Sorun bende mi eşim ve ailesinde mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar sizi çok sıkmadan yazabildigim kadar kısa yazıcam.
3 yıllık evliyim 1bucuk yaşında dünyalar güzeli bir kızım var. Benim bitmeyen kayınvalide ve ona destekci koca çilem var. Bı kaç örnek vericem. Hamileliğimde çok zor bı surec yaşadım sürekli kanamalar düşük riskleri ve yüksek tansiyon. Eşimle bı kavga hoop kanamam başlıyor. Sebebine gelirsek ilk kanamam oldu ve evde yatmam gerekti doğal olarak bende annemi istedim yanımda neymiş annesi varmış tamam dedim gelsin. Geldi hiç konuşmuyoruz falan aksaminada ailem geldi teyzeleriminde yarın beni görmeye gelicegini soylediler kaynanam mutsuz asık suratlı falan annemler gitti kayinpederimde bizimle birlikte kalıyor bu arada eşim kayın validem ve kayinpederim benden ayrı odaya kapandilar fisir fısır muhabbetler umursamadım sabah bı uyandım kaynanam yok. Bu arada kanamam devam ediyor kalkmam yasak ve teyzelerim gelicek kaynanam beni terk etmiş :) eşime soylendim nerde dedim yani gidicekse bana söylemeli ben napicam dedim ve bana annesinin dün sürekli iş yaptığını ona büyük saygisizlik olduğunu teyzelerimin gelmesi için ona danismadigimi falan saçma sapan şeyler arkasından eşimin bana sandalyeyi firlatmasina kadar büyüdü olay ( eşimi bu olaydan sonra terkettim 1 ay ayrı kaldık malesef)
Asıl konuma gelirsek beni hamileliğimde bile tripleriyle bezdiren kaynanam bebegim doğunca çok kıymetli oldu sürekli karismalar artık bikmistim ama kimse kırılmasın diye susuyorsun. Ta ki kızımı sabahtan akşama kadar sokaklarda gezdirip hasta edene kadar. Çok rahatsizlandi kızım 1 hafta hastanede yattık evimize geldik. İleri derecede enfeksiyon kpti kızım bende uyardım öpme sarılma yapmayın diye arwdindan kynpedrm bana terbiyesiz diye bağırdı arkasında kaynanm sesini kes terbiyesiz, seni annen dolduruyor, hadsiz, kimsin sen falan gibi kelimer kullandilar ve evde tansiyon çok yükseldi bunlar olurken de eşim eczanede kızıma ilaç arıyor. Eşim başta bana destek gbi gorunsede asla korumdi beni annesine babasına kiyamadigini söyledi.
Arkadaşlar ben bu insanları affettim birşey olmamış gibi davranıyorum ama içime sindiremiyorum acaba ben mi büyütüyorum diye düşünüyorum ve eşim beni şuna alistirdi çok takintilisin acaba diyorum ya ben mi takintiliyim çok uzun oldu umarım sıkmamışimdir sizleri içimi döküp paylaşmak istedim sizde yorumlarsanız çok sevinirim sorun bende mi yoksa ailede mı eşime göre sorun hep bende.
Sen de onlara saygisizligin alasini yap, terbiyesizlik yap bakalim esin onlara da "çok takintilisin" diyecekmiymis.
Cok sinirlendim. Ozur dilenmeden affetmemek gerekiyor demek ki.

arkadaslar bol bol sorun sizde degil karsi tarafta yazmislar zaten.

ben de sunu eklemek istiyorum.

bir tanecik hayatiniz var,
neden onu boyle kapana kisili sekilde yasayasiniz ki.

evliliginizde mutlu huzurlu degilsiniz,
kendi evinizde ozgur degilsiniz, evin hanimi degilsiniz, karar verici degilsiniz.
Resmen kayin ailenizin boyundurugu altinda, onlarin izin verdikleri sekilde yasamakla yukumlusunuz,
benim cocuklarin sizden daha fazla kendi hayatlari hakkinda soz haklari vardir eminim ki.

neden neden boyle bir hayati kabul edesiniz?

yerinizde olsam bir dakika dusunmem, bugunden itibaren bir yetiskin gibi davranirim, yani kendi hayatimi kendi istedigim sekilde yasarim, direksiyonu elime alirim.

Ya kim seçerek yaşıyor bunları karşıdan konuşuyorsunuz sadece saçma yorumlarınız size kalsın artık ya insanı birşeyler yazdığına pişman ediyosunuuz pismaan
Adam hiçbir şeyi düzeltmemiş,ağzı dili ile yalvardı diye affetmişsiniz, haliyle aynı tas aynı hamam, bu şartlar altında affederek yaşadıklarınızı seçmiş oluyorsunuz.

Ya ne diyosun sen ya bir çocuk hasta olunca annesinin içi gibi kimin içi yanar biraz hassas olun bu konuda benim kimseyi kabul ettiğim falan yok gelen insanları kapıdan mi kovmaliyim siz böyle mi yapıyorsunuz biraz seçerek yazın karşınızda insan var hayvan değil bidaha yazmazsanizda sevinirim gereksiz yorumlarınız size kalsın
Keşke bana gösterdiğiniz tepkiyi kayınvalidenize de gösterebilseydiniz.
Çocuk hastanede yatmış, öpmeyin enfeksiyon kapar diyorsunuz, hasta çocuğun başında kavga çıkarıyorlar. Tabi canım, kovmayın, misafirperverlik önemlidir epey.
Riskli gebelikte onca şey yapmış kişilere de nazik olmamak, "hayvanlık" olmaz. Hak edene hak ettiğini vermek olur.
Bana atarlanacağınıza, hakkınızı korun bence. Beni zerre ilgilendirmez zaten, konunuza da daha yazmam, beni çok da üzmez. Eğer böyle sessiz kalmaya devam ederseniz, sizi çok daha fazla üzerler ama. Hadi selametle.

kaynanam bana hadsiz, diyecek kocam da sandalyefırlatacak bende onları affedicem öylemi ?peh..çok zor:) kaynanamın norolojik rahatsızlıgı var arada ne dediğini bilmem ama biliyorum ki rahatsız o yüzden takmam kafama sizin ki bilinçli bir lekilde belli ki.

kynpedrm bana terbiyesiz diye bağırdı

kaynanm sesini kes terbiyesiz, seni annen dolduruyor, hadsiz,

eşimin bana sandalyeyi firlatmasina kadar büyüdü olay

Eşim başta bana destek gbi gorunsede asla korumdi beni annesine babasına kiyamadigini söyledi.
Bu konuda ki en büyük hadsiz, terbiyesiz ailesinin haksızlığına rağmen onlara tepki vermeyen ve size sandalye fırlatan eşiniz.
Kayınvalide kayınpeder benimle böyle konuşamaz ayrıca, büyüğe saygı çok başka bir şey. Bana fütursuzca konuşan büyüğe hiçbir şekilde saygı göstermem bir daha da muhatap olmam.

3 yıllık evliyim 1bucuk yaşında dünyalar güzeli bir kızım var. Benim bitmeyen kayınvalide ve ona destekci koca çilem var. Bı kaç örnek vericem. Hamileliğimde çok zor bı surec yaşadım sürekli kanamalar düşük riskleri ve yüksek tansiyon. Eşimle bı kavga hoop kanamam başlıyor. Sebebine gelirsek ilk kanamam oldu ve evde yatmam gerekti doğal olarak bende annemi istedim yanımda neymiş annesi varmış tamam dedim gelsin. Geldi hiç konuşmuyoruz falan aksaminada ailem geldi teyzeleriminde yarın beni görmeye gelicegini soylediler kaynanam mutsuz asık suratlı falan annemler gitti kayinpederimde bizimle birlikte kalıyor bu arada eşim kayın validem ve kayinpederim benden ayrı odaya kapandilar fisir fısır muhabbetler umursamadım sabah bı uyandım kaynanam yok. Bu arada kanamam devam ediyor kalkmam yasak ve teyzelerim gelicek kaynanam beni terk etmiş :) eşime soylendim nerde dedim yani gidicekse bana söylemeli ben napicam dedim ve bana annesinin dün sürekli iş yaptığını ona büyük saygisizlik olduğunu teyzelerimin gelmesi için ona danismadigimi falan saçma sapan şeyler arkasından eşimin bana sandalyeyi firlatmasina kadar büyüdü olay ( eşimi bu olaydan sonra terkettim 1 ay ayrı kaldık malesef)
Asıl konuma gelirsek beni hamileliğimde bile tripleriyle bezdiren kaynanam bebegim doğunca çok kıymetli oldu sürekli karismalar artık bikmistim ama kimse kırılmasın diye susuyorsun. Ta ki kızımı sabahtan akşama kadar sokaklarda gezdirip hasta edene kadar. Çok rahatsizlandi kızım 1 hafta hastanede yattık evimize geldik. İleri derecede enfeksiyon kpti kızım bende uyardım öpme sarılma yapmayın diye arwdindan kynpedrm bana terbiyesiz diye bağırdı arkasında kaynanm sesini kes terbiyesiz, seni annen dolduruyor, hadsiz, kimsin sen falan gibi kelimer kullandilar ve evde tansiyon çok yükseldi bunlar olurken de eşim eczanede kızıma ilaç arıyor. Eşim başta bana destek gbi gorunsede asla korumdi beni annesine babasına kiyamadigini söyledi.
Arkadaşlar ben bu insanları affettim birşey olmamış gibi davranıyorum ama içime sindiremiyorum acaba ben mi büyütüyorum diye düşünüyorum ve eşim beni şuna alistirdi çok takintilisin acaba diyorum ya ben mi takintiliyim çok uzun oldu umarım sıkmamışimdir sizleri içimi döküp paylaşmak istedim sizde yorumlarsanız çok sevinirim sorun bende mi yoksa ailede mı eşime göre sorun hep bende.
Sömürgeci bı kocanız var
Ne zaman bosaniyorsunuz?

Keşke bana gösterdiğiniz tepkiyi kayınvalidenize de gösterebilseydiniz.
Çocuk hastanede yatmış, öpmeyin enfeksiyon kapar diyorsunuz, hasta çocuğun başında kavga çıkarıyorlar. Tabi canım, kovmayın, misafirperverlik önemlidir epey.
Riskli gebelikte onca şey yapmış kişilere de nazik olmamak, "hayvanlık" olmaz. Hak edene hak ettiğini vermek olur.
Bana atarlanacağınıza, hakkınızı korun bence. Beni zerre ilgilendirmez zaten, konunuza da daha yazmam, beni çok da üzmez. Eğer böyle sessiz kalmaya devam ederseniz, sizi çok daha fazla üzerler ama. Hadi selametle.
Bak sevgili Rosa burda sadece yazarak konusabiliyoruz. Ve fırsat buldukça açıklamaya çalışıyorum hiçbir kadın ezikmeyi haketmez ben kendimi tabi ki korumaya çalışıyorum eşimin yaptığını asla affetmedim affetmicem de insanlar bazen yutmak zorunda kalabiliyor. Misafir konusuna gelince ben davet etmedim gelmelerinden rahatsız bile oldum ama ne diyebilirim ki ? Kızıma yaklaşmayın enfeksiyon kapabilir dediğimde bu şekilde yaklaşan insanlar. O an çocuğumu alıp evimden gotmek istedim ama çocuğumu kucağıma aldığımda eminim hasta çocuğum ver bana ver bana diye hirpalanicakti ona bunu yaşatmak istemedim. Ağladım sinir krizi geçirdim ve evden kendileri kaçtılar gittiler ben bu durumu yaşadım o an bu şekilde olması gerekti belki de sadece biraz empati yapıp konuşmanızı istiyorum bu şekilde suclarcasina konuşmalar inan ki piskolojik olarak beni çok yıpratıyor umarım anliyosundur.

K Khalessii tamam hadi cici bir üslup kullanalım. Seçenek demişsin, ne gibi bir seçenek olabilir sence bu durumda? Bir tane var, onu da sen biliyorsun zaten.
Kocan laf anlayacak biri mi? Yok. Değişti mi? Hayır. Değişecek mi? Hayır.
Bak valla üzmek için yazmıyorum ama sandalye fırlatmış adam, bayağı yaralamaya yönelik bir hareket. Hani burada bazı kadınlar bir kerelik tokat attı falan diyorlar ya, ki buna da karşıyım. Ama seninki tokadı falan atlayıp direkt sandalyeyle başlamış olaya. İsabet etse sana, neler olurdu hayal edebiliyor musun?
Peki bundan sonraki bir kriz anında masa fırlatmaya gitmeyeceğinin bir garantisi var mı? Bence yok.
Kayınvalide ve pedere gelince de her türlü cıngar hakkındır artık bence. Bak anne bile değilim, ama ben bile kaplan kesildim. Çocuğumu hasta edecek, özür dileyeceği yere bir de üste çıkacak, öyle mi? Valla parçalarım. Zaten çocuklar öyle şap şup öpülmez. Uçuk virüsüydü, bilmem neydi bir sürü tehlike var. Hastaneden çıkmış bebeğin odasına bile sokmamak gerek.
Şükür çocuğa bir şey olmamış ama olması ihtimali bile o insanlara çocuk mocuk emanet edilemeyeceğinin net kanıtı. Çocuğuma bir şey olacağına, kayın aileyle toptan görüşmem, belaya kalırım daha iyi valla.
Bunlar tabi benim düşüncelerim, siz kendi doğrunuza bakın. Bir şey diyemem.

Ya ne diyorsunuz Allah aşkına ya aynı şeyi herkes yineliyip duruyor salak değilim ayrilicaktim diyorum ama olmadı 2 sene önce yaşadığım birşey napayim yani olmadı ben sizden beni eziklemenizi mi istedim neyse sağol yorumunuz için
Allahtan aileniz sahip çıkmış arkanızı tutmuş da en azından sandalye fırlatılmıyor artık üstünüze. Harika bir evlilik, ne diyeyim.

sana sandalye fırlatan dangalak bi koca kusura bakma kocanı süründürmeliydin maden evliligi sürdürmeye gönlün var ailen arkanda eee daha ne neden 1 ayda döndün ki dicektin ananı istemem babamı istemem hzurum kacıyor cocugunu istiyorsan benle iyi gecin demen lazım dı böylesine

ahh kadınlar ahh erkeklere böyle köle ettirmek lazım iyilikten anlamazlar

Ya kim seçerek yaşıyor bunları karşıdan konuşuyorsunuz sadece saçma yorumlarınız size kalsın artık ya insanı birşeyler yazdığına pişman ediyosunuuz pismaan

Gercekleri duymak isinize gelmiyor tabi. Bizim yorumlarimiz o zaman sacma oluyor tabi. Siz kendinizi kandirmaya devam edin. Sizin hayatiniz🤷‍♀️

Abartmıyorsun. Ancak affettiysen önüne bakmani tavsiyr ederim yoksa niye affettin. Egerki sindiremiyorsan daha fazla kendine cile çektirme herkes yoluna derim

Eşimin babası bana bir kere sesini yükseltti. Aradan üç yıl geçti konuşmuyorum. En son adım attı merhaba dedi duymazdan geldim. Siz abartıyorum mu diyorsunuz. Eşimi bana karşı doldursalar da doldurmasalar da bana sandalye fırlatan adamla devam etmem ben. Şiddet bu. Eşinizi nasıl affettiniz

Anneniz neden yapamamış hiç sordunuz mu ya destek bulamamıştır yada sizin babanızdan ayrı büyümemizi istememiştir. Evlat büyütmüş yetiştirmiş bir kadın ne kadar güçsüz olabilir ki tabi ki çok güçlü boşanır en kotu çalışır bakardı evlatlarına ama olmamış. İşte buna kader deniyor istiyorsun ama yapamiyorsun. Ben eşimi boşama kararı almistim 1 ay hiç görüşmedim ama kapıma geldi defalarca yeri geldi gözyaşı döktü inandım beni sevdiğine saydigina insanız biz inanıyoruz işte ama siz inanmayın tamammı? sizide yargilarlar sonra :) belki hormonlar belki karnımda ki b begin babası inandım işte. Gelelim aranizin bozuk olması meselesini bunu asla dert etmiyorum dert ettiğim şey yakında aklımı kaybedicem olmaması gereken şeylere inandiriliyorum ve sizinle paylaşıyorum artık buna bı son vermek istiyorum ama siz on yargilarinizla bana ders vermeye çalışıyorsunuz. Ellerinize sağlık ama benim derse değil desteğe doğruyu görmeye ihtiyacım var güzel yorumlariniz için teşekkürler.
annem gayet işi gücü olan bir kadındı sırf keyfine boşanmadı maalesef bu nasıl bir durum ben bilirim. çocuklarınız benim yaşadığımı yaşasın asla istemem ve umarım benden de mutlu büyürler. ben sizi yargılamıyorum kınamıyorum da, allah yardımcınız olsun inşallah ben yanılırım.

Ah ah benim dusuk riskim varken esim basinin ustunde gezdirdi hamur acip pizza bile yapti ya nasil insanlar var anlamiyorum bikere onun evladi soz konusu boyle ana kuzusu biriyle evli olmaniza cok uzuldum belliki size deger vermiyor ve manipule ediyor haksiz degil cok haklisiniz hic yuzlerine bakmasanizda hakkinizdi ama esiniz sizi bastiriyor cok fazla

Onların yüzünden ekt tedavisi gördüm psikiyatri de 3 ay yattım yığınla ilaç kullanıyorum çocuğumdan tam dört ay ayrı kaldım… çocuğa karsı hiç bişey hissedemiyorum herseyden geçtim ama sanki bana ait değilmiş gibi
Onların yüzünden ekt tedavisi gördüm psikiyatri de 3 ay yattım yığınla ilaç kullanıyorum çocuğumdan tam dört ay ayrı kaldım… çocuğa karsı hiç bişey hissedemiyorum herseyden geçtim ama sanki bana ait değilmiş gibi
Bu denli hasta olana kadar neden ayrılmadın? Cok geçmiş olsun.

Eşiniz ve ailesi aşırı saygısız insanlar bu belli ama Artık yaptıklarınız yapmadıklarınız değil de yapacaklarınızı düşünmeniz gerek. Önünüzde iki seçenek var 1. Olanları unutup , sindirip yola devam etmek ( aynı şeyler tekrar olursa ayrılmak) 2. Olanları sindiremiyorum deyip boşanmak ve temiz bir sayfa açmak

Çok üzgünüm ama eşiniz koca bi sıfır. Hamile karısın sandalye atmak, annesiyle bir olup en hassas döneminde daha da sıkıntıya sokmak nedir? Terbiyesiz dicek kv kayınpederim, eşim o an siler ailesini eğer haklıysam bi saygısızlığım olmadıysa. Ben affedemezdim. Beni evinden kendi kıskançlığı yüzünden kovan kv ile hala görüşmüyorum eşimde destek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X