• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soyleyemediklerini sonunda anlatti..

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Mrb kizlar.eski konularimdan bilenler bilir.erkek arkadasim vardi evlilik planlari yapan ve annesi hastalaninca tuaflasan..bu aksam yuzlestik..Annesinin beyninde dalgalanma oluyor kriz epilepsi gibiymis..nöroloji psikiyatriye psikiyatri nörolojiye yolluyor kac gundr..erkek arkadasim tuaflasmisti benden zaman istemisti 1 hafta olacak sesi cikmiyordu sonunda anlatti..daha once birini cok sevmisti ve yillarca toparlanamadigini anlatmisti.suanda sana olan bagliligim sevgim ondan katkat fazla ama annem bu sekilde giderse hayatima seni alamam dedi..cunku beraber yasamak zorunda kaliriz ve ben bunu sana yapamam diyor..ablalarimin gozunun icine bakiyorum yardim ederiz desinler diye kimsenin umrunda degil dedi..yeni ilac tedavisine basladi ve 1 aya anca etki gostermeye baslar bu surecte araya mesafe koydumki olaki ilaclarda ise yaramaz ve ben bakmak zorunda kalirsam en azindan sen bu surecte alistirmis olursun kendini yokluguma dedi..suan ayrilmak istesen diyecek lafim yok ayrilalim diyemiyorum agzimdan cikmaz dedi..cok kotuydu durumu kafayi yemek uzere ve ben ne yapicam bilemedim..sirf annesi hasta diye suan terkedip Rabbim ileride daha kotu birsey verir diyede korkuyorum acikcasi.en azindan bu surecte hem kafami toparlayip hemde surecin nasil gittigini nasil bir kriz oldugunu gozlemlemeyi dusunuyorum..annesinin durumu bu sekilde giderse zaten sen degil baskasiyla dahil evlenmem diyor..mecbur kendim yuklenecem kimseye bunu yukleyemem dedi..ne yapayim sizce ? Şunu da belirteyim kizlar ben 28 yasindayim 3 yil oldu 2 yillik iliskim biteli nişanlanip ayrildim..onca zaman sonra ilk defa aşık oldum..problemsiz tek iliskimdi.o yuzden yapici olmamdaki tutum..yoksa tabiki hayatima tekte devam edebilirim..sadece ne yapmam gerekiyor dusunemiyorum suan.

Son düzenleme:
Iyi de olay anne olayi degil ki. Sacmasapan seni dislamalar terslemeler... Hayir neden eski bilmem nesinden bahsediyor ki. Bence istemiyor sevgi. Yuva kurmak kadar guzel bisey varmi ya. Bakici tutar. Evlenmek, beraber olmak isteyen yine bir yolunu bulur. Ayrica anneler bastaci. Kanun cikartalim annesi hasta olanlar evlenemez diye. Yok öyle bi dunya

Ayni durum kardesimin esinde de oldu ,uyku eeg'si ile epilepsi olmadigi psikojik oldugu saptandi ,ilaclarla tedavi gordu ,
Simdi durumu iyi ,
Muhtemelen annesi birseye psikolojik tepkisini boyke krizle gosteriyor ,bu sizinle olan evlilik karari bile olabilir ,
Yani her durumda senin kv adayi bu kriz durumunu kullanir ,ben uzak dur derim,
Zaten adamda ,senden uzak duruyor ,sebebi ailenin vs tepkisidir ,is ciddiye binince kacma donemine girmis ,vaktini harcama
Hangi ilaclari vermis doktor ogrenebildiyseniz ozelden yazarsaniz daha net bir sey soyleyebilirim,birde istanbuldaysaniz ,doktor onerebilirim,

Allah kimseye hastalik,kaza,bela,dert vermesin o ayri konu da
Diyelim ki anasi iyilesmedi ve bakacak tek kisi kendisi,7/24 isi gucu birakip yaninda durmayacak ki. Bakici sart. Bir sekilde hayatinda kimse olmasa da evlenmese de bu adam ise gitmeyecek mi? Mantiksiz sacmasapan konusmus. Arti, eski sevgiliden bahsetmenin ne alemi var su an? Bu adam mal. O yuzden araniz olmaz gibime geliyor.

Bence bahane bulmuş. Ne var yaşlı insanlar sonuçta çoğu kişinin annesinde babasında bir hastalık vs. var. Herkes yalnız mı yaşasın? Annesine zaten çalışacağı için kendisi de bakamayacak. Bakıcı tutacak. Sen kv ile yaşamayı kaldırabilir misin onu düşün ona göre hareket et derim. Ama sen ben de bakarım istiyorum desen de bu sadece onun bahanesi, senden vazgeçmiş gibi geldi bana.
Eğer tam dediği gibiyse bu durumda adamı terketmek olmaz. Bir krizi atlatsın, o arada yanında ol ayrılacaksan da sonra ayrıl derim. Ama bence dediği gibi değil.

Bu sadece bir bahane. Benimkinin anasi babasi turp gibi. Ama yarin bir sey olsa at kapiya kimsesiz kalsin mi diyecegim? Veya kocam "bunu sana yapamam bosanalim" mi diycek?
Evet zor. Ama kimsenin garantisi yokki. O zaman anasi babasi haytta olanlar evlenmesin.

Bu hastalık düğününüz olduktan sonra olsa napacaktı ? Boşanacak mıydınız ?
Böyle saçmalık mı olur.
Ablaları da kendi de elini taşın altına koyacak . Tedavi, yardım , bakıcı ne gerekiyorsa yapcaklar.
O ablalar ; kardeşim sen nasılsa bekarsın evlenmede bak anamıza bizim rahatımızı bozmamı diyecekler. Sevgilin de buna hee diyecek???

Bence hastalığı yeni öğrenmesi onu üzmüş strese sokmuş.. o yüzden bu düşüncesi de.
Şuan büyük ihtimalle "anama ben bakarım, canım anam kadın anam, bakıcı tutmam ellerimle beslerim" gibi duygusallaşmıştır. Hastalığı kabullenip onunla yaşamaya alışınca normal haline döner bence.

Sonucta yaşadığı kolay degil. Annesi hasta ve henüz teşhis koyulamıyor. Bir tek kendisi ilgileniyor. Anneyi kaybetme korkusu, ona iyi bakamama endişesi, acı çektiğini gördükçe kahrolma.. normal yani erkek arkadaşının ruh hali.

Bence yanında ol, destek vermeye çalış. Mutlu edecek sürprizler yap minim minik, yanında huzurlu olmasını sağla.

Aile içindeki sağlık problemiyle yüzleşmek cok zordur eminim.

Mrb kizlar.eski konularimdan bilenler bilir.erkek arkadasim vardi evlilik planlari yapan ve annesi hastalaninca tuaflasan..bu aksam yuzlestik..Annesinin beyninde dalgalanma oluyor kriz epilepsi gibiymis..nöroloji psikiyatriye psikiyatri nörolojiye yolluyor kac gundr..erkek arkadasim tuaflasmisti benden zaman istemisti 1 hafta olacak sesi cikmiyordu sonunda anlatti..daha once birini cok sevmisti ve yillarca toparlanamadigini anlatmisti.suanda sana olan bagliligim sevgim ondan katkat fazla ama annem bu sekilde giderse hayatima seni alamam dedi..cunku beraber yasamak zorunda kaliriz ve ben bunu sana yapamam diyor..ablalarimin gozunun icine bakiyorum yardim ederiz desinler diye kimsenin umrunda degil dedi..yeni ilac tedavisine basladi ve 1 aya anca etki gostermeye baslar bu surecte araya mesafe koydumki olaki ilaclarda ise yaramaz ve ben bakmak zorunda kalirsam en azindan sen bu surecte alistirmis olursun kendini yokluguma dedi..suan ayrilmak istesen diyecek lafim yok ayrilalim diyemiyorum agzimdan cikmaz dedi..cok kotuydu durumu kafayi yemek uzere ve ben ne yapicam bilemedim..sirf annesi hasta diye suan terkedip Rabbim ileride daha kotu birsey verir diyede korkuyorum acikcasi.en azindan bu surecte hem kafami toparlayip hemde surecin nasil gittigini nasil bir kriz oldugunu gozlemlemeyi dusunuyorum..annesinin durumu bu sekilde giderse zaten sen degil baskasiyla dahil evlenmem diyor..mecbur kendim yuklenecem kimseye bunu yukleyemem dedi..ne yapayim sizce ? Şunu da belirteyim kizlar ben 28 yasindayim 3 yil oldu 2 yillik iliskim biteli nişanlanip ayrildim..onca zaman sonra ilk defa aşık oldum..problemsiz tek iliskimdi.o yuzden yapici olmamdaki tutum..yoksa tabiki hayatima tekte devam edebilirim..sadece ne yapmam gerekiyor dusunemiyorum suan.

Ben kötü niyetli görmedim sevgilinizi
Evlilik halinde annesinin hastalığından ötürü size karşı eziklik hissedecek
Bakıcı tutulsa bile ekstra bir yükünüz olacak bu yüzden kendini kötü hissetmiş olabilir
Erkekler bir hasta nasıl bakılır bilmediklerinden ona ben bakarım diyebiliyorlar, karşısındaki anne bu hassasiyeti normal
Burada size düşen kendinizi yoklamak, destek olup hasta bir kadının bakımına yardımcı olabilir misiniz yoksa bu sizin kaldıramayacağınız bir durum mu ? Tekrar altını çiziyorum ben kötü niyetli görmedim adamı, bu onun içinde yeni bir durum başa çıkması zaman alır, ne yapacağını bilemiyor muhtemelen

Sorman hata ! Zor gününde yanında ve ona destek olmalısın. Vazgeçebiliyorsan çok sevmedin demektir. Sevmediysen zorluklar daha katlanılmaz olur.

Eger ki gerçekten sebep annesinin hastalıgiysa gerçekten çok düşünceli bir erkek arkadarkadaşım var.Bunu herkes baştan söylemez mecbur bile bırakır.Hasta insana bakmak zordur; yaşadığım icin biliyorum.

Merhaba aslında yazmayacaktım ama yazmak istedim.

Bende senin gibi aynı durumdaydım.
Erkek arkadaşımın annesi felç olmuştu. O dönemlerde, benim erkek arkadaşım da tıpkı senin erkek arkadaşın gibi konuşuyordu. Bizim de aramıza mesafe girmişti. Benden uzaklaşmıştı. Her konuştuğumuzda sürekli annesinin durumunu anlattıp benden anlayış isterdi.
Bende zor günlerinde yanında durmak ve destek olmak isterdim.

Daha önce aćtığın konuyu da okumuştum ama yazmamıştım.
Tıpkı senin erkek arkadaşın gibi "çok yorgunum, zaman yok seninle ilgilenmeye..." gibi sözler ifade ederdi.

Neyse bu seneye kadar sürdü bu durum.
Sürekli anlayış gösteren taraf bendim. Annesinin durumu yüzünden kimseyle evlenmeyeceğini, ama beni sevdiğini ve benden destek bekleğini söylerdi. Bende inanırdım. Ben ilgi beklediğimde. Artık ilişkimiz için ciddi adımlar atmamız gerektiğini söylediğimde bana vicdansız derdi... annesinin durumunu bahane ederdi.

Daha yeni öğrendim üstelik ondan değil sosyal media instagram dan, meğerse 27 Kasım 2016 da sözlenmiş.
Yani anlayacağın beni 4 yıl boyunca kandırmış. Manipüle etmiş.

Sizin hikayeniz de aynı olur demiyorum. Sadece kaptırma kendini ve inanma.
Acıma benim gibi olma yoksa acınacak hale gelirsin.
Kendi hayatını yaşa...

Benim lise yıllarında bir arkadaşım da epilepsi hastasiydi..
Bir kaç bayildi.
Üzülmüş birseylere bayilmisti..
Yıllar geçti arada görüyorum iyi , bebeği oldu..
Ama varsayalim ki , erkek arkadasinizin annesinin durumu kendi kendini idare edebilecek bir durumda değil..
Iyi de bu çocuk evlenmese dahi yine ise gitmesi gerekecek..
Madem ki diğerleri oralı olmuyor ..
Annesinin durumuna göre,
Tam zamanlı veya yarım zamanlı bakıcı tutulur.
Hanımlar da bakmak istemiyor ise parasını verir .
Ki ben sanmıyorum.
Yüzde 70 düzeliyor..

Erkek arkadaşımın annesi felç olmuştu. O dönemlerde, benim erkek arkadaşım da tıpkı senin erkek arkadaşın gibi konuşuyordu. Bizim de aramıza mesafe girmişti. Benden uzaklaşmıştı. Her konuştuğumuzda sürekli annesinin durumunu anlattıp benden anlayış isterdi.

Tıpkı senin erkek arkadaşın gibi "çok yorgunum, zaman yok seninle ilgilenmeye..." gibi sözler ifade ederdi.

Sürekli anlayış gösteren taraf bendim. Annesinin durumu yüzünden kimseyle evlenmeyeceğini, ama beni sevdiğini ve benden destek bekleğini söylerdi. Bende inanırdım. Ben ilgi beklediğimde. Artık ilişkimiz için ciddi adımlar atmamız gerektiğini söylediğimde bana vicdansız derdi... annesinin durumunu bahane ederdi.

Daha yeni öğrendim üstelik ondan değil sosyal media instagram dan, meğerse 27 Kasım 2016 da sözlenmiş.

Kendi hayatını yaşa...
Bu erkeklerin yatçak yeri yok.

valla herkes kendini düşünüyor bu hayatta çok da doğru
ayrılın bence, yani kimse size anası hasta oldu bak bak ona bkmak zorunda kalacak dıye ayrıldı demez

valla herkes kendini düşünüyor bu hayatta çok da doğru
ayrılın bence, yani kimse size anası hasta oldu bak bak ona bkmak zorunda kalacak dıye ayrıldı demez
Erkeklerin hiç kayınvalidesi hasta olduğunda bu duruma katlandığını görmedim...
Ailemizde de hasta anneannem vardı.
Bir babam giderdi..
Eksiğini alır, evinin işini yapardi.
Oda bize gelir kalırdı.
Diğerleri sokağa girmekten korkardı.
Iş vardır diye..
Kendisini dusuncek tabi.
Genç kız, hayatının başında.
Erkek arkadaşı ne derece samimi belli değil.

Kendi hayatını yaşa...
p.z.v.nk En Büyük KK

Senı ıstemıyor ve annesının hastalıgını bahane edıyor
Evlendıkten sonra da annesı hasta olabılırdı ozaman sana o zorlugu yasatmamak ıcın bosanacakmıydı
Laf işte
Bırak gıtsın bu adam ınsanı zor gununde yarı yolda bırakır agzı yalan dolu

Allah kimseye hastalik,kaza,bela,dert vermesin o ayri konu da
Diyelim ki anasi iyilesmedi ve bakacak tek kisi kendisi,7/24 isi gucu birakip yaninda durmayacak ki. Bakici sart. Bir sekilde hayatinda kimse olmasa da evlenmese de bu adam ise gitmeyecek mi? Mantiksiz sacmasapan konusmus. Arti, eski sevgiliden bahsetmenin ne alemi var su an? Bu adam mal. O yuzden araniz olmaz gibime geliyor.
Zaten sorun şu..amasya suluovayi bilen varmi bilmiyorum bende hic gitmedim.annem eger duzelmezse orada yasamak isteyecek memleketinde ve sen orada yapamazsin ben bile yapamiyorum..kapinin uzerinde anahtar gelen giden belli degil aksamlari eahat disari cikilan biyer degil dedi..beni o hayata hapsetmek istemedigini soyledi.ilaclari ogrenip yazarim size

Back