Sorun bende mi eşim ve ailesinde mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar sizi çok sıkmadan yazabildigim kadar kısa yazıcam.
3 yıllık evliyim 1bucuk yaşında dünyalar güzeli bir kızım var. Benim bitmeyen kayınvalide ve ona destekci koca çilem var. Bı kaç örnek vericem. Hamileliğimde çok zor bı surec yaşadım sürekli kanamalar düşük riskleri ve yüksek tansiyon. Eşimle bı kavga hoop kanamam başlıyor. Sebebine gelirsek ilk kanamam oldu ve evde yatmam gerekti doğal olarak bende annemi istedim yanımda neymiş annesi varmış tamam dedim gelsin. Geldi hiç konuşmuyoruz falan aksaminada ailem geldi teyzeleriminde yarın beni görmeye gelicegini soylediler kaynanam mutsuz asık suratlı falan annemler gitti kayinpederimde bizimle birlikte kalıyor bu arada eşim kayın validem ve kayinpederim benden ayrı odaya kapandilar fisir fısır muhabbetler umursamadım sabah bı uyandım kaynanam yok. Bu arada kanamam devam ediyor kalkmam yasak ve teyzelerim gelicek kaynanam beni terk etmiş :) eşime soylendim nerde dedim yani gidicekse bana söylemeli ben napicam dedim ve bana annesinin dün sürekli iş yaptığını ona büyük saygisizlik olduğunu teyzelerimin gelmesi için ona danismadigimi falan saçma sapan şeyler arkasından eşimin bana sandalyeyi firlatmasina kadar büyüdü olay ( eşimi bu olaydan sonra terkettim 1 ay ayrı kaldık malesef)
Asıl konuma gelirsek beni hamileliğimde bile tripleriyle bezdiren kaynanam bebegim doğunca çok kıymetli oldu sürekli karismalar artık bikmistim ama kimse kırılmasın diye susuyorsun. Ta ki kızımı sabahtan akşama kadar sokaklarda gezdirip hasta edene kadar. Çok rahatsizlandi kızım 1 hafta hastanede yattık evimize geldik. İleri derecede enfeksiyon kpti kızım bende uyardım öpme sarılma yapmayın diye arwdindan kynpedrm bana terbiyesiz diye bağırdı arkasında kaynanm sesini kes terbiyesiz, seni annen dolduruyor, hadsiz, kimsin sen falan gibi kelimer kullandilar ve evde tansiyon çok yükseldi bunlar olurken de eşim eczanede kızıma ilaç arıyor. Eşim başta bana destek gbi gorunsede asla korumdi beni annesine babasına kiyamadigini söyledi.
Arkadaşlar ben bu insanları affettim birşey olmamış gibi davranıyorum ama içime sindiremiyorum acaba ben mi büyütüyorum diye düşünüyorum ve eşim beni şuna alistirdi çok takintilisin acaba diyorum ya ben mi takintiliyim çok uzun oldu umarım sıkmamışimdir sizleri içimi döküp paylaşmak istedim sizde yorumlarsanız çok sevinirim sorun bende mi yoksa ailede mı eşime göre sorun hep bende.
Sandalye fırlatmis kanamaniz varken. Takıntı neresinde?

Eşiniz ve ailesi oldukça sorunlu ve anormal insanlar,peki ya siz nasıl katlanıyor sunuz bu olan bitene?Hepsini geçtim,hamile karısına sandalye fırlatan biri asla affedilemez!Bir an önce kaçıp kurtulun o evden😔.

Eşimin sandalyeyi fırlattı çünkü 1 gün öncesinde odayı kapanıp şikayet edilip dolduruldu annesi ve babası tarafından asla sineye çekmedim boşanmaksa boşanmak daha neler var anlatilicak ama kelimelere sığmıyor inan. Tabi ki onuda asla savunmuyorum zaman zaman pişman oluyorum affettigim icin
Doldurulunca hamile kadına sandalye atıldığını sizden öğrendim .. sizi eşiniz sevmiyor saygı duymuyor niye ailesinden böyle birşey bekliyorsunuz susup aşağı oturun bu sefer masa fırlatır hamile bile değilsiniz çünkü

Hamıleyken kocanız tarafından sıze sandalye fırlatılması , kayınbaba olacak kısının terbıyesız hadsız ... kelımeler sarfetmesı kayınvalıdenın kendı kendıne triplere girmesı sızın bu aılede hıcbır yerınızın olmadıgı saygı gormedıgınız anlamına gelıyor .

Başlıkta ayrıntılara çok girmedim yormamak adına yaşadığım ev eşimin annesinin üzerine hep ev sahibi modunda gezer. Eşimin işi babasıyla ortak hep patron havasında gezer oda evimizde ki ekmeğe kadar o almış gibi davranır halbuki eşim gece gündüz çalışıyor bunların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Aslında eşim mühendis ama ailesine bağlı kalıyor kendi işini yapıyor onlarda muhtaç olduğumuzu falan düşünüyorlar karışık biraz. Umarım anlamışsınızdır
Paraları başlarını yesin huzur mutluluk vermedıkten sonra

Siz de bu eş varken işiniz çok zor, eşinizin değişmesini beklemeyin bu karakterdeki adamlar için değişim neredeyse imkansız.Degismesi en mâkul kişi sizsiniz bu hayat sizin doğruyu , yanlışı biliyorsunuz,bir evladınız var artık dik durmanın ve gelecek için mücadele etmenin zamanı .

Aynı evde yaşamıyoruz belki ben açıklayıcı yazmadım kanamam olduğu için annemin yanımda kalmasını istedim ama olmadı malesef annesi geldi o kaldı yanımda benim evimde bı odaya çekilip yapıldı konuşmalar. Bende onu yapmak istiyorum sınır koymak istiyorum ama gerçekten beni öyle güzel kandırıyor ki işin sonunda hep haksız olduğuma inandiriliyorum bu arada eşim kızımızla çok ilgili kızımada kıyamıyorum ya değişik duygular umarım anlamışsınızdır beni.
Anladım, tabiki iyi bir babadır burada konuştuğumuz şey asla o değil.
Anneler babalar çocuklarını istediklerinde çok güzel öanipule edebiliyorlar ben bunu gördüm. Malesef eşimde etkileniyor.
Hata onda ve ailesinde önce bunu kabul et.
Kendini suçlamak tan vazgeç. Hani sen suçlanılmışsın teyzen neden geldi annem yoruldu diye. Annesi hem gelip sana bakmaya gönüllü olacak hem de evine gelen misafirden yorulmaktan şikayet edecek. Gelmeseymiş o zaman?
O istiyor ki kimse sana gelmesin gitmesin sen ve oğlu onun himayesinde dönün.
Çok var böyle anne o yüzden hiç mi hiç şaşırmıyorum.
Sen eğer eşini seviyorsan ve ona inanıyorsan çabalayıp bir şeyler düzelsin diye uğraşabilirsin. Önce gidip gelmeleri, müdahaleleri azalt.size karılıyolarsa başta direk engelleyemezsin ama gidip gelmeyi azaltırsan, aramayı sormayı azaltırsan buda Bi başlangıçtır.
Kendi aileni de arttırma bu süreçte sadece karı koca olun.
Evinizde huzurlu mutlu oldukça eşin bunu arayacaktır ve ikinci üçüncü şahıslara daha az ihtiyaç duyacaktır.
Halihazırda bir sorun yoksa git kavga et asla demiyorum ama ilk sıkıntılarında cevaplarını ver. Eşine göstere göstere hakkını savun.
Senin değiştiğini görmelerini sağla. Umarım herşey düzelir zamanla

Emin olalım ki bende birinden bunları duysam çok sinirlenir çok kızardım ezene değil ama ezdirene. Ben kendini ezdircek bır kadın değildim. benim annem babam özellikle kızıma kalkan el bize kalkmıştır 5 çocuğunda olsa sana vermem diyen insanlar. Benim arkamda desteğim ailem var. Tek çocuğum babam gözümün içine bakar asla kıyamaz bana ben aileme herşeyi anlattım paylaştım. Ama onları bile o kadar güzel inandırdı ki beni uzmucegine herşeyin iyi olucagina. Gerçekten insanlar istemese bile bazen bazı şeylere inanabiliyor. Karşımızda ki iyi bir oyuncu ben buraya kendimden şüphe edicek kadar çaresiz olduğum için yazdım. Ailemi bile boş yere uzdugumu dusundurmeye başladı bana ben bı ailemi onun ailesini ve onu goruyorum hayatımda başka kimse yok paylasabilicegim içimde birikenleri paylaştım sizinle. Umarım anlamışsınızdır beni.
Anlamıyorum valla çünkü siz zaten herşeyin farkındasınız karşındaki iyi Bi oyuncu diyorsun e bunu Bildigine göre sen zaten bütün davranışlar yalan oldugunu farkındasın ailen arkandaysa daha niye devam ediyorsun bu durumu yaşamaya okuyorum yazdıklarını hayatında saglıgından oluyor insan falan yazıyorsun ama buna bile bile izin veren sensin hadi önceden manipüle edildin fark etmiyor kendini suçluyordun ama ben burada yazdıklarında gayet herşeyin farkında oldugunu görüyorum hala dur dememiş olman garip geliyor yazdıklarında da aşırı dramatize ediyorsun bunları sen yaşamayı seçmiş karşındakine inanmayı istemişsin sana sandalye fırlatan seni önemsemeyen adamı affetmişsin hiç boşuna çocuk için deme adam akıllı baba olacak olsa zaten belli ederdi burada olanlara da beni anlamıyor modunda cevap veriyorsun ama sen hala bazı şeyleri görmezden gelmek yokmuş gibi devam etmek istedigin için sana öyle geliyor aslında gayet anladılar seni ve yapman gerekeni yazıyorlar dönüp dolaşıp ben destek bekliyorum yazmana gerek yok baktıgım kadarıyla seninle aynı şeyi yaşayıp susanlar sadece seni anlıyor gibi cevap veriyorsun sen acaba susmaya devam etmek için destek arıyor olabilir misin bi düşün. Böyle sert cevap verdigim için de özür dilerim ama sinir oldum konudaki detaylara

Saydığınız hiç bir şeyi affetmezdim herşeyi eninde sonunda nasıl olsa sindiriyorsunuz. Ama affettim dediğim şeylerin asla lafını yapmazdım.
Hem affettim diyorsunuz hem söyleniyorsunuz adamlarda zeytinyağ gibi üste çıkıp takıntılı diyor değişik kafalar.

Umarım öyle birşey olmaz. Sadece kocadan değil piskoloji ve hayatiniz da oluyosunuz.
Kilit cevap bu arkadaşım... Sen bosanmanın üzüntüsünden korkuyorsun ki haklısın. Üzücü. Ama sakın bir daha sana en ufak saygısızlık yapılmasına izin verme. Asla. Zira saygısızlık görmek de Üzücü değil mi ? Boşanmak ile bir kere ölürsün ama ya saygısızlık gördüğün bir hayatta? Hergun ölürsün....

Eşimin sandalyeyi fırlattı çünkü 1 gün öncesinde odayı kapanıp şikayet edilip dolduruldu annesi ve babası tarafından asla sineye çekmedim boşanmaksa boşanmak daha neler var anlatilicak ama kelimelere sığmıyor inan. Tabi ki onuda asla savunmuyorum zaman zaman pişman oluyorum affettigim icin
Bence de olun. Milletin lafıyla hareket eden 5 yaş zekaya bile sahip olmayan kocanız var. Kesinlikle çok pişman olun. Bu arada erkeklerin yediği her halti birinin dolduruşuna gelerek yaptığını kabul edersek çok işimiz var. Madem kendi aklı işe hareket edemiyor, neden bu adamı baba yapmak için uğraştınız?

Eşiniz annesinin evinde oturup, babasının işyerinde çalıştığı sürece onların lafından çıkamaz. Ne kadar sabahtan akşama çalışıyor desenizde onlar oğullarını çalışan olarak göremezler, sizin ailenize baktıklarını düşünüyorlar, ondan bu rahatlık.
Eşiniz asla güvenilip bir ömür boyu hayat paylaşılacak insan değil. Bakın dengeyi kuramamayı anlasak bile hamile karısına sandalye fırlatmak nedir? Hayvan desek hayvana hakaret, böyle konuların hemen hemen hepsinde yazarım, sorunun ana kaynağı eşiniz. Aile kurduğunu idrak edememiş, siz onun ailesini alttan aldıkça, katlandıkça iyi bu adam, bi karşı çıkın o sandalye fırlatan yaratık katlanarak geri gelecek.

Ya caninizi sokaktan mi topladiniz anlamiyorum? Niye kendinize eziyet ediyorsunuz kadinlar niye? Adam senin basina kanaman varken ailesini toplamiş baksalar etseler neyseee, yetmemiş üstüne sandalye atmişş??? 1 ay ayri kaldik maalesef diyorsun. Ne malesef o dakika ailene donup bitirecektin. Kanaman varken çektiklerin bile o dakika terkedip gitme sebebi sen diyorsun ki sorun bende ailesinde mi. Hadi diyelim ki sen cok sorunlu birisi ol, çirkef ol ablacim adam sandalye firlatmis ya kanamali kadina. Elle tutulur tarafi mi kalmiş? Sende annesin degil mi ayni seyleri kizinin yasadigini dusun, ben seni bosuna mi buyuttum der cikarirsin ordan. Biraz kendinize gelin kurtulun o aileden. Birde adam sandalye atti ama onceki gun dolduruldu ailesi tarafindan yorumunuza fittirdim. Icten ice adami savunuyorsunuz, bosanacak gibi gelmediniz bana hic. Bu arada once cocugumu hasta edip sonra bana terbiyesiz diye carlayacak kv kp farketmez parcalarim heralde kocayida kapinin onuneee, ne kocalik ne babalik var.

Sizi üzmek istemem ama ne kv ne kp sorun eşiniz. Benim de ilk dört ayım yatarak geçti. Çalışıyordum bir de çok zorlanmıştım. Raporlu olduğum haftalar babam beni alır annemde kalırdım. Kv eşime sürekli burada kalsın ben bakayım dedi ama bana hiç gerek kalmadan annesinde kalsın, kanaması var kızın, annesiyle daha rahat eder dedi ve konuyu kapattı. Sonrasında kv seviyeyi yerlere düşürdü tabii lohusalığımda eşime beni dövmesini, çenemi kırmasını, bana haddimi bildirmesini, beni boşamasını ve daha neleri neleri tembihledi. Aile apartmanında oturuyorlar, bütün aile bana o kadından uzak dur neler düşünüyor senin için oğluna işlemeye çalışıyor ama kocan çok güzel yanında durdu senin dediler. Bilmediğim detayları aile üyelerinden duydum. Sonuç olarak eşim annesiyle görüşmüyor. Ben en başta sorunlar böylesine derinleşmemişken pek yorumda bulunmadım. Ama eşim bana bunca laftan sonra ama o benim annem filan deseydi bir dakika durmaz boşanırdım. Buyurun siz mutlu mesut yaşayın denir yani. Eşinizle sakim ama ciddi bir dille konuşun derim. Aileniz size destek olur mu? Dönmek istediğinizde ne dediler? Siz de insansınız yapmayın bunu kendinize ve çocuğunuza.

Evet haklısın ben bunu çok zor sindirdim hamileydim o kadar çok yalvardı ki çocuğum için kabul ettim.
Çok yalvaran kocanız annesine, çocuğunun hastanede yatacak kadar kötü hastalanmasının hesabını sordu mu? Kendimi ezdirecek kadın değilim diyorsunuz da küçücük bebek hastanede yatarken siz ne yaptınız? Madem çok yalvardı, hazır ipleri elinize almışken niye anne babasıyla mesafe koymayı kabul ettirmediniz? Adam hamile karısına sandalye fırlatıyor, babası terbiyesiz diye bağırıyor annesi hadsiz diyor. Çocuğunuzu sormadan etmeden saatlerce sokaklarda gezdirip hastanelik ediyorlar ama "çok yalvardı".
Kayınvalideyi kayınpederi hiç suçlamayın. Annesi babası bundan sonra da niye doldurmasın? İşe yarıyor, sandalyeyi fırlattırabiliyorlar.

Bu adama şartlı şans verecektiniz. Ya ailen benimle seviyeli saygılı olur, her çat kapı gelemezler ya da yallah diyecektiniz. Bir daha da yalvarmaz bence. Anne babası dolduruşa getirirse sandalye fırlatmaz da bir yerinizi kırar.
Size "ev bizim, iş yeri bizim, oğul bizim, torun bizim" demişler. Bence eşiniz yanlarında çalıştığı ve onlara ait evde yaşadığınız sürece hiç bir şey düzelmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X