- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
Çocuklarınızın anne kızlık soyadı sorusunu deşifre ettirmek istemiyordur :))
son cümle feci. erkek egosunun tavan yapmış hali. bunu diyen kişi kjendinii bir halt sanıyor. sırf o y krıomozomu var diyede. halt ediyorkızlar merhaba,
evlendikten sonra kızlık soyadının kullanılmasına erkekler neden aşırı tepki verir ? ben seni nikahıma alıyorum sen beni değil demek nedir ?
ya sorun bu değil ki zaten. sence nasıl olur dedim aldığım cevap bu. kullanıp kullanmamak değil mesele.Bunun icin tartismaya , bunu konu etmeye gerek yok... Esinizinkini kullanin ne olur sanki???
Kimse kusursuz degildir. Hepikizin egolari var. Onun egosu da buymus. Ben sorun yapmazdim. Yapmadim da. Aklima da gelmedi kizlik soyadini kullanmak.
ben kesinlikle kullanacağım demedim zaten sordum aldığım cevap bu oldu.Zaten kullandıgınız soyadınızda babanızdan geliyor düz mantık kurarsanız babanızında geri kafalı oluyor haksızlık etmeyin
Nüfus cüzdanımda ikisi de yazıyor ama fiilen kızlık soyadımı kullanıyorum. Bankalarla olan işlerimde, faturalarda her yerde.
Yazsın canım o kadar da reddetmeyelim eşlerimizi değil mi ama. Aşık olduğumuz adam sonuçtatamam bende öyle kullanıyorum ama diğeride yazıyor işte
Bizde de resmen tam tersi oldu. Ben form doldururken eşim sormuş. Eşim iki soyad kullanacak ne yapmamız lazım diye. Kadın siz değil eşiniz söylemeli diye azarlamış eşimi :)Nikah başvurusuna gittiğimizde fotoğrafları getirmeyi unutmuşuz eşim almaya gitti.. Ben de onu beklerken nikah memuruna kendi soyadımı da kullanmak istediğimi söyledim.. Adamın verdiği cevap direk olarak Eşinizin haberi var mı? Yoksa kusura bakmayın kabul edemem dedi. Onun haberinin olması gerekmiyor dedim ben istiyorum dedim (zaten haberi de vardı) İnsanlardaki anlayış bu eş izin vermezse olmazmış.
Kadın memur ayrı erkek memur ayrı yaklaşıyor konuya demek ki :)Bizde de resmen tam tersi oldu. Ben form doldururken eşim sormuş. Eşim iki soyad kullanacak ne yapmamız lazım diye. Kadın siz değil eşiniz söylemeli diye azarlamış eşimi :)