soyadı sorunu

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.307
330.719
kızlar merhaba,
evlendikten sonra kızlık soyadının kullanılmasına erkekler neden aşırı tepki verir ? ben seni nikahıma alıyorum sen beni değil demek nedir ?

Eşimle aramda konu bile olmadı bu. Hala kendi soyadımı kullanıyorum. Alışmışım bir kere vazgeçmek gelmedi içimden.
nasıl hala kullanıyorsunuz yenı nüfus cüzdanı çıkarmadınız mı acaba?
ben tek kullanmak istedim olmaz dediler şimdi ikisinizde kullanıyorum ama eşimiz soy ismini kullanmak istemiyorum

ıyy iğrenç bi kafaaa , değiştirsin onu bence eşiniz

Benim kocamın geri zihiyetli kafasına benziyor biyazcık

nasıl hala kullanıyorsunuz yenı nüfus cüzdanı çıkarmadınız mı acaba?
ben tek kullanmak istedim olmaz dediler şimdi ikisinizde kullanıyorum ama eşimiz soy ismini kullanmak istemiyorum
Nüfus cüzdanımda ikisi de yazıyor ama fiilen kızlık soyadımı kullanıyorum. Bankalarla olan işlerimde, faturalarda her yerde.

yok geri kafalı değil çok şükür ama bu konuda malesef ki böyle davranıyor

kızlar merhaba,
evlendikten sonra kızlık soyadının kullanılmasına erkekler neden aşırı tepki verir ? ben seni nikahıma alıyorum sen beni değil demek nedir ?
Erkekler aşırı tepkili değil.Genelde O zihniyetle yetişmiş,ufku fazla gelişmemiş erkekler tepkili.Yoksa gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta çoğu kadınlar kızlık soyadlarını kullanıyorlar zaten.
Dipnot :seni nikahıma ALIYORUM diyen zihniyette bir erkeğin tepki vermesi de normal zaten.

ah bi bilsem niye bu kadar tepki verir. her konuda fazlasıyla anlayışlı olan bana düşüncelrime saygılı olan, bana hiç karışmayan eşim, soyadı konusunu kabul etmedi. istersen kullan dedi yarım yamalak. bende onunla inatlaşmamak için vazgeçtim

hı işte aynısı benim nişanlım. bu konuda böyle tepki verince zaten tuhaf oldum.

arkadaşım da eşiyle zamanında böyle bi sorun yaşamıştı. eltisi de 2 soyadı kullanıyodu, benim neyim eksik dedi şimdi 2 soyadını da kullanıyo

Erkek arkadasimla bu konuyu bizzat konusmustum tepkisi icin
Bence sana senin soyadin daha cok yakışıyor, benimki cok da guzel degil değiştirme demisti. Ben degistiricem diye diretmistim:)

kızlar merhaba,

evliliği bir alma verme konumunda düşünen bir adamla ben evlenmem şahsen.. mal değiliz biz..

soyadı kanunu erkek egemen kültürü sürdürme amacı güden bir uygulamadır buna karşı çıkan erkeğe ben hoş bakamam. demek ki sizin birey olmanızı çekemiyor.

benim sevgilimde evlenince değiştirmemi istiyor, bende isterim gerçi niye istemiyim ki? aile olucaz sonuçta..çok tatlı bence soyadlarının aynı olması

bende ikisini birden kullanıyorum ilk kendi soy adım sonra eşiminki yazıyor eşiniz pek geri kafalıymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…