sorunum:(

story_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
40
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

KK kulübüne yeni üye oldum bende sorunlarımı sizin muhabbetinize ve samimiyetinize inanarak paylaşmak istedim.
Bir seneyi geçkin bir evliliğim var severek evlendim her evlilik gibi bizim de çok ya da az tartışmalı bir evliliğim var. Maddi olarak desteksiz evlendik(karşı taraftan ) ilk başlarda bu sebeplerden çok tartışmalar oldu ama kendini yıpratmanın anlamı yok bunu anladım.
Konu ya gelirsek haftada bir kayınvalideme gidiyoruz iş çıkışı neyse gittik oturduk ailesi biraz gergindi bazı sorunlarından dolayı fazla muhabbet yoktu bir saat oturduk ben sıkıldım haliyle eşime kalkalım sıkıldım dedim tabi kimse duymadan eşim de tamam dedi bende 3 dk. Sonra hadi dedim bana derdine ne oldu dedi sessiz bir şekilde bende bir şey demedim tabi on dk. falan sonra kalktık tabi ben bu sözden rahatsız olduğumdan evden çıkınca dedim neden öyle söylüyorsun eşim de bana sen suratına bak beş karış bana desen ki canım kalkalım mı ben zaten kızmam dedi tabi tartışma başladı haliyle. Dedim ki soğuk insanlar görmüyor musun o da yine başlama bir kere de ailemden çıkınca tartışma benimle (böyle her seferinde tartışma oluyor zaten sebepler farklı tabi ) laf söyleme dedi hemen geriliyor hep böyle yapıyorsun böyle yapacaksan gelme aileme dedi çok kızdım tabi nasıl konuşuyorsun dedim ben düşüncelerimi sana anlatamayacak mıyım dedim o da anlatma böyle laf söyleyerek dedi tabi bağırarak bende ona bağırdım vs. yeter artık dedim hep anlayışsızsın ne konuşuluyor ne bir şey deniyor dedim durdur arabadan incem dedim o da in dedi inersen bi daha eve gelme dedi bende gelmem dedim ve indim (ve bu beni yıktı) yürüdüm gezdim saat on iki tabi sonra beni takip etmiş geldi sen beni delirtecek misin hiç mi düşünmüyorsun bir bayansın tek başına namusunu şerefini düşünmüyor musun sen. Yürü dedi eve bende gittim tabi ama sen dedim, sen yok dedi sus ve yürü beni hayal kırıklığına uğrattın dedi bende sen bana in dedin dedim o da incem diyorsun ne deyim dedi ve söyleniyor falan eve gittik o balkonda oturdu ağlıyordu bende odada ağladım yanına gittim konuşalım diye hep aynı şeyler dedi biraz anlayış dedi ve konuşmayalım dedi (çünkü konuşunca çok tartışma oluyor) İstiyor ki laf söylemeyim hiç hep susayım ama olmuyor bu.
Tartışmamız bu arkadaşlar iyi biri ama çok sinirli ya da ben düşüncelerimi sinirli bir şekilde laf söylüyorum o da haklı bende, çünkü o da doldu artık bu erkekleri anlamak çok zor. Allah herkese mutlu huzurlu evlilik nasip etsin.
Şu an çalışıyorum arada mesajlarınıza bakabilirim şimdiden teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

bi kere eşinize kalkalım demişsiniz tamam demiş
neden bir daha uyarma gereği duydunuz ki
aradan yarım saat bi saat geçse tamam derim ama 5 dkka geçmiş
tabi basit birşey bu ama daha önce ki yaşanılanlar birikmiş
hele arabadan incem demeniz tartışma anında hayır inemezsin saat kaç oldu diyen kişi çok azdır
genelde sinirle in veya git denilir
eşinde ağladığına göre demek ki bunalmış çok
boşuna kırgınlığı uzatmayın bence

bence burda siz hatalısınız eşlinizin ailesinde problem olabilir ama eşinize bu normal gelir alışkındır siz de haliyle sıkıldınız ama kalkalım dedikten sonra sıkboğaz eder gibi 5 dkl snra tekrar demeniz olmamış yani sizin ailenizin evinde aynısı olsa eminim sizde tepki gösterirdiniz eşinize çıktıktan snra da uzatmanın alemi yok bence kendi eviniz dışındaki her yerde her kişiyle olanları önemsemeyin umursamaz olun takmayın bu kadar bence

Evet doğru söylüyorsun ama o an oluyor işte insan kızabiliyor bende onun bağırmasından dolayı inmek istedim belki inme der diye ama demedi

Ben çok takıyorum herşeye rahat biri olsam tartışma olmaz sabredemiyorum.
anlık oluyor bazı şeyler ama eşim de tahammül edemiyor

Benden sana bir abla tavsiyesi olsun

daha cok yeni evlisiniz
bu gunleri ailesi icin soyle soguklar, boyleler diyerek gecirme
3. kisiler icin huzurunu bozma

oraya gittiginde asik suratli olma
guleryuzlu ol
gelin degil de evin kizi gibi davran

arabadan inme meselesine gelince olay o boyuta geldikten sonra ben olsam ben de inerdim :)
hic eyvallahim olmaz vallahi :)

esin anladigim kadariyla sana deger veriyor
ailesi konusunda boyle davranmak degerini dusurmekten baska seye yaramaz

gonlunu al bence :)

sinirleriniz yatisinca sakince konusun

Siz eşinize "sinirli" dediğinize göre hayatınızda hiç sinirli insan görmediniz herhalde:31:

Bence hatayı birazda kendinizde arayın, boşu boşuna gerginliği uzatmayın..
Zaten yeteri kadar üzülmüş eşiniz belli ki..

konu sahibi arkadaşım alınmak yok ama hata burda sizde de var zaten bir kere demişsiniz kalkalım diye keşke 5 dk sonra demeseydiniz kayınvalidenizi sevmeyebilirsiniz ama erkekler ailelerine laf söyletmezler eger onlardan rahatsız oluyorsanız gitmeyin birdaha eşiniz zorluyormu sizi gitmeniz konusunda eşinizde bunalmış olabilir sorunlardan tabiki sizde bunalmış olabilirsiniz bence bir an önce sorunlarınızı çözün ve küslügü sürdürmeyin

Biraz soğukkanlı ve sabırlı olmaya çalışırsanız sıkıntınız kalmayacak bence.
Mesela eşinizin ailesi sıkıntılı, soğuk olabilir ama siz oraya hem onların hem
eşinizin gönlü olsun diye gidiyorsunuz. Eşinizle sohbet edin kimse konuşmuyorsa.
Huzursuzluktansa o an kimsenin konuşmaması daha iyidir.

Kayınvalidemle ilgili bi problemim yok ama çok sevmiyorum ailesini ve eşim ben ne zaman gidelim dersem o zaman gider bende haftada bir söylerim gönülleri olsun diye ve orda asık suratlı değildim sadece soğukluk olduğunu hissettim bende sustum canım
yani bu tartışma tabi ki barışcaz ama ben ondan da bi adım bekliyorum iki taraf da hatasını görmeli ben görüyorum evet ama o da görmeli değil mi

Bazı şeyleri görmezden gelin.
Soğuklarsa siz umursamayın, sonuçta oğulları da orada.
Farkedecektir bazı şeyleri.
Her gittiğinizde kavga çıkıyorsa hoş değil.
Bir kerede yorumsuz kalın bakalım dönünce huzursuzluk çıkıyormu?
Oradan gelince aksine neşeli, rahat, keyifli olunki,eşiniz evinizin huzurunu arasın.
Yıpratmayın kendinizi 3. şahıslar için.

evet bana kendisi de diyor bi kere ne olur tartışmayalım her gittiğimizde ama oluyor yani sebepler bana göre var olduğundan dolayı bende üzülüyorum mutlu olmak istiyorum tabi ve üzerine çok gidiyorum eşimin hep eksiklerini söylüyorum ve o da tepkilerini veriyor

''Kusurları örtmede gece gibi ol.'' der ya Mevlana,
inanın huzurun yolu böyle ayrıntılardan geçiyor.
Eşinizin anne babası onlar sonuçta, ister istemez
korumacı bir tavır takınıyor. Tabi insanız, alıngan
olduğumuz dönemler de oluyor ama takıp da üzüleceğinize
takmayıp geçin daha iyi.

Tabi ailesi sonuçta ama bu kadar bana kızmasına anlam veremedim yada kendime iyi bakmıyorum ne yapıyorum diye özellikle in tama demesi yani sevgisi bu mu dedim inanmak istemedim insanı çok şaşırtıyor sevdiğinden böyle tepki alması çok üzüldüm.

ben burda eşinizde hata görmedim.

nişanlı biriyim ve etrafta ,bu forumda gördüklerimden yola cıkarak diyorum ki : '' erkeklere ailesinden duydugun rahatsızlıgı sikayet eder gibi dile getirilmemeli.'' yoksa ters etki yapıyor. bazı seyleri yumusatarak dile getirmekte fayda var.

ailesi gergin diye siz surat asmayın. biraz tebessüm etmek ya da bazı seylere (10 dk daha oturmak) eşin hatrına sabretmek zor olmamalı diye düsünüyorum. kaldı esin de dile getirmiş her seferinde sikayet etme ailemden diye. (bu konuda eşinin bunaldıgını düsünüyorum)

ayrıca eşini sinirli bulmadım. kavga anında olabilecek seyler yasanmıs. duygusallıgı bir kenara bırakıp sen de objektif bakarsan eger kendini hatalı bulursun bu durumda.:31:

Son düzenleme:
Kendime de kızıyorum zaten bu sadece tek bi konu yani benim istediğim şey sakin biri olsun sinirlenmesin herşeye

Eşiniz olması gerekenden çok daha fazla sakin emin olun...

Kaç bayanın eşi tartışma sonrasında oturur ağlar acaba...

Kim olsa sinirlenir ki..

Ufacık birşeyi nasıl da büyütmüşsünüz.. ' Durdur arabayı inecem ' lik bi durumda yokmuş..

Birde zaten yazdıklarınıza göre adam bıkmış hep aynı şeylerden, eşiniz haklı bence..

ben burda eşinizde hata görmedim.

nişanlı biriyim ve etrafta ,bu forumda gördüklerimden yola cıkarak diyorum ki : '' erkeklere ailesinden duydugun rahatsızlıgı sikayet eder gibi dile getirilmemeli.'' yoksa ters etki yapıyor. bazı seyleri yumusatarak dile getirmekte fayda var.

ailesi gergin diye siz surat asmayın. biraz tebessüm etmek ya da bazı seylere (10 dk daha oturmak) eşin hatrına sabretmek zor olmamalı diye düsünüyorum. kaldı esin de dile getirmiş her seferinde sikayet etme ailemden diye. (bu konuda eşinin bunaldıgını düsünüyorum)

ayrıca eşini sinirli bulmadım. kavga anında olabilecek seyler yasanmıs. duygusallıgı bir kenara bırakıp sen de objektif bakarsan eger kendini hata bulursun bu durumda.:31:

Evet doğru tepkilerim yumuşak değil ama sonradan pişmanlık yaşıyorum böyle olsam bu kadar tepki almam zaten ve sabredemedim o anda kalkmak istedim.eşin bunaldı demişsin malesef buna da katılıyorum:( hissediyorum bunu ve bundan sonra daha sakin olmam gerekiyor

Back