Sorumsuz sevgili

sevgiliniz iyi biri olabilir sizi seviyor da olabilir ama hayata karşı dirençsiz bir adam..
bütün ömrünüz boyunca bu adamı pışpışlayacak enerjiniz var mı onu sorun önce kendinize..
Kısa ve net olarak durumu tanımlamışsınız. İyi biri beni de çok seviyor. Ama dirençsiz bir insan...
3 sene boyunca pışpışlamaya sabrım yetmediği için bu noktalara geldik.
Bir ömür yapamayacağım sanırım... Çok çok haklısınız.

Yaaa. Klasik bir soru olcak. Cevabını da biliyorum ama belki bu durum için farklıdır diye soruyorum. Evlenince biraz daha sorumlu bir insan olmaz mı? Borcun altında "damat" lığın altında ezilip olgunlaşmaz mı acaba?

kendi nişan tarihine bile karar veremeyen bir adamın evlendikten sonra da bütün sorumluluğu sizin üstünüze yıkması muhtemeldir.. şimdi anası yönetiyor evlenincede siz yönetirsiniz..

Merhaba hanımlar,
Geçmiş konularımda bahsetmiştim. 3 yıllık bir ilişkim var. Yaşlarımız 25. Erkek arkadaşım sınava hazırlanıyordu. Önce nişan yapalım dedik. Annesi annemi arayıp kapatırken "biz sizi ararız" moduna girdi. Bir daha da ne arayan var ne soran. Halbuki biz sevgilimin haberi dahilinde aile üyelerine haber vermiştik. Onun lafına güvendik yarı yolda kaldık. Neyse olaylar duruldu üzerinden 2 ay geçti. Şimdi sınavı ertelendi. Bir yandan da çalışıyor bu arada. Kpss ye yönelmeye karar vermmişti(!). Ancak 2 hafta geçti. Ne kadar güzellikle söylesem de kızsam da çalışmayı bıraktı. Ben hem bir işte çalışıyorum. hem yüksek lisans yapıyorum hem de kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum. Onun için bunca sabır gösterip, geleceğimiz için bu kadar çabalarken adamda sorumluluk adına bir adım yok. Aylardır ailesiyle konuşuyor sözde. Bir yüzük takmaya ikna edemedi annesini. Kadın apaçık ayıp ediyor. Bunun farkında ola ola sevgilim annesine "anne bak ayıp ediyorsun" dediği halde kadında tık yok. Yani tek erkek evlatsın en küçüksün nasıl ikna edemezsin aileni aylardır. Ben her lafı sözü göğüslerken sen karşıma geçip "psikolojim bozuluyor ders çalışasım yok" diye nasıl dersin yahu??
En son bu sabah epey sağlam bir şekilde tartıştık. Zeytindalı uzattım bize gel hem oturalım hem ders çalışalım dedim yarın gelse olurmuymuş bugün gelemez miş miş. Çıldırdım artık ya.
Diyorum ki şöyle işi gücü oturmuş, ne istediğini bilen, aile içinde belli saygınlığı olan benden birkaç yaş büyük adamakıllı birileriyle görüşsem mi artık diyorum. Annem beni tek başına bu insanın kahrını, ailesinin sorumsuzluklarını çekeyim diye mi doğurdu ve büyüttü diyorum. Ama böyle düşününce vicdanen rahatsız hissediyorum.
Çok sinirli her dakika kavga eden her dakika huzursuzluk çıkaran bi insana dönüştüm ve onun üzerine çok gidiyorum bazen farkındayım ama suç bende mi yoksa o mu beni bu hale getirdi göremiyorum.
Nişanlılık dönemi stresi mi tam anlamıyla iş düzenini oturtamamasının stresi mi yoksa aşk sevgi gitti de saçma sapan bir gözü körlük mü yaşıyorum seçemiyorum. Nolur yardım edin...
Benim eşimin ailesi de evlenmemizi istemedi, sürekli ertelemeye çalıştılar, kavga çıkardılar. Bunun üzerine eşim evden ayrıldı, ikimizin işine yakın bir yerden ev tuttu. Akabinde "evimizi tuttuk, biz evleniyoruz" dedik.. Benim ailem zaten arkamızdaydı, sorun tamamen onun ailesiydi. Ailemin yardımıyla büyük oranda evi bile döşedik, eşimin ailesi daha tam bir onay vermeden.. Sonucunda kararlı tavrımızı görünce bir süre çırpınsalarda el mahkum ikna olmak zorunda kaldılar. Bir ay sonra nişan yapıldı diğer ayada düğün. 2 ay içinde evlendik :KK53: Yani ikna olmayan aile yoktur, ikna edemeyen (yada etmek istemeyen) çiftler vardır diye düşünüyorum.. Sevgiliniz daha dik bir duruş sergilemeliydi..

Bence adam ailesini ikna etmeye uğraşmiyor aksine seni bu yalanla oyaliyor.
Adamin kafasinda bir sürü dert varmış. is sinav vs.
Sende acele ediyorsun gibi .
Bence mantıklı olan karsi taraf. Isini gucunu eline tam almadan kafasinda daha hayalleri yapacaklari olan kisiyle evlensen ilerde illaki patlicak bir yerden.
Sahsen benim de yapacaklarim olsa kafamda sorular olsa sikintilarim olsa nişan evlilik vs. Dusunmem.
Ustune gitme derim zorla güzellik olmaz.

Yaaa. Klasik bir soru olcak. Cevabını da biliyorum ama belki bu durum için farklıdır diye soruyorum. Evlenince biraz daha sorumlu bir insan olmaz mı? Borcun altında "damat" lığın altında ezilip olgunlaşmaz mı acaba?

Hayatın tokadını yerse ''daha doğrusu hayat dersini alırsa'' o zaman olur . Ama şöyle bir şey var tüm sorumsuzluğunu söyle , böyle bir ilişki istemiyorum de , açık yüreklilikle konuş . Buna göre bir yol haritası çizmiş olursun. Gerçekten seviyorsa , gerçekten kaybetmek istemiyorsa, sorumluluk alır ve bunu lafla diilde icraata döker. Ancak o zaman karşındakinin sevgisinden emin olabilirsin bırak o çabalasın yeterince sen ''çaba'' göstermişsin diye düşünüyorum.

Seneler önce geçtiğim yollardan geçmeye çalışıyorsunuz
Ben de 7 senedir öğretmenim ve zamanım eşimi beklemekle geçti. En son "eeeh yeter artık eksik olursa da olsun yeter ki yan yana olalım" diyerek bazı eksikleri kabul ederek evlendim. Etmez olsaydım. Şimdi çok pişmanım, keşke her şey yerine oturup öyle evlenseydim de yaşım 35 olsaydı. Veya bu adamdan olmaz diyip bıraksaydım. 2 senelik evliyim ne evliliğimden bir şey anladım ne hayattan zevk alıyorum. İnan hiç evlenmeyip aşk acısı çekmeyi tercih ederdim.

Benim eşimin ailesi de evlenmemizi istemedi, sürekli ertelemeye çalıştılar, kavga çıkardılar. Bunun üzerine eşim evden ayrıldı, ikimizin işine yakın bir yerden ev tuttu. Akabinde "evimizi tuttuk, biz evleniyoruz" dedik.. Benim ailem zaten arkamızdaydı, sorun tamamen onun ailesiydi. Ailemin yardımıyla büyük oranda evi bile döşedik, eşimin ailesi daha tam bir onay vermeden.. Sonucunda kararlı tavrımızı görünce bir süre çırpınsalarda el mahkum ikna olmak zorunda kaldılar. Bir ay sonra nişan yapıldı diğer ayada düğün. 2 ay içinde evlendik :KK53: Yani ikna olmayan aile yoktur, ikna edemeyen (yada etmek istemeyen) çiftler vardır diye düşünüyorum.. Sevgiliniz daha dik bir duruş sergilemeliydi..

Bende aynısını düşünüyorum işte. Nasıl ikna olmaz ailesi? Nasıl yanaşmaz anlamıyorum. Yani ailesi yanaşmayabilir de bizimki nasıl adım atamaz anlamıyorum.

Hayatın tokadını yerse ''daha doğrusu hayat dersini alırsa'' o zaman olur . Ama şöyle bir şey var tüm sorumsuzluğunu söyle , böyle bir ilişki istemiyorum de , açık yüreklilikle konuş . Buna göre bir yol haritası çizmiş olursun. Gerçekten seviyorsa , gerçekten kaybetmek istemiyorsa, sorumluluk alır ve bunu lafla diilde icraata döker. Ancak o zaman karşındakinin sevgisinden emin olabilirsin bırak o çabalasın yeterince sen ''çaba'' göstermişsin diye düşünüyorum.
a
Aynen öyle. Beni kararımdan vazgeçiren de "çabalıyor ama ailesi garip" düşüncesiydi defalarca. Ama artık onun da sorumsuzlukları beni çıldırttı...

Arkana bile bakmadan uzaklaş. Ailecek sorumluluğun ne olduğundan haberleri yok. Bu insanlarla değil düğün işine, pazara bile gidilmez. Yanlış anlama normalde yatıştırıcı şekilde konuşurum ama burada elle tutulacak hiçbir şey yok.

Bende aynısını düşünüyorum işte. Nasıl ikna olmaz ailesi? Nasıl yanaşmaz anlamıyorum. Yani ailesi yanaşmayabilir de bizimki nasıl adım atamaz anlamıyorum.

a
Aynen öyle. Beni kararımdan vazgeçiren de "çabalıyor ama ailesi garip" düşüncesiydi defalarca. Ama artık onun da sorumsuzlukları beni çıldırttı...

Gerçekten isterse dünya karşında duramaz ...

Erkekler 40 yasına da gelse cocuk
Ve kırk yasında bi adamla evlensen de cabalayan yıne sen olacaksın

Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkürler. Kendisi de artık istemiyormuş. Beni istemeyeni ben hiç istemem dedi. Kendinde bir problem olduğunu kabul etmeyi geçtim, reste rest dedi. Sanırım artık yapılacak şey belli.. Haklısınız..

Allah hayırlısını nasip etsin... Üzüldüm yinede

Rahat bırak yahu adamı sen mi yönlendireceksin yok ders çalış bilmem ne sen sadece gelecek okumaklamı kurulacak sanıyorsun girsin bi işe kendi canı istediği yolda yürüsün he sende bu bana gelmez dersen yoluna bakacaksın

Amaan bosver be mıymıy. Bu evlenince de mıymıy olur. Bi bakarsin 30 sene sonra o hala ilk günkü gibi sen çökmüşsün. Bosver adam gibi birini bul en iyisi.

Erkek biraz güven vermeli ya, tamam onlara ihtiyacımız yok illa ama bi güven duygusu hissettirmeli. Hani taşı sıksa suyunu çıkarır, dağ gibi duruşlu bir erkek falan..

Anasının mıymıy kuzusu iste bosver.

Bu konuyu cok benzettim kendi ilişkime. Ama roller farklı. Ben erkek arkadaşınızın yerindeyim. Evlilik yada en azından nisan için baskı yapan da erkek arkadaşım. Ama söyle söyleyim,eğer erkek arkadaşım bana sizin gibi davransaydi ben 1 saniye bile düşünmez bitirirdim her seyi. Çok bariz sevmiyorsunuz. Aşk bitebilen bi şey degilki. Daha sevgiliyken bu kadar bikmissiniz. Evlenince ne olacak ? Sorumsuz olduğunu dusunuyorsaniz zaten ciddi bi adım atmayin. Demekki gerçekten evliliğe hazır değil ve ailesi de bunun farkında ki kendilerini geri çekiyorlar. Yada baska bi sebebi vardir bilemiyorum.Bence bi süre düşünün. Onunla da ciddi bir şekilde konusun. Düzelmezse bitirip kendi yolunuza bakın. Ömür geçmez böyle. Ayrılık kelimesi kolayca ağıza alinabiliyosa zaten bitmiş demektir. Hakkınızda hayırlısı.

Üniversitedeyken bir ilişkim vardı 4 sene sürdü. Son sene aynı senin sevgilin gibi davrandı. Ailemde herkes duydu ama sorumsuzlukları her nanede ben depresyondayım demeleri yüzünden tüketti beni. En sonunda ben de çabalamaktan vazgeçtim ve rest çektim ya düzel ya da ben yokum dedim. Israr bile etmedi, ortak arkadaşlarımız çok büyük yıkım geçirdi dedi. Amaa bir kere arayıp da geri dön demedi. Derdi benmişim :) Sonra güzel toparlandı ama hakkını yemeyeyim. 6 ay sonra sınıf arkadaşıyla nişanlandı, bir sene içinde de evlendi. Sonra yıllar sonra bir şekilde iletişime geçti benimle. Benim kahrımı çok çektin beni adam ettin. Sayende evliliğim çok güzel dedi. Bu laf bana dokunmadı o da dokunsun diye etmedi hoş. Ama umarım vermek istediğim mesajı vermişimdir..

Bazen çabalayan tek kişiysen çabalamamak lazım. Kadın her zaman daha çok sabreder o doğru ama sadece kadın sabrediyorsa sorun büyüktür. Eski konularını bilmiyorum ama bana bu konuyla çizdiğin tabloda ben sorumsuz ve sıkılmış bir adam gördüm. Seninle bir gelecek hayali kuran aklı başında bir erkek o geleceğin temelini sağlamlaştırmak için elinden geleni yapar. Seninnki daha en baştan aileni çok kötü bir duruma sokmuş ve üstelik seni ailenle karşı karşıya getirmiş. Tanımıyorum sevgiliniama ben ailesiyle dediği gibi konuştuğunu da düşünmüyorum. Seni kandırıyor olabilir mi? Bu ihtimali de iyi kurcala bence. Ailesinin tutumu çok saçma ayrıca. Kız ailesi gibi biz sizi ararız tavrı çok çok çirkin. Dediğin gibi yapıp en azından "çocuklar heveslenmiş ama kusura bakmayın biraz daha erteleyelim" diyebilmeliler. Gerçekten olay sevgilinin dediği gibiyse tabi...

Bazı arkadaşların dediği gibi kestir at demem. Ama çok çok iyi düşün derim. Gerçekten istediğin böyle birşey mi? Al karşına net konuş. Ben böyle böyle hissediyorum ve artık ciddi ciddi yıprandım ailem ile senin aranda kalmaktan de. Bence sen biraz kendini toparla de ve kendi haline bırak bence. Ara ver diyemem bir kere ara verdiniz mi olay çok dönülmez bir yola giriyor çünkü. Ama ona süre ver düşünmesi için ne kadar istersin vakit diye sor. Sana net bir düşünce ile dönmesini söyle. Bu konuşmalara rağmen hala net bir adım atamazsa o zaman kararını ver.

Bence...

Üniversitedeyken bir ilişkim vardı 4 sene sürdü. Son sene aynı senin sevgilin gibi davrandı. Ailemde herkes duydu ama sorumsuzlukları her nanede ben depresyondayım demeleri yüzünden tüketti beni. En sonunda ben de çabalamaktan vazgeçtim ve rest çektim ya düzel ya da ben yokum dedim. Israr bile etmedi, ortak arkadaşlarımız çok büyük yıkım geçirdi dedi. Amaa bir kere arayıp da geri dön demedi. Derdi benmişim :) Sonra güzel toparlandı ama hakkını yemeyeyim. 6 ay sonra sınıf arkadaşıyla nişanlandı, bir sene içinde de evlendi. Sonra yıllar sonra bir şekilde iletişime geçti benimle. Benim kahrımı çok çektin beni adam ettin. Sayende evliliğim çok güzel dedi. Bu laf bana dokunmadı o da dokunsun diye etmedi hoş. Ama umarım vermek istediğim mesajı vermişimdir..

Bazen çabalayan tek kişiysen çabalamamak lazım. Kadın her zaman daha çok sabreder o doğru ama sadece kadın sabrediyorsa sorun büyüktür. Eski konularını bilmiyorum ama bana bu konuyla çizdiğin tabloda ben sorumsuz ve sıkılmış bir adam gördüm. Seninle bir gelecek hayali kuran aklı başında bir erkek o geleceğin temelini sağlamlaştırmak için elinden geleni yapar. Seninnki daha en baştan aileni çok kötü bir duruma sokmuş ve üstelik seni ailenle karşı karşıya getirmiş. Tanımıyorum sevgiliniama ben ailesiyle dediği gibi konuştuğunu da düşünmüyorum. Seni kandırıyor olabilir mi? Bu ihtimali de iyi kurcala bence. Ailesinin tutumu çok saçma ayrıca. Kız ailesi gibi biz sizi ararız tavrı çok çok çirkin. Dediğin gibi yapıp en azından "çocuklar heveslenmiş ama kusura bakmayın biraz daha erteleyelim" diyebilmeliler. Gerçekten olay sevgilinin dediği gibiyse tabi...

Bazı arkadaşların dediği gibi kestir at demem. Ama çok çok iyi düşün derim. Gerçekten istediğin böyle birşey mi? Al karşına net konuş. Ben böyle böyle hissediyorum ve artık ciddi ciddi yıprandım ailem ile senin aranda kalmaktan de. Bence sen biraz kendini toparla de ve kendi haline bırak bence. Ara ver diyemem bir kere ara verdiniz mi olay çok dönülmez bir yola giriyor çünkü. Ama ona süre ver düşünmesi için ne kadar istersin vakit diye sor. Sana net bir düşünce ile dönmesini söyle. Bu konuşmalara rağmen hala net bir adım atamazsa o zaman kararını ver.

Bence...
Dün buluştuk. Konuştuk. Artık bu son dedim. Burda anlattığım herşeyi kelimesi kelimesine ona da anlattım. Çok üzüldü. Bende onu öyle görünce üzüldüm. Birlikte kahvaltı ettik. Sonra kütüphaneye gittik ders çalıştık. Hatasını böyle telafi etmeye çalıştı. Benim dilimden konuştu. Benim hoşuma gideceği şekilde vakit geçirdik ve bu benim için çok iyi oldu. Evden çıkarken sandviç yapmış getirmiş falan. Çok hoşuma gitti açıkçası. Konuyu açtığımda müthiş sinirliydim. Bu işler oyuncak değil onu da biliyorum. Haksız yanları olsa da ben de bazen fazla yükleniyorum sanırım dedim. Asayiş berkemal. Sözler verildi. Hem davranışlarımızı hem ilişkimizi toparlayalım dedik. Sevmiyor değilim biraz öyle yansıdı ama. Sadece bu imkansızlıklar bu belirsizlikler beni çok yıprattı bu da ilişkimize yansıyor doğal olarak.
İnşallah herşey güzel olur...

Merhaba, çok benzer bir problemi şu ara ben de yaşıyorum. Acaba son durumunuz nedir, fikirleriniz nedir? Tecrübelerinizi merak ettim.

Back
X