Söz uçar yazi kalır

Ben konusamayacak kadar yorgun hissediyorum kendimi. Özellikle sabahlari. Özellikle is yaptıktan sonra. Fakat kizçeler ilgi bekliyor degil mi fena halde...
Turk kahvesiyle aran nasıl?

"Zamanla nasil da degisiyor insan
Hangi resmime baksam ben degilim
Yalandır kaygisiz oldugum yalan..."

Cahit Sıtkı'dan Yaş 35'i yazasım geldi.

Herkesin hikayesi bir gün yarım kalıyor.
Ölmeden önce biriyle konuşan insana sormuşlar hayalin var mi diye ?
3 gün sonra piknik yapmaya gideceğim demiş.
O 3 gün gelmemiş çünkü o kişi 1 gün sonra vefat etmiş.
Hayat öyle işte. Hikayelerimiz yarım kalıyor
Birileri alıyor devam ediyor bizim kaldığımiz yerden yazmaya.
Bir gün gelecek benim de buraya yazacak ellerim bakacak gözlerim ve hissedecek ruhum olmayacak.
Ve bir gün birileri bu hikayeye benim kaldığım yerden devam edecek...

Başarının sebebi ,
Başaramayanin hep bir bahanesi olurmuş.
Bizim başarı hikayemiz güzel sebeplerle dolu olsun.
Öyle sebepler bulalım ki kendimize biz bile basarimiza gururlanarak bakalım.
İnanmak güzeldir mutlu eder insanı.
Sonuç hüsran da olsa o "denedim en azindan" lafı varya çok güzel bir vicdan rahatligidir.

Namaz konusunda çocuklarıma örnek/destek olmaya çalışıyorum. Çocuklar için sesli seccade aldım. Ortanca çok heveslendi. Küçüğe de qldım ama pil almayı unuttum. İkisi arasındaki eşya paylaşamama savaşında kalmak istemiyorum. Ayrıca sure tabletleri var almak istediğim. Peygamberimin hayatını anlatan sesli kitaplar da almıştım. Her daim tepesinde olamıyorum malum.Boşluğu dolduracak kaliteli şeyler bulmak istiyorum. Var mı sizlerin de fikri?

Maşallah fikirlerin güzelleri senden geldi ne güzel şeyler almışsın çocuklarına.
Kıymet bilen ve Kıymet veren olsunlar inşallah demekten başka bir söz bulamadım.
Daha ne olsun

Maşallah fikirlerin güzelleri senden geldi ne güzel şeyler almışsın çocuklarına.
Kıymet bilen ve Kıymet veren olsunlar inşallah demekten başka bir söz bulamadım.
Daha ne olsun
Nasıl ki yediğine içtiğine, helaline haramına dikkat ediyorsak, beynine girenlere de dikkat etmeliyim diyorum. Malum, onların beyninde süzgeç yok. Fotoğraf makinesi gibi alıyorlar dümdüz.

Okuduğu kitaplar konusunda hassas olmaya çalışıyorum. Yayınevlerini seçiyorum elimden geldiğince. Herkes heryerden birşeyler empoze etmeye çalışıyor malum. Tv yi kaldırdım. Rabbim korusun onları, bizi. Razıyım dediği kullarından eylesin. Bu mesele bende yürek yarası...Ahirette boynumuza sarılmazlar inşaallah.

Ramazan konusunda birşeyler yapalım da özel olduğunu hissetsinler bugünün diyorum. Diyorum...diyorum da günler mi hızlı, ben mi tembelim anlamadım ama yetişmek zor. Aklımda olanları uygulama konusunda zorlanıyorum. Rabbim zamana bereket versin. Bana da istikamet. Kendinden ayırmasın.

Duan beni çok mutlu etti. Allah razı olsun. Yine duanda yer almak isterim. Ben de sana edeceğim.

Niyeti güzel olanın ameli de güzel olur.
Dualarimdasin.

Ruhun bakim istiyor

Her şey bakım ister beden, eşya, ev , araba vs
Peki ya ruh?
İçimde bir sıkıntı var. Bir şeyler eksik sanki. Bu hayalim de gerçek olduğuna göre hala niye tam mutlu değilim? Herseye sahibim ama peki neden yüzüm gülmüyor kendimle basbasa kaldığımda İçimde bir sıkıntı ile karşılaşıyorum daha ne olması gerekiyor ki ?
Tarzi cümleleri çoğumuz ya söylüyoruz ya duyuyoruz.
Çünkü bir şeyler aç bırakılmış ve can çekişiyor onun acısı bizim yüreğimizi sızlatıyor Çünkü bizim özümüz olan ruhumuz bizden medet umuyor.
Beni sula beni doyur benimle ilgilen aslında esas olan benim ne zaman göreceksin bunu? Dünya ve bedenin bir gün arkasını dönüp seni bırakıp gittiğinde sadece sana kalan tek şey ben olacağım
Diyen ruh , gerçekten bakımsızliktan ve unutulmaktan bize sitemkar...
Bir dua, bir secde , bir sadaka, dilsiz olan tüm canlılara bakılarak ettiğimiz tebessüm ...
İşte bunun gibi şeylere ihtiyacı var ruhun .
Ruhum asıl olan sevgilim. Senden özür dilerim .
Biliyorum bana çok kızgın belkide çok kırgınsın.
Seni ihmal ettim.
İnsanız sahip olduklarımızın kıymetini bilmek yerine hep sahip olmadiklarimizin peşinde kosmakla geçti ömrümüz...
Beden yorgun zihin yorgun Biliyorum bu yüzden en çok yorulan sen oldun.
Seni seviyorum desem inanır mısın?
Samimi gelmiyor değil mi ?
Gösterilmeyen sevgi ne kadar samimi olabilirki.
Aklıma bir çiçeğin hikayesi geldi yoksa ona mi benziyor yaşadıklarımız.

Hani bir gün insanin birisi bir çiçeği çok sevmiş ya o solmaya başladıkça acaba ilgim mi azaldı deyip seviyorum sözünü günden güne daha da artırmış. Ama çiçek solmuş ve ölmüş.
Sormuş bir bilene. Suladin mi demiş bilen.
Soran çok utanmış bilmiyormuş ki su ihtiyacının olduğunu...

Bizim ki de o misal ha sanki ruhum ne dersin öyle mi ?
Yetmez ki sadece cümlelere dökmek sevgini...
Senle benim aramdaki muhabbet
Seviyorum deyip aldatan adama
Seviyorum deyip döven anneye
Seviyorum deyip saygısız olan evlada benzedi sanki ha ne dersin öyle mi ?

Üzgünüm. Asıl ihtiyacın olan suydu ( ibadet, hayırlı işler)
Ben gidip sadece seviyorum diyerek seni defalarca bakimsiz bıraktım.
Şimdi bana yeniden şans ver desem verir misin?
Yeniden bana gülümser misin?
Kalbim temizse bu amele de yansıyacak desem temiz olduğuna inanır mısın?
Ruhum sen benimsin. Sadece sensin beni terketmeyecek olan. En çok sana değer vermediğim için Seni koruyamadigim için özür dilerim .
" ruh ve insan "

Ne güzeldir günlerden bir cuma.
En çok sevdiğim günler arasında.
Bayramdır kiymet bilene.
Tebessumdur bu günü yadedene.
Hatırlamaktir bu dünyadan ahirete göçüp gideni.
Bir avuç duadır bazen gözyaşıdır.
Bazen de içten gele gele pişmanlıkların haykırışıdir.

" günlerin en güzeline gönlümden dökülen küçük bir sesleniş"

Doyumsuzluk ve yoksulluk

Zenginler daha çok zenginlesiyor.
Fakirler daha çok fakir...
Bazen bir resim görüyorsunuz boğazınızda düğüm. Konuşmaya bile gerek kalmıyor aslında.
Gerçekten insanlık nereye doğru gidiyor?
Imtihan dünyası .
Fakirlik imtihansa zenginlik de imtihan.
Orta halliysen şükür etmelisin. Adalet bir nevi senin elinden sağlanıyor demektir.
Hadi bir fotoğraf karesini konuşalım.

Gerçekten dünya bu mu dedirten cinsten bur fotoğraf.
Birinin hayali diğerinin zaten sahip olduklarının yarisi kadar bile etmez.
Diğerlerinin hayali gördüğünü ve yeni çıkanı istemek . Bu bize daha tanıdık geldi değil mi ? Çünkü herkesin evinde çocuğu varsa en az 4 tane oyuncağı vardır öyle değil mi ?

Bir de hasta olan çocukları karsilastiralim

İmkanlar ...

Aslında söylenecek çok şey var ama insan konuşunca en çok kendinden utanıyor o yüzden sadece gözlerimiz ve yüreğimiz konuşuyor...

Bugün bunu konuşmak bunu paylaşmak istedim.
Aslında tüm mesaj kendime çocuklarıma.
Ben dünyayı değiştiremem sadece kendimi değiştirebilirim. Kendi çocuklarıma bir şeyler aşılayabilirim.
Olur da ne zaman daha fazlasını isteyecek olsam artık beni o doyumsuzluktan vazgecirecek bir sebebim var.
Ne zaman çocuklarım anne şunun şu oyuncağı çok güzel benim de olsun dediğinde her şeye sahip olmanın yanlış olduğunu anlatabilmeliyim.
Elimdeki olan şeylerin fazlasını elimden cikarabilmeliyim.
Pazarda çarşıda alışveriş yaparken kendimden geçmeden elinde sadece bir poşetle pazardan çıkan kişiyi gorebilmeliyim.
Isteyene değil istemekten çekinene sessiz olan ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmeliyim.
Çocuklarım çöp konteynerinin yanından geçerken aman pis sakin elleme derken o çöpün yanına gelip eve 3-5 kuruş para götürmenin derdinde olan insanların yanına gidip o görmeden cebimde olanın bir miktarını verebilmeliyim.
Yaz geliyor havalar çok sıcak olacak. Köpekler kediler kuşlar en çok yazın susuzluktan ölüyorlar. Onlar için gücümün yettiği kadar bazi ağaç diplerine kucuk kutularda su birakabilmeliyim.
Eğer insansam bunu yapmam gerekir.
Comertlikte avucumuz yarı kapalı olmalı.
Hepsini verirsek biz aç kalırız bir kısmını verirsek dünyada aç kalmaz...
Kandil bugün . Dualarımızda resimde gördüğümüz kardeşlerimizi de unutmamalıyım.
Kusurlu olsam da ben bir insan olmak istiyorum. Insansam hakkını vermek istiyorum...

" kendime ömürlük mesajim "

"Henüz başlamıştım sana
Vapur aldı götürdü"

Atasözümüz: Demir tava gelir (geldi) kömür tükenir (tükendi), insan tava gelir (geldi) ömür tükenir (tükendi).

Kaynanamla aramız iyi olmaya başlıyordu, birbirimizi anlamaya yeni başlıyorduk, kocamla evliligimiz yeni oturuyor, fakat kaynanami kaybettik...
Bunu biriyle paylaşmak, bi yere yazmak istiyordum, mesajına uygun gibi geldi

Diyanet kitabevinde satışta görmüştüm ama 2 sene önce. Bilgisayar gibi bir sey, elifba, sureler, sarkilar, ilahiler filan vardi okul öncesi veya ilkokul çağına uygun gibiydi. Fiyatı da uygundu o zaman 30 Lira filan. Almadim da birinde görmüştüm kizim cok heveslenmisti, alacam gibi.

Ay siz ikiniz ne kadar tatlısınız öyleee fikir teatisi yapalım müsait oldukça lütfen Ramazan'la ilgili ben de bir seyler düşünmeliyim, büyüyor çünkü kuzu.
Sure ezberi icin ben gece uyumadan önce kısa olanları okumayı tercih ettim, benden sonra kelimeleri tekrar edince kolay ezberledi kuzucuk.

Zenginlerin cok daha fazla verici olmasi gerektiğini düşünmekteyim ben de.
Sürekli ayni vakif dernege değil de hepsine sirayla az az destek olunabilir fikrimce.

Diyanet mi... tamam aklımda olsun. Ona da bakayım.❣

Diyanet mi... tamam aklımda olsun. Ona da bakayım.❣
Ben pati eğitim gereçleri nden gördüm. Talimli Dua sure tableti, dini terimlerin tableti de ayrı, sarı renkliydi. Bende bakıyorum şimdilik. İnşaallah uygun bulursam alacağım. Bu tür ürünleri 2 tane almam gerekiyor. Kullanacak olan 2 çocuk olunca en cızırtısız yolu 2 tane almak.

Bu yayınların sesli kitaplarını da çok seviyor benimkiler. Peygamberimizin hikayelerini özellikle. Bir incele istersen. ❣
Elifbe sesli kitabı da vardı. Namaz kitabı da...

Ben Hayrat neşriyatın sesli çocuk elifbe kalemini ve kalemli Kur'an-ı Kerim ini de almıştım. Hayrat da hassasdır kitapların içeriklerinde. Ben seviyorum.
Ayrıca Misal çocuk yayınları nın (Melek Murat Bozdoğan) magnet elif be setini de almıştım. Burada diğer yayınlardan farklı olarak (dıytoys un elifbesinden mesela) başta-ortqda-sonda olan hqrflerin de magneti de var sette. Harekeler var. Ben alınca manyetik tahta yoktu evde. Evdeki sininin arkasını kullandık. Gayet te güzel oldu
Misal Çocuk un çocuklar için yayınları da hoşuma gidiyor. Kur'an-ı Kerim renkli görünüyordu.

Özetle materyal çok,zaman bende sınırlı gibi. Tembelim bu ara. Bir dua ediverin de hareketleneyim.
İşin sırrı çocukla oturup yaptırmak. Kaliteli zaman meselesi. Ben yapamıyorum bu ara. Zamanımın bereketlenmesi için Rabbime dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…