Çok ayıp annenizin sizle neden görüşmediği belli konu torun sevgisi değilÇevrenizde hiç torununa bakan yok mu????uzayda mı yaşıyorsunuz???Aşırı anormal bir şeyden bahsediyormuş gibi yazmışınız birde.Kendinize gelin burası türkiye nerde yaşadığınızın farkına varın.At gözlüğü takmış birde küçümser şekilde yazmış.Kimse sana o şekilde yazma hakkı vermiyor.İki kelime lafla birde doktorluk yapmış psikolojime karışmış hadi ordan seni cahil sorsan lise mezunu zor olmuştur.
Psikolojime laf söylemesi böyle bir karar vermesi çok normal mi?Çok ayıp annenizin sizle neden görüşmediği belli konu torun sevgisi değil
Doğumdan sonra hiç yanımda olmadı kalmadı demişsiniz. Bunu yapan annede sizce bebek bakma kapasitesi var mıdır. Zorla baktırmıssınız işte. Amaan ne yaparsanız yapın. Başkasının sözü ile çocuk yapmıssınız. Ben mi laf anlatıcam sizeKızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
Bir kızım var şuan 10 aylık olucak 7. Ayında işe başladım kızıma annem bakıcam diye hamile kalmadan bile söz veriyordu bakmayada başlamıştı taki 3 gün önce ben işteyken arayıp ağlayarak ben bakamıyorum işi bırak gel götür kızını diyinceye kadar daha 2 ay bakmıştı oysaki.Doğumdan sonrada hiç yanımda olmadı kalmadı etmedi.2 yaşında kreşe vericem diye anlaştık bende zaten ömür boyu bak demedim.Yok hastalandım yok başım tuttu hastaneye gitcem dedi tamam anne iyileşinceye kadar izin alayım 1 ay 2 ay ne kadar istersen dedim yok ben bakmak istemiyoruma döndü.Ablamın kızına 2 yıl baktı ama bana gelince bakmak istemiyorum olması üzdü ve bozuldum açıkcası herşeylerine ben koşturuyorum diğer kızları değil.Annemin hasta olması gerçek bir konu olsa anlıcam ama annem ablamın kızına bakarkende hastalandım bakmıcam der bırakırım diye anlatan bi kadın şimdi böyle demesi inandırıcı gelmiyor.Konuşmaya halini görmeye gittim hiçbirşeyi yoktu evini temizlemiş halılarını değiştirmiş yemek yapıyodu kızımın eşyalarınıda toplamış hepsini kapının dibine koymuş kafasında direk bitirmiş.Benim maddi sıkıntı içinde oldugumuda biliyor.Ben konuşup orta yol bulmaya çalıştıkça yok yok istemiyorun diyip durdu bende tüm eşyalarını alıp geldim kızımın.İşi bırakmak için patronumla konusmaya gidicem pazartesi günü.Başka bakabilcek kimsemde yok.Siz olsanız ne yapardınız nasıl bi tavır alırdınız allah aşkına çizgimi çekmelimiyim?
Eğitiminiz belli oluyor.Kendinize saklı herhalde.Benim psikolojik bir sorunum yok çok şükür ama oladabilirdi.bunu görülücek yada duyulucak bir şekilde sorunu olan bir insana söylemeniz normal hayatta olabilicek yapabiliceğiniz bir şey mi?Yahu
Üc dört saat bakabilir evet. Tüm gün bakamaz. Bunu istemek bencillik. Sizden egitimliyim ayrıca
Sonra bu kadına çocuğu bıraktınoz bakması için. Bir profesyonel yardım alın benceAnnem hep ben yaşlanınca huzur evine giderim kimseye ihtiyacım yok diyip duran bi kadın bende olurmu anne öyle şey ben sana gül gibi bakarım derdim hep.Annem sevgi vermedi bize hiç bir kere güzel kızım dememiştir.kardeşlerimede aynı şekilde.Doğuma girdiğimde bile uyuyordu hiö endişelenmemiş bile doğumdan sonra torunu için kalmaya gelmek bile istemedi olaylar çıkardı 3 günlük lohusayken hüngür hüngür ağladım şokundan
Evet yardım al hayatım iyi görünmüyorsun DerdimEğitiminiz belli oluyor.Kendinize saklı herhalde.Benim psikolojik bir sorunum yok çok şükür ama oladabilirdi.bunu görülücek yada duyulucak bir şekilde sorunu olan bir insana söylemeniz normal hayatta olabilicek yapabiliceğiniz bir şey mi?
Bunu okumamıştım şok içindeyim yani bu kadın torun bakar mı sizi büyütmesi mucizeSonra bu kadına çocuğu bıraktınoz bakması için. Bir profesyonel yardım alın bence
Evet bende göremediğim problemi yazmışım zaten demi?Derdimi paylaşmışım.Sorun olmasa yazmazmışın yani?Ne diyim size aferin siz farketmişsiniz ben edememişim mi demeliyim?Burda insanlar yapıcı yorum yapmayı bilmiyor sanırım.Sizde bir derdinizi yazın bende sizi eleştiriyim hatayı full sizde buluyim?Çözümü böyle mi?Benim annem bana benim uykum gelince uyumam lazım der hep, doğum yaptığım gün evde uyudu eşim kaldı . Ama şu an çoğumu bıraksam bakar mısn desem bakarım der. AMA BAKAMAZ. bir aya yok hastaneye gidicem yok pazara gidicem der hatta bana para verir al çocuğunu diye . Bak arasam şimdi sabah sana bırakıyorum iş buldum desem sevinir ama günün sonunda bakamaz . Ben bunu görebiliyorum siz görememişsiniz
Sen de haklısın aen tartışınca ben de öyle dedim yerinde olsam bebemi alır anneme giderim elbet yine işimiz düşüyor . İşten de ayrıl tazminatını iste belki verirler bazıları insaflı davranıyorEvet bende göremediğim problemi yazmışım zaten demi?Derdimi paylaşmışım.Sorun olmasa yazmazmışın yani?Ne diyim size aferin siz farketmişsiniz ben edememişim mi demeliyim?Burda insanlar yapıcı yorum yapmayı bilmiyor sanırım.Sizde bir derdinizi yazın bende sizi eleştiriyim hatayı full sizde buluyim?Çözümü böyle mi?
Tüm yazdıklarıma bakabilirsiniz kimseyle tartışmadım sadece bir yorum aşırı saçma geldi insanlar düşüncelerini bu kadar patavatsız söylememeli eminim çevresinede böyledir olmamalı.Sorunu olan birine eleştiri yapmaktan ziyade sizin şuanki yaptığınız gibi çözüm üretici yorum yapabilirdi.Bu platformda herkezin yazma sebebi fikir almak aklımızın durduğu yerde başka bakış açısını duymak ama hanfendi gelmiş benim psiklojime laf söylemiş ona kalmış gibi psikolog sanki.Sen de haklısın aen tartışınca ben de öyle dedim yerinde olsam bebemi alır anneme giderim elbet yine işimiz düşüyor . İşten de ayrıl tazminatını iste belki verirler bazıları insaflı davranıyor
Çok agresifsiniz tanımadığınız biri bunlardan kişiselleştirmeyinTüm yazdıklarıma bakabilirsiniz kimseyle tartışmadım sadece bir yorum aşırı saçma geldi insanlar düşüncelerini bu kadar patavatsız söylememeli eminim çevresinede böyledir olmamalı.Sorunu olan birine eleştiri yapmaktan ziyade sizin şuanki yaptığınız gibi çözüm üretici yorum yapabilirdi.Bu platformda herkezin yazma sebebi fikir almak aklımızın durduğu yerde başka bakış açısını duymak ama hanfendi gelmiş benim psiklojime laf söylemiş ona kalmış gibi psikolog sanki.
Kişiselleştirmedim ona yaptığı yorum gibi cevap verdim.O bundan anlar siz takılmayın boşverin.Onca kişiden gelip birisi onun kadar saçma birşey yazmayıp o böyle birşey yazıyorsa çokta normal bir kişilik değildir zatenÇok agresifsiniz tanımadığınız biri bunlardan kişiselleştirmeyin
Ben o konuda bir şey demiyorum zaten, bir yorumumda da söyledim insan hayvan sahiplendirirken bile o kadar acele etmez.Bakmam dese ona göre bir çözüm üreticektim.Bakmaktan vazgeçtiğini 1 hafta önce söyleseydi yine bir çare bulucaktım en azından iş yerimden eşyalarımı toplamaya fırsatım olucak ve patronumla yüz yüze işten ayrılıcağımı söylücektim.Ben telefon edip işten öyle ayrılmak zorunda kaldım kıdemim ve tüm haklarımı yaktım. aceleyle eve koşturdum öğle yemeği saatinde kızımı alıp döndüm.İş yerim ayrı mağdur oldu ben ayrı.
Çok teşekkür ederim konuyu gerçekten anladığınız için.Yaşlandığında anneme babama yıllarca bakıcam belkide bunun lafını ben hiç yapmicam ama şuan yapılan durum kalbimi çok kırdı.İşten ayrıldım cuma günü malesef tüm haklarımda yanmış oldu.Zamanım olmadığı için çözüm üretemedim"Bakmak zorunda degil" cumlesi bana söylenmesi gerektiği icin soyleniyo gibi geliyor. Annesi hasta olsa gel bana bak dese bakmak zorunda degil diyecek miyiz hayir. Su ekonomik sartlarda nasil isi biraksin tek maasla ev mi gecinir. Ayrica tavri da inanilmaz kapiya esya koymak falan. El kizina bakiyor sanki. En azindan çözüm bulunana kadar bakarim daha fazla bakmam diyebilirdi. Kafasi goturmuyo olabilir karşılıklı olarak aile icinde yardima ihtiyaci olana ne kadar zorlansak da edebildigimiz kadar yardim etmeliyiz.
Umarim bi çözüm bulursun ve işi bırakmak zorunda kalmazsin
Çok üzüldüm Allah hayırlı güzel bir kapı açsın inşallah. Kırılmanızı istemediğim için bir şey demeyeceğim annenize ama anneniz olmasa birkaç cümle yazardım. Anne olmak kötülüğü almıyor maalesefKızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
Bir kızım var şuan 10 aylık olucak 7. Ayında işe başladım kızıma annem bakıcam diye hamile kalmadan bile söz veriyordu bakmayada başlamıştı taki 3 gün önce ben işteyken arayıp ağlayarak ben bakamıyorum işi bırak gel götür kızını diyinceye kadar daha 2 ay bakmıştı oysaki.Doğumdan sonrada hiç yanımda olmadı kalmadı etmedi.2 yaşında kreşe vericem diye anlaştık bende zaten ömür boyu bak demedim.Yok hastalandım yok başım tuttu hastaneye gitcem dedi tamam anne iyileşinceye kadar izin alayım 1 ay 2 ay ne kadar istersen dedim yok ben bakmak istemiyoruma döndü.Ablamın kızına 2 yıl baktı ama bana gelince bakmak istemiyorum olması üzdü ve bozuldum açıkcası herşeylerine ben koşturuyorum diğer kızları değil.Annemin hasta olması gerçek bir konu olsa anlıcam ama annem ablamın kızına bakarkende hastalandım bakmıcam der bırakırım diye anlatan bi kadın şimdi böyle demesi inandırıcı gelmiyor.Konuşmaya halini görmeye gittim hiçbirşeyi yoktu evini temizlemiş halılarını değiştirmiş yemek yapıyodu kızımın eşyalarınıda toplamış hepsini kapının dibine koymuş kafasında direk bitirmiş.Benim maddi sıkıntı içinde oldugumuda biliyor.Ben konuşup orta yol bulmaya çalıştıkça yok yok istemiyorun diyip durdu bende tüm eşyalarını alıp geldim kızımın.İşi bırakmak için patronumla konusmaya gidicem pazartesi günü.Başka bakabilcek kimsemde yok.Siz olsanız ne yapardınız nasıl bi tavır alırdınız allah aşkına çizgimi çekmelimiyim?
Ay o kadar güzel demişsiniz ki gerçekten.Bazı kadınlar kadın olduğu halde halimizden anlamıyor.İşi bırak annene niye bıraktın diyip geçiyorlar sanki bende çok meraklıyım.Hiç bir anne bırakmak istemez ama onun geleceği için mecbur çalışmamız gerekiyor.Doğuran hiç bir kadın çalışmasın hatta hiçbir kadın çalışma sektöründe olmasın mı.Tek maaş geçinmek çok zor artık Allah yardımcımız olsun.Çoğu yorumdan anladığım kadarıyla kadın kadının yurdu değil kurdu olmuş. Kadın okusun ayaklarının üstünde dursun diyoruz ama çalışmak isteyen kadının önüne bin tane engel konulmuş. Anne olan bir kadına yarım gün çalışma imkanı verilmiyor. Tüm gün çalışacak kadın küçük bebeğine kreş bulamıyor bulsa da minicik bebeği kreşe göndermek hangi vicdana sığar. Bakıcı tutmaya kalksa bakıcı maaşı kadının maaşından daha yüksek bebeği başkasına teslim ettiğine değmiyor. Bizim ülkemizde kimse kusura bakmasın anne ve kayınvalide bebeğe bakmak zorunda. Tek maaşla geçinilmiyor. Kadın çalışmıyorum eşimden şiddet görüyorum ama boşanamıyorum dese cık cıklamalar başlıyor ama kimse bu kadın ekonomik özgürlüğünü nasıl kazanacak sorusunu sormuyor anca yargılama anca sorgulama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?