• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun bebeğim ve çok yanlızım...

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar yorumlar için

haklısınız aslında düşünmeliydim bunu depresyona girip bebeğime bakamazsam kimden destek alırım diye ya da doğumuma kim gelir kim yanımda olur diye bunları düşünüp öyle yapmalıydım bebeğimi ama nerden bilebilirim ki bu kadar çaresizlik içine düşebileceğimi. Aslında biliyordum yanlız olduğumu kimsemin olmadığını annemin babamın öldüğünü hayatta yapayanlız olduğumu eşimin ailesininde olmadığını hepsini biliyordum üstesinden gelirim sandım ama olmadı yapamadım.

bebeği bırakma mevzuna gelince belki benden daha iyi bakan olur mu acaba diye düşünüyorum ama sanırım haklısınız ya döverlerse ya bir köşeye atarlarsa ya aç bırakırlarsa.

En doğru yolu biliyorum aslında bir an önce toparlanıp bebeğime en iyi şekilde bakmam lazım ama işte yapamıyorum artık bu zamana kadar çok uğraştım kendimle mücadele ettim ama olmuyor son noktaya geldim. Çaresizce buradan yardım istedim ama kızanlarda olmuş bana haklılar aslında ben bile kendime o kadar kızıyorum ki bu küçücük bebeğin ne günahı vardı o istemedi dünyaya gelmek onu ben istedim ve şimdi bakamıyorum deyip kenara çekilmek olmaz ki fareler köpekler bile yavrularına bakarken benim böyle yapmam çok büyük günah. beni allah ıslah etsin.

Biraz sosyal desteğe bi anneye belki bi kayınvalideye yani güvenebileceğim birilerine ihtiyacım var ama hiç bir desteğim yok. Çok üzgünüm kendimden nefret ediyorum o küçücük bebeğe bunları yaşattığım için.

eşimin işi nedeniyle artık ankarada değilim arkadaşlar artvin de bir ilçedeyim.

Benilcim bence senin şu an ihtiyacın olan şey kendine biraz vakit ayırmak.
Eşinin izinli olduğu gün oluyordur mutlaka.Eşin baksa bebeğine biraz dolaşsan iyi gelebilir.
Bir de sana tavsiyem kendi beslenmene dikkat et ceviz vs.hergün ye enerjin olsun.Uykusuzluk ve halsizlik de mutsuzluk getiriyor çünkü
Benim de 1 yaşında kızım var seni çok iyi anlıyorum.

aman benil boşversene kayınvalideyi en iyi kayınvalde benim diyordum o da sinsi çıktı.boşver.

artık sen annesin ben inanıyorum sen güçlüsün biraz yalnızlık biraz yorgunluk çökmüş o kadar.

çalışıyor musun şu anda?

benilcim bana sormuşsun cevap veriyorum canım dinle beni senin hayatının en güzel günleri bu günler şu anı bir daha yaşamayacaksın
evinde bir neşe kaynağın var sana can yoldaşı var oyalanabileceğin zamanını geçirebileceğin yorulsan bile
benim her şeyim saatliydi çünkü hiç bebek bakmadım yeğenim bile yoktu önceden az çok bilgim olsun inan tutmayı bile bilmiyordum
ama annelik iç güdüsüyle öyle bir yapıyorsunki herkes dalgageçti benimle saatle bakıyorum diye ama doktor ne dediyse harfiyen yaptım
sonra onlar bana sormaya başladı nasıl beceriyorsun diye
uyku saatleri düzenli olmalı mutlaka mama saatleri banyosu yavrucuğun bebeğinde sık sık hava aldırmalısın
bunları yaparsan bebekte alışır bir düzene sende rahat edersin kendine ayıracağın zamanın bile olur

Benilcim bence senin şu an ihtiyacın olan şey kendine biraz vakit ayırmak.
Eşinin izinli olduğu gün oluyordur mutlaka.Eşin baksa bebeğine biraz dolaşsan iyi gelebilir.
Bir de sana tavsiyem kendi beslenmene dikkat et ceviz vs.hergün ye enerjin olsun.Uykusuzluk ve halsizlik de mutsuzluk getiriyor çünkü
Benim de 1 yaşında kızım var seni çok iyi anlıyorum.

öyle aslında ama ne tuhaf ki birşeyler yapmaya çalışınca kendimle ilgili daha da suçluluk hissediyorum ona iyi bakamıyorum diye. o kadar karmakarışığım ki kendimi bile artık ifade edemiyorum...

Slm benilcigim,
bak simdi ilk önce git kendine bir cay/kahve yap otur ic.
Sonra bebisini al disari cik gezdir. Eve gel yatir, hafif islerini yap.
Kendine biraz bakim yap.
Yemek yapilacaksa onu yap.
Bebisin kalkdikdan sonra onun bakimini yap. Yare yatir sende yanina yat onunla oyna.

Yani bence sen önce bir otur eline kalem kagidi alip bir plan yap.
Yarin sunu bunu yapcam diye.
Her gün bu planini yap, sonra o plana da gerek kalmiycak.

am olarak nerden basliyamiyorsun?
Ben sana cok yardim etmek isterim

aman benil boşversene kayınvalideyi en iyi kayınvalde benim diyordum o da sinsi çıktı.boşver.

artık sen annesin ben inanıyorum sen güçlüsün biraz yalnızlık biraz yorgunluk çökmüş o kadar.

çalışıyor musun şu anda?

çalışacak kadar iyi değilim maalesef bırakın çalışmayı kendi bebeğimin bakımını evimin işini bile yapamıyorum ki....

benilcim bana sormuşsun cevap veriyorum canım dinle beni senin hayatının en güzel günleri bu günler şu anı bir daha yaşamayacaksın
evinde bir neşe kaynağın var sana can yoldaşı var oyalanabileceğin zamanını geçirebileceğin yorulsan bile
benim her şeyim saatliydi çünkü hiç bebek bakmadım yeğenim bile yoktu önceden az çok bilgim olsun inan tutmayı bile bilmiyordum
ama annelik iç güdüsüyle öyle bir yapıyorsunki herkes dalgageçti benimle saatle bakıyorum diye ama doktor ne dediyse harfiyen yaptım
sonra onlar bana sormaya başladı nasıl beceriyorsun diye
uyku saatleri düzenli olmalı mutlaka mama saatleri banyosu yavrucuğun bebeğinde sık sık hava aldırmalısın
bunları yaparsan bebekte alışır bir düzene sende rahat edersin kendine ayıracağın zamanın bile olur

canım çok sağol bende senin gibiyim aynı bebek tutmuşluğum bile yoktu. Bende annelik içgüdüsüne çok inanıyordum ama o içgüdüler hiç oluşmadı bende ağlayınca niye ağladığını bile bilmiyorum önce altına bakıyorum sonra biberon hazırlıyorum o da işe yaramazsa kucağıma alıp gezdiriyorum o da yaramazsa onunla birlikte bende ağlıyorum :(((

çalışacak kadar iyi değilim maalesef bırakın çalışmayı kendi bebeğimin bakımını evimin işini bile yapamıyorum ki....

bi başlıkta eşimde bende çalışıyoruz demişsin o bakımdan sordum.işi bırakıp evde çocuk bakmakta bi anda boşluğa düşürmüştür.birde bebişin yemeyi reddediyor ya o da yormuştur seni.kimsesizlikte kötü anlıyorum seni.

ben başaracağına yürekten inanıyorum. yemeyen yemeyi reddeden o kadar çok bebiş ve çocuk var ki anneleri illallah ediyor.sen hayatını düzene koydun mu herşey yoluna giricek merak etme

talsa ya katılıyroum.bi önce ki sayfa dada demiştim.balkonun varsa çık otur çay demle iç.kadınlar kulübünde dolan.bebişinle ilgilen uyut onu yemeğini yap.güzel bi duş al...

ooohhhh gel keyfim gel yap. :70:

benilcim bebeğinin durumu nasıl allah göstermesin bir sağlık problemi varmı
seni bakımında ne yoruyor en çok neyi yapmakta zorlanıyorsun
bilgi verirsen hepimiz sana yardımcı olmaya çalışırız
yada yazdıysan ben atlamışım

Slm benilcigim,
bak simdi ilk önce git kendine bir cay/kahve yap otur ic.
Sonra bebisini al disari cik gezdir. Eve gel yatir, hafif islerini yap.
Kendine biraz bakim yap.
Yemek yapilacaksa onu yap.
Bebisin kalkdikdan sonra onun bakimini yap. Yare yatir sende yanina yat onunla oyna.

Yani bence sen önce bir otur eline kalem kagidi alip bir plan yap.
Yarin sunu bunu yapcam diye.
Her gün bu planini yap, sonra o plana da gerek kalmiycak.

am olarak nerden basliyamiyorsun?
Ben sana cok yardim etmek isterim

çok sağol canım işte ben bunların hiç birini yapamıyorum....

öyle aslında ama ne tuhaf ki birşeyler yapmaya çalışınca kendimle ilgili daha da suçluluk hissediyorum ona iyi bakamıyorum diye. o kadar karmakarışığım ki kendimi bile artık ifade edemiyorum...

şu an yaşamakta olduğun şeyler daha önce yaşadığın ve yaşamakta olduğun şeylerin birikimi sadece,bir bebeğe bakmanın sorumluluğu farklı bir şehire gitmen,iş hayatının bitmesi ama bu sıkıntıdan kurtulmak emin ol senin elinde önce kendi gıdana bakımına dikkat et psikoloğa düzenli şekilde git.Unutma sen iyi,sağlıklı olmadan bebeğin iyi olmaz önce kendine dikkat ediceksin.Bu örneği çok duymuşsundur ama tekrar hatırlatmakta fayda var mesela uçağın düşmesi durumunda önce anne oksijen maskesi takmalı sonra bebeğinize takın diyorlar ya aynen onun gibi anne oksijeni almazsa bebeğe oksijen gitmez.Sen şu an oksijen maskeni takmadın bebeğine takmaya çalışıyosun durum bundan ibaret.

benilcim bebeğinin durumu nasıl allah göstermesin bir sağlık problemi varmı
seni bakımında ne yoruyor en çok neyi yapmakta zorlanıyorsun
bilgi verirsen hepimiz sana yardımcı olmaya çalışırız
yada yazdıysan ben atlamışım

allaha çok şükür ki bir rahatsızlığı yok en çok beslenmede zorlanıyorum birde ağlayınca susturmada. beslenmesi nasıl olacak onu bilemiyorum...

arkadaşım senın karamsıllıgının aynısı bendede var çalışamıyorum rahatsızlıgımdan dolayı bazen yataktan çıkmak ıstemıyorum ama bir bebegim olsa evimize neşe gelse diye her an dua ediyorum senın hiç olmazsa kendını toparlamak için bır nedenın var kendini toparla ve bebeğin için elınden gelenı yap umutsuz olma o küçüçük bebegın sana ihtiyacı var elindekının degerının farkında degılsın sanırım...

Bebeğinin beslenmesiyle alakalı kafana takılan ne var canım.Mesela kahvaltıdan başlarsak neler veriyosun 1 günde?

canım ne güzel işte allaha şükür bir sağlık problemi yokmuş
inan benim çocuğum kadar kusan bir çocuk görmedim kusmak ne kelime itfaiye hortumu gibi fışkırtıyordu
tam yediriyordum arkasından resmen fışkırıyordu
nasıl üzülüyordum anlatamam aç kalıyor diye
ama doktor peşinde koşmamamı onun vitaminini kussada aldını söylüyordu
biraz ağlamasının (çatlatacak kadar değil tabi)bir zararı olmayacağını aksine ciğerlerinin gelişeceğini söylüyordu
allaha şükür gayette sağlıklılar
acaba gaz problemi filanmı var
gerçi 7 aylık pek olmaz ama

Bebeğinin beslenmesiyle alakalı kafana takılan ne var canım.Mesela kahvaltıdan başlarsak neler veriyosun 1 günde?

öncelikle anne sütü yok sabah kahvaltıısnda kaşık mamasını veriyorum içine birax pekmez ve bazen yumurta sarısı katıyorum ama yemiyor 2 üç çay kaşığı yiyor sadece gün içinde biberon maması vermeye çalışıyorum patates havuç haşlayıp vermeye çalışıyorum yemiyor yani böyle işte.

Back