soyadı sorunu

Nikahıma almak ne demek nasıl bir yaklaşım? Eşya mısın sen pazardan sebzemi alıyormuş?

Ben kullanıyorum her iki soyadımı eşim hiç bişey demedi. Zaten evlenirken kariyerimde 9. yılımdı ve belirli bir seviyeye gelmiştim üstelik kendi ismim çok kullanılan bir isim olması nedni ile ve soyadım çok az rastlanan bir soyad olması nedniyle herkes beni soyadımla tanır. O nedenle değiştirmeyi düşünmedim bile. Şimdi resmi kurumlarda sıkıntı oluyo sadece iki isim iki soyisim kullanıyorum
ispanyol ismi gibi oluyo

Zaten kullandıgınız soyadınızda babanızdan geliyor düz mantık kurarsanız babanızında geri kafalı oluyor haksızlık etmeyin

kızlar merhaba,
evlendikten sonra kızlık soyadının kullanılmasına erkekler neden aşırı tepki verir ? ben seni nikahıma alıyorum sen beni değil demek nedir ?
son cümle feci. erkek egosunun tavan yapmış hali. bunu diyen kişi kjendinii bir halt sanıyor. sırf o y krıomozomu var diyede. halt ediyor

evlenmeden önce muhakkak kendi kızlık soyadımı da kullanıcam derdim. çünkü gayet kısa bir ismim ve soy ismim var, ünlü adları gibi gayet de şık :) çalışma hayatı olan birisiyim ve aynı zamanda yüksek lisansa da devam ediyorum. kızlık soyadımla kaydoldum okula ve daha mezun olmadım.

buna rağmen evledikten sonra eşimin soyadının da kısa ve şık bir soyadı olması sebebiyle sadece onunkini almaya karar verdim. eşim kararı bana bırakmıştı. ama sadece onunkini alınca nedense pek bir sevindi :KK70: henüz onun soyadını yazmaya alışamadım resmi evraklarda elim hep kendi soyadımı yazmaya gidiyor. ama çift soyadı karışıklık yaratır bence. sanırım yakında ben de alışırım =)

insanina gore degisir.. ben de esin soyadinib kullanilmasindan yanayim ama arka taraftaki 'onceki soyadi' kisminda kendi soyadim da yazsin isterim..
genelde bunu ego sorunu haline getirenler, kompleksli erkekler..

Israr edin. İkna edin. Mutlaka alın soyisminizide.
Saçmalamış. Sadece yıllardır kullandığınız soy isim de kimliğinizde kalacak onunki de yanına eklenecek. Hangi çağda yaşıyor. Biraz silkelensin.
Sonra zamanla alışıyorlar merak etmeyin.
Ben olsam vazgeçmezdim.. Ne yapacak, bunun için evlenmeyecek mi sizinle ?
Sizi nikahına almıyor; ikiniz nikâhlanıyorsunuz hepsi bu.
Şeref meselesi haline getirmesin.

Bu arada nüfusa kayıtlı yer değişiyor zaten. Nufusuna almış oluyor; bununla tatmin olsun :)

Bunun icin tartismaya , bunu konu etmeye gerek yok... Esinizinkini kullanin ne olur sanki???

Kimse kusursuz degildir. Hepikizin egolari var. Onun egosu da buymus. Ben sorun yapmazdim. Yapmadim da. Aklima da gelmedi kizlik soyadini kullanmak.

inşallah oğlum olursa soyadımı oğlumda yaşatacağım, baba tarafından kimse yok, bizde 3 kız kardeşiz, soyumuz oğlumun adıyla yürüsün :cool:

Bunun icin tartismaya , bunu konu etmeye gerek yok... Esinizinkini kullanin ne olur sanki???

Kimse kusursuz degildir. Hepikizin egolari var. Onun egosu da buymus. Ben sorun yapmazdim. Yapmadim da. Aklima da gelmedi kizlik soyadini kullanmak.
ya sorun bu değil ki zaten. sence nasıl olur dedim aldığım cevap bu. kullanıp kullanmamak değil mesele.

Zaten kullandıgınız soyadınızda babanızdan geliyor düz mantık kurarsanız babanızında geri kafalı oluyor haksızlık etmeyin
ben kesinlikle kullanacağım demedim zaten sordum aldığım cevap bu oldu.

Ben eşimin soyadını aldım çift kullansam komik oluyordu ve sadece kendi soyadını kullanamıyodun sanırım biz evlendiğimizde

Eşimin soyadını da alınca adım soyadim toplamda 19 harf oldu eşim hiç laf etmedi iki soyad kullanmama ama şimdi bi yere yazması gerektiğinde bu ne ya yaz yaz bitmiyor diye dalga geçiyor ama ben memnunum iki soyadla:)

Nikah başvurusuna gittiğimizde fotoğrafları getirmeyi unutmuşuz eşim almaya gitti.. Ben de onu beklerken nikah memuruna kendi soyadımı da kullanmak istediğimi söyledim.. Adamın verdiği cevap direk olarak Eşinizin haberi var mı? Yoksa kusura bakmayın kabul edemem dedi. Onun haberinin olması gerekmiyor dedim ben istiyorum dedim (zaten haberi de vardı) İnsanlardaki anlayış bu eş izin vermezse olmazmış.

Nikah başvurusuna gittiğimizde fotoğrafları getirmeyi unutmuşuz eşim almaya gitti.. Ben de onu beklerken nikah memuruna kendi soyadımı da kullanmak istediğimi söyledim.. Adamın verdiği cevap direk olarak Eşinizin haberi var mı? Yoksa kusura bakmayın kabul edemem dedi. Onun haberinin olması gerekmiyor dedim ben istiyorum dedim (zaten haberi de vardı) İnsanlardaki anlayış bu eş izin vermezse olmazmış.
Bizde de resmen tam tersi oldu. Ben form doldururken eşim sormuş. Eşim iki soyad kullanacak ne yapmamız lazım diye. Kadın siz değil eşiniz söylemeli diye azarlamış eşimi :)

bence bu soyadı meselelerinde ego sorunu yapan erkekler değil, kadınlar ...

benim bir karakterim var, benim bir duruşum var diye işi abartıp konuyu çarpıtıyorlar..
sanki soyadlarının değişmesini kendilerine hakaret olarak algılayıp gereksiz yarışlara diretmelere giriyorlar..

bana manasız geliyor bu tip kadınların ego sorunu ..

hayatı paylaşıyorsun aynı yatağa giriyorsun aynı yastıkta uyuyorsun da daha neyin çabası, neyin ispatı ?
hayatı paylaşmak zor gelmiyor da soyadını mı almak zor gelecek..

sıkıntı etmedim, etmiyorum..
bu konuda diretmeyi gerekli görmeyenlerdenim...

X