Bizim burda kız tarafına bi miktr para verilir o da çeyiz almak içinCanım senin bu iş yaş
Okurken daraldım resmen
Çeyiz parası nedir?
Ben nasıl davranacagimi ne yapacagımı bilmiyorum saglikli düşunemez haldeyim şu an agliyorum kaç gündür ağlıyorum benCanım senin bu iş yaş
Okurken daraldım resmen
Çeyiz parası nedir?
Arkadaşlar daha önce de sözlüm ve cimriliği hakkinda konu açmistim. BIRAZ UZUN OLACAK YINEDE ÖZÜR DILEYEREK SÖZLERIME BAŞLAMAK ISTIYORUM... Şimdi iki ay önce sozlendim. Ailesi sözden önce dediler ki biz ev yapacagiz(bunu aylar öncesinde sözlüm surekli ev yapacağım diyordu ama seni istedikten sonra hemen yaparız diyordu ben de kirada oturalim o kadar masraf olmasin zaten dugun altn vs bir suru masraf dedim kabul etmedi ben ev yapacagim dedi) ailesi ev yapacagiz deyince bizimkiler de bir şey istemedi altini şu kadar verecegiz çeyiz parasi şu kadar verecegiz deyip konuyu kapattilar. Ertesi gün sözlüm beni aradi ve biz ev yapamayiz dedi ben şokk! Ben bi söz verildi dedim ben sana demedim mi kiraya çıkalım diye şimdi niye hemen degiştin dedim. Bana demez mi biz noterde imza mi attık da soz vermiş oluyoruz. Benim film koptu orda zaten ben sevdigim adamin agzndan bunu duydum. Neyse bizimkiler çok kizdi tabi bu duruma ama hiç bi şekilde kabul etmediler sözlerinde durmadilar. Bu bir ikincisi bizim burda adettir gelin alisverise göturülur bayram öncesi ve hicbiri beni çagirmadi ellerinde bir tatli bile getirmediler sadece çeyizime koymam için iki parça ev eşyasi getirildi ve masraftan kurtulmak icin bi daha gelmemek için çeyiz parasi getirdiler. Sonra annem dedi ki bizim burda adettir kiz carsiya cikartilir siz niye cikarmadiniz deyince kavga cikardi o pis gorümcem var ya cadaloz ya öyle bi bagirdi ki bize de bir çöp alinmadi bizde almayiz dediler. Zaten abimi degiştirdiniz önceden böyle değildi falan filan baya uzadi iş. ben arada kaldim kiyamet koptu zaten ben hiç konuşnadim sen dahil olma dedi ailem ve uzadikça uzadi onlar bir şey söyledi bizimkiler bir şey dedi ben ağlıyodum ya en son annem dedi siz bu şekilde davraniyorsunuz ben kizimi vermiyorum dedi biraz korktular sonra kiyafet için bi miktar para gönderecegiz dediler onca insanin içinde bir de. Ertesi gunü yani dün demezler mi biz parayı gönderemeyiz yok bizde dediler. Zaten dugun masrafi yapilacak falan filan bilmem ne. Şimdi annem çok kötü ben razı degilim seni üzerler diyor annem ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sözlümü seviyorum da lütfen bana fikir verin ben çok aradayım sözlüm de sen hiçbir şeye karışma diyor ben ne yapacagim ki bana yardım edin LÜTFEN!!
Annem de öyle söylüyor şimdi böyle yapıyorlar başka şeyden de vazgeçerler diyor off başım kazan gibi şimdide annem onlardan bi laf duymuş anneme deli demişler ya allahim çıldıracagm onları arayıp sövmek geliyor şu an içimdenSeviyorsun diye mutsuz bir evlilik yapacaksın. Aileler aranızı açar gibi bu gidişle. Ve daha söz aşaması yani daha şimdiden böyle yapıyorlarsa.. nişandan sonra başka söz verdiklerinden vazgeçerler. Düğünden sonra da sana değersiz hissettirirler. Sözlün de ailesini tutuyor belli ki.
Anne lafı dinlemeyen herkes mutsuz oluyor, keşke dinleseydim diyor. Bence annenizi dinleyin. Sözü atın. İleride iyi ki diyeceksiniz eminim. Şimdiden sözler verip sözünü tutmayan iki yüzlü insanlarla hayatınızı karartmayın.
Arkadaşlar daha önce de sözlüm ve cimriliği hakkinda konu açmistim. BIRAZ UZUN OLACAK YINEDE ÖZÜR DILEYEREK SÖZLERIME BAŞLAMAK ISTIYORUM... Şimdi iki ay önce sozlendim. Ailesi sözden önce dediler ki biz ev yapacagiz(bunu aylar öncesinde sözlüm surekli ev yapacağım diyordu ama seni istedikten sonra hemen yaparız diyordu ben de kirada oturalim o kadar masraf olmasin zaten dugun altn vs bir suru masraf dedim kabul etmedi ben ev yapacagim dedi) ailesi ev yapacagiz deyince bizimkiler de bir şey istemedi altini şu kadar verecegiz çeyiz parasi şu kadar verecegiz deyip konuyu kapattilar. Ertesi gün sözlüm beni aradi ve biz ev yapamayiz dedi ben şokk! Ben bi söz verildi dedim ben sana demedim mi kiraya çıkalım diye şimdi niye hemen degiştin dedim. Bana demez mi biz noterde imza mi attık da soz vermiş oluyoruz. Benim film koptu orda zaten ben sevdigim adamin agzndan bunu duydum. Neyse bizimkiler çok kizdi tabi bu duruma ama hiç bi şekilde kabul etmediler sözlerinde durmadilar. Bu bir ikincisi bizim burda adettir gelin alisverise göturülur bayram öncesi ve hicbiri beni çagirmadi ellerinde bir tatli bile getirmediler sadece çeyizime koymam için iki parça ev eşyasi getirildi ve masraftan kurtulmak icin bi daha gelmemek için çeyiz parasi getirdiler(ÇEYIZ PARASI DEDIGIM ÇOK DÜSÜK BI MIKTAR MUTFAK ESYASI ICIN O DA BI KAC TANEYE YETER). Sonra annem dedi ki bizim burda adettir kiz carsiya cikartilir siz niye cikarmadiniz deyince kavga cikardi o pis gorümcem var ya cadaloz ya öyle bi bagirdi ki bize de bir çöp alinmadi bizde almayiz dediler. Zaten abimi degiştirdiniz önceden böyle değildi falan filan baya uzadi iş. ben arada kaldim kiyamet koptu zaten ben hiç konuşnadim sen dahil olma dedi ailem ve uzadikça uzadi onlar bir şey söyledi bizimkiler bir şey dedi ben ağlıyodum ya en son annem dedi siz bu şekilde davraniyorsunuz ben kizimi vermiyorum dedi biraz korktular sonra kiyafet için bi miktar para gönderecegiz dediler(benim aslinda kiyafete ihtiyacim yok zaten kendime almistim 3 tane ayri ayri annemin istedigi sadece bana deger vermeleri beni düşünmeleri yoksa annem de biliyor kiyafete ihtiyacim yok) onca insanin içinde bir de. Ertesi gunü yani dün demezler mi biz parayı gönderemeyiz yok bizde dediler. Zaten dugun masrafi yapilacak falan filan bilmem ne. Şimdi annem çok kötü ben razı degilim seni üzerler diyor annem ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sözlümü seviyorum da lütfen bana fikir verin ben çok aradayım sözlüm de sen hiçbir şeye karışma diyor ben ne yapacagim ki bana yardım edin LÜTFEN!!
Daha anlaman için illa gökten vahi mi insin sana bu şekilde yaklaşan bir aile mutsuz olursun ilerde salla gitsin ask karin doyurmuyor mutlu etmiyor eşin her gün soluğu annesinde aldığında onlara seni hizmetçi ettiğinde mi anlayacaksınArkadaşlar daha önce de sözlüm ve cimriliği hakkinda konu açmistim. BIRAZ UZUN OLACAK YINEDE ÖZÜR DILEYEREK SÖZLERIME BAŞLAMAK ISTIYORUM... Şimdi iki ay önce sozlendim. Ailesi sözden önce dediler ki biz ev yapacagiz(bunu aylar öncesinde sözlüm surekli ev yapacağım diyordu ama seni istedikten sonra hemen yaparız diyordu ben de kirada oturalim o kadar masraf olmasin zaten dugun altn vs bir suru masraf dedim kabul etmedi ben ev yapacagim dedi) ailesi ev yapacagiz deyince bizimkiler de bir şey istemedi altini şu kadar verecegiz çeyiz parasi şu kadar verecegiz deyip konuyu kapattilar. Ertesi gün sözlüm beni aradi ve biz ev yapamayiz dedi ben şokk! Ben bi söz verildi dedim ben sana demedim mi kiraya çıkalım diye şimdi niye hemen degiştin dedim. Bana demez mi biz noterde imza mi attık da soz vermiş oluyoruz. Benim film koptu orda zaten ben sevdigim adamin agzndan bunu duydum. Neyse bizimkiler çok kizdi tabi bu duruma ama hiç bi şekilde kabul etmediler sözlerinde durmadilar. Bu bir ikincisi bizim burda adettir gelin alisverise göturülur bayram öncesi ve hicbiri beni çagirmadi ellerinde bir tatli bile getirmediler sadece çeyizime koymam için iki parça ev eşyasi getirildi ve masraftan kurtulmak icin bi daha gelmemek için çeyiz parasi getirdiler(ÇEYIZ PARASI DEDIGIM ÇOK DÜSÜK BI MIKTAR MUTFAK ESYASI ICIN O DA BI KAC TANEYE YETER). Sonra annem dedi ki bizim burda adettir kiz carsiya cikartilir siz niye cikarmadiniz deyince kavga cikardi o pis gorümcem var ya cadaloz ya öyle bi bagirdi ki bize de bir çöp alinmadi bizde almayiz dediler. Zaten abimi degiştirdiniz önceden böyle değildi falan filan baya uzadi iş. ben arada kaldim kiyamet koptu zaten ben hiç konuşnadim sen dahil olma dedi ailem ve uzadikça uzadi onlar bir şey söyledi bizimkiler bir şey dedi ben ağlıyodum ya en son annem dedi siz bu şekilde davraniyorsunuz ben kizimi vermiyorum dedi biraz korktular sonra kiyafet için bi miktar para gönderecegiz dediler(benim aslinda kiyafete ihtiyacim yok zaten kendime almistim 3 tane ayri ayri annemin istedigi sadece bana deger vermeleri beni düşünmeleri yoksa annem de biliyor kiyafete ihtiyacim yok) onca insanin içinde bir de. Ertesi gunü yani dün demezler mi biz parayı gönderemeyiz yok bizde dediler. Zaten dugun masrafi yapilacak falan filan bilmem ne. Şimdi annem çok kötü ben razı degilim seni üzerler diyor annem ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sözlümü seviyorum da lütfen bana fikir verin ben çok aradayım sözlüm de sen hiçbir şeye karışma diyor ben ne yapacagim ki bana yardım edin LÜTFEN!!
Biz de oyle düşündük zaten biz hiç bişey istemeyelim diye öyle yaptılar. Bütün olayların büyümesi bu verdikleri sözü yerine getirmemelerinden kaynakliBak şimdi cnm bu adetler bizde de var. Ama biz karşı tarafa ısrar etmeyiz. Yapabilirlerse yaparlar.
Ama şu var ki bunlar yalancı ve sözünün eri değil.
Hiçbir şey istemeyin diye ev vaadiyle ailenizi susturup ondan sonrada caymislar.
Şimdi ne isterseniz isteyin yapmayacaklar. Bu arada sozlun evlenilecek adam değil. Belli ki anası bacısı ne derse o olacak. Sizin evlilik sürmez bilesin.
Anneni dinle. Sakın seviyorum deme. Evlenince iki güne o sevgide kalmayacak bilesin.
Şu an konuşmuyorum onunla da bana biraz zaman ver kafami toplayayim dedim korktu benden ayrilacak misin dediArkana bakmadan kaç derim ben
Bazen insan sonunun kötü olacagini bildiği halde adım atar. Tuzağın kapanacagini bile bile farenin peyniri yemeye çalışması gibi. Kader dedikleri bu herhalde iste.Şu an konuşmuyorum onunla da bana biraz zaman ver kafami toplayayim dedim korktu benden ayrilacak misin dedi
Evlenince boşanması çok daha zor okuyor bu işin sonu madem ayrılık ne kadar erken olursa o kadar iyiSanirim öyle olacak ben de bir şeyleri düzeltme yoluna gitmezse annemin gönlü alınmaz ise terkedecegim onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?