• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

mad
Yaaa evet benim annemde göçmen kızı. Annemin disiplini ile büyütüldük. Aynen de herşey yazdığınız gibi. Annem babam bir memur maaşıyla dört çocuk okuttu. Hemde şehir dışında okuduk hepimiz. Sonra kendi kazançlarımızla borç harç kendimiz evlendik.
[/QUOTE]

ben açıkçası zaten o yaşa kadar çalışıp emek vermiş insana, kendi maaşım varken hadi benim için bir daha borçlara girm demeye ar ederim.
ha hayattır, destek lazım olur, zaten her normal aile destek verir. ama ben kocamla gezip tozayım diye zaten 25 sene çalışıp bana harcamış insanlara daha çok çalışın köleler diyemem yaaa.
aksine isterim ki o yaşlarında rahat etsinler. kendileri gezsinler rahat rahat.

Iste bu cocuga birey olmayi, ayaklari uzerinde durmayi yavas yavas kucukten öğretmekle alakali, limoncu saniyo ki ben cocugu kamciliyorum, git calis su sat, bana para getir nihahaha falan yapiyorum, kendi kendilerine yetmeyi ogrenmeleri onemli bana gore, sikisip kaldiklari, adim atamadiklari noktada tum imkanlarla arkalarindayiz. Ama kukla gibi ipini birakmadan hep gel bana yaslan yavrucum da olmaz.

benim annem babam üniversiteye girdiğim gibi bana o yıllarda meşhur ve moda olan avon satıcılığı yaptırdılar. insanlarla iletişim kurmayı öğren, kazandığını da harçlık yap istediğini al dediler.
oradan kazandığım kuş kadar parada zaten gözleri olamaz, babam doktor annem muhasebeci yani :) maksat beni hayata hazırlamaktı. çok da işe yaradı. her türlü insanı 18 yaşında tanımaya başladım.
arkadaş sanıyor ki bunu yapmak çocuğu sokakta dilinci etmek. aksine çocuğa herşeyi hazır vermek onun hayatını baltalamaktır. sonra böyle çocuklar evlenince hala anasının babasının dibinden ayrılamayan büyümeyen çocuklar oluyor.

ya bi de akıl tutulmasına gel, avrupalı koca en sevdiğim yazıyor. bilmiyor ki avrupada ana babalar evlenirken çocuklarına ev bark vermiyor :) hepsi çalışıp eşi ile beraber yapıyor hahahah.
Avrupalilar da hayat müşterek, yok oyle ben calismam, ben yatarim, anam versin, babam versin, kocam versin

benim annem babam üniversiteye girdiğim gibi bana o yıllarda meşhur ve moda olan avon satıcılığı yaptırdılar. insanlarla iletişim kurmayı öğren, kazandığını da harçlık yap istediğini al dediler.
oradan kazandığım kuş kadar parada zaten gözleri olamaz, babam doktor annem muhasebeci yani :) maksat beni hayata hazırlamaktı. çok da işe yaradı. her türlü insanı 18 yaşında tanımaya başladım.
arkadaş sanıyor ki bunu yapmak çocuğu sokakta dilinci etmek. aksine çocuğa herşeyi hazır vermek onun hayatını baltalamaktır. sonra böyle çocuklar evlenince hala anasının babasının dibinden ayrılamayan büyümeyen çocuklar oluyor.
Zaten o yaslarda kimse cocugundan calis bütün masraflarini karsila beklentisine girmez, benim calisip sorumluluk almalidan kastim, atiyorum ev mi tutucaz ona baska ülkede, telefon faturasini, ya da elektrik faturasini kendi ödeyebilsin, kendine kendı kazandigi parayla bi kahve almanin tadina varsin, hayatin bedava gelmediginin bilincine varmalilar.

Avrupalilar da hayat müşterek, yok oyle ben calismam, ben yatarim, anam versin, babam versin, kocam versin

ya bi de çocuklarını o kadar özgüvenli yetiştiriyorlar ki, 18 yaşında hepsi sırtlarında çanta dünyayı gezebiliyor tek başına. biz de 10 yaşında koca çocuğa hala anası yemek yediriyor çoğu yerde :)

bunu da çocuk sevmek sanıyorlar. çok yazık :(

Zaten o yaslarda kimse cocugundan calis bütün masraflarini karsila beklentisine girmez, benim calisip sorumluluk almalidan kastim, atiyorum ev mi tutucaz ona baska ülkede, telefon faturasini, ya da elektrik faturasini kendi ödeyebilsin, kendine kendı kazandigi parayla bi kahve almanin tadina varsin, hayatin bedava gelmediginin bilincine varmalilar.

ahmet şerif izgören'in böyle güzel bir hikayesi var ya. bisiklet istediğinde babası ona 1 ay falan pazarda limon sattırıyor. o parayla alıcaz diyor. tabi ki o parayla alınması mümkün değil ama birşey almak için çalışınca paranın kıymetini anlıyor.
bu adam milyonlara eğitim veren biri. bu yanlış bir tutum olsa oturup anlatmaz :)

🍋 cu kızımız ya bizi trollüyor, yada prenses sendromu yaşıyor. Eğer yazdıkları gerçekse tedavi için çok acil iki doz sorumluluk verilmesi gerekir.
Kendisi nevi şahsına münhasır bir kişiliktir ve evet düşünceleri böyle

Eş ailesi bütün parayı sözlünüzün dükkanına veriyorlarsa düğün için eşya için de organlarını falan satsınlar söyleyin sözlünüze. Ne demek eşyaya düğüne yardım etmeyecekler.

Bütün paralarını dükkan dönsün diye veriyorlarmış acaba başka nasıl yardımcı olabilirler? Şu an da dükkan mı daha önemli yoksa düğün mü sizce? Gelecekte taş yemeyeceksiniz ya sonuçta.
Eğer çok istiyorsanız düğünü bi zahmet sözlünüz yapsın, aileler de bi yere kadar yardımcı olabilir ki yardımcı oluyorlarmış da zaten
Daha sert yazacaktım Allah'tan yorumunuzu gördüm. Söyleyeceklerimi naif bir şekilde aktarmışsınız.

öncelikle hem anne hem baba tarafımdam dedemlere bin kere sükür anneminde babasındna dairesi var 2 tane babamında 2 tane istanbulda 4+ 1 dairelerin fiyatlarını yazmama gerek yok

bu arada simdilik hala evliyim kocamında babasının evinde oturuyoruz bizde aileler düzen kurar her gelen aldıgını devreder gecer gider
Limoncu senin kendi emeğinle kazandığın birşey yok mu?
Hep babanın dedenin ninenin kayınpederinin varlıklarını övmüşsün.
Mesele de maddiyat değil zaten konuyu bütünüyle ele aldığında.
Anlayışsız ve huzur bozan bir eş varsa maddiyatın anlamı kalmıyor.
Konu sahibi bu kafayla ilerlerse evliliği de uzun sürmez zaten. Hep karşıdan yapılsın ben sözlü destek olayımla olmuyor bu işler.
Sende burda gelip millete övme kendini, duş almayan dişlerini fırçalamayıp havluya silen biriyle evlisin hala.
Şimdilik evliyim diyorsun, neyi bekliyorsun eşinin dedelerinden saray falan mı miras kalacak? 🥴

Limoncu senin kendi emeğinle kazandığın birşey yok mu?
Hep babanın dedenin ninenin kayınpederinin varlıklarını övmüşsün.
Mesele de maddiyat değil zaten konuyu bütünüyle ele aldığında.
Anlayışsız ve huzur bozan bir eş varsa maddiyatın anlamı kalmıyor.
Konu sahibi bu kafayla ilerlerse evliliği de uzun sürmez zaten. Hep karşıdan yapılsın ben sözlü destek olayımla olmuyor bu işler.
Sende burda gelip millete övme kendini, duş almayan dişlerini fırçalamayıp havluya silen biriyle evlisin hala.
Şimdilik evliyim diyorsun, neyi bekliyorsun eşinin dedelerinden saray falan mı miras kalacak? 🥴

allahımmmm midemmmmm :(

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Siz çalışıyor musunuz? Siz ve Ailenizin düğüne nasıl bir katkısı olacak?

Ayrıca tavrınız çok itici.. Bu kafalardan çıkamıyorsanız ayrılın..

Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.
Aldıklarınız yetmiyor..
Sevgilime şimdiden gazı vereyim Ailesiyle arası bozulsun diyorsunuz. Peki..

Back