• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

calcifer sen kiradaydın demek benim gibi.çok üzüldümmm adına çokkkk :confused:
Ben de kiradayım hahah ama çok şükür kendimiz evler alacak parayı kazanıyoruz. Iyi ki bizim tarafta da kendi ayaklarının üzerinde durmanın güzelliği anlatılır ve öyle davranılır. Şu an karar aldım hatta kızımın eğitimi için ne var ne yok harcarım ama sonrasını kendisine bırakıp neler yapıyor bakıcam ki bir şeylerin değerini bilsin. Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin benim malımın olursa eşinin malının hatta eşinin ailesinin malının çetelesini tutmasın. Üretmenin önemini bilsin. Burda okuyarak hayat dersi de alıyorum ne güzel ya:))

oooo bu kafayla cocukların sana bayramda bile gelmez yaa ana baba bu gunler icindir arsan varsada satıcan oglun kızın icin evinde varsa satıcan alıcan bu kadar basit

demek sizin cevreniz cocukları yetimhanedekilr gibi tek basına bırakıyolar
Neee kajfjdjd
Çocuklarım bana bayramda malım mülküm için gelecekse kapımın önünden bile geçmesin. Ne kadar kötü düşüncelisiniz demek anne babanız fakir olsa destek çıkmasa suratlarına bile bakmayacaksınız. Allah evladın hayırlısını versin, vallahi acıdım anne babanıza.

oooo bu kafayla cocukların sana bayramda bile gelmez yaa ana baba bu gunler icindir arsan varsada satıcan oglun kızın icin evinde varsa satıcan alıcan bu kadar basit

demek sizin cevreniz cocukları yetimhanedekilr gibi tek basına bırakıyolar
Ek olarak resmen hayaller hayatlar yaşıyormuşsunuz, kv kp sizin bu düşüncelerinizi bildiği için para bile vermiyorlar size :D sizde işte onun acısından burada millete saçma sapan tavsiyeler veriyorsunuz skjfjdj.

Ben de kiradayım hahah ama çok şükür kendimiz evler alacak parayı kazanıyoruz. Iyi ki bizim tarafta da kendi ayaklarının üzerinde durmanın güzelliği anlatılır ve öyle davranılır. Şu an karar aldım hatta kızımın eğitimi için ne var ne yok harcarım ama sonrasını kendisine bırakıp neler yapıyor bakıcam ki bir şeylerin değerini bilsin. Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin benim malımın olursa eşinin malının hatta eşinin ailesinin malının çetelesini tutmasın. Üretmenin önemini bilsin. Burda okuyarak hayat dersi de alıyorum ne güzel ya:))
kendi imkanlarımızla yediriyoruz en güzel şekilde giydiriyoruz gezdiriyoruz eğitimiyle ilgileniyoruz karakterini şekillendiriyoruz üniversite okutacağız iyi kötü takısını da yaptıktan sonra daha ne yapacağız ayol?evini niye ben döşeyeyim a dan z ye?çalışsın biriktirsin evlensin balayına yurtdışına kendi parasıyla gitsin evini arabasını biriktirerek krediyle alsın.ha param varsa az bi yardım yaparım peşinat hepsi bu.ben de gezeceğim eşimle yurtiçi yurtdışı çocuğun masrafından kurtulunca.niye ömür boyu hizmet edeyim çocuğuma .akıl dışı mantık dışı :rolleyes:

yani siz burda acı hayat hikayesi yazıyosunuz ama kim istemez karı koca maasları kendilerine kalsın yesin icsin gezsinler olması gereken bu
kendini bilen aile zaten cocuklarına borc bırakmaz haa durumu hiccccccccc yoktur o ayrı ben genel standart ailelerdne bahsediyorum hadi evi yok diyelim dedelerden kalmadı ama en azındna tüm evi cocuklarn üstüne yıkmak cok sacma yaa yazık gunah yani buralarıda oglunun sırtından gecinmeye meraklı kaynanalarda dolu hepımız biliyrouz
Ee çocuk dediği de 20 25 yaşında olmuşsa hala anne babadan mı yiyecek? Ne ayıp. Bu çocuklar hazıra alışınca vurdum duymaz oluyorlar biraz kendileri çabalaması gerek. Amaa işte kime ne anlatıyorum ben :D

sen herlade beyinde damar falan atık atlaya atlaya okuyon cocuklar memurda olsa ögretmende olsa cocuklarının paralarına guvenmez ebebeyin dedigin

bunlar boş romantık laflar parasız kapı önüde cıkamazsın neden önümdeki engelleri acan aileler varken aptal gibi ben cekerim ben yaparım deyıp en guzel genc yıllarımı düsüncelerle geciremem bu ay nasıl yeticek sagdan alıp solamı yatırsam demem borc yuktur tatlım ögren bunu güzünü ac
Tamam abla sende güzünü aç kapalı gibi duruyo.

kendi imkanlarımızla yediriyoruz en güzel şekilde giydiriyoruz gezdiriyoruz eğitimiyle ilgileniyoruz karakterini şekillendiriyoruz üniversite okutacağız iyi kötü takısını da yaptıktan sonra daha ne yapacağız ayol?evini niye ben döşeyeyim a dan z ye?çalışsın biriktirsin evlensin balayına yurtdışına kendi parasıyla gitsin evini arabasını biriktirerek krediyle alsın.ha param varsa az bi yardım yaparım peşinat hepsi bu.ben de gezeceğim eşimle yurtiçi yurtdışı çocuğun masrafından kurtulunca.niye ömür boyu hizmet edeyim çocuğuma .akıl dışı mantık dışı :rolleyes:
Bence aileler de suç biraz da. Kendileri çıksın yurt dışına paraları çoksa. 3 ülke 5 ülke 10 ülke gezsin parasının durumuna göre. Yaşıtları geliyor bizim ülkeye gezmeye işte. Uzaktan gelip ülkemizde gezdikleri yeri gezmeyenler bile vardır belki hala çocuğa ev döşe, ev peşinatı ver onlarla mı uğraşsın.

Bence aileler de suç biraz da. Kendileri çıksın yurt dışına paraları çoksa. 3 ülke 5 ülke 10 ülke gezsin parasının durumuna göre. Yaşıtları geliyor bizim ülkeye gezmeye işte. Uzaktan gelip ülkemizde gezdikleri yeri gezmeyenler bile vardır belki hala çocuğa ev döşe, ev peşinatı ver onlarla mı uğraşsın.
aynen alıştırmakla alakalı.mesela ben de 10 yaşındaki çocuğumu alıştırsaydım kendimden aşırı kısıp hep ona alsaydım hep ona harcasaydım niye yapıyorsun demezdi öyle alıştığı için.aileler de suçlu.

aynen alıştırmakla alakalı.mesela ben de 10 yaşındaki çocuğumu alıştırsaydım kendimden aşırı kısıp hep ona alsaydım hep ona harcasaydım niye yapıyorsun demezdi öyle alıştığı için.aileler de suçlu.
Iste bu cocuga birey olmayi, ayaklari uzerinde durmayi yavas yavas kucukten öğretmekle alakali, limoncu saniyo ki ben cocugu kamciliyorum, git calis su sat, bana para getir nihahaha falan yapiyorum, kendi kendilerine yetmeyi ogrenmeleri onemli bana gore, sikisip kaldiklari, adim atamadiklari noktada tum imkanlarla arkalarindayiz. Ama kukla gibi ipini birakmadan hep gel bana yaslan yavrucum da olmaz.

Bazisinin da içinde var ya aile ne yapsa boş:))
okul biter bitmez evlenmek istiyorlar iş bulmadan kenara para koymadan.aile zengin olur tmm ama emekli insanlara dar gelirliye yapılır mı?düşman mı bu anne baba?akrabalarım kariyer için yurtdışında tek oda evlerde evli yaşadılar doğru dürüst eşyasız master doktora yaptılar.şimdilerde de bu emeklerinin karşılığını iyi kazanarak alıyorlar.öyleee emek vermeden paralar gelmiyor havadan

okul biter bitmez evlenmek istiyorlar iş bulmadan kenara para koymadan.aile zengin olur tmm ama emekli insanlara dar gelirliye yapılır mı?düşman mı bu anne baba?akrabalarım kariyer için yurtdışında tek oda evlerde evli yaşadılar doğru dürüst eşyasız master doktora yaptılar.şimdilerde de bu emeklerinin karşılığını iyi kazanarak alıyorlar.öyleee emek vermeden paralar gelmiyor havadan
Genel olarak söyliyorum canım ama vizyon önemli işte.

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Yapmak zorundalar mi? Güçleri varsa yaparlar yoksa yapmazlar

Has selanik göçmeni ile evliyim, ev almadilar durumlari ev alacak kadar iyi degil. Evimizi arabamızı düğünümüzü iki cocugumuzu biz yaptik. Ev borcu oderken k.validem 1 makarna aldiysa bizede aldi borcunuz var diye. Gorumcem çocuklarını evlendirdi herşeylerini yapti ev haric ki limoncunun dedigi gibi apartmanlari var ama ev almadilar.
Şunu demeden gecemeyecegim eşimin tarafı bana çok yakin ve yardımcılar annemden daha cok yardımları var hem k.validemin hemde gorumcemin çocuklarımı babanne büyüttü hala büyütüyor. Evime geldiklerinde asla oturmazlar ne işinm varsa yapmaya çalışırlar.
Ev almadilar ama cok iyi anne abla oldular
COk bir aileye gelin gittim.

Ne güzel işte eşin yapıyor her şeyi daha ne istiyorsun. İlerde kaynanana minnet etmezsin. Ayrıca sende bir şeyler yaparsan iyi olur. Aile yapacağını yapmış oğlunun geleceğini düşünmüş, işini bile ayarlamış daha ne olsun helal denir ancak. Düğüne karışmamalarına neden takılıyorsun bu kadar ? Düğüne karışan yarın senin evinede karışır sana söyleyeyim. Yinede sen bilirsin

mad
ben de oradan göçmen hatta dibine kadar göçmen bir ailenin kızıyım. bizim tüm akrabalar çocuklarını okuttu. doktor, avukat, mühendis etti.
sonra hadi bakalım mesleğinizi elinize aldınız, biz kendimiz geçiniriz, siz de kendiniz evlerinizde geçinin dedi.
çok şükür hiçbiri de saçma sapan geleneklerle hareket etmedi.
bence bilip bilmediğiniz adetler için atıp tutmayın, valla anneannemi oturturum bilgisayar başına :)
Yaaa evet benim annemde göçmen kızı. Annemin disiplini ile büyütüldük. Aynen de herşey yazdığınız gibi. Annem babam bir memur maaşıyla dört çocuk okuttu. Hemde şehir dışında okuduk hepimiz. Sonra kendi kazançlarımızla borç harç kendimiz evlendik.[/QUOTE]

Back