Sorun bende mi artık bilmiyorum

Dasbidan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
103
41
Merhaba kızlar. Evlenince hayat sorunları baslıyormus. Eskiden hiç sevmezdim kaynana gelin didişmelerini ama yasamadan bilmiyormus insan. Neyse yurt dısından doğumum için annemin evine geldim. Normalde kaynanamla kavga etmiştim konusmuyodum. Benim geldiğim gün kardeşimi aramıs gelecem diye tamam demiş gelen misafir basım üstüne bana bayıldıgına değil torunu karnımda da olsa onu görmeye geliyor hakkıda ben konusmuyorum diye babanne torun ilişkisine engel olacak değilim. Bazı vize sorunlarından dolayı doğum için buraya gelmek zorunda kaldım. Kaynanam ablası ile geldi buraya konu alısverişten acıldı. Teyze besik ne zaman alınacak dedi bende esim burda olmadığı için besik düşünmüyorum bebeğimle yatarım zaten iki üç aya belki gidecem tekrar baska ülkeye veya esim gelecek suan besiğe masraf yapmaya gerek yok bi düzenim yok bi iki ay sonra duruma göre bakacam dedim. Cunku gidersem orda alınacak bi de burda alınsa bosa para durumum da cok cok iyi değil. Neyse teyze olmaz öyle içinde kalır hevesin vardır dedi bende yok teyze hevesim dedim. Senin olmasa kaynananın vardır dedi o da evet var dedi. Bende suan bebeğim yanımda yatacak bi iki ay sonra duruma göre kesinlesecek o zaman alırız veya almayız dedim konuyu kapattım. Carsıya cıkalım dedi bigün tamam dedim. Aradım bugun için cıkalım carsıya dedim simdi hevesi var gönlü olsun ben yoldan gelmişim hoşgeldine geldi sonucta. Neyse bugun carsıda bebek alt acacagı begenmiş 100 TL bende dedim ki annem almıs alt acacagı hem bebeğin altını acmaya verilecek olan o para cok fazla yazık günah dedim oda olsun ben alacam dedi. Bende cok begendiysen içinde kalmasın al yoksa ona vereceğimiz parayı ates ölçer olsun vs o tür seylere veririz dedim bişey demedi almadı da. Neyse bu carsıda daha önce gezdiği begendiği seyleri gördüğü yerlere götürdü beni. Bebek sac fırçası vardı 42 TL bende cok para bi alt ama iyi olan markayı aldım 20 TL ye. Herseyin en kalitelisi pahalısı olana sarıldı hep. Tamam bende bebeğimin herseyinin cok iyi olmasını isterim ama bütcemi ben biliyorum demi. Bi iki bişey aldım 250 TL para verdim. Hayır ben bu işten ne anladım kaynanamın bi geliri yok eşim para veriyor hatta. Bişey bekleyen yok ondan ama hem para yok hem kendi begendiği ve pahalı olan seylere sarılıyor. Üzerimde fazla para yoktu baska seylerde baktı fiyatları pahalı bende üzerimde para yok benim dedim tamam sonra yine cıkarız dedi. İyi dedim. Sonra bi yere soktu bu beşiği begendim dedi bende beşik almayacam suan bosuna para dedim. Ben alacam zaten dedi iyi tamam dedim. Ama alınmadı cıkıldı herhalde sonra alacak. Eşim diyor ki annemin parası yok para göndermem lazım. Ben Bütceme göre hareket ediyorum bişeylerden kısıyorum kaynanam parayı bizden alıp kendi begendiği seyleri veya istediği seyi alıyor. Sonra yine para yok. Para yoksa uyguna seyler bak demi ben oğluma uygun ucuz bakıyorum alıyorum kaynanam lisanslı marka seyler alıyor doğmamış cocuga. Haksız mıyım ben simdi sorun bende mi. Simdi diyeceksiniz sizden alıyor ama sizin bebeğinize harcıyor. E madem öyle hiç vermeyeyim oğluma her istediğimi kendi begendiğimi ben alayım. Ben 20 TL ye takım alıyorum o 80 TL. Gelişen bebeğe verilen bu paralar yazık günah. Kocam para kazansın diye oğlunun doğumunu görecek göremeyecek. Bide beşik alsa kendi evine koyacak. Bugun o kadar alısveriş yaptık kendi daha önce begendiği seyleri aldık bi şapka aldı 5 TL onu kendi verdi. Sonra sapkayı aldı eve götürdü bende kalsın yıkayayım dedi iyi dedim.

Haklısın ama ne denir bilmiyorum alma desen de alacak belli
Evet eşime diyorum annem bize harcıyor yemiyor kim bilir belki evde ac oturuyor diyo. E o zaman zengin gibi gidip neden fazla pahalı seylere sarılıyor. Hevesi varmıs sanki benim on cocugum var ilk cocugum ben hevesli değilim

Amin insallah valla zor durum ya böyle

Tamam bende bebeğimin herseyinin cok iyi olmasını isterim ama bütcemi ben biliyorum demi.
Bu kısma kadar sizi haksız gördüm ' kadın kendisi alıyo , ne diye cimrilik yapıyorsunuz ' diyecektim ki size aldırıyormuş.
Haklısınız kesinlikle. Hem geliri yok hem alcam alcam diye geziyo.

Bi eksiğim Yok tşkler diyip konuyu kapatın bundan sonra.
Biliyor ama eksiğim oldugunu. Küveti idareten bişey alacam dedim set olanlar 80-90 TL kovası falan aynı olacakmıs hayır aynı olsa ne millet mi görecek sanki kovayı görse bile ne farkeder demi. Hep böyle evlendik evleneli normalde gelinler herseyin pahalısını ister kocasına diretir kaynanam herseyin pahalısına diretiyor ben uyguna almaya calısıyorum. Gelirin yok paran yok ben olsam sesimi bile cıkaramazdım ne alırsanız alın derdim

Evet eşime diyorum annem bize harcıyor yemiyor kim bilir belki evde ac oturuyor diyo. E o zaman zengin gibi gidip neden fazla pahalı seylere sarılıyor. Hevesi varmıs sanki benim on cocugum var ilk cocugum ben hevesli değilim
Açık açık söyleyin durumu anne bizimde pek durumumuz yok beşik kalsın sonra nasılsa büyüdüğünde geliriz ozaman evine bir yatak alırsın çocuk ona yatar desen
Yani parayı oğlundan aldığını biliyorum sözünü direk söylemeden alttan o mesajı ver

Sizden aldığı parayla bebeğe hediye yapmış, kendi almış olacak? Oh ne iyiymiş öyle. :))

Sessiz kalmayın söyleyin ya, hevesi varsa kendi parasını ona göre ayarlayıp alsın, hem parayı sen vereceksin, hem o seçecek hem de bütçe filan takmayacak... Ucu kendisine dokunmayan hazır parayı harcamak kolay tabi.

Bu kısma kadar sizi haksız gördüm ' kadın kendisi alıyo , ne diye cimrilik yapıyorsunuz ' diyecektim ki size aldırıyormuş.
Haklısınız kesinlikle. Hem geliri yok hem alcam alcam diye geziyo.
90 TL ye tırnak seti görmüş cok güzel bu cok begendim diyor sanki ben bebege manikür yapacam setin içinde törpü bile var ey Allahım. :)

Söyledim zaten öyle deyince ben alacam diyor. Kenarında ki paradan alacak sonra telefonda oğluna parası yokmus gibi konusacak oğlu annemin belki elektriği bile kesik anneme yetemiyorum deyip üzülecek işten gelince adam evde iş yapıyor dısarıya her türlü olan bana oluyor bişey deyince annem bize alıyor sonucta oluyor kendi yemiyor içmiyor bizim için harcıyor diyor

Yeni doğmuş cocukla yatan var mi hic bilmiyorum ama okadarcik cocukla yatmak tehlikeli olmaz mi? Masraf etmeyecegim diye boyle bir riske girmeye deger mi ucuz birsey bari baksaydiniz

Evet işte annem almıs alt acacagı 10 TL ye benim işimi görecek mi görecek tamam benim için. Simdi görsün alt acacagını benim begendiğim cok güzeldi ama sen gerek yok deyince almadım diyecek. E bu da fena değil deyip begenmediğini belli edecek. Annem ucuza almıs olabilir ama kendi butcesinden aldı sonucta.

Yeni doğmuş cocukla yatan var mi hic bilmiyorum ama okadarcik cocukla yatmak tehlikeli olmaz mi? Masraf etmeyecegim diye boyle bir riske girmeye deger mi ucuz birsey bari baksaydiniz
Benim uykum cok hafif yatakta dönmüyorum ve eşim yok ben koca yatakta tek yatacam o yüzden bi tehlike görmüyorum eşimde olsa hadi bebeğimiz ezilir falan diye düşünebilirdim

Çok haklısınız da ben de kaynananiz gibiyim. Söz konusu bebek olunca elim en pahalisina gider hep :). Tabii arada bir fark var ben kendi paramı harcıyorum keşke o da öyle yapsa da gönlünden geçeni özgürce alsa. Eşiniz konuşsa anne senin düşünmem yeter biz alıyoruz kendimizce,sen parani kendine yaşça diye kırmadan söylese belki dinler.

Beşik yerine de ucuzlarindan bir park yatak alabilirsiniz yenidoganlar için yukseltebileceginiz aparatlari oluyor. Sonra gitseniz bile ziyarette falan turkiye ye geldiğinizde kullanırsınız zaten katlandiginda yer kaplamiyorlar.

Kaynanamla kavgalıyım normalde. Eşime söylemedim bile hiç bu olanları cünkü direk sikayet ettiğimi düşünecek daha dakika bir gol bir ama bu defa esim orda bunalacak. Tamam alınsın diyecek. Annesinin ilk torunu hevesi var sonucta olacak. Buna mı takıldın olacak biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…