- 5 Kasım 2017
- 608
- 488
- 23
- Konu Sahibi Hesappasif
-
biz aç değil toklardanız mesajını veriyorlar herhalde...büyük görgüsüzlük çok ayıpHangi başlığa uygun olacağını bilemedim dert değil bu tabikide :) sosyal medyada bakıyorum da millet aşmış kendini tamam mesela kahve sunumu vs bunları paylasırsın bunlar hoş geliyor ama akşam yediğin meyveyi yemeği ne diye paylaşır bu insanlar bir tek bana mı komik geliyor ?
eskiden bende böyle düşünüyordum. ama bakıyorum herkesin elinde son model iphone son model galaxy. çaycısından hamalına akşama eve soğan alacak parası olmayan adam bile gitmiş iphone 6 kullanıyor. artık bir şey demiyorum.Kimin ne durumda oldugunu bilemeyiz. Olan var, olmayan var. Ben yiyecek paylasilmasini dogru bulmuyorum. Ama yapabilecek bisey yok
uzaktaki akrabalar görsün diye paylaşılıyormuş bak bak bakBak mesela temizlikle ilgili bilgi veren sayfaları yemek tarifi paylaşan sayfaları seviyorum işe yarıyor ama ben neden senin hastanı oğlunun çükünü görmek zorundayım sosyal medya internet kullanmasını bilene bir nimettir
Kocana kocişkom de ama sosyal medyada paylasma bunu anlatmak istiyorum ama galiba idrak probleminiz var .o onu paylasıyor özgür mutlu bende görüşümü belirterek mutluyum özgürüm fikrim böyle ben onun sosyal medyayı kullanısından rahatsız oluyorum oda benim düşüncemden rahatsız oluyor hürüz anlatabildim mi diyeceğim ama :)Buraya ilk konu açan sosyal medya eleştiricisi değilsiniz. Kocama kocamda derim, kocişimde derim, istersem aşkiloştoşkom derim. Hesap benim hesabım keyfim nasıl isterse onu yaparım. Yemek içinde geçerli. Yemeğin yapım aşamalarını çekip, yerken her anını da görüntüleyebilirim. Bunlardan hangisini yapıyorum? Hiçbirini. Ama yapanı yargılamıyorum. Samimi gelmiyorsa o insan, seni rahatsız ediyorsa tkip etmezsin. İnsanlrın her şeyine bu kadar müdahale etmek, hakaret boyutunda eleştri yapmak niye?
İnstagramın amacı nedir mesela bana bi anlatır mısınız? Şiirler, methiyeler mi düzmeliyim? Gün batımında bir kitabı açıp 2 satırın resmini mi çekmeliyim? Dediğim gibi rahatsızlık duyan varsa takip etmez. Size ne insanın hangi resmi yüklediğinden? Kuzenim mesela hiç sevmez yemek paylaşanları. Gidip yazmış bi arkadaşının paylaştığı resmin altına “göz hakkı bence bu. Daha düşünceli olmanı beklerdim” diye. Arkadaşıda takipten çıkabilirsin demiş. Kuzenimde çıkmış. Gayet açık sözlüydü. Anonim bi hakarette bulunmadı. Hoşlanmadı ve takipten çıkardı. Sizde öyle yapın. Daha dürüst, daha samimi.Sosyal medyanın mantığını ve amacını anlamış olsaydınız bu soruyu sormazdınız, kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez bize ne yediğiniz yemekten, çoluğunuzdan çocuğunuzdan, ha mutluluğunuzu paylaşmak istiyorsanız da bunu eşinize, çocuğunuza oradan mesaj göndererek değil arkadaşlarınıza hitaben paylaşın ki biraz daha mantıklı olsun en azından
Yapmayın allah aşkına telefonu almayan insan mı kaldı şu dönemde anneanneler babaannelerle başka iletişim yolları en basiti telefonla ulaşmak mümkünken sosyal medyayı kullanıyor olma ihtimali çok düşük olan bu büyüklere buradan mı haber veriliyorşart yani sosyla medyadan teyzeler dedeler amcalar görecek illa
Bende cok gulerim bu tür insanlara. Biz bunu yiyiyoruz biz bunu iciyoruz. Biz suralara gidiyoruz der gibi. Wc de cek banyoda cek bari derim gulerim. Ozel hayat diye bir sey kalmadi.Hangi başlığa uygun olacağını bilemedim dert değil bu tabikide :) sosyal medyada bakıyorum da millet aşmış kendini tamam mesela kahve sunumu vs bunları paylasırsın bunlar hoş geliyor ama akşam yediğin meyveyi yemeği ne diye paylaşır bu insanlar bir tek bana mı komik geliyor ?
Uzaktaki akrab da cok meraklıydı zaten ahaha :)uzaktaki akrabalar görsün diye paylaşılıyormuş bak bak bak
Bakın zihnimde bi özür olmadığı için imanızo rahatlıkla anlıyorum, onu belirteyim öncelikle.Kocana kocişkom de ama sosyal medyada paylasma bunu anlatmak istiyorum ama galiba idrak probleminiz var .o onu paylasıyor özgür mutlu bende görüşümü belirterek mutluyum özgürüm fikrim böyle ben onun sosyal medyayı kullanısından rahatsız oluyorum oda benim düşüncemden rahatsız oluyor hürüz anlatabildim mi diyeceğim ama :)
Aa mesela ben aytenlerin kaçıncı evlilik yıldönümü yıldönümünde masasını nasıl süslediği hatta yatak odasına koydıgu balonları bile biliyorum sosyal medya sağolsun :):):)Bende cok gulerim bu tür insanlara. Biz bunu yiyiyoruz biz bunu iciyoruz. Biz suralara gidiyoruz der gibi. Wc de cek banyoda cek bari derim gulerim. Ozek hayat diye bir sey kalmadi.
Sorsanız hepsi mümin ablalarınız; yediği her şeyi paylaşır. Hamile mi var canı çeken çocuk mu var asla düşünmez.
Belirtiyorum demedim belirtmem de akraba cünkü yüz yüze gelicez böyle bir nedenden kimsenin yüzüne hakaret etmem ama arkasından görgüsüz diyorum görüşlerimide burda paylaşıyorum ve cogu insamda benle aynı görüşteymiş mutlu oldumBakın zihnimde bi özür olmadığı için imanızo rahatlıkla anlıyorum, onu belirteyim öncelikle.
İkinciside benim sayfamdan biri rahatsız oldu diye ben paylaşımımı değiştirmem, rahatsız olan bakmaktan vazgeçer. Siz anlayabildiniz mi? Kimse kimseyi eleştirerek bir tavrını değiştiremez yani. Ben kimsenin kalıbına girmek zorunda değilim. Bu güzel düşüncelerinizi gidip rahatsız olduklarınıza da “ya görgüsüzlük yapıyorsum beni rahatsız ediyprsun” şeklinde belirtiyorsanız helal olsun.
Igrenc yaa. Insan yatak odasina kadar cekermi. Birisi esine siradan kuyumcudan bir tek tas almis. Kadinda esim bana tek tas pirlanta almis diye cekmis koymus. Aslinda aldigi pirlanta bile degildi :)))) Hakiki pirlantayi bilemeyecek kadar cahil kadinlar var. Sirf etrafina hava atmak icin yapiyorlar. Ama rezil oluyorlar :)))Aa mesela ben aytenlerin kaçıncı evlilik yıldönümü yıldönümünde masasını nasıl süslediği hatta yatak odasına koydıgu balonları bile biliyorum sosyal medya sağolsun :):):)
Benim tarzımı bilmek gibi bir durumunuz söz konusu değil, önyargılı olduğumu ve negatif olduğumu kesin yargılarla söyleyerek asıl önyargılı ve negatif olan sizsinizsiz tamamen kendi tarzınıza uymayan şeyleri eleştiriyorsunuz,
benim yaşı geçkin akrabalarımın çoğunun sosyal medya hesabı var, ki çok da severek kullanıyorlar.
sizin yoktur, size garip geliyordur, anlıyorum,
ama çok önyargılısınız, bunu kabul edin.
ben zaten insanları aklamak için söylemiyorum bunu, dediğiniz şekilde düşünen davranan insanlar da elbette vardır, ama tüm aynı tavırlar içindekileri kötü bellemek, işte artık nasıl düşünüyorsanız mutluluğu ispat içinde bellemek bana doğru gelmiyor.
elbette istediğinizi düşünün de böyle de çok negatif görünüyorsunuz (bana en azından).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?