Sorun bendemi eşimde mi?

Başıma bir iş gelmeyecekse kuzenle evlenerek en büyük hatayı yapmışsınız zaten. Birincisi insan kuzenine nasıl o tarz bir his besler aklım almıyor ikincisi anlaşamadığınızda bütün aile birbirine giriyor. Komple fiyasko bir evlilik. Şartlarınızdan da anladığım üzere eğitime değil evliliğe öncelik vermişsiniz. Bu saatten sonra oturup ağlasanız da yırtınsanız da çok geç. Biz de bayılmıyorduk her sene 163673 tane sınava girmeye ama böyle bir durumla karşılaşırsak kendimize bakmamız gerekiyordu hani bir insan olarak.

Şuan hamilesin ve burada yazılan sert yorumlar canını sıkabilir, bebeğini düşün ve fazla kafana takma sonuçta telefonun ekranını kapattığında hiçbirimiz yokuz. Sana verebileceğim tavsiye kaynananla tüm bağlarını kopar, yanına gitme arama sorma. Biliyorum aynı apartmandasınız ama seni üzecek şeylerden uzak dur bu süreçte. Eşine söyle, seni anlayışla karşılar umarım. Akraba evliliğine bende karşıyım ama hala ülkemizde bu gelenek var bende doğuluyum benim annemle babamda akraba ama benim kuzenlerim benim abimdir asla aksini düşünemem. Olan olmuş artık, boşanmak istiyorsan haklı sebeplerin var. En azından hamileliğin bitene kadar kafanı böyle şeylerle doldurup kendine stres yapma.

Hani aile zoruyla olur, onu anlarım da burada zorlama yok, aşık olmuş üstüne bir de. Benim garipsediğim kısım bu. Kuzenine aşık olabilen kadın da gelmiş anne oğul samimi diye ensestlikle suçluyor. Bu da ayrı bir dram.
Eski nesil tamam ama bu neslin bu kafada olması bana çok tuhaf geliyor.

Karadeniz, iç anadolu, doğu ve güneydoğuda akraba evlilikleri hala tüm hızıyla decam ediyor. Bu kadar şaşırmayın artık ya. Herkes trakyalı egeli değil ki
Bir güneydoğulu olarak şaşırıyorum ve tepkisiz kalamıyorum çünkü 21.yüzyıldayız. Eğitimsiz bir insan bile akraba evliliklerinin kalıtımsal hastalıklar açısından çok büyük riskler taşıdığını bilir.

Cehalet demeyelim "işine geldiği gibi yorumlamak / davranmak" diyelim.

Cehalet eğitimle giderilebilir çünkü.
Ay böyle şeyler de insanın işine gelir mi ya, düşünsene 3 kuşak birbirine geçmiş yakın akrabalık, çocuklaeının sağlıklı doğması bile mucize, nasıl bir işine gelmek bu, adamlar bilimsel verileri hurafe hurafeleri kesin doğru kabul ediyor. Çok başka bir kafa o, erişilmesi çok zor

Bize kardeş diye öğretilen onlara potansiyel eş diye öğretildiğinden yadırgamıyorlar maalesef. Çocuğa neyi işlersen sonuç ona göre şekilleniyor

beraber büyümemeniz yakın akraba olduğunuz gerçeğini değiştirmez ! sizin akraba aile içi evlenip de halanıza çirkin yakıştırma yapmanıza ne demeli?

yazık vallahi kayınvalidene. Niye kötülüyorsun durduk yere kadını, görevin olmayan işleri gerçek olmayan bir korkudan yapacağına yapma. Bunları yapıyorum diye de dertlenme. Kimsenin sana yaptığı bir şey yok ama yazık senin insanlara yaptığın kötülük bariz. Karnında bi çocuk taşıyorsun iki gün sonra biri de gelir aranızı bozmaya çalışırsa anlarsın ne yaptığını. Kıskanacağına sevgiyi paylaşmayı öğren.

Yorumun icin çok teşekkür ederim bazıları beni kötü kalpli olmakla suçluyorlar ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez yaşadıklarim beni bu hale getirdi kendi halami kıskanmayı bende istemezdim zaten yanlış olduğunu biliyorum buraya belki bana yardımcı olurlar diye yazmıştım bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum ama emin olun kendisi bana haksızlık etmeyeseydi canımı istese canımı verirdim o kadar cok seviyordum ama bana davranislari hakkimda soyledikleri yüzünden sevgi diye bisey kalmadi sadece benden ve esimden uzak olmasini istiyorum kimse yasamadan yargılamasın onuda beni de tanimiyosunuz

Kaynanamı sevmedim yazmış bir de. Bacım 20 senelik halan o halan! Yeni mi tanışıyorsun da şaşırıyorsun yaptığı hareketlere?
Bir üst soyunuz kardeş ya. Şimdi erkek kardeşimle kendimi düşündüm, ikimizin çocukları evlense falan... Ayy kabus gibi, olacak iş değil. Ha yeğenim ha öz evladım yani. Yüzde elli genler ortak, adamın bedeni ile senin bedenin büyük ölçüde benzer. Kendi kendinle evlenir gibi...

Ne saçma bi düşünce bu ya kendi kendinle evlenirmiş babasıyla akrabalık bağımız yok ayrica birbirimizede dis görünüş olarak hic benzemiyoruz insanlar illa yabanci birisiyle evlenecek diye bi kural mi var sevdim istedim ve evlendim kimene

ya git kuzeniyle evlenen adamsin senden mi ogrenicez ensest iliskiyi biraz agzinizdan cikani kulaginiz duysun igrenc yobaz

O zman konuyu kapattır

Genotip fenotip falan anlatmak isterdim ama nafile bir çaba olacak maalesef.
Hıı evet benzemiyorsunuz diye ortak genler, taşıyıcısı olduğunuz hastalıklar falan hep silinecek. İki taşıyıcı gen bir araya gelince şapkadan tavşan çıkmıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…