Turk kahvesiyle aran nasıl?Ben konusamayacak kadar yorgun hissediyorum kendimi. Özellikle sabahlari. Özellikle is yaptıktan sonra. Fakat kizçeler ilgi bekliyor degil mi fena halde...
22 yaşındaki ben ne sanıyordun dünyayı?
- herkes iyi aslında herkes içindeki kötü sese yenik düşen bir varlık. Isterse o sesi dinlemeyebilir. O yüzden herkesi seviyorum.
22 yaşındaki sen herkes seni sevdi mi ?
- hayır sevmedi arkamdan konuşuldu ben kimseye kötülük yapmadım ama dedikodum yapıldı. Birisi hic samimi gelmiyor demiş . İçerlemistim ona ama gidip bir sey demedim saygı duydum. Çünkü ben onu samimi bulmuştum yüzüne tüm ictenligimle gülmüştüm. Arkamdan konuşacağını hic tahmin etmemiştim.
ilk hayal kırıklığın neydi?
- sanırım arkamdan konuşulmasıydi.
Peki sen hiç kimsenin arkasından konuşmadın mi ?
- konuştum elbet ama iyi taraflarını görerek konuştum. Çünkü ben kusurluyken başkasının kusurunu konuşmak en büyük kusur gibi geldi bana hep.
22 yaşındayken ki dusuncelerinle su an ki düşüncelerin farklı mi ?
-Farklı .
Artık herkesi sevemiyorum.
Seçici olmaya başladım. Masumluğumu yitiriyorum sanırım.
Her hayal kırıklığı biraz daha Seçici olmaya zorladı beni. Bir de beni sevmeyen için asla üzülmüyorum.
Peki düşüncelerin kac yas grubuna hitap ediyor ?
- Bu yanlış bir soru. Sadece kendime hitap ediyor desem en doğrusu olur.
Şu an 31 yaşındasın. Ileride bu düşüncelerinin arkasında duracak mısın ?
- asla duramam. Çünkü zaman değişir bizler değişiriz düşüncemiz de değişir.
Son soru buraya neden bunları yazıyorsun ?
Geçmişimi unutmamak için ve olur da başkalarının düşüncesine ters düşersem onu daha iyi anlayabilmek için...
" Kendini sorgulayan kadın"
Dokunuyor bana bacım. Yoksa cok severim de:)Turk kahvesiyle aran nasıl?
"Zamanla nasil da degisiyor insanNasıl da değişiyoruz zaman zaman.
Her şeyin dozunda olanını seviyorum artık.
Fazlasi da zarar verdi azı da.
İnsan geçmişine bakınca ne kadar çok pişmanlıkları var hayatında. Ama hepsi birer tecrübe oldu. Yolumuzdaki dikenleri daha kolay ayiklamamiz için fırsata dönüştü tecrübelerimiz ve aldığımız dersler.
Hata yapıp pişman olandan değil hic hata yapmamıştan ya da pişman olmayandan korktum hep.
Her günahsız bir günahkar adayı çünkü.
Arsizlastirmamali insan kalbini .
Sızlamasi bittiyse o zaman endise duymalı.
Bir de yaşamadığı hic bir hayata karşı ezbere konuşmamalı.
Hayat öyle bir o noktaya getiriyor ki insani sonra kalakaliyorsun.
Seni en çok üzen şey
Taş attığın hangi günah varsa o günahı yaşarken buluyorsun kendini.
Bu da bir tecrubeydi benim için.
Ne oldum dememeli ne olacağım demeli bu da benim artık sırt çantama attığım dipnotum oldu.
Ben de sırf enerjik olmak için her sabah içiyorum. İçmediğim gün kafam dumanlı gibiDokunuyor bana bacım. Yoksa cok severim de:)
Namaz konusunda çocuklarıma örnek/destek olmaya çalışıyorum. Çocuklar için sesli seccade aldım. Ortanca çok heveslendi. Küçüğe de qldım ama pil almayı unuttum. İkisi arasındaki eşya paylaşamama savaşında kalmak istemiyorum.Kiyamadigimiz çocuklarımız konusunda sınırı aşmamak gerekir.
Sabah namazına beni de uyandır anne diyen bir çocuğa kıyamadım evladım diyorsan bir düşün bakalım
Kimi kimden esirgiyorsun?
Belki o çocuğun o secdeye ihtiyacı var.
Belki Allah onu orda görmekten mutluluk duyuyor...
O çocuk o sabah namazıyla ne kadar huzur bulacak bunu bilemezsin ki.
Sağdan gelen iyi niyetli sanılan bazi şeyler aslında sanıldığı kadar iyi değildir.
Boşuna demiyor ezan bize
Essalatu hayrun minen nevm( namaz uykudan daha hayırlıdır)
Engel olmayın teşvik edici olun.
Çünkü anneye en çok bu yakışır...
Maşallah fikirlerin güzelleri senden geldi ne güzel şeyler almışsın çocuklarına.Namaz konusunda çocuklarıma örnek/destek olmaya çalışıyorum. Çocuklar için sesli seccade aldım. Ortanca çok heveslendi. Küçüğe de qldım ama pil almayı unuttum. İkisi arasındaki eşya paylaşamama savaşında kalmak istemiyorum.Ayrıca sure tabletleri var almak istediğim. Peygamberimin hayatını anlatan sesli kitaplar da almıştım. Her daim tepesinde olamıyorum malum.Boşluğu dolduracak kaliteli şeyler bulmak istiyorum. Var mı sizlerin de fikri?
Nasıl ki yediğine içtiğine, helaline haramına dikkat ediyorsak, beynine girenlere de dikkat etmeliyim diyorum. Malum, onların beyninde süzgeç yok. Fotoğraf makinesi gibi alıyorlar dümdüz.Maşallah fikirlerin güzelleri senden geldi ne güzel şeyler almışsın çocuklarına.
Kıymet bilen ve Kıymet veren olsunlar inşallah demekten başka bir söz bulamadım.
Daha ne olsun
Nasıl ki yediğine içtiğine, helaline haramına dikkat ediyorsak, beynine girenlere de dikkat etmeliyim diyorum. Malum, onların beyninde süzgeç yok. Fotoğraf makinesi gibi alıyorlar dümdüz.
Okuduğu kitaplar konusunda hassas olmaya çalışıyorum. Yayınevlerini seçiyorum elimden geldiğince. Herkes heryerden birşeyler empoze etmeye çalışıyor malum. Tv yi kaldırdım. Rabbim korusun onları, bizi. Razıyım dediği kullarından eylesin. Bu mesele bende yürek yarası...Ahirette boynumuza sarılmazlar inşaallah.
Ramazan konusunda birşeyler yapalım da özel olduğunu hissetsinler bugünün diyorum. Diyorum...diyorum da günler mi hızlı, ben mi tembelim anlamadım ama yetişmek zor. Aklımda olanları uygulama konusunda zorlanıyorum. Rabbim zamana bereket versin. Bana da istikamet.Kendinden ayırmasın.
Duan beni çok mutlu etti. Allah razı olsun. Yine duanda yer almak isterim. Ben de sana edeceğim.
"Henüz başlamıştım sanaHerkesin hikayesi bir gün yarım kalıyor.
Ölmeden önce biriyle konuşan insana sormuşlar hayalin var mi diye ?
3 gün sonra piknik yapmaya gideceğim demiş.
O 3 gün gelmemiş çünkü o kişi 1 gün sonra vefat etmiş.
Hayat öyle işte. Hikayelerimiz yarım kalıyor
Birileri alıyor devam ediyor bizim kaldığımiz yerden yazmaya.
Bir gün gelecek benim de buraya yazacak ellerim bakacak gözlerim ve hissedecek ruhum olmayacak.
Ve bir gün birileri bu hikayeye benim kaldığım yerden devam edecek...
Diyanet kitabevinde satışta görmüştüm ama 2 sene önce. Bilgisayar gibi bir sey, elifba, sureler, sarkilar, ilahiler filan vardi okul öncesi veya ilkokul çağına uygun gibiydi. Fiyatı da uygundu o zaman 30 Lira filan. Almadim da birinde görmüştüm kizim cok heveslenmisti, alacam gibi.Namaz konusunda çocuklarıma örnek/destek olmaya çalışıyorum. Çocuklar için sesli seccade aldım. Ortanca çok heveslendi. Küçüğe de qldım ama pil almayı unuttum. İkisi arasındaki eşya paylaşamama savaşında kalmak istemiyorum.Ayrıca sure tabletleri var almak istediğim. Peygamberimin hayatını anlatan sesli kitaplar da almıştım. Her daim tepesinde olamıyorum malum.Boşluğu dolduracak kaliteli şeyler bulmak istiyorum. Var mı sizlerin de fikri?
Ay siz ikiniz ne kadar tatlısınız öyleeeNasıl ki yediğine içtiğine, helaline haramına dikkat ediyorsak, beynine girenlere de dikkat etmeliyim diyorum. Malum, onların beyninde süzgeç yok. Fotoğraf makinesi gibi alıyorlar dümdüz.
Okuduğu kitaplar konusunda hassas olmaya çalışıyorum. Yayınevlerini seçiyorum elimden geldiğince. Herkes heryerden birşeyler empoze etmeye çalışıyor malum. Tv yi kaldırdım. Rabbim korusun onları, bizi. Razıyım dediği kullarından eylesin. Bu mesele bende yürek yarası...Ahirette boynumuza sarılmazlar inşaallah.
Ramazan konusunda birşeyler yapalım da özel olduğunu hissetsinler bugünün diyorum. Diyorum...diyorum da günler mi hızlı, ben mi tembelim anlamadım ama yetişmek zor. Aklımda olanları uygulama konusunda zorlanıyorum. Rabbim zamana bereket versin. Bana da istikamet.Kendinden ayırmasın.
Duan beni çok mutlu etti. Allah razı olsun. Yine duanda yer almak isterim. Ben de sana edeceğim.
Zenginlerin cok daha fazla verici olmasi gerektiğini düşünmekteyim ben de.Doyumsuzluk ve yoksulluk
Zenginler daha çok zenginlesiyor.
Fakirler daha çok fakir...
Bazen bir resim görüyorsunuz boğazınızda düğüm. Konuşmaya bile gerek kalmıyor aslında.
Gerçekten insanlık nereye doğru gidiyor?
Imtihan dünyası .
Fakirlik imtihansa zenginlik de imtihan.
Orta halliysen şükür etmelisin. Adalet bir nevi senin elinden sağlanıyor demektir.
Hadi bir fotoğraf karesini konuşalım. Eki Görüntüle 2810839
Gerçekten dünya bu mu dedirten cinsten bur fotoğraf.
Birinin hayali diğerinin zaten sahip olduklarının yarisi kadar bile etmez.
Diğerlerinin hayali gördüğünü ve yeni çıkanı istemek . Bu bize daha tanıdık geldi değil mi ? Çünkü herkesin evinde çocuğu varsa en az 4 tane oyuncağı vardır öyle değil mi ?
Bir de hasta olan çocukları karsilastiralim
Eki Görüntüle 2810841
İmkanlar ...
Aslında söylenecek çok şey var ama insan konuşunca en çok kendinden utanıyor o yüzden sadece gözlerimiz ve yüreğimiz konuşuyor...
Bugün bunu konuşmak bunu paylaşmak istedim.
Aslında tüm mesaj kendime çocuklarıma.
Ben dünyayı değiştiremem sadece kendimi değiştirebilirim. Kendi çocuklarıma bir şeyler aşılayabilirim.
Olur da ne zaman daha fazlasını isteyecek olsam artık beni o doyumsuzluktan vazgecirecek bir sebebim var.
Ne zaman çocuklarım anne şunun şu oyuncağı çok güzel benim de olsun dediğinde her şeye sahip olmanın yanlış olduğunu anlatabilmeliyim.
Elimdeki olan şeylerin fazlasını elimden cikarabilmeliyim.
Pazarda çarşıda alışveriş yaparken kendimden geçmeden elinde sadece bir poşetle pazardan çıkan kişiyi gorebilmeliyim.
Isteyene değil istemekten çekinene sessiz olan ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmeliyim.
Çocuklarım çöp konteynerinin yanından geçerken aman pis sakin elleme derken o çöpün yanına gelip eve 3-5 kuruş para götürmenin derdinde olan insanların yanına gidip o görmeden cebimde olanın bir miktarını verebilmeliyim.
Yaz geliyor havalar çok sıcak olacak. Köpekler kediler kuşlar en çok yazın susuzluktan ölüyorlar. Onlar için gücümün yettiği kadar bazi ağaç diplerine kucuk kutularda su birakabilmeliyim.
Eğer insansam bunu yapmam gerekir.
Comertlikte avucumuz yarı kapalı olmalı.
Hepsini verirsek biz aç kalırız bir kısmını verirsek dünyada aç kalmaz...
Kandil bugün . Dualarımızda resimde gördüğümüz kardeşlerimizi de unutmamalıyım.
Kusurlu olsam da ben bir insan olmak istiyorum. Insansam hakkını vermek istiyorum...
" kendime ömürlük mesajim "
Diyanet mi... tamam aklımda olsun. Ona da bakayım.❣Diyanet kitabevinde satışta görmüştüm ama 2 sene önce. Bilgisayar gibi bir sey, elifba, sureler, sarkilar, ilahiler filan vardi okul öncesi veya ilkokul çağına uygun gibiydi. Fiyatı da uygundu o zaman 30 Lira filan. Almadim da birinde görmüştüm kizim cok heveslenmisti, alacam gibi.
Ben pati eğitim gereçleri nden gördüm. Talimli Dua sure tableti, dini terimlerin tableti de ayrı, sarı renkliydi. Bende bakıyorum şimdilik. İnşaallah uygun bulursam alacağım. Bu tür ürünleri 2 tane almam gerekiyor. Kullanacak olan 2 çocuk olunca en cızırtısız yolu 2 tane almak.Diyanet mi... tamam aklımda olsun. Ona da bakayım.❣