İnstagram, facebook, twitter hiç birini kullanmıyorum, eşimle tanıştığımda onun da kullanmadığını öğrendiğimde bu özelliğine çok şaşırıp etkilenmiştim. Çünkü sosyal medya kullanmayan insan gerçekten yok denecek kadar az. Ben gerek arkadaşlar arasında, gerek akrabalar, gerek ilişkiler arasında sosyal medyanın sorunlar çıkmasına sebep olduğunu düşünüyorum. Psikolojik açıdan beni, o geziyor, o dışarı çıkmış, o bunu yemiş bu buraya gitmiş diye çok etkiliyordu, ilişki açısından da sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyordum biri yazmış mıdır mesaj atmış mıdır, fotoğtafını beğenmiş midir diye bu bile içimi huzursuz ediyordu. Arkadaşlarımla bir yere gittiğimde fotoğraf, story çekmekten muhabbete , hatta yediğimiz yemeğe bile kendimizi veremediğimizi farkettim. Bütün bunlar sosyal medyadan komple uzaklaşmama sebep oldu. Sonuç 3 senedir daha mutluyum, zaman konusunda daha kârdayım, kalkar kalkmaz elime telefon alıp storylere bakmıyorum, gittiğim yerleri çekip atma gibi bir derdim yok. En önemlisi de isteyen herkes adımı ve soyadımı yazıp bana 2 tıkla ulaşamıyor. Bu mükemmel bir duygu.