Sosyal medya da yediğini içtiğini paylaşan görgüsüzler

ben sosyal medyada eğleniyorum ya, seviyorum da kullanmayı.
o havada değilsem de kapatıyorum uygulamayı, zorla baktırmıyorlar ya.
bence bu kadar dellenecek bir durum yok, abartıyorsunuz.
kim ne paylaşırsa paylaşsın, sen o gün o moddaysan aç bak, yok değilsen çık gez, yok o modda da değilsen aç bir film izle.
garip geliyor bu kadar sinirlenmek, takmak, dertlenmek bu konuda.

Ben sinirlenmiyorum ki dalga geçiyorum görgüsüz diyorum

Yediğini atsa “ay görgüsüz ben hiç atmam”, kocasını atsa “ay böyle mutlu olduklarına bakma, yalandır”, gezdiği yeri atsa “ee işsiz tabi ben günde 12 saat çalışıyorum”, çoluğunu çocuğunu atsa “ay ama sapığı var, kötü niyetlisi var, resmen istismar”. Ne atsın bu insanlar sosyal medyaya? Nelere izin veriyorsunuz bi listeleyin de bizde yargılanmadan yaşayabilir miyiz bi bakalım.

Çok mantıklı bir yorum yazmıssınız valla hava atmak ispatlamak gösteriş tek dertleri bu aynı evin içindesiniz sonucta sevincini paylasmak istiyorsan da ara söyle nispet hep bunlar :):)
Konuyla alakası yok ama yazmadan duramadım; bizim zamanımızda bir sınıfta en fazla iki öğrenci takdir belgesi alırdı, şimdi bütün çocuklar takdir belgesi alıyor çok da matah bir şey değil artık takdir almak, bazen Kızılay bedava mı dağıtıyor diye düşünüyorum ya da belki de bizlerden çok daha çalışkan bir nesil var şimdi biemiyorum, ayrıca gerçekten takdirlik öğrenci zaten ilerde mutlaka başarısını devam ettiriyor iyi bir eğitim alıp kariyer sahibi oluyor niye şimdiden bir ispat çabası içinde insanlar anlamıyorum.

Sosyal medyam yok .Kendimi ,esimi hicbir yerden paylasmam .Beni yemek sunumlari falan rahatsiz etmiyor .Ona gelene kadar her sevgilisini ayri paylasanlar daha garip.

Bende eşimle fotograf atıyorum ama altına canımm kocişkommmm yazmıyorum ya da beni dudagımdan öptüğü mahrem fotografı paylasmıyorım cocugum olursa cocugumuda atarım ama milyonlara açık bir profil hesabıyla değil sadece sevdiğim insanlarla paylasırım .nasıl okumussun konumu kendince bir yorumlamışsın ahahaha

ama bu çok yanlı bir bakış açısı.
şöyle düşünün, artık insanlarına arasında mesafeler var ve sosyal medyayı bir iletişim aracı olarak kullanıyorlar.
belki ananelere teyzelere göstermek için koyuluyor o fotoğraflar.

Sosyal medyanın mantığını ve amacını anlamış olsaydınız bu soruyu sormazdınız, kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez bize ne yediğiniz yemekten, çoluğunuzdan çocuğunuzdan, ha mutluluğunuzu paylaşmak istiyorsanız da bunu eşinize, çocuğunuza oradan mesaj göndererek değil arkadaşlarınıza hitaben paylaşın ki biraz daha mantıklı olsun en azından

Buraya ilk konu açan sosyal medya eleştiricisi değilsiniz. Kocama kocamda derim, kocişimde derim, istersem aşkiloştoşkom derim. Hesap benim hesabım keyfim nasıl isterse onu yaparım. Yemek içinde geçerli. Yemeğin yapım aşamalarını çekip, yerken her anını da görüntüleyebilirim. Bunlardan hangisini yapıyorum? Hiçbirini. Ama yapanı yargılamıyorum. Samimi gelmiyorsa o insan, seni rahatsız ediyorsa tkip etmezsin. İnsanlrın her şeyine bu kadar müdahale etmek, hakaret boyutunda eleştri yapmak niye?

Yapmayın allah aşkına telefonu almayan insan mı kaldı şu dönemde anneanneler babaannelerle başka iletişim yolları en basiti telefonla ulaşmak mümkünken sosyal medyayı kullanıyor olma ihtimali çok düşük olan bu büyüklere buradan mı haber veriliyor şart yani sosyla medyadan teyzeler dedeler amcalar görecek illa

Bak mesela temizlikle ilgili bilgi veren sayfaları yemek tarifi paylaşan sayfaları seviyorum işe yarıyor ama ben neden senin hastanı oğlunun çükünü görmek zorundayım sosyal medya internet kullanmasını bilene bir nimettir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…