SORUN BEN DE Mİ ??

teşekkürler eşim sağolsun bu konuda o da çok hassas zaten çünkü doktor onun yanında dedi tuvalet ve yemek dışında kalkmayacaksın stres yapmayacaksın rahimağzın açılmaya çok müsait diye eşim gelmemelerine ses etmiyor zaten sadece iyi olmamızı istiyor onuda biz beceremiyoruz ona üzülüyor ben de buy yüzden vicdan yapıyorum benim yüzümden mi diye vs işte ne bileyim

haklısın sen kımse kımseyı idare etmek zorunda değil
eşim takma boşver diyor diyene kadar okudum çünkü şu takma boşver sözü en sinir oldugum sözdür

neden sen takmayacaksın, onlar doğru düzgün davransın
bu kışı gecirme mantıgını da anlamıyorum
bir iki gün idare edilir ama bir zahmet herkes kışı da yazı da kendi evinde gecirsin

Haklısın kimse kimsenin evinde kalmasın ya... Ülkemizdeki saçmalıklardan biri.

Kendi evlerinde kış gecmiyormu anlamadim
Hic uzme kendini haksizlik filan yok ortada hersey olmasi gerektigi gibi

Bunların hepsi böyle oluyor zaten.
Takmama olay8ni gerçekten takma.

Bizimkiler de suratı asik
Kendi çağırdığı misafirler için eve yardıma geldi.
Herşeyi kendi istediği gibi düzenledi.

Bende arkasından duzelttim.

o olayda zaten bağlar koptu en azından benim için öyle devamında da aynı şekilde laf sokmalar surat asmalar olunca iyice soğudum yani artık istesem de eskisi gibi olmaz zaten artık açıklama yapmıyorum kaynanam iki üç güne bi geliyor o da oğlunun gelme saatine yakın oğluyla muhabbet edip gidiyor

Kendi evlerinde kış gecmiyormu anlamadim
Hic uzme kendini haksizlik filan yok ortada hersey olmasi gerektigi gibi
kendi oldukları şehirde iki kızı ve bir oğlu da var aslında ama benim eşime ayrı bi düşkünlükleri var en küçük diye falan mı bilmiyorum eşimle evlenmeden önce geliyorlarmış istediler ki yine aynı olsun tabi olmadı

Hayır vicdan yapma bak herkes birbiriyle iyi anlaşmak zorunda değil kv kp iyi biri olsa bile senin aran iyi olmak zorunda değil eşine söyle bak herkesin birbiri ile yıldızı barışmaz sen bu duruma üzüldükçe bende üzülüyorum de zaten normalide budur

valla kızlar sağolun ya acaba istemiyorum kötü gelinmiyim gibi psikolojiye giriyodum sayenizde rahatlıyorm çünkü olması gereken bu aslında ama türk ailelerinde nedense gelin istemeyince kötü gelin damgasını yapıştırıyorlar bu baskı insanı yoruyor grçekten

herkes düşünceli olmalı
ama malesef bizim toplumumuzda bu duygu gittikce azalıyor
sen haklısın
oğlumun evi mantıgı ile yaklasıyor ınsanlar

bana da görümcem kv dem gelince
bazen hasta isem
uzan yat yanımızda dıyorlar
yatamam dıyorum ben annemın yanında bile yatmam
biz yabancı değiliz diyorlar
sankı kendı annem yabancı
bu biz yabancı değiliz cümlesine de cok sinir oluyorum

teşekkür ederim destekleriniz için biraz rahatladım ki çok hassasım çocuk konusunda iki defa düşük yaptım teselli edeceğine öyle dedi
teselli ederdi belki diye beklenti içine girmen hata.
bunlar kendileri zamanında hiç sıkıntı yaşamamışçasına gelinlere eziyet etmekle programlanmış...
iyi niyet bekleme yani. sende üzülmezsin.

ah ah o anlayış konusunu hiç söyleme zaten ikinci düşüğümde kürtaj oldum kanamam var eve geldik görümcelerimin biri de demedi ki gelin iki gün bizde kalın o halde kayınbabamın yanında yatamıyorum kendi odamızda da bunalıyorum zaten bebişimin acısıda var ne bilim ya anlayışlı insanın hali çok başka gerçekten

teselli ederdi belki diye beklenti içine girmen hata.
bunlar kendileri zamanında hiç sıkıntı yaşamamışçasına gelinlere eziyet etmekle programlanmış...
iyi niyet bekleme yani. sende üzülmezsin.
doğru beklentin olupta beklediğini göremeyince yıkım daha çok oluyor

Ay boşverin dertsiz başınıza dert aramayın.
Asla geri adım atmayın,kalsınlar kızlarında,yada evlerinde kalsınlar neden her kış yollara düşüyorlar anlamadım?
Çocukları evlenmeden önce evlerinde oturmuyor muydu kışın bu insanlar? Şu an da gayet oturabilirler.
Boşverin siz. Kendinizi düsünün. Aylarca kalıp darlamışlar sizi,şimdi hamile hamile hiç girmeyin o topa.
Zaten önünü alamazsınız bir kez kabul ederseniz.

kendi evleri varken neden kışı başkalarının evinde geçiriyorlar hayret bir şey.

Bu kayınvalide ve kayınpederlerin çocukları evlendikten sonra hala evlerine sanki kendi evlerinde yaşıyormuşçasına kural dikte etmelerine sinir oluyorum.
Madem çocuğunun evlenmesini bu kadar hazmedemeyecektin niye evlendirdin?
Hadi evlendirdin yuvasını kurdun, be insan rahat bırakta yuvasında mutlu olsun, ne didikliyorsun?

Gel gelelim bunları tabii ki onlara anlatmak zor, cahillikten mi yapıyorlar neden bilinmez.
Ama klasik bir karşı taraf cephesi durumları olmuş sizinkisi, abartı boyutta olmuş tabii biraz.

Ben yerinizde olsam hiç vicdan yapmazdım ve gerekmedikçe de kendileri ile görüşmezdim.
Bunca yaşanana rağmen hiç surat asma gibi bir hakları yok .
Ancak eşinizi tebrik ederim, gerektiği gibi davranmış ve durumu iyi idare etmiş.
Bence bu anlamda şanslısınız, çünkü bu konulardan müzdarip bir çok kadının eşleri yaşananlara duyarsız kalabiliyor.

+++

Vicdan azabi cekmeye lüzum yok.. Sonucta en basta birlikte oturacagiz diye anlasmamissiniz. Emri vaki yapilmis , üstüne huyunuza suyunuza gideceklerine birde huzursuzluk yaratilmiş.. Bu saate kadar neredeydin diye imalarda bulunan kayinpedere ne demeli

Ya tabiki gelsinler sıkılana kadar kalsinlar ama laf sokmalar surat asmalar olunca kimse istemez tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…