Annesinin hastalığı sadece bahane!!Mrb kizlar.eski konularimdan bilenler bilir.erkek arkadasim vardi evlilik planlari yapan ve annesi hastalaninca tuaflasan..bu aksam yuzlestik..Annesinin beyninde dalgalanma oluyor kriz epilepsi gibiymis..nöroloji psikiyatriye psikiyatri nörolojiye yolluyor kac gundr..erkek arkadasim tuaflasmisti benden zaman istemisti 1 hafta olacak sesi cikmiyordu sonunda anlatti..daha once birini cok sevmisti ve yillarca toparlanamadigini anlatmisti.suanda sana olan bagliligim sevgim ondan katkat fazla ama annem bu sekilde giderse hayatima seni alamam dedi..cunku beraber yasamak zorunda kaliriz ve ben bunu sana yapamam diyor..ablalarimin gozunun icine bakiyorum yardim ederiz desinler diye kimsenin umrunda degil dedi..yeni ilac tedavisine basladi ve 1 aya anca etki gostermeye baslar bu surecte araya mesafe koydumki olaki ilaclarda ise yaramaz ve ben bakmak zorunda kalirsam en azindan sen bu surecte alistirmis olursun kendini yokluguma dedi..suan ayrilmak istesen diyecek lafim yok ayrilalim diyemiyorum agzimdan cikmaz dedi..cok kotuydu durumu kafayi yemek uzere ve ben ne yapicam bilemedim..sirf annesi hasta diye suan terkedip Rabbim ileride daha kotu birsey verir diyede korkuyorum acikcasi.en azindan bu surecte hem kafami toparlayip hemde surecin nasil gittigini nasil bir kriz oldugunu gozlemlemeyi dusunuyorum..annesinin durumu bu sekilde giderse zaten sen degil baskasiyla dahil evlenmem diyor..mecbur kendim yuklenecem kimseye bunu yukleyemem dedi..ne yapayim sizce ? Şunu da belirteyim kizlar ben 28 yasindayim 3 yil oldu 2 yillik iliskim biteli nişanlanip ayrildim..onca zaman sonra ilk defa aşık oldum..problemsiz tek iliskimdi.o yuzden yapici olmamdaki tutum..yoksa tabiki hayatima tekte devam edebilirim..sadece ne yapmam gerekiyor dusunemiyorum suan.
Zaten bana diyorki bak hayatimda gordugum en anlayisli insansin..biliyorumki annem felc olsa birsey olsa seve seve bakarsin ama annemin ne zaman nerede kriz gecirecegi belli olmuyor suan..gece bile nefesini dinliyorum..ne kadar kaldirabileceksin bu durumu onu soyle bana diyo..ben erkek gucuyle kasıldiginda zor gucum yetiyor sen yapabilecekmisin dedi..evlendikten sonra olsaydi nolacakti diyede sordum belirten arkadaslar olmus..biz duzenimizi kurmus olacaktik yanimiza alirdik cozum uretirdik ama suan bu sartlarda giderse memleketini ister orada yapamazsin dedi..belkide iyiye gidecek bilemiyorumBen kötü niyetli görmedim sevgilinizi
Evlilik halinde annesinin hastalığından ötürü size karşı eziklik hissedecek
Bakıcı tutulsa bile ekstra bir yükünüz olacak bu yüzden kendini kötü hissetmiş olabilir
Erkekler bir hasta nasıl bakılır bilmediklerinden ona ben bakarım diyebiliyorlar, karşısındaki anne bu hassasiyeti normal
Burada size düşen kendinizi yoklamak, destek olup hasta bir kadının bakımına yardımcı olabilir misiniz yoksa bu sizin kaldıramayacağınız bir durum mu ? Tekrar altını çiziyorum ben kötü niyetli görmedim adamı, bu onun içinde yeni bir durum başa çıkması zaman alır, ne yapacağını bilemiyor muhtemelen
7 yildir hasta aslinda kadin.suan ilaclarin en son dozunda iyide gidiyordu ta. Ki gizlice ilaclari birakana kdar.simdi tekrar ilaclara alisma surecine giriyor..aslinda onun suanki durumu anneme ben bakarim degil ablalarinin kenara cekilmesi..herkes destek olma cabasinda ama sözde diyor..hadi bu boyle gitti ben hayatimi mahvettim seni nasil mahvedeyim dedi..ama ayrilmak istemiyor suan.en azindan tedavinin gidisatini goreyim dedi..Bence hastalığı yeni öğrenmesi onu üzmüş strese sokmuş.. o yüzden bu düşüncesi de.
Şuan büyük ihtimalle "anama ben bakarım, canım anam kadın anam, bakıcı tutmam ellerimle beslerim" gibi duygusallaşmıştır. Hastalığı kabullenip onunla yaşamaya alışınca normal haline döner bence.
Sonucta yaşadığı kolay degil. Annesi hasta ve henüz teşhis koyulamıyor. Bir tek kendisi ilgileniyor. Anneyi kaybetme korkusu, ona iyi bakamama endişesi, acı çektiğini gördükçe kahrolma.. normal yani erkek arkadaşının ruh hali.
Bence yanında ol, destek vermeye çalış. Mutlu edecek sürprizler yap minim minik, yanında huzurlu olmasını sağla.
Aile içindeki sağlık problemiyle yüzleşmek cok zordur eminim.
Zaten suan evdede yalniz kalamiyor disarida yalniz cikmiyor sorun ettigide bu nokta.evlenmissin bir eve hapsolmak diyo.Su an bocaliyor annesine bir sey olacak sanıyor. Bi arkadas ta yazmış ya benim de aklima görücü usulü annesiyle yasamayi kabullenen bi kızla evlenir bu hikaye de böyle biter gibi geldi..
Ayrica epilepsi hastalarinin nöbetleri kontrol altina alınmadıgi sürece yalniz disari çıkmamali.
Bende aynisini soyledim.bu arada sevgilim saglikci birazda onu kullaniyorlar.suan hic biriyle konusmuyorum dedi.hatta malesefki gecen gun bagirdi evde hayatimi mahvettiniz biktim artik diye..suan senin icin karar verme sansi var diyo..evlensek mecburiyetler doguyor ama suan kabul etmeme durumun var dedi.bu arada bu yuku kaldirabilecekmisin bunlari dusunuyorum diyip sordu ben cevaplamadimBu hastalık düğününüz olduktan sonra olsa napacaktı ? Boşanacak mıydınız ?
Böyle saçmalık mı olur.
Ablaları da kendi de elini taşın altına koyacak . Tedavi, yardım , bakıcı ne gerekiyorsa yapcaklar.
O ablalar ; kardeşim sen nasılsa bekarsın evlenmede bak anamıza bizim rahatımızı bozmamı diyecekler. Sevgilin de buna hee diyecek???
Zaten suan evdede yalniz kalamiyor disarida yalniz cikmiyor sorun ettigide bu nokta.evlenmissin bir eve hapsolmak diyo.
Bazi arkadaslar bahane saniyorda ben birkac kez sahit oldum.gercekten suanki sorunumuz bu..evett bu konudaki hassasiyeti iyi ama ben bu surecte ne yapacam bilmiyorumEger ki gerçekten sebep annesinin hastalıgiysa gerçekten çok düşünceli bir erkek arkadarkadaşım var.Bunu herkes baştan söylemez mecbur bile bırakır.Hasta insana bakmak zordur; yaşadığım icin biliyorum.
Suan gizlicr ilaclarini biraktigi icin evet devam ediyor hemde her gun yeni ilac alisma surecine girdiler ama zaten son dozdaydi artik ne kadar duzelecek ne kadar etki edecek gormem lazjm diyoZor bi durum sevgilini anliyorum ben ailemde epilepsi hastasi var çünkü.. nobetler suruyosa ayni evde yasayan insanlar bütün plani ona gore ayarlamak durumunda..
7 yildir hasta aslinda kadin.suan ilaclarin en son dozunda iyide gidiyordu ta. Ki gizlice ilaclari birakana kdar.simdi tekrar ilaclara alisma surecine giriyor..aslinda onun suanki durumu anneme ben bakarim degil ablalarinin kenara cekilmesi..herkes destek olma cabasinda ama sözde diyor..hadi bu boyle gitti ben hayatimi mahvettim seni nasil mahvedeyim dedi..ama ayrilmak istemiyor suan.en azindan tedavinin gidisatini goreyim dedi..
Bırakmadan once tamamen kesilmis miydi nöbetler? Ilaci birden birakinca nobetler cok daha siddetli geliyor. Annesini oyle gormek üzüyodur sevgilini de. Ablalari kenara çekiliyor derken? Kadinin yaninda kim kalıyor sevgilin calismiyor mu?Suan gizlicr ilaclarini biraktigi icin evet devam ediyor hemde her gun yeni ilac alisma surecine girdiler ama zaten son dozdaydi artik ne kadar duzelecek ne kadar etki edecek gormem lazjm diyo
Ben acikca soyledim arayayip soyleyeceksib insanlarin keyfini bekleme dedim..abla durum bu biliyosunuz herkes tutsun bir uctan diye.sen ses cikarmadan bakarsan kimse eliniz uzatmaz dedim.daha ne diyeyim diyo aradim bunaldim annem cok hasta artik beynim durdu yoruldum ama ses yok dedi zorlami baktirayim dedi.suan hepsine tavirliHassas bi dönemde işte çocuk. Sinirleri yıpratacak bir durum ya, evlatsn ve annen krizlere giriyor tam iyilesti derken üstelik..
Ablaları için de bi çözüm bulmak lazım ama nasıl. Bekleyin bakalım eger değişmezse durum, bakmama konusu icin yeni bir konu açarsın. Elbet böyle bi durumla karşılaşan hanımlar vardır.
Sevgilim 112 att.24 saatli calismalari ayda 7 gun.suan bekar ablasi var ogretmen buraya 2 saat uzaklikta onu cagirdi rapor aldi 1 hafta..simdide yillik izin alacam ankaraya goturcem eski doktoruna dedi..ufak tefek ayak kasilmalari oluyordu ama etkileyecek gibi degil benim yanimdada oldu.suan birakip yeniden baslandigi icin buyuk krizler oluyoBırakmadan once tamamen kesilmis miydi nöbetler? Ilaci birden birakinca nobetler cok daha siddetli geliyor. Annesini oyle gormek üzüyodur sevgilini de. Ablalari kenara çekiliyor derken? Kadinin yaninda kim kalıyor sevgilin calismiyor mu?
Suanki onun dusunceside o ama hayatinin mahvoldugunu dusunup artik tukenmislik durumuna gelmisBenim birlikte çalıştığım erkek hakimim vardı, şuan 32 yaşında, annesi yeni vefat etti, bu yaşına kadar annesi hasta olduğu için evlenmedi, annesine sadece kendisi baktı, kardeşleri hiç karışmadılar. Adam işini gücünü bırakıp gidip annesiyle ilgilenmek durumunda kalırdı. Sevgiliniz de aynı hassasiyette birisi demek ki, anlayış göstermek lazım
Ben acikca soyledim arayayip soyleyeceksib insanlarin keyfini bekleme dedim..abla durum bu biliyosunuz herkes tutsun bir uctan diye.sen ses cikarmadan bakarsan kimse eliniz uzatmaz dedim.daha ne diyeyim diyo aradim bunaldim annem cok hasta artik beynim durdu yoruldum ama ses yok dedi zorlami baktirayim dedi.suan hepsine tavirli
Kadin da vicdan azabi cekiyodur su an duzenleri alt ust oldu benim yüzümden diye. Ozelden doktor ismini alabilir miyim?Sevgilim 112 att.24 saatli calismalari ayda 7 gun.suan bekar ablasi var ogretmen buraya 2 saat uzaklikta onu cagirdi rapor aldi 1 hafta..simdide yillik izin alacam ankaraya goturcem eski doktoruna dedi..ufak tefek ayak kasilmalari oluyordu ama etkileyecek gibi degil benim yanimdada oldu.suan birakip yeniden baslandigi icin buyuk krizler oluyo
Aynen oyle o suanda kimseye agiz egemem modunda ama zamanla kendide deme durumuna gelcekSalaga yatıyor ablaları belli. Açık açık söyleyecek. Ben erkek çocuğum annemin her zaman yanında olamıyorum. Sirayla bakalım diyecek. Bu düzen oturursa evlenince de rahat olur senin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?