soyadı sorunu

Ben sizin yerinizde olsam eşimin soyadını almaktan çok seni nikahıma alıyorum gibi bir cümle kurmasına takılırdım. Bu zihniyet canımı çok sıkıyor.

Bu arada iki soyadımı da kullanıyorum ama eşimin soyadı Rusça olduğu için anlaşılması zor oluyor diye çoğunlukla kendi soyadımı kullanıyorum resmi olmayan yerlerde. Evlenmeden önce eşime 'Kendi soyadımı da kullanabilir miyim?' diye sormak hiç aklıma gelmemişti. Hatta bu konu geçmedi aramızda eve gelince sorayım bakalım ne düşünüyor.

Uzun uzun yazmışsınız ama ben kısa bir cevap vereyim:
İnsanların geneli için ego sorunu değil o, sadece alışkanlık. İnsanları kendi gözünüzden yargılamanız hoş olmamış.

25 yıllık soyadım, gayet de memnunum. Madem soyadı değiştirmek mesele olmamalı, o zaman eşim kabul etsin : )

Ayrıca soyadı mevzundan öte "ben seni nikahıma alıyorum, sen beni değil" lafı çok daha vahim. Eşiniz tek başına mı evleniyor? : )

Soyadimi cok seviyordum, ayrica soyadimlada kariyerimde taniniyorum. O yuzden evlendigimde esime kendi soyismimden sonra onun soyismini kullanmak istedigimi soyledim. Cok hosuna gitti diyemem, ama karsida cikmadi. Benimde bircok istedigim seyi o bana yapma luzmunda bulunmadi (evlilik teklifi mesela, yada tektasa nekadar heveslendigimi bildigi halde almadi durumu oldugu halde filan). O yuzdende biraz inada bindirdim, resmi yerlerde zaten hic ekletmedim soyismini, sadece face, linkedin, maillerdeki imzama filan ekledim soyismini kendi soyismimin arkasina.
Nede iyi etmisim ooohh.

Seni nikahıma alıyorum ne demek? Bence soy adını alıp almamaktan çok bu kısmı bir düşünün. Bu nasıl bir zihniyettir?

kızlar merhaba,
evlendikten sonra kızlık soyadının kullanılmasına erkekler neden aşırı tepki verir ? ben seni nikahıma alıyorum sen beni değil demek nedir ?

benimki de öyle ama sorun etmedim..
ezik olunca erkek öyle olabiliyo...

Ben kendi soyadımı da kullanıyorum.
Eşim saygıyla karşıladı.

Sanırım erkekten erkeğe değişiyor.

2 isminiz varsa 2 de soyisim kullanmayın tren gibi oluyor hanımlar.
4 tane isim !
resmi işlemlerde sorun çıkarabiliyor

en modern görünen erkeğin bile içinden bu kafa çıkıyor nasıl oluyorsa.
bir marifet sanıyolar heralde.

4 tane isim !
iki ismim var iki soy isimim yazılı
bu insanların kendi tercihi
bir sorun çıkmadı şimdiye kadar zaten burası Türkiye sorun çıkar ismin kısada olsa uzunda olsa

Bana da nedense çok önemli bir konu gibi gelmiyor. Kızlık soyadın nüfus kağıdının altında zaten yazıyor. Birde 2 soyisim kullanmak çok tuhaf.
Zaten çocuğumuz benim soyadımı almıyor kii, kızlık soyadım olsa ne olur olmasa ne olur

Bunu eş adayıma söylemem bile.
Tabii ki kendi soyadımı kullanacağım.
Buna karşı çıkan tip evinde "sen erkeksin!" temalı cümlelerle büyütülmüş olsa gerek.
Lafı bile edilemez böyle bir şeyin.
Hele ki bu konuda eş adayından izin alan varsa yazın o kadınlara.
Hatta keşke mümkün olsa da hiçbir şekilde erkeğin soyadını ekletmesek. =/

kullanıp kullanmamak tamamen kadının kendi kararı olmalı. 25-30 sene taşıdığımız babamızın soyadını ister bırakırız istersek kullanırız. kime ne? babasız doğmadık neticede onlardan önce de bir bireydik. erkeklerin bu tavrı beni sinir ediyor. kadının tamamiyle bir eşya gibi görülmesinden kaynaklı bu tartışma. yurtdışında sorun bile edildiğini sanmam.

genelleme yapmak doğru değil benim eşim de sorun etmedi
ben de mesleğimle alakalı olarak kullanmak istedim ama pişman oldum açıkçası zor geliyo iki soyadını söylemek yazmak
ilk soyadımla tanınıyom zaten hala.. benim de kolayıma geliyo ilk soyadımı söylemek işimde
bugünkü aklım olsaydı sadece eşimin soyadını kullanırdım

4 tane isim !
2 ismim 2 de soyismim var. Fiilen sadece babamdan gelen soyadımı kullanıyorum. Resmi işlerde ikisi birden gerekebiliyor ama hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

iki ismim var iki soy isimim yazılı
bu insanların kendi tercihi
bir sorun çıkmadı şimdiye kadar zaten burası Türkiye sorun çıkar ismin kısada olsa uzunda olsa
Aynen katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…