Fiziksel aktivitem hiç yok, dışarı çıkamıyorum zaten. Tek hareketim ev işleri onları da mecburen yapıyorum. Bir ara düzenli spor yapmaya çalıştım, çocuklarla pat küt yapıyordum, sonra bıraktım. Haklısınız hiç isteğim de yok şimdi zamanım da. Kadın doğuma gitmeyi de düşünüyorum ancak hastaneler bu haldeyken gidemiyorum.bence once normal kadin dogum doktoruna danisin, hormonal bir durum da olabilir,
kadinda libido artiran yiyeceklerden deneyin, ornegin keciboynuzu.
fiziksel aktivite hic yapmayan biri iseniz, bu da insanin libidosunu dusurebiliyor, aslinda boyle durumda her fiziksel aktiviteye karsi bi isteksizlik oluyor, sevisme de ek olmus oluyor, boyle bir durumunuz var mi diye tartabilirsiniz.
bence kendiniz icin bir seyler yapin,
hem belki sorun sizde de degildir, her seyi denedikten sonra buna da sira gelebilir.
Fiziksel aktivitem hiç yok, dışarı çıkamıyorum zaten. Tek hareketim ev işleri onları da mecburen yapıyorum. Bir ara düzenli spor yapmaya çalıştım, çocuklarla pat küt yapıyordum, sonra bıraktım. Haklısınız hiç isteğim de yok şimdi zamanım da. Kadın doğuma gitmeyi de düşünüyorum ancak hastaneler bu haldeyken gidemiyorum. Umbence once normal kadin dogum doktoruna danisin, hormonal bir durum da olabilir,
fiziksel aktivite hic yapmayan biri iseniz, bu da insanin libidosunu dusurebiliyor, aslinda boyle durumda her fiziksel aktiviteye karsi bi isteksizlik oluyor, sevisme de ek olmus oluyor, boyle bir durumunuz var mi diye tartabilirsiniz.
hem belki sorun sizde de degildir, her seyi denedikten sonra buna da sira gelebilir.
Korkum acıyacak diye değil artık tabii bazen acımayacağını bildiğim halde tedirgin oluyorum. Korkum ilişkiye girmek, hiç istemiyorum. Eşimle ilgili bir sorun yok dediğim gibi, bahsettiğiniz durumlar yok. Her zaman ağlamıyorum ama bazen dediğiniz gibi eşim dayanamıyor haklı olarak bir ihtiyaç sonuçta bense aşırı isteksiz oluyorum ama onu kırmak istemiyorum. Hadi olsun diyorum ama o kadar istemiyorum ki kendimi çok kötü hissedip ağlamaya başlıyorum. Zaten eşim bunu anladığında bırakıyor, o da kendini kötü hissediyor. Gerçekten kurtulmak istiyorum. Hastanelere gitmeye korkuyorum, salgın döneminde oldu tam bir de. İlk iş olarak doğum kontrol hapını bırakacağım. İşe yaramazsa ve salgın biraz hafiflerse mutlaka doktora gideceğim.İlginç ilk gece acısız olacak diye kaide yok. Genelde hafif acirda yara gibi olur çünkü ilk zaman. Acimayan da var tabi ama bunlari kistas almak mantiksiz ilki bur gecseydi bir alissaydiniz birbirinize.
Detay derken neden korktuğunuzu anlamak icn dedim. Hani esin mi sert davraniyor, istemedgin seyi mi yapıyor, sana gore mi abarti, boyuttan kaynakli mi yoksa vs diye. Misal doktora hic gittin mi konuyla ilgili, ne zamandir aglaya aglaya yapıyorsunuz
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Şimdilik özelden bana yazar mısınız?İnternetten kengel egzersizlerini araştırın ve düzenli olarak yapmaya çalışın. Çocuklar uyuyunca duşunuzu alın, güzel kokan vücut kremleri/yağları sürün (lavanta yağının afrodizyak etkisi var diye duymuştum), gecelik olması şart değil güzel bir şeyler giyin, birlikte film izleyin, kullanıyorsanız eşinizle bir miktar alkol alın. Sonrası zaten gelir.
Burada ki bayanlara bu konuda önermek istediğim biri var aslında. Atölyesine katılmıştım pandemi öncesi şu anda online devam ediyor. Atölye çıkışı yüzümde bir gülümseme ve güven ile dönmüştüm eve. Kadınlığıma, eşime, cinselliğe bakış açım değişti. Kesinlikle ve kesinlikle her kadının katılması gerekiyor. Doğru bildiğimiz ve kendimize yük ettiğimiz ne çok yanlışlarımız varmış hepsini fark ediyorsun ve yaşadıklarınla karşılaştırıp içinde de onaylıyorsun. Sen değişince eşin, evliliğinde değişiyor doğal olarak. Ben bu kadar etkilenip yol aldıysam başkasını düşünemiyorum bile.
Ama buradan isim vermem ne kadar doğru bilmiyorum, @Mune onaylarsa yazabilirm.
Keçiboynuzu dışında hangi yiyecekler olabilir. Araştırdım pek bir şey bulamadım.bence once normal kadin dogum doktoruna danisin, hormonal bir durum da olabilir,
doğum kontrol hapı kullandığımda nedense ben de de öyle bir durum olmuştu. Bıraktıktan sonra eski halime döndüm. Ama benim öncesinde bir isteksizliğim yoktu kullanmaya başladıktan sonra hissettim, psikolojik olarak kötü hissettiğim için bıraktım.Çok detay veremedim ancak eşim ilişkide uzun uzun ön sevişme kısmını yapar, öper koklar sarılır... Beni biraz olsun etkilemek için debelenir ancak ben hiç etkilenmiyorum. Şöyle ki sanki kadın değilim bir cinsiyetim bir zevk alma merkezim yok gibi... Bir de doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştım yaklaşık sekiz ay önce ondan mı diye düşünüyorum ama onu da bırakmak istemiyorum.
Eşimle konuyu sakin sakin konuştuk. O da kendini suçladı sana çok mu yükleniyorum diye. Mesela şimdi aklıma geldi gün içinde sürekli sevişmeyi ima eden sözleri, hareketleri oluyor ve çok rahatsız oluyordum, bu gecede mi rahat edemeyeceğim diye düşünüp duruyorum akşama kadar. Bunu oba söyledim bir süre bıraktı bu huyunu. Sonra tekrar başladı, üstümde baskı oluşturuyor bu durum. O da yapısı böyle dışadönük biri ister istemez yapıyor. Aslında önceden bu sözleri, davranışları rahatsız etmezdi son zamanlarda rahatsız oluyorum.Önce sevimsiz ve zorlayıcı kısmını düzeltmekle başlayabilirsiniz. her zaman istekli olamazsınız zaten bazen çok istekli olabilirsiniz bazen de hiç. Şefkat isteğinizden dolayı öyle hissediyor olabilirsiniz. Bunu eşinizle paylaşın.
Hapı bırakacağım ancak psikologa gitmeyi çok istesem de şu an çok zor. Umarım düzelir.Ben ilk nedenin doğum kontrol hapı , 2. nedenin ise evliliğin ilk zamanlarında yaşadığınız zorluklar olduğunu düşünüyorum .Prezervatif kullanmaya başlayıp , psikoloğa gitseniz tahminim sorununuz düzelecek.
Keçiboynuzu dışında hangi yiyecekler olabilir. Araştırdım pek bir şey bulamadım.
Fiziksel aktivitem hiç yok, dışarı çıkamıyorum zaten. Tek hareketim ev işleri onları da mecburen yapıyorum. Bir ara düzenli spor yapmaya çalıştım, çocuklarla pat küt yapıyordum, sonra bıraktım. Haklısınız hiç isteğim de yok şimdi zamanım da. Kadın doğuma gitmeyi de düşünüyorum ancak hastaneler bu haldeyken gidemiyorum.
Bence normal.Yeni dogum sonrasi olmasi normalmi?
Ben tam olarak arkadasin tarif ettigi gibi olmasamda asiri isteksizim
Yeni dogum yaptim ondanmi acaba
Çok normal valla.Benimki bundan olabilir
Yeni dogum yaptim, bebegim 4bucuk aylik
Cok yoruluyorum aksam olunca ohhh yatacam diyorum, esim avina yaklasinca ben korkan geyii gibi oluyorum
Zaten en kotu iste banyo yap sacini kurut...
Bu ay bırakacağım hapı, ara verip bir deneyeyim o zaman. Aslında daha önce de hormonal sorunlarım oldu o zaman doktor şu an kullandığım hapı vermişti. Ben de bu sefer doktora danışmadan aynı hapı aldım. Tek fark o zaman bekardım.
Bastırılmış tecevuz fantezin mi var neİyi geceler herkese. Kafam o kadar karışık ve yoğun ki umarım derdimi anlaşılır biçimde yazabilirim. Bu konuda gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var ve ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolog ile görüşmek istiyorum ancak malum salgın durumu ve evde iki çocuk ile çok zor.
Uzatmadan başlayayım. Öncelikle altı yıllık evliyim, iki çocuğum var. Eşimle mutluyuz, birbirimizi seviyoruz. Ancak son zamanlarda belki son altı yedi aydır ya da daha fazla bende aşırı derecede cinsel isteksizlik var. O kadar ki akşam olunca yatağa girmek istemiyorum, eşime sarılmaya ya da onu öpmeye korkuyorum sonu ilişkiye gider diye. Eşim ise bu konuda fazla istekli. Hal böyle olunca aramızda soğuk rüzgarlar esiyor geceleri. Oldum olası cinsellik benim için önemsiz hatta sevimsiz bir şeydi, ancak artık çekilmez oldu. Bilmiyorum belki eskiden eşim üzülmesin diye isteksizliğimi saklıyor muydum ama bu kadar kötü değildi durumum. Artık haftada bir bile fazla geliyor ve ağlaya zırlaya tecavüze uğrar gibi hissediyorum. Ben böyle olunca eşim bırakıyor o da üzülüyor. Sorun bende biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Evet hapi birakin bakalim bir süreFiziksel aktivitem hiç yok, dışarı çıkamıyorum zaten. Tek hareketim ev işleri onları da mecburen yapıyorum. Bir ara düzenli spor yapmaya çalıştım, çocuklarla pat küt yapıyordum, sonra bıraktım. Haklısınız hiç isteğim de yok şimdi zamanım da. Kadın doğuma gitmeyi de düşünüyorum ancak hastaneler bu haldeyken gidemiyorum. Um
Korkum acıyacak diye değil artık tabii bazen acımayacağını bildiğim halde tedirgin oluyorum. Korkum ilişkiye girmek, hiç istemiyorum. Eşimle ilgili bir sorun yok dediğim gibi, bahsettiğiniz durumlar yok. Her zaman ağlamıyorum ama bazen dediğiniz gibi eşim dayanamıyor haklı olarak bir ihtiyaç sonuçta bense aşırı isteksiz oluyorum ama onu kırmak istemiyorum. Hadi olsun diyorum ama o kadar istemiyorum ki kendimi çok kötü hissedip ağlamaya başlıyorum. Zaten eşim bunu anladığında bırakıyor, o da kendini kötü hissediyor. Gerçekten kurtulmak istiyorum. Hastanelere gitmeye korkuyorum, salgın döneminde oldu tam bir de. İlk iş olarak doğum kontrol hapını bırakacağım. İşe yaramazsa ve salgın biraz hafiflerse mutlaka doktora gideceğim.
Evet daha aktifim. İş için çıkıyordum, çocukları çıkarıyorum, spor yapmaya çalışıyordum.ya bence bu cok etkili,
tabi ki bu konular cok goreceli, etkilemeyen kisiler de vardir muhakkak, kendinizi o yuzden kendiniz bilirsiniz yine.
Ornegin eskiden boyle degildi dediginiz zamanlarda daha mi aktif bir yasaminiz vardi?
İnanılmaz motive edici yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Öncelikle yalnız olmadığımı bilmek, aynı sorunları yaşayan birilerinin olmadığını bilmek rahatlattı. Geçeceğini bilmek daha çok rahatlattı. Bilirsiniz bir sıkıntı halinde insan hiç geçmeyeceğini sanıyor ki çok uzadı zaten bu durum. İncir çekirdeği yağı ve melisa çayını not aldım.Bütün yazılanları okudum hapı bırakın spiral taktırabilirsiniz, prezervatif daha iyi aslında sizin hormon sağlığınız açısından, bunun yanında terapiye de ihtiyacınız var cinselliği gereksiz görmek psikolojik bir sorun. Youtubeda bu konuda çokça video var izleyin.
Şu an çocuklarımın biri 7 diğeri 10 yaşında kızım doğduktan sonra ciddi isteksizlik yaşamaya başladım ve bu yaklaşık 6 yıl sürdü. Ciddi sıkıntı da yarattı. Çok yoruluyordum ve dediğiniz gibi banyoya girmek tam bir işkence gibiydi. O tecavüze uğrama duygusu var ya çok iyi biliyorum. Hissettiğiniz her duyguyu ben de yaşadım emin olun. Ama evliliğimi bu şekilde noktalayamazdım çünkü eşim aynen eşiniz gibidir, ben aslında her şeyiyle sizinle aynı hayatı yaşıyorum, ilgili özenli yatakta azimli daha ne istenir ki bir eşten. Çözüm aramak için önce doğum kontrol hapını bıraktım yeterli farkı göremeyince arayışa girdim kadınlarda kafa rahatlığı olmadan cinsel isteğin oluşmadığını öğrenince melisa çayına başladım, bu akşamları biraz daha az yorgun hissetmemi sağlamaya başladı ama yetmedi en son afrodizyak etkili gıdaları araştırırken incir çekirdeği yağıyla karşılaştım ve denedim. Mucize beklemiyordum ama bir ayın sonunda ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim. Sabahları aç karınla bir çay kaşığı tüketiyorum, 3 hafta kullanıp bir hafta ara vererek sürekli devam ediyorum, akşamları da bir bardak melisa çayı içiyorum.
Cinsellik aslında insanı yormaz aksine enerji verir, kafanızdaki kalıpları kırmaya çalışın, eşiniz cinsellikte duygusal olarak da tatmin olduğunda beklediğiniz o şevkat dolu sarılmayı da yapabilecek hale gelecek emin olun. Tecavüze uğrama hissinden zevke geçiş mucize gibi gelecek size de, tahammülünüz ve enerjiniz artacak, çocuklar çok yoruyor biliyor ve sizi çok iyi anlıyorum ama bilin ki yarın bu günden çok daha iyi olacak, moralinizi yüksek tutun, başarabilirsiniz
Teşekkür ederim, umarım düzelirim. Eşime ben de hak veriyorum. Elinden geldiğince anlayışlı davranıyor, artık sorunu kabullendim. İçten içe biliyordum zaten. Çözmeyi de başarırım inşallah.Evet hapi birakin bakalim bir süre
Birde fındık ceviz pekmez enerji verici seyler yiyin. Ben adama hak veriyorum yani bunu isteyip beklemesi cok normal. Umarim düzelir.