• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada oğlan çocuğu yermeleri..

Kloş etekte bezli popolari havalanıp bıcır bıcır yuruyorlar ya 🤤🤤🤤

Evvveet😃 Kuzenimin bebegi olacaginda kiz olmasini coook istemistik daha cinsiyeti belli degilken bebek magazalarinda kiz bebek elbiseleri coraplari tokalari baktim hep ona ama erkek oldu neticede 😃 erkek olunca pek bisey almadim ben de sadece hediyesini goturdum arada biseyler aldim. 😃 cocugu seviyorum tabi ki ama erkek cocuga alisveris yapmak hic zevkli degil. 🥲

Kızlar normalde bu zamana kadar oğlan çocuğu daha kıymetlidir genelde. Son 3 4 senedir fenomenlerin hep kız çocuğu istemeleri moda oldu. Tweeter da görüyorum hep ya kız ya kürtaj yazmaları bir de bugün gene gördüm kızım olursa ismi bu olacak oğlanı düşünmedim kötüyü çağırmamak için falan yazmışlar. Bunun altında ne yatıyor sizce?
Ayy bu nasil düşünce tarzi bende bir kac reelse denk geldim iki aylik kizim olmasina ragmen cok canim sıkıldı neymis efendim ilk kiz doguran kadinlar daha bereketliymis erkek doguranlar degilmis böyle bir sacmalik olabilir mi evlat bu ya rabbim ikisini de tattirsin istiyorum kendimce kizim var birdd oglum olsun isterim son donemlerde bu konuda saçmaladılar hos sosyal medyada hersey sacmalama uzerine de siz de dert etmeyin evlat her zaman kiymetlidir

Kızlar normalde bu zamana kadar oğlan çocuğu daha kıymetlidir genelde. Son 3 4 senedir fenomenlerin hep kız çocuğu istemeleri moda oldu. Tweeter da görüyorum hep ya kız ya kürtaj yazmaları bir de bugün gene gördüm kızım olursa ismi bu olacak oğlanı düşünmedim kötüyü çağırmamak için falan yazmışlar. Bunun altında ne yatıyor sizce?
Sanirim yillarca kadinlar olarak bu kiz cocuklarina gosterilen sevgisizlige cok sahit olduk ve artik bir grup buna icgudusel olarak karsi cikiyor. Yillarca hep oglan olsun. Oglum olsun denildi. Kiz denilince olsun denildi. Bebek ziyaretinde kizi olana bir dahakine erkek olur diye kendince teselli verildi. Bunlari gorup, sindiremeyen kiz cocuklari artik annelik cagina geldiler ve tepkilerini gosteriyorlar bence.

Hepimiz icin evlat evlattir. Oyle diyenler de gun gelip ogullari oldugunda cok sevecekler. Simdi ne soylediklerine cok takilmamak lazim. Laf olsun diye konusuyorlar.

Sanirim yillarca kadinlar olarak bu kiz cocuklarina gosterilen sevgisizlige cok sahit olduk ve artik bir grup buna icgudusel olarak karsi cikiyor. Yillarca hep oglan olsun. Oglum olsun denildi. Kiz denilince olsun denildi. Bebek ziyaretinde kizi olana bir dahakine erkek olur diye kendince teselli verildi. Bunlari gorup, sindiremeyen kiz cocuklari artik annelik cagina geldiler ve tepkilerini gosteriyorlar bence.

Hepimiz icin evlat evlattir. Oyle diyenler de gun gelip ogullari oldugunda cok sevecekler. Simdi ne soylediklerine cok takilmamak lazim. Laf olsun diye konusuyorlar.
Ayy eski kadinlarda ne çok vardi kiz çocuğunu hakir görmek. Kızımın bebek mevludunde kayinvalidemin arkadaşı Allah oğlanı da tattirsin demişti gerizekali. İki oğlu vardı it kopuk gelmiş aklınca laf çakıyor. bir bakmışım kadına nefesi kesildi kayinvalidem olayı yatistirmisti bir daha da evime sokmadım manyağı

Buda erkek istemek gibi anormal bir durum bence.. Kız isteyince sorun yok ama erkek isteyince mi anormal? Sağlıklı olsun ne olursa olsun.

6 yaşında oğlum var dünyanın en pozitif en neşeli çocuğu olabilir o derece. Erkek kız farketmez hepsi masum ve bizler anneyiz

İlk çocuğum kız, ikincisine erkek dediklerinde oturup ağladım :D sonraki kontrole kadar mide bulantıları, zor hamilelik falan yaşadım.
Neyse ki yanlış tahmin etmiş doktor. İkinci de kız oldu. Hamileliğimin gerisi de şeker gibi geçti tabi :D
Üçüncü çocuğu yaparsam da bir tercih hakkım olursa kız isterim. Kız çocuğu seviyorum. Erkek olursa onu da severim evladım olur çünkü.
Benim kız çocuğu sevmemin toplumla ne alakası var Allah aşkına?
Hoş ben genel olarak çocuk da sevmiyorum, kendi çocuklarım dışında çok sevdiğim çok güzel bulduğum çocuk falan yok. Toplumun genel algısı da vallahi umrumda değil.

Ayy eski kadinlarda ne çok vardi kiz çocuğunu hakir görmek. Kızımın bebek mevludunde kayinvalidemin arkadaşı Allah oğlanı da tattirsin demişti gerizekali. İki oğlu vardı it kopuk gelmiş aklınca laf çakıyor. bir bakmışım kadına nefesi kesildi kayinvalidem olayı yatistirmisti bir daha da evime sokmadım manyağı
Evet ya.

Bir komsumuz vardi. Dusukleri olmus. Onlardan hep oglandi diye bahsederdi. Yani ilk 3 ayda, bir kac haftalikken kaybetmis gebeliklerini, ben o zaman anlamazdım, buyuyunce anladim. Daha cok erkek bebege hamile kalmis oldugunu vurgulamaya calisiyormus resmen.

Yalniz bunu yazarken farkettim, benim iki kizim var. Iki de dusugum var ve dusuklerim erkek :)) teyzenin dedigi gibi olmusum resmen :) allah hepsine uzun omur versin.

Altında ne arıyorsunuz bu cahil kafaların evlat bu 2 oğlum 1 kızım var çokk seviyorum onları çünkü benim evlatlarım cinsiyetin hiç önemi yok

İlk çocuğum kız, ikincisine erkek dediklerinde oturup ağladım :D sonraki kontrole kadar mide bulantıları, zor hamilelik falan yaşadım.
Neyse ki yanlış tahmin etmiş doktor. İkinci de kız oldu. Hamileliğimin gerisi de şeker gibi geçti tabi :D
Üçüncü çocuğu yaparsam da bir tercih hakkım olursa kız isterim. Kız çocuğu seviyorum. Erkek olursa onu da severim evladım olur çünkü.
Hoş ben genel olarak çocuk da sevmiyorum, kendi çocuklarım dışında çok sevdiğim çok güzel bulduğum çocuk falan yok. Toplumun genel algısı da vallahi umrumda değil.
Ben de istiyorum uc kizim olsun ama ucuncuye bakacak sabrim kalmadi. Bir de bir numara 9 yasina geldi. Aralarinda cok yas farki olacak şimdi doğursam bile. Ama gercekten bakacak gucum yok. O istek icimde kalacak büyük ihtimalle. ileride pisman olacagim.

Millet simaricagi yeri de bilmiyor. Onlar sacmalarken o bebegin kalbi dursa mesela o zamam tüm bu sacmaliklarin ne faydasi vardi. Insanlar doguma kadar ve sonrasi olacaklari bilmedikleri icin sacmaliyorlar böyle. Insanlar internet delisi olmus. Burda mesela bir ciftin bebegi öldü dogumda, adamin ilk isi sosyal medyada aglayarak video cekmek. Normal mi? Asla. Ha söyle birsey de var: baktilar hep begenilmeyen kizlar anneye babaya bakiyor, simdi.kizlar kiymete bindi.

Yavrum kızda olsa erkekte olsa benim yavrum. Sağlıklı olması herseyden önemli. Ayrıca çok çok tatlı bir oğlum var iyikide o girmiş hayatıma. 🩵

Bunu okurken 1,5 yaşındaki oğlum yataktan bir bacağını atmış diğerine atmaya çalışıyordu. 🤣 bu yaşlarında ben de öyleymişim o ayrı mevzu.

Ben de doktor erkek deyince şok olmuştum hiç beklemiyormusum. Eşime ne yapicaz biz elin adamı, huyunu suyunu bilmeyiz nasıl olacak demiştim 🤣🤣 eşim de içindeki çocuğu nasil bu kadar dışladın demişti 🤣🤣
Ayyy nolur yanlış anlaşılmasın oglusumla 6 yıldır ayrılmaz ikili olarak takılıyoruz

Evladın cinsiyeti farkeder mi? İkisi de kıymetli. Oğlan daha kıymetliydi diye bi şeyi yerleştirmişler toplumun bazı kesimlerine. Şimdi kızlar övülünce sorun mu oldu. Ben kızım olsun istiyodum oğlum oldu. Şimdi çok şükür iyi ki diyorum. kızım olsa da aynısını derdim. Arada 3 yaşından sonra doğaya salcaz bunu diye şaka yapıyoruz gerçekten doğaya mı salcaz 😂😂😂😂 her şeyi abartmayın.

Tamamen algı.
Erkek çocuğu anneleri videoları o kadar çok ki. Nedense hep erkek annelerinin saçı başı dağınık bezmiş, kız anneleri kraliçeler gibi videoların kurguları.
Erkek çocuk kıyafetlerinde hayvan figürlerinin olması kız çocuklarının kıyafetlerinin ise cici bici olması hakkında video izlemiştim doğru demek ki bu şekilde algı yaratılıyor.

Hâlâ bu zihniyette insanların olması üzücü. Kız ya da erkek fark etmez sağlıklı olsun diye dua etmek, istemek lazım öncelikle

Back
X