• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada oğlan çocuğu yermeleri..

Kızlar normalde bu zamana kadar oğlan çocuğu daha kıymetlidir genelde. Son 3 4 senedir fenomenlerin hep kız çocuğu istemeleri moda oldu. Tweeter da görüyorum hep ya kız ya kürtaj yazmaları bir de bugün gene gördüm kızım olursa ismi bu olacak oğlanı düşünmedim kötüyü çağırmamak için falan yazmışlar. Bunun altında ne yatıyor sizce?
Allah affetsin de erkek çocukları ben de sevmiyorum bana Deccal gibi geliyorlar :) çok sevimsizler ne bileyim kız çocuğu işveli cilveli cıvıl cıvıl daha güzel . Böyle de konuştuğum için kesin oğlum olacak ahahaha ama olsun kendi evladım olunca severim :)

Bana göre iki cinsiyetinde aşağıya çekilmesi yada yüceltilmesi yanlış evlat evlattır kızı erkeği olmaz. Bir tane oğlum var saçının tek teline dünyaları değişmem şayet ilerde başka çocuğum olursa da cinsiyet fark etmeksizin aynı düşüncede olacağım. O yüzden sosyal medya da yazılanlara çok takılmayın.

Kızlar normalde bu zamana kadar oğlan çocuğu daha kıymetlidir genelde. Son 3 4 senedir fenomenlerin hep kız çocuğu istemeleri moda oldu. Tweeter da görüyorum hep ya kız ya kürtaj yazmaları bir de bugün gene gördüm kızım olursa ismi bu olacak oğlanı düşünmedim kötüyü çağırmamak için falan yazmışlar. Bunun altında ne yatıyor sizce?
Erkek çocuğu iyi aile terbiyesi verilmezse yaşlılıkta başa bela oluyor da ondan bir çok örneği var

Allah affetsin de erkek çocukları ben de sevmiyorum bana Deccal gibi geliyorlar :) çok sevimsizler ne bileyim kız çocuğu işveli cilveli cıvıl cıvıl daha güzel . Böyle de konuştuğum için kesin oğlum olacak ahahaha ama olsun kendi evladım olunca severim :)
Kinama ,deccal gibi bir kiz cocugun olur sonra 🙈

Oglan daha kiymetlidir genelde diye bir şey yok. Benim de oglum var. Ama biri digerine gore daha kiymetli degildir bence. Eskiden soy devam etsin diye erkek isterlermis normal olarak ataerkil bir toplumda yasiyoruz. Ama suanda kizlara ayni oranda hatta belki daha fazla kiymet verilmesi benim hosuma gidiyor.. kiz cocuklari ayri kiymetli erkek cocuklari ayri kiymetli. Cocuk cocuktur ya. Ayrim yapana da ebeveyn dememek lazim.

Altında hadsizlik yatıyor, kendini bilmezlik yatıyor, başka şeyler de yatıyor da onları söylemeyim 🤐

Evet ya.

Bir komsumuz vardi. Dusukleri olmus. Onlardan hep oglandi diye bahsederdi. Yani ilk 3 ayda, bir kac haftalikken kaybetmis gebeliklerini, ben o zaman anlamazdım, buyuyunce anladim. Daha cok erkek bebege hamile kalmis oldugunu vurgulamaya calisiyormus resmen.

Yalniz bunu yazarken farkettim, benim iki kizim var. Iki de dusugum var ve dusuklerim erkek :)) teyzenin dedigi gibi olmusum resmen :) allah hepsine uzun omur versin.
2 haftalık bebeğin cinsiyetini kürtajla alındığında bırakın gözle cinsiyetini anlamayı,mikroskopla baksanız anlayamazsınız..Komşunuz sallamış.

Bence siz annenizin erkek kardeşlerinize verdiği değeri duyunca üzüldüğünüz için algıda seçicilik yapıp sosyal medyada sadece kız çocukları için yazılmış mesajları görüyorsunuz.
Sağlıklı olsun da evladın kızı erkeği fark etmez ama aynı sosyal medyada ya da forumlarda erkek çocuğu olsun diye dua edenler, takvim uygulayanlar da var.

Durum sadece erkek çocuk yermesi değil, günümüzde bile hâlâ kızın olmuş üzülme senin de oğlun olur diyen insanlar var, kız çocuğu da çok yeriliyor, kızı olanlara ele vereceksin soyun yürümeyecek diyorlar, ki kız annesi olarak bana ağlamaklı bir ifadeyle kızın mı oldu olsun bir dahakine erkek olur denildi, ilk çocuğu kız olanlar kız kısırı oluyor bir daha çocuğu olmuyor denildi :KK70:Başka çocuk yapmadım diye adım çocuğu olmuyora çıktı 😂 her duyduğumuzu kafaya takarsak erken ölürüz.

Allah sağlıklı evlat nasip etsin ama benim de içimden geçen kız çocuğu. kuzenimin ikiz kızı ve oğlu var kız olan kendini sevdiriyor oğlan hep uzak.

Bence siz annenizin erkek kardeşlerinize verdiği değeri duyunca üzüldüğünüz için algıda seçicilik yapıp sosyal medyada sadece kız çocukları için yazılmış mesajları görüyorsunuz.
Sağlıklı olsun da evladın kızı erkeği fark etmez ama aynı sosyal medyada ya da forumlarda erkek çocuğu olsun diye dua edenler, takvim uygulayanlar da var.

Durum sadece erkek çocuk yermesi değil, günümüzde bile hâlâ kızın olmuş üzülme senin de oğlun olur diyen insanlar var, kız çocuğu da çok yeriliyor, kızı olanlara ele vereceksin soyun yürümeyecek diyorlar, ki kız annesi olarak bana ağlamaklı bir ifadeyle kızın mı oldu olsun bir dahakine erkek olur denildi, ilk çocuğu kız olanlar kız kısırı oluyor bir daha çocuğu olmuyor denildi :KK70:Başka çocuk yapmadım diye adım çocuğu olmuyora çıktı 😂 her duyduğumuzu kafaya takarsak erken ölürüz.
Mune hanımmmm 37 haftalık hamilesinizzz maşallah 🤭🧿

Hep oğlum olsun istemiştim hayalimde ona siyah deri ceket balıkçı yaka kazak ve siyah kot pantolon giydirme hayalim vardı, tipini bile hayal ediyordum, sarışın pek tercihim değil beyaz tenli siyah saçlı yada kumraldi hayalim çok şükür oğlum oldu hayalimi yaşıyorum. Kız hiç düşünmedim severim başkasının kızını da kendi açımdan bir oğlum daha olsun isterim. Nasip tabi ki kızım olursa eminim onuda çok çok severim.

Back
X