• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya sorunu

Bu konu çağımızın konusu... Eleştiri alacak bri konu değil. Çağımız teknoloji çağı zihni geride olanlara çocukça geliyor sanırım bu mevzular ama bu günümüz problemi zaten. Üstüne üstlük teknoloji bağımlılığı gbi bir gerçek varken bu konu üzerinden kişinin yazdığı problemi normalleştirmek sıradanlaştırmak çok saçma.. Kesinlikle düşünmekte haklısınız. Bende olsam düşünürdüm çağımız teknoloji çağı artık bireyler daha sık netten tanısıp evleniyor. Aldatılma konusu çok kolay günümüzde... Sosyal medya insana oturdugu yerde her imkanı sunuyor olumlu olmusuz.
Ayrıca eşin, konu sahibine paylastığı çiçek böcek vs gbi paylaşımlara aranıyorsun gbi yorum yapıp kendisi daha çok haddini aştığında "derdin bu olsun gülüm " gbi komik cevap vermesi çok ilginç... Adam bildiğiniz bir haltlar yiyor bu kadar basit. En büyük kanıt eşi ile tüm fotoları kaldırması... Var olanı neden kaldırırsın ki madem çevren arkadas ve akraba cevresi... Dursun iki üç foto imiş zaten. Kötü düşünmek istemiyorum ama yaşadığımız gördüğümüz örnekler hep bu sekilde olumsuz maalesef. Bir de "kişi kendinden bilir işi" demişler. Yani kendisi 2,3 alakasız çiçek fotosuna bile aranıyorsun diyor sa kendinden biliyor işte zihniyeti kötü.

Valla burda simdi aman ozgurluk aman saygi aman her seyini paylasan insanlara sinir oluyorum diyenler olacak da oyle bi dunya yok valla.
kimse adama aldigin cicegi yaptigin surprizi kusturana kadar paylas demiyor, insan karisiyla bir tane fotograf koymaz mi?
ne munasebet yani bekar misin sen.
cok paylasim yapmayi sevmeyen biri olsa ben sorun etmem acikcasi. Ama butun gun videolar bilmem neler paylas, icinde karin olmasin.
Her seyi gectim zaten onceden fotograf varmiş, neden kaldirmiş?
goz dişarda belli.
Ay bi de adama hak verenler olmuş pes.
Yok eşini erkek arkadaslarina gostermek istemezmişmiş.
kimse karini ciplak koy demiyor oraya. Koyacagi bi selfie. İnstagraminda bu adamin arkadaslari akrabalari yok mu sadece? Bunlar esiyle gercek hayatta karsilasmiyor mu oturup kalkmiyor mu? Kimi kimden sakliyor.
şu zihniyet var ya beni acayip korkutuyor.
karisinin fotografini sosyal medyada “arkadaslarim gormesin” diye paylasmayan adam baskasinin karisinin fotografina sapik hayallerle bakiyodur, net.
Yazdıklarımı enn mükemmel anlayan, hatta özetleyen kişisiniz. 👏🏻👏🏻👏🏻

Ozellikle paylasmiyor gibi. Seni kiskaniyorum demek bahane bence. Ben olsam ben de rahatsiz olurdum.
Alyansini takiyor mu?

Valla aldatan adamlarin sosyal medyada eslerini paylasmayip saeki turku gonderdiklerini sevgililerine gordu bu gozler hele de kime gonderme diyosa ben kotu niyet ararim.romantio bi foto cekip herkese axikpaylastirttirin

Arkadaşlar kusura bakmayın da neden konu sahibine biraz büyü, çok saçma vs. Diye yorum yaptığınızı anlayamadım. Bir de dalga gecercesine yorumlar var. Kadın son derece haklı. Diyor ki fotoğraflar vardı ama bunları silmiş. Başlarda fotoğraf paylaşırken sonradan karımı kimsenin görmesini istemiyorum diye saçma bir açıklama yapıyor. Kendinizi konu sahibinin yerine bir koyun. Eşiniz ya da sevgilinizin profilinde başlarda beraber fotoğraflarınız varken adam sonradan bunları siliyor. Ne düşünürdünüz? Şu dalga geçer gibi yorumlariniz, insanlara üstten bakışınız inanılmaz itici. Size göre normal bir durum bile olsa bu konu, 'insanca ve dalga geçmeden' yorum yazılması gerektiğini düşünüyorum. Yok cocuk musun yok kaçıncı yüzyıldayız gibi aşağılayıcı yorumlariniz insanlari kırar.
Konu sahibi bence sen eşini çaktırmadan takip et. Basta fotoğraf paylaşan adam sonradan siliyorsa çok da anlamlı değil bence. Ya da kendinizi yemek sürekli ağlamak yerine alın eşinizin telefonunu elinize bakin, eşinizin iznini alarak tabi.

Valla burda simdi aman ozgurluk aman saygi aman her seyini paylasan insanlara sinir oluyorum diyenler olacak da oyle bi dunya yok valla.
kimse adama aldigin cicegi yaptigin surprizi kusturana kadar paylas demiyor, insan karisiyla bir tane fotograf koymaz mi?
ne munasebet yani bekar misin sen.
cok paylasim yapmayi sevmeyen biri olsa ben sorun etmem acikcasi. Ama butun gun videolar bilmem neler paylas, icinde karin olmasin.
Her seyi gectim zaten onceden fotograf varmiş, neden kaldirmiş?
goz dişarda belli.
Ay bi de adama hak verenler olmuş pes.
Yok eşini erkek arkadaslarina gostermek istemezmişmiş.
kimse karini ciplak koy demiyor oraya. Koyacagi bi selfie. İnstagraminda bu adamin arkadaslari akrabalari yok mu sadece? Bunlar esiyle gercek hayatta karsilasmiyor mu oturup kalkmiyor mu? Kimi kimden sakliyor.
şu zihniyet var ya beni acayip korkutuyor.
karisinin fotografini sosyal medyada “arkadaslarim gormesin” diye paylasmayan adam baskasinin karisinin fotografina sapik hayallerle bakiyodur, net.
Hay ağzın bal yesin.

Hanımlar öncelikle herkese merhaba. İki yılık evliyim. Fakat bir şeyden çok muzdaribim. Hatta öyleki sürekli ağlıyorum içimde bitmeyen bir kıskançlık da var. Eşim ve benim sosyal medya hesabımız var. Ben hesabımda eşimle ilgili fotoğraf video bizimle ilgili anılar, güzel şeyler paylaşırken eşimin de hesabında benimle ilgili bir kaç fotoğraf vardı. İki ay önce farkettim ki eşimin profilinde bize dair en ufak bir fotoğraf bile kalmamış. Çok sinirlendim. Üzüldüm.Bende sildim sonra kendi hesabımdaki her şeyi.Daha iki yıllık evliyiz. Severek evlendik.Bi insan neden evliliğini gizlemeye çalışır ki. Sonra iyice inceledim profilini. Eşim sürekli kendi fotoğraf ve videolarını paylaşıyor. Mesela bir video paylaşmış ağustos ayında ve videonun altında son bir yılın özeti yazıyor. Videoyu izlediğimde sadece videoda kendisi ve arkadaşları var. Bana dair tek bir kare tek bir video yok.Herhangi birisi profiline girip baksa bu adam bekar der. Çünkü sürekli tek paylaşımları var.Ben iki aydır sürekli soruyorum neden sürekli kendini paylaşıyorsun falan diye. Ben karımı kimsenin görmesini istemiyorum, kıskanıyorum gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dün gece eşimle ikimizin gittiği bir seyahatten video çekmiştim ikimiz gittik. Fakat anılar diye paylaşmış. İnsan bir etiket yapar. Bardağı taşıran son şey bu oldu. Ben story olarak çiçek böcek paylaşıp atarken de bana kime ne anlatmaya çalışıyorsun gibi iğrenç itamlarda bulunmuştu.Şimdi ise ben sinirden kendimi yiyorum. O ise tek derdin bu olsun gülüm gibi şeyler söylüyor. Ya ben mi çok abartıyorum. Sosyal medya çok geniş bir mecra da olsa her profil bir kişiyi temsil ediyor.Ve eşim neden evli olduğunu saklamaya çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Valla ben de hak verdim size. Olanı da silmesi daha ilginç. Söylediği de çok saçma bir bahane kusura bakmayın da. Evden de çıkartmasın madem sizi o zaman mazallah biri filan görür.
Ne yapılabilir konusunu bilmiyorum ama açıkçası benim başıma gelse kavga çıkartırım kendi içimde yaşayıp dolup taşıp ağlayacağıma.

Yapacak niyeti varsa, sizin fotoğraflarınıza dolu olsa bile profil, başkasına kuzenim, bilmem neyim der yine yapar. Kendinizi tüketmeyin bi çüklü için Allah aşkına, altın kaplama olsalar değmezler.

Hanımlar öncelikle herkese merhaba. İki yılık evliyim. Fakat bir şeyden çok muzdaribim. Hatta öyleki sürekli ağlıyorum içimde bitmeyen bir kıskançlık da var. Eşim ve benim sosyal medya hesabımız var. Ben hesabımda eşimle ilgili fotoğraf video bizimle ilgili anılar, güzel şeyler paylaşırken eşimin de hesabında benimle ilgili bir kaç fotoğraf vardı. İki ay önce farkettim ki eşimin profilinde bize dair en ufak bir fotoğraf bile kalmamış. Çok sinirlendim. Üzüldüm.Bende sildim sonra kendi hesabımdaki her şeyi.Daha iki yıllık evliyiz. Severek evlendik.Bi insan neden evliliğini gizlemeye çalışır ki. Sonra iyice inceledim profilini. Eşim sürekli kendi fotoğraf ve videolarını paylaşıyor. Mesela bir video paylaşmış ağustos ayında ve videonun altında son bir yılın özeti yazıyor. Videoyu izlediğimde sadece videoda kendisi ve arkadaşları var. Bana dair tek bir kare tek bir video yok.Herhangi birisi profiline girip baksa bu adam bekar der. Çünkü sürekli tek paylaşımları var.Ben iki aydır sürekli soruyorum neden sürekli kendini paylaşıyorsun falan diye. Ben karımı kimsenin görmesini istemiyorum, kıskanıyorum gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dün gece eşimle ikimizin gittiği bir seyahatten video çekmiştim ikimiz gittik. Fakat anılar diye paylaşmış. İnsan bir etiket yapar. Bardağı taşıran son şey bu oldu. Ben story olarak çiçek böcek paylaşıp atarken de bana kime ne anlatmaya çalışıyorsun gibi iğrenç itamlarda bulunmuştu.Şimdi ise ben sinirden kendimi yiyorum. O ise tek derdin bu olsun gülüm gibi şeyler söylüyor. Ya ben mi çok abartıyorum. Sosyal medya çok geniş bir mecra da olsa her profil bir kişiyi temsil ediyor.Ve eşim neden evli olduğunu saklamaya çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Güveniyorsaniz saygı duyun.Benim eşim de paylasmaz beni ve hatta çocukları is cevresi geniş özel hayatim bana kalsin der.Kendi fotograflarini da pek paylasmaz is yeri gorevleri dışında. Hic rahatsiz olmam çünkü ben de hic esimi paylaşmam.

Yapmayın siz de bekar bir hanımefendi gibi bir profil oluşturun. Profili herkese açıksa siz de kendi profilinizi açın. Yani ne yapıyorsa siz de aynısını yapın. Sorun çıkarsa da kendisinin de yaptığını, kötü/kızılacak bir şeyse neden kendisinin de yaptığını sorun. Bazı insanlarda empati yetisi ne yazık ki yok ancak aynı şeyi onlara yaptığınız zaman anlayabiliyorlar.

Benim profilimde eşimle çok az fotomuz vardır ama zaten benim kendi fotom da çok az. Eşimin profilinde ise ne kendisinin fotoğrafı ne de benim fotoğrafım yok, o malum sosyal medyayı manzara fotoları ve yakaladığı enstantaneleri paylaşmak için kullanıyor.
Ben asıl sorunu sürekli kendi fotosunu ve videosunu paylaşmasında görüyorum. Bir insanın bu kadar kendini beğenmesi, başkalarına beğendirmek istemesini normal bulmuyorum. Ki uzmanlar da bu kadar selfie paylaşmanın sağlıklı bir ruh haline işaret etmediğini söylüyor. Eşiniz kendini beğenmiş, narsistin biri.

Arkadaşlar kusura bakmayın da neden konu sahibine biraz büyü, çok saçma vs. Diye yorum yaptığınızı anlayamadım. Bir de dalga gecercesine yorumlar var. Kadın son derece haklı. Diyor ki fotoğraflar vardı ama bunları silmiş. Başlarda fotoğraf paylaşırken sonradan karımı kimsenin görmesini istemiyorum diye saçma bir açıklama yapıyor. Kendinizi konu sahibinin yerine bir koyun. Eşiniz ya da sevgilinizin profilinde başlarda beraber fotoğraflarınız varken adam sonradan bunları siliyor. Ne düşünürdünüz? Şu dalga geçer gibi yorumlariniz, insanlara üstten bakışınız inanılmaz itici. Size göre normal bir durum bile olsa bu konu, 'insanca ve dalga geçmeden' yorum yazılması gerektiğini düşünüyorum. Yok cocuk musun yok kaçıncı yüzyıldayız gibi aşağılayıcı yorumlariniz insanlari kırar.
Konu sahibi bence sen eşini çaktırmadan takip et. Basta fotoğraf paylaşan adam sonradan siliyorsa çok da anlamlı değil bence. Ya da kendinizi yemek sürekli ağlamak yerine alın eşinizin telefonunu elinize bakin, eşinizin iznini alarak tabi.
.Teşekkür ederim. Hala bir yerlerde derdi olanları anlayıp yardımcı olmaya çalışan insanların varlığını bilmek çok güzel.Ben bu kadar uzun uzun konumla,benimle dalga geçmelerine yazmak istemedim. Ama bazen böyle yapıyorlar.Yardımcı olmaya çalışan siizn gibi çok güzel okuyup anlayan kesim varken dalgaya alıp itici yorumlar yapan kesim de var.

Back