sorunum:(

sonradan pişmanlık yaşamaman için buna engel olacak birşeyler deneyebilirsin. mesela içinden say yada baska seyler aklına getir. eşin de insan bir sabreder iki sabreder. ya gercek anlamda sinirlenirse. o zaman birbirinizi cok fazla yıpratırsınız.

sizi sevdigi belli yoksa gözyası dökmez.

eşin ailesini degiştiremez ki . onlar onun ailesi, idare edip dengeyi sağlamakta yarar var.

sorunlar eşinden ön planda olmamalı görmezden gel bazı şeyleri. eşin sana şahsi olarak sorun yaşatmıyor ki.sen niye eşini yıpratıyorsun umarım güzel olur herşey.

zaten tartışmalar ufak şeylerden çıkıyor ve on in dediğinde inmesem olmazdı çok gurur yaptım bunu

Siz demişsiniz eşinizin ailesi için " bazı sorunlardan dolayı gergindiler" diye. Bunu biliyorsunuz sonra da "insanları görmüyor musun soğuktular" diyorsunuz.

Kişiler yabancının yanında yapmacık olurlar, demek ki sizi evlattan görmüşler ki neyseler öyle davranmışlar, gerginliklerini kamufle etmemişler. Ama siz evlat olamamışsınız ki sıkıntılarını bildiğiniz halde tolore edememiş, soğukluklarını dillendirmişsiniz.

Birde maddi yardım almadan evlendik demişsiniz eşimin ailesi demek yerine karşı taraftan diye de ilave etmişsiniz. ( kendi tarafınızdan yardım aldığınızı farzediyorum, aksi halde çok komik olur)

Herşeyi bırakın kafanızda o aileden olduğunuzu hissedin önce, gerisi çözülür. Artık onlar karşı taraf değil, aileniz.

Son düzenleme:
şu an beni aradı neden beni aramıyorsun dedi bende bilmem dedim öyle olsun dedi bende tamam dedim söylemek istediğin birşey varmı dedi bende çok şey var ama yok dedim neyse dedim kapattım küsmüş bana öyle dedi içim cız etti ama bakalım biraz o da düşünsün bende çok inatçıyım sanırım ama gönlünü alırım artık

Ben onları kendi ailem gibi görmüyorum eşimin ailesi bunu hep bu şekilde düşünüyorum.Eşim de bunun için birşey demiyor evet maddi olarak destekleri olmadı herşeyi biz yaptık ve ilk zamanlar ailesine bunu hep söyledim söz verdiniz ama yapmadınız dedim o yüzden de mesafe var

Canım bence haklı bile olsan iyice düşünüp öyle davran.Çok yakın arkadaşlarım evlendi kızda çocukta iyi arkadaşım.Kızda çocuğun ailesiyle bu tip sorunlar yaşamıştı ve bu konuda o kadar çocuğun beynini yediki "ne olursa olsun karımı bırakmam diyen adam birden kızdan soğudu ayrıldı.Kız yalvardı yakardı pişman oldu ama nafile sorunu düzeltemediler şimdi boşanıyorlar.Ki çocuk nasıl bir sevgiyle bağlıydı inanamazsın, ölüyordu kız için.O zaman kızı çok uyarmıştım ben, bak o da evlat neticede üzülüyor bir tarafta sen diğer yandan ailen die ama kız hiç ayrılacaklarını düşünmedi hep kendini haklı gördü.Belkide haklıydı kimbilir ama herkesin ailesi.Kim istemezki eşi ailesiyle iyi geçinsin mutlu olsun.Bence evlenirken yardım etmediler kısmını geç artık aş bunu, o kızda aşamamıştı takılmıştı oraya yok benim kıymetimi bilmiyorlar geline böylemi yapılır felan.İnsanlar gelinlerine en eziyetler çektiriyor da kadınlar katlanıyor burda öyle bi durumunda yok senin.Bence eşinde çok üzülmüş ağamış.O da sinirlenmiş demiş in die.Ne olmuş boşver gururu, bence eşin iyi niyetli, sende sabır göster.Ben olsam konuşurdum bazı şeylerinden hoşlanmasamda tabiki o senin ailen ve sen onların yanındaysan ben de senin yanındayım derdim.Sen iyi niyetini göster bence eşinde bunu göremeyecek biri değil.Sen bunu yaptıktan sonra o senden daha çok dikkat eder sen incinme die eminim..

ben hatalıydım özür dilerim demek cok bu zordu telefonda.

belli ki eşinizin aklı sizde kalmış. telefonda da siz böyle konuştuğunuz için hala kafası gel-gitli işine konsantre olamayacaktır.

ama belki sizden iyi birseyler duysaydı günü daha sakin ve işine odaklı geçerdi.

Eee herkesin böyle artık

Hatta benim de

Ne yapalım , evlenirken destek olmadınız diye kan davası mı sürdürelim

Ön yargılarından ötürü sevmiyorsun ailesini ve o yüzden herşeyi yanlış yere çekiyorsun bence

Bize de yardım etmediler, yardım etmediler diye öz anne babasını hayatından çıkarmasını isteyemem hatta ben daha çok düşünürüm ailesini.. Bu herkes tarafından sevilmeme belki de eski tavırlarından dolayı pişmanlığa dönüştü artık..

Sizin gibi yapılmayan şeylerin çetelesini tutsam burdan köye yol olurdu.. Ve sizin gibi huzursuz olurduk.. Her daim görüşmek zorunda olduğum kimseleri sevmeye çalışırım, sevmesem de saygı gösteririm yaşından ötürü eşimin hatırından ötürü ben..

"Ne yapalım , evlenirken destek olmadınız diye kan davası mı sürdürelim" kader bu cümleye bittim:) "Sizin gibi yapılmayan şeylerin çetelesini tutsam burdan köye yol olurdu" hatta buna da:)) aynen katılıyorum olmuş bitmiş kan davası sürdürzen ne olucak.tamam sevmek zorunda deilsin ama bunu eşininde ailesininde gözüne sokmana gerek yok.Bak kaybeden inan sen olursun.Eşin ne güzel aramış seni bu bile bir adım bence, ne erkekler var aileme sen bunu nasıl yapmazsın bilmemne die sayıp söven.Bence kıymetini bilin eşinizin ve bi arayın mesaj atın..

Teşekkürler :80: Utandırık oldum

Cidden öyle.. Bir de elbette eşi de isterdi arkasında dağ gibi bir aile.. Ama hangimiz ailemizi seçme hakkına sahibiz ki ?

Ailesinin eksiklerini ya da hatalarını, eşine ödetmeye hakkın yok.. 1 seneden fazladır evliymişsiniz, çok bile sabretmiş bence bu duruma..

Çalış , eşine destek ol ( ben öyle yapıyorum, kimseden birşey beklemediğim için hayatta çok büyük hayal kırıklarım olmamıştır ).. O da çok memnun değildir ama öz ailesi bu, elbette herşeye rağmen gidecek gelecek.. Zaten moralleri bozuktu diyorsun belki eşini de etkiledi konu her neyse.. Senin arabadan atlayacam tribine hiç gerek yokmuş..

Hadi hepsi sinir anında olmuş artık desem, adam üzülmüş ki ağlamış.. bugün de arıyor sen yine soğuk nevale gibi davranıyorsun.. Dikkat et fazla naz aşık usandırmasın..

Son düzenleme:
Eşinden yana artın çok, bu forumu takip ettikçe senden beter durumda olan nice kadın göreceksin, birincisi sen haftada bir gidelim diyomuşsun eşin tamam demiş, ama anladığım kadarıyla her dönüşte kavga ediyosunuz, ya her gün gidicez dese napıcaksın, el mi yaman bey mi yaman noktasına getirse? sinirli adam bunu yapar balkona çıkıp ağlamaz, içli bi eşin var demek ki adam bunalmış, haftada 1 gün 2 saat oturun dönün bırak onlar soğuk davransın konuşmasın bi arkadaş demişya eşinle konuş diye, aynen öyle, dön onunla konuş bugün şunları şunları yaptım senin günün nasıl geçti de vs,eşin ilk adımı atmış seni aramış, birazcık yumuşak konuşsaydın keşke

zaten ilk zamanlarda maddi konuya çok takmıştım ama artık konuşmuyorum bu konuyu aştım zaten ben onlarla olan soğukluk sebebimi yazdım ve çalışıyorum tabi ki destek oluyorum eşime ama insan bazı şeylere kırılıyor eşine ailesine ama ne yapalım sabretmek zorunda kalıyoruz.

ne olursa olsun bir erkek eğer AĞLIYORSA gerçekten çok üzülüyor yada kırılmış demektir
çunkü erkekler kolay kolay ağlamazlar
madem huyunu suyunu zaaffını biliyosun ailesine karşı,daha ılımlı yada dikkatli ol..
adam hassas ve kafasına takıyo belli ki
idare şart evliliklerde,yaşamasam da bilirim...
şimdi bi şekilde affettir kendını ya guzel bı masa ayarla ya dışarı çıkın
gönlünü al kocanın:)

çok şükür demiyor öyle şeyler zorunluluk yok en önemlisi ve evet çok üzücü olaylar okudum forumda Allah onlarada yardım etsin zor tabi,zaten benim ki dert değil sorun yani olağan şeyler Allah daha kötüsünü vermesin bunun için de artık gerekeni yapmak bana düşüyor

sen ailesine saldırdıkça o savunmaya geçiyo, savunmadayken hangi insan olaylara objektif bakabilirki, sen ses etme o görsün, emin ol görüyolar, yardım etmedilerse etmediler onların ayıbı, Allaha şükür sağlığın sıhhatin yerinde sevdiğin yanında çalışan kazanan bi bayansın, eşin höt zöt bi adam değil, Allah ağız tadı versin size, hadi bakalım akşama güzel bi başlangıç yap :)

zaten kendisi onlarla ilgili birşey dediğimde haklısın diyor ve ellerinde de yoktu maddi olarak o yüzden olmadı bazı şeyler inşallah bundan sonrası iyi olur o sakin bende sakin:)

evlenirken maddi yardımları olmadığı için eşinin ailesi zaten en baştan gözüne batar durumda bu konuyu kafanda düzeltmen lazım öncelikle, gerçekten imkanları yoktudamı yardım edemediler , eğer böyleyse eşinle tartışman yanlış olur sonuçta ellerinden gelen bir durum yok ve bu konu siz evlilik hazırlığına başlarken büyük ihtimak aranızda konuşulmuştur eşinle, ama eğer imkanları varda yardım etmiyorlarsa o zaman da araya mesafe koyarsın olur ama her defasında herşeyde eşinin başına kakmak en başından sana zarar verir, bak bende yardımsız evlendim bir iğne dahi almadılar ama alacak durumları yoktu tek maaş çocuk okuyor vs vs derken üzerlerine gidemedik bana karşı iyi olsunlar yeter dedim içimden bu konuyu da asla açmadım. eğer konusu geçseydi eminim eşim büyük yara alırdı zaten bunun ezikliğini içinde yaşıyor bunu biliyorum. erkekler para konularında daha hassas oluyorlar, birde eşinin aileside olsa 3. kişiler için huzurunuzu kaçırmayın deyim, aslında mevzunuz ufak ama can sıkıcı şekilde uzamış...

Evet doğru söylüyorsun ama o an oluyor işte insan kızabiliyor bende onun bağırmasından dolayı inmek istedim belki inme der diye ama demedi

''belki inme der diye ama demedi'' konunuzun tamamını okumadım. Ama bu cümleye takıldım. Lütfen evlilik kurumu belkilerle yürümüyor. Eşinizde belki şöyle düşünmüş olabilir tabiki sadece belki diyorum '' hayır inemezsin dersem en ufak bir tartışmada ben de gidiyorum, ben de iniyorum, ben de gelmiyorum ve ben de ..... '' bu cümleler uzar gider. Basit olaylar için eşinizle fazla yüzgöz olmayın.

Buradaki bazı evli üyeler, evlendikten sonra eşinin sadece onunla ilgilenmesini, onu dinlemesini, sadece onu sevmesine, ona değer vermesini vs. istiyor. Bu olmayınca da sinirleniyor. Hakkında konuştuğunuz kişiler eşinizin ailesi. Size ne yapmış olurlarsa olsunlar onlar hakkında kötü konuşmak çok kırıcı. Şahsen ben asla kimseyi kendi ailem hakkında konuşturmam, yorum yaptırmam. Onlar hakkında yorum yapmak bana bile düşmez. İlk önce ben saygı duyacağım ki eşim de saygı duysun. Ben yaptığınızı çok yanlış buluyorum. Eşinizi çok yıpratmışsınız, ağlamış, ailesinin yanında mahçup etmişsiniz, bir de üstüne arabadan inmekle tehdit etmişsiniz. Herkes hata yapabilir, bence bir daha ailesi için en ufak bir fikir beyan etmeyin. Başka sorunlar oluşmasın.

evet istediğimiz bu yani bu bi evlilik olduğu için ilgi sevgi değer bekliyoruz tabi kii , herkes farklı karekterde olabilir.
Ve ailesinin yanında mahcup edicek davranışta bulunmadım sorun zaten burda aile de değil ki aile üzerine yorum yapmışsınız sorun tartışma konumuz ve davranış şekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…