenelim diyorsan (öyle demediğini adet görenek peşinde koşmandan anlıyoruz ama olsun) ona göre davran ve hakkına razı ol. ama bunu yaparken asla ve asla ailenin sözünü yerde bırakma ve onları üzme. sözlüne ve ailesine kendi aileni ezdirme. sözlünün senin aileni de kendi ailesi gibi dinlediği ve saydığından emin ol.buda üç.
objektif perspektiften bakıldığında bişeyleri değiştirmeden değişiklik olmasını bekleme derim sana. mesela bi süre ara verin görüşmeyin. bunu karşılıklı olarak aldığınız kararla yapın. bakın bakalım birbiriniz olmadan hayatınız neye benzeyecek, o hayatı sevecek misiniz? eğer sevmediyseniz beraber olmak için iki tarafında belli başlı şeylerden fedakarlık etmesi gerekecek. öncelikli hedefinizin kendi ayaklarının üstünde durabilmek olması gerekir. eğer bunu başaramayacağınızı anladıysanız vazgeçin. evlilik çocuk oyuncağı değil olmadı hadi bozalım baştan yapalım demek olmaz.

Aileni dinle. Onlar senin kötülüğünü istemez. Bak annen seni düşünüyor,seni üzerler diyor ki haklı da. Sözünde durmayo çok önemserim ben. İnsan düşünüp tartıp söz vermeli .Yerine getiremezse de mazeretini bildirmeli. Ama bu adam mahcup bile olmuyor resmen zeytinyağı gibi üste çıkıyor. Kusura bakma ama resmen kıvırıyor. Bugün bu konıda yapar yarın başka konuda. Güven veren bir tip seğil gibi. İyi düşün. Tek başına sevgi yeterli değil. Onu ayakta tutan saygı ve güvendir.

Seni elde ettiğini düşündüğünde dedikleri sözlerinden dönmesi bide kaybedeceğini anladığında yaptıkları bence kendine iyilik yap ask geçer unutur ilerde gülersin düşüncelerine yinede sen bilirsin ama burdaki herkes bu durumlarının azını çoğunu yasamip tecrübe ile sana tavsiye veriyor eğer devam edeceksen bu kararını n sonucları na da katlanmalısın inşallah hayırlısı olur canım senin için
Çok tesekkür ediyorum. Annem yumuşadı çünkü nişanlım bana deger vermeye ve isteklerim ne ise onu yapmaya çalışacağını söyledi bana çok yalvardı ben anneme deddiğimde ona kulak ver dedi biraz daha zaman geçsin dedi baktin düzelmiyor sen kendi kararinı ver dedi ben de tamam dedim. Bekleyip görecegim

Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz benim için önemli...

senin ne paran var?çalışıyor musun? eşin olacak adamın işi var mı? kuracağınız yuvaya ailesinin desteği olmadan bakabilecek misiniz?
maddi olarak ailesine bağımlıysa o iş yaş diyeyim sana. ister kaynana ister kaynata olsun size para veya bir imkan sağlarsa her fırsatta dillendirmekten çekinmez. ben yaşamadım ama büyük görümcem bu tarz bir evlilik yaptı ve 20-25 yıldır sürünüyor. eğer durum böyleyse uzak dur bu bir.
siz iki yetişkin evlilik işine ailelerinizi katmadan yapabiliyorsanız en iyisi bu. çeyiz parası yok altını mobilyası bilmem ne hepsini ikiniz ortak yapmaya çalışın. birşeyler eksik kalıyorsa da olmayı versin önemli olan seven iki insanın aile kurması. örneğin mobilyalarınız en pahalısından değil ucuz olur, düğün değil nikah yaparsınız vesair... eğer bunu başarabilirseniz yarın dışarıdan gelecek müdahalelere karşı eliniz güçlü olur. kimseye minnetiniz olmaz. (biz bu şekilde evlendik eşimle ve çok doğru bir karar olduğunu görüyorum geçen 4 sene üzerine) buda iki.
eğer herşeye rağmen ben seviyorum herşeye razıyım yeterki evlenelim diyorsan (öyle demediğini adet görenek peşinde koşmandan anlıyoruz ama olsun) ona göre davran ve hakkına razı ol. ama bunu yaparken asla ve asla ailenin sözünü yerde bırakma ve onları üzme. sözlüne ve ailesine kendi aileni ezdirme. sözlünün senin aileni de kendi ailesi gibi dinlediği ve saydığından emin ol.buda üç.
objektif perspektiften bakıldığında bişeyleri değiştirmeden değişiklik olmasını bekleme derim sana. mesela bi süre ara verin görüşmeyin. bunu karşılıklı olarak aldığınız kararla yapın. bakın bakalım birbiriniz olmadan hayatınız neye benzeyecek, o hayatı sevecek misiniz? eğer sevmediyseniz beraber olmak için iki tarafında belli başlı şeylerden fedakarlık etmesi gerekecek. öncelikli hedefinizin kendi ayaklarının üstünde durabilmek olması gerekir. eğer bunu başaramayacağınızı anladıysanız vazgeçin. evlilik çocuk oyuncağı değil olmadı hadi bozalım baştan yapalım demek olmaz.
Uzun yazıp kafa yordugunuz için size minnettarım. Burada herkesin yorumu benim için değerlidir...

Back