• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya sorunu

Sizi şüpheye düşürecek her hangi başka bir somut veri yoksa elinizde bir şey demeyin bence. Sosyal medya hesaplarında tanımadığınız kızlar ekli olur, sürekli birilerini ekler yada mesajlaşır, bunları yakalarsanız ne deseniz haklısınız tabi ki. Ama böyle bir şey yoksa hiç sesinizi çıkarmayın, ben de onunla birlikte bir şey paylaşmayacağım inadına da girmeyin, siz içinizden ne gelirse paylaşın. Bir arkadaşımın eşi de böyleydi, kaç yıllık evlilerdi, arkadaşımın tek bir karesi yoktu hesaplarında, onu da ilk kez tanıyan biri görse asla evli olduğunu anlamazdı. Ama arkadaşım hiçbir şey demedi, bunu kafasına ara ara taktı ama eşine değil de bizlere söylüyordu, eşine hiç belli etmedi. Eşi şimdi son 1 2 yıldır başladı resimler fotolar koymaya. Kendi haline bırakın bence, eğer yanlış bir şey yaptığına dair bir süpheniz yoksa.

hayatinda biri olabilir mi
digerlerinin aksine bana masum gelmedi. paylasmaya Bilir elbette ama benim eski esim paylasmiyordu herkes bizde de ayni sekilde kadin daha cok seviyor diyordu. yillar sonra anladim ki aldatiliyormusum hatta ikinci bir Facebook hesabi bile varmis.

Valla burda simdi aman ozgurluk aman saygi aman her seyini paylasan insanlara sinir oluyorum diyenler olacak da oyle bi dunya yok valla.
kimse adama aldigin cicegi yaptigin surprizi kusturana kadar paylas demiyor, insan karisiyla bir tane fotograf koymaz mi?
ne munasebet yani bekar misin sen.
cok paylasim yapmayi sevmeyen biri olsa ben sorun etmem acikcasi. Ama butun gun videolar bilmem neler paylas, icinde karin olmasin.
Her seyi gectim zaten onceden fotograf varmiş, neden kaldirmiş?
goz dişarda belli.
Ay bi de adama hak verenler olmuş pes.
Yok eşini erkek arkadaslarina gostermek istemezmişmiş.
kimse karini ciplak koy demiyor oraya. Koyacagi bi selfie. İnstagraminda bu adamin arkadaslari akrabalari yok mu sadece? Bunlar esiyle gercek hayatta karsilasmiyor mu oturup kalkmiyor mu? Kimi kimden sakliyor.
şu zihniyet var ya beni acayip korkutuyor.
karisinin fotografini sosyal medyada “arkadaslarim gormesin” diye paylasmayan adam baskasinin karisinin fotografina sapik hayallerle bakiyodur, net.

iki yıllık evlisiniz, severek evlenmişsiniz belli ki önceden de tanışıklığınız var, peki bu sürede onu hiç mi tanıyamadınız? tavrını tarzını hayata bakış açısını bilmiyor musunuz? ben 6 yıllık evliyim eşim de benim hiçbir fotomu asla paylaşmaz, bunu hiç dert etmedim çünkü onu tanıyorum. böyle şeylere sıcak bakmadığını biliyorum, çocuklarımın fotolarını da paylaşmayı ve birinin paylaşmasını istemiyor. herkesin hayata bakışı farklıdır kimi yediğinden içtiğine koyar kimi paylaşmaz, eşinizin tarzını bu zamana kadar anlamış olmalıydınız.

Sosyal medyada aktif olup arkadaşlarıyla fotoğraflar paylaşıp da seninle bir tek kare olmaması tuhaf.
"Eşimi hiç kimsenin görmesini istemiyorum" demesi daha da tuhaf!
Ne yapıyorsun,evden hiç çıkmıyor musun?
İnternet karısının fotoğrafını kaldıramayacak kadar kötü bir yerse kendi albümleri neden varmış?
Senin buradaki en büyük hatan 2 yıl sonra sesini çıkarmış olman,ben olsam çok önceden bu işi kurcalardım.

iki yıllık evlisiniz, severek evlenmişsiniz belli ki önceden de tanışıklığınız var, peki bu sürede onu hiç mi tanıyamadınız? tavrını tarzını hayata bakış açısını bilmiyor musunuz? ben 6 yıllık evliyim eşim de benim hiçbir fotomu asla paylaşmaz, bunu hiç dert etmedim çünkü onu tanıyorum. böyle şeylere sıcak bakmadığını biliyorum, çocuklarımın fotolarını da paylaşmayı ve birinin paylaşmasını istemiyor. herkesin hayata bakışı farklıdır kimi yediğinden içtiğine koyar kimi paylaşmaz, eşinizin tarzını bu zamana kadar anlamış olmalıydınız.
Adamin tarzi bu mu sizce?
konu sahibi daha once fotografimiz vardi bi baktim kalkmis diyor.
esinizle ayni durumda degil ki adam neden onla kiyasliyorsunuz

Sizinle aynı durumda değil konu sahibi, eşi var olan fotoğraflarını kaldırmış kendi fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor.

Benim de eşimin de sosyal medya hesaplarımızda fotoğraflarımız yok ama başından beri yok, o yüzden sorun edecek birşey kalmıyor ortada.

Bence haklısınız. Burada bile kaç kere okuduk birinden hoşlanıyorum sosyal medyasına baktım bekar diye. Sizinle fotosu olmasa bile evli olduğuna dair bir işaret olmalı. Parmağında yüzük olan foto var mı?

evet benim eşimle kıyaslanacak bir durumu yok çünkü benim eşim kendi fotosunu da paylaşmaz. ama eş resmi paylaşmak istemeyenleri sapık zihniyet olarak görmek ya da hemen aldatmaya yormak da doğru değil.

Herkesin kendi fikri kendi görüşüdür bu kişiden kişiye değişir. Başkasında sorun olmaz sende olur. Sende problem olmayan bir konu başkası için büyük problemdir.
Mesela benim kırmızı çizgimdir eşimin elinde yüzük olacak ve profilinde ( sosyal medyalar ) biz olacağız. Benimkinde de aynı şekilde.
1. evliliğimde eşim yüzük takmıyordu, sosyal medyada bizle ilgili hiç birşey yoktu profilinde aldatıldım. Bu demek değil tabi her yapmayan aldatacak diye ama bende yara bıraktı ve sorun eder hale geldim. Şuanki eşim yani 2. evliliğimde bu konuda saygı duyuyor ve benim görüşüme önem veriyor.
Diyemem ki ben bunu yaşadım sizde yaşarsınız. Yada diyemem ki yaşamazsınız. Kendi eşinizi sizden başka kimse bilmez. Kendinizi sizden iyi kimse tanımaz. O yüzden bunu çözecek yine sizsiniz.

Evet ama ben onu yapamıyorum. Sonuçta bir sürü akrabası var.Zaten dışardan karısı seviyor kocası sevmiyor gibi bir düşünce oluşuyor.

Bence bu çok güzel fikir, bunu yapın mutlaka.

Eşiniz evli yazısını da sadece belirli arkadaşlarda görünecek şekilde ayarlamıştır muhtemelen. Böyle çok erkek var, dertleri evli oldukları anlaşılmasın, sitelerde rahat rahat takılıp kızları kandırsınlar.

Küçük gibi gözükse de bence haklısın
Bir adam niye karısıyla hiç foto koymaz bende anlamıyorum
Benim bir arkadaşım evli bir adamla görüşüyordu bakmıştı profiline bekar sanmıştı başta sonradan öğrenmişti
Sildi falan ama bende incelemiştim eşiyle hiç fotosu yok eşinin de sürekli paylaşımları var
Ben şahsen beni paylaşmayanı paylaşmam
Kıskançlıkla hiç ilgisi yok
Açık saçık fotolarını paylaşsın demiyoruz
Ama sosyal medyada bekar gibi takılan evlilerden midem bulanıyor bu olaydan sonra

Hanımlar öncelikle herkese merhaba. İki yılık evliyim. Fakat bir şeyden çok muzdaribim. Hatta öyleki sürekli ağlıyorum içimde bitmeyen bir kıskançlık da var. Eşim ve benim sosyal medya hesabımız var. Ben hesabımda eşimle ilgili fotoğraf video bizimle ilgili anılar, güzel şeyler paylaşırken eşimin de hesabında benimle ilgili bir kaç fotoğraf vardı. İki ay önce farkettim ki eşimin profilinde bize dair en ufak bir fotoğraf bile kalmamış. Çok sinirlendim. Üzüldüm.Bende sildim sonra kendi hesabımdaki her şeyi.Daha iki yıllık evliyiz. Severek evlendik.Bi insan neden evliliğini gizlemeye çalışır ki. Sonra iyice inceledim profilini. Eşim sürekli kendi fotoğraf ve videolarını paylaşıyor. Mesela bir video paylaşmış ağustos ayında ve videonun altında son bir yılın özeti yazıyor. Videoyu izlediğimde sadece videoda kendisi ve arkadaşları var. Bana dair tek bir kare tek bir video yok.Herhangi birisi profiline girip baksa bu adam bekar der. Çünkü sürekli tek paylaşımları var.Ben iki aydır sürekli soruyorum neden sürekli kendini paylaşıyorsun falan diye. Ben karımı kimsenin görmesini istemiyorum, kıskanıyorum gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dün gece eşimle ikimizin gittiği bir seyahatten video çekmiştim ikimiz gittik. Fakat anılar diye paylaşmış. İnsan bir etiket yapar. Bardağı taşıran son şey bu oldu. Ben story olarak çiçek böcek paylaşıp atarken de bana kime ne anlatmaya çalışıyorsun gibi iğrenç itamlarda bulunmuştu.Şimdi ise ben sinirden kendimi yiyorum. O ise tek derdin bu olsun gülüm gibi şeyler söylüyor. Ya ben mi çok abartıyorum. Sosyal medya çok geniş bir mecra da olsa her profil bir kişiyi temsil ediyor.Ve eşim neden evli olduğunu saklamaya çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Canım ben sosyal medyada kesinlikle tepkili ön yargılı bi insanım eşimle konuşmaya başladığımızdan beri sosyal medya kullanmıyoruz ikimizde başından konuştum bunu sevmediğimi aile huzurunu bozduğunu vs vs oda kabul etti kapatın gitsin ya insanlar bi instagram Facebook bide tik tok diye saçmalık bişey çıkmış oralardan çıkmıyorlar iki insan yüzüne bakmıyorlar inanın kötüye gidiyoruz özümüze dönmeliyiz 😒

Vallahi canim sen boyle yazinca ben de mi acaba uzuleyim dedim. Bizim de oyle sosyal medyada cok fotoğrafımız yok. Hic yok degil ama cok da yok. İliskinin en basindan beri boyleydi.

Esime kizsam ben de tercih etmiyorum ki.
Cok yogun da kullanmıyoruz tabi.

Iliskinizin genel ahengi nasil? Sosyal hayattaki tavirlari vs. Sosyal ortamina goturur mu seni?

Şu sosyal medya heaspları çıktı çıkalı bir dert daha eklendi insanların başına. Bir kavfa sebebi daha eklendi şimdi yok beğendin beğenmedin, etiketledin etiketlemedin, yok paylaştın paylaşmadın. yok şunu ekledin eklemedin...

Sosyal medya kullanmak zorunda misiniz? Ne ben ne esim whatsapp haric hicbir sosyal mecrada bulunmuyoruz, gayette boyle yasaniyor yani. Kapatin gitsin.

Hanımlar öncelikle herkese merhaba. İki yılık evliyim. Fakat bir şeyden çok muzdaribim. Hatta öyleki sürekli ağlıyorum içimde bitmeyen bir kıskançlık da var. Eşim ve benim sosyal medya hesabımız var. Ben hesabımda eşimle ilgili fotoğraf video bizimle ilgili anılar, güzel şeyler paylaşırken eşimin de hesabında benimle ilgili bir kaç fotoğraf vardı. İki ay önce farkettim ki eşimin profilinde bize dair en ufak bir fotoğraf bile kalmamış. Çok sinirlendim. Üzüldüm.Bende sildim sonra kendi hesabımdaki her şeyi.Daha iki yıllık evliyiz. Severek evlendik.Bi insan neden evliliğini gizlemeye çalışır ki. Sonra iyice inceledim profilini. Eşim sürekli kendi fotoğraf ve videolarını paylaşıyor. Mesela bir video paylaşmış ağustos ayında ve videonun altında son bir yılın özeti yazıyor. Videoyu izlediğimde sadece videoda kendisi ve arkadaşları var. Bana dair tek bir kare tek bir video yok.Herhangi birisi profiline girip baksa bu adam bekar der. Çünkü sürekli tek paylaşımları var.Ben iki aydır sürekli soruyorum neden sürekli kendini paylaşıyorsun falan diye. Ben karımı kimsenin görmesini istemiyorum, kıskanıyorum gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dün gece eşimle ikimizin gittiği bir seyahatten video çekmiştim ikimiz gittik. Fakat anılar diye paylaşmış. İnsan bir etiket yapar. Bardağı taşıran son şey bu oldu. Ben story olarak çiçek böcek paylaşıp atarken de bana kime ne anlatmaya çalışıyorsun gibi iğrenç itamlarda bulunmuştu.Şimdi ise ben sinirden kendimi yiyorum. O ise tek derdin bu olsun gülüm gibi şeyler söylüyor. Ya ben mi çok abartıyorum. Sosyal medya çok geniş bir mecra da olsa her profil bir kişiyi temsil ediyor.Ve eşim neden evli olduğunu saklamaya çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?

birbiriniz ile ilişkiyi sosyal medya üzerinden kurmak yerine yüzyüze kurmaya çalışırsanız sizin için daha sağlıklı olur.
bu yaptıklarınız evli insanların değil anca ortaokul-lise talebelerinin amaçsızlığı ile yapılabilecek serzenişler olabilir.
Bu sosyal medya sorunu değil, sizin ilişkinizin oturmamışlığı ve iletişimsizlik sorununuz.

Back