• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumlulukları yerine getiremeyen eş

E ilk mesajda kp evin kredisini oduyor demis. Sonradan duzeltme yaptiysa aralardaki mesajlarini okumadim ben.

baktım şimdi ilk mesajda öyle demiş evet.
sonraki mesajlarda ben eşi ödüyor diye okudum sanki.
neyse kp ödüyorsa durum daha vahim.
bu adam ne yapıyor o vakit?
krediyi kp ödüyor bütün masraflar çocukta dahil konu sahibesinde:işsiz:

Geçen sene de açmış benzer konu

Orada da demiş eşim fatura ödüyor kredi kartı ödüyor diye

Asgari ücretli çalışıyormuş ikisi de

Yol parası vs düşünce ev için 2000- 2500 civarı kalıyor

Bu da 5 kişilik aile için ancak yeter gibi

Arkadaslar merhaba kendime çok buyuk sorun ettiren bir derdim var ve ne yapacagimi bilmiyorum.
Esimle 4 senedir evliyim 3 yaşında bir kızım var ikimizde çalışıp kayınvalidem lerle birlikte oturuyoruz. Evin bütün ihtiyaçlarıni biz karsiliyoruz sarece evimizin kredisini kayinbabam ödüyor. Faturalar mutfak harcamaları diğer aklınıza gelen hersey.
Eşim sigara içer benim öyle bir sorunum yok üstüme başıma da öyle cok birşey almam ama kızımın hiçbir şeyini eksik etmek istemem
Lakin kızımın odasini ayırmak istiyorum ve eşime o odayi aldıramıyorum. Surekli borcumuz var deyip geciyor ev kredisi dışında ödediği tek borç kredi karti o da yuklu bir şey değil. Kayinbabam almayın dedi diye almıyor biliyorum. Bana eğer bu konuyu uzatirsan annenin evinden oda bak bile dedi. Aşırı kavga ettik üç haftadır doğru dürüst konuşmuyoruz. Ve benim para konulari yüzünden psikolojim bozuldu.
Fiyat araştırması yapıp çalıştığım yerden çok uygun bir fiyata buldum cebimde birikmiş param da var bu harcama için sizce artık onunla bu konu yüzünden konuşmaktan vazgecip alayım mı odayı.
Ya da onu nasil ikna edebilirim yardimci olun lütfen yoruldum. Cocugu icin şimdiye kadar hicbirseyi yapmadı sutunu bile almaz.
Daha çocuğunuz 3 yaşindaymiş oda takimi için çok erken bence. Ben 6 7 yaşina gelince almak istiyorum en azindan genç odasi gibi olur hızlı büyüyorlar hem çocuk hem genç odası 2 kez almak istemem

Evett

Dedigim gibi birbirimizi her konuda ihmal ediyoruz özel yaşamımız oldukça az birlikte vakit geçirmiyoruz birşeyler yapmayız ya da yılda bir iki özel gün yok o da neymis modunda.ben hediyemi alirim ama karşılık bulmam annesinin ihtiyaçlarını da karşılarım ama yinede yaranamam. Boyle düşündükce bende kendime kiziyorum
Canım benim eleştirmiorum ben kefil olmadım diye boşandım bana ne dedi biliomusun eger imza verseydın benden ve aılemden yıldız kazanacaktın yani ben verdıkce ıyı olacaktım kendıne gel sen maasınla onduz daha degerlı bı hayat yasarsın ne sanıo bunlar daha yaşın kackı cınsellık yok 25 yasındasın tobe yarabbım ya

Arkadaşlar konunun sahibesi olarak nokta koyup dediklerinizi dikkate alacağım. Oda da sadece kullanılmayan koltuk var. Benim derdim çok farklı yerlere cekildi. Ben zaten şaşalı birşey almak istemem dediğiniz gibi bı dolap bı baza. Ama bunu paylaştığım zamanki tepkisinden sıkıldım. Beni yordu. Ne yapacağımı bilemedim ve yazdim konu silinmiyor galiba neyse.. Çoğunda haklısınız beni bu hale getiren verdigim yüz ve taviz. Onu bu hale getiren de annesi. Umarım cikis yolum kolay bulunur.

32 yaşında olgun olması gereken bir yaşta fakat hala cocuk. O da çalışıyor bende. Akşamdan akşama görürüz birbirimizi izin günümüzde kızımızla ilgileniriz bazen arkadaşla buluşur bende o da yok kimseyle görüşmem. Ciddi anlamda bunalimda olduğumun farkındayım yorgunum. İnatciyim o odayi aldırmak için demediğimi birakmadim o da bırakmadı. Ama daha ne yapabilirim bilmiyorum iyi gittim iyi olmadım kötü gittim kötü de olmadım hiç birşey olamadım onun gözünde o da benim gozumde hiç birşey olmuyor artik
Bu kadar sorundan sonra hala derdin odamı.Odadan buyuk sorunlar var .Sen odaya takmışın.Cinsellık yok paylasım yok ne kadardır evlısın ne kadardır calısıosun.

Ay sinirlerim bozuldu yemin ediyorum.keşke okumasaydım konunuzu.çok üzüldüm ve kızdım da size.resmen kayınbabanız ev sahibi olsun diye sabahtan akşama çalışıp çalışıp kaba tabirle -özür diliyorum- "elin adamlarını besliyorsunuz"; kızınıza bir dolap bir yatak alamıyorsunuz.

Ne yapacaksınız öyle evi?ev kimin üstüne eşiniz kaç kardeş? Neden kazandıgınız parayla kendinize eşinizle bir düzen kurmadınız.Hayır evlenmeseydiniz daha iyiydi.hiç degilse kendi anne babanıza hayrınız dokunurdu.yani ana-babanız sizi elin adamlarını mal mülk sahibi edin diye mi okuttu, besledi büyüttü.vurup kapıyı çıksanız elde var sıfır.ne için çalıştınız kayınbabanın kredi borcu...

Sabah da başka konuda evin borcunu ödeyen bir konu sahibi vardı.şimdi eltisi mi ne oturuyormuş.sizin sonunuz da böyle olmasın.

Yanlış anlamayın bütün kızgınlığım eşinize.kendi çalısıyor karısını çalıştırıyor elde var sıfır.bir de bir odayı bile çok görüyor.hay allahım...

Arkadaşlar konunun sahibesi olarak nokta koyup dediklerinizi dikkate alacağım. Oda da sadece kullanılmayan koltuk var. Benim derdim çok farklı yerlere cekildi. Ben zaten şaşalı birşey almak istemem dediğiniz gibi bı dolap bı baza. Ama bunu paylaştığım zamanki tepkisinden sıkıldım. Beni yordu. Ne yapacağımı bilemedim ve yazdim konu silinmiyor galiba neyse.. Çoğunda haklısınız beni bu hale getiren verdigim yüz ve taviz. Onu bu hale getiren de annesi. Umarım cikis yolum kolay bulunur.
Sen sorunlarınla yüzleşmek istemiosun.Kaç bakalım.O kaçtığın her sey tum borclar bıtınce canım bız senınle olmuyoruz alk yok mutsuzum dicek hoooop kapı dışına sonrada uzuntuden veryansın et

Ben de onu sordum

Hem kp krediyi ödüyor diyor hem koca

Belki ikisi ancak ödüyordur onu bilemem de 5 kişinin mutfak gideri fatura vs sadece konu sahibinin maaşı ile karşılanmaz sanki
Hayir canim ,mumkun degil. 5 kisinin mutfak masrafi,faturasi asgari ucretle imkansiz.

Konu sahibinin esini tek suclamasi gereken nokta “odayi ananin evinde yap” demesi bence

Benim matematigim karsilanadi valla
Yok oyle bir sey,konu sahibi sadece cocugun masrafina bakiyor biraz da mutfagi karsiliyordur kvye para veriyormus ya,pazar parasi falandir iste. Esi de faturalara bakiyor diye anladim.

Fazla mı abarttınız. 3 yaşıdaki çocuk nasıl anlayacak ne olduğunu. Kesinlikle yapılmaması gereken bir durum evet ama yinede travma filan da sanmıyorum olacağını

Ne demek nasil anlayacak? Elbette sex olduğunu bilmez ama anne baba tuhaf hareketler ve sesler çikariyor onun nezdinde. Çocuk inanilmaz korkar. Bide bunu kendiside tekrarlamak ister. O yaşta çocuklar fotokopi makinesi gib olur. Yani arkadaşi ilede denemek ister.

Ben bu yaşta bile annemlerin seviştiğini görsem travma olur, kalmiş küçük bebe.

Lütfen çocuğun yaninda sevişmeyin yani!

Krediyi kayinbabam ödüyor. Eşim evin faturalarını ödüyor ve kredi kartının bir kismini. Ben ise ; yemek paramı eve koyuyorum , cocugumun tüm masraflarını karsiliyorum , üstelik eve de 1000 lira para veriyorum. Aldigim asgari ücret ve prim o da olursa. Bunun üstüne kredi kartının harcadigim kısmını veriyorum.
Ve hâlâ benden birşeyler bekliyorlar. Ve ben biriktirdiğim paraya cocuguma oda almak için onlara soruyorum ! Esimi sık bogaz ettiğimde ise annenin evinde oda bakarsın diyor. Buna cüret ediyor. Ama ben sadece onunla konusmuyorum bu yaptıgina karsilik. Dedigim tek laf ise yediğin her lokmada dusun haram olsun dedim.
O ne yapti babası yok dedi diye o odayı almadı. ben almak istiyorum. Kızım için birseyler yapmak istiyorum. Esimle aramız pek iyi değil birşey isteyince üzerine giderim gitsem de yapmaz. Artık anlaşamıyoruz derdim bu. Yorumları dinledim ve konuşmaya karar verdim.
Diyeceğim ki sen çocuğun için birşey yapmıyorsun diye bende mi yapmayım. Artık yatagina sigmiyor. O zaman sen git salonda yat biz kızımla yatalım. Ya da artık evlilik çağına gelmeden odasını ayıralım demek olacak. Yine yok derse odayı alıp annemin evine koyarım esyalarimi da alıp giderim ikimizde rahatlariz diyecegim.

Fazla mı abarttınız. 3 yaşıdaki çocuk nasıl anlayacak ne olduğunu. Kesinlikle yapılmaması gereken bir durum evet ama yinede travma filan da sanmıyorum olacağını
Denemesi bedava.
Bilgimiz ve eğitimimiz olmayan konularda keşke bu kadar rahat yorumlar yapmasak.

1. Ev senin değil , kendi kurallarının olduğu bir ev değil, bir başkasının anne babasıyla beraber yaşıyorsun
  2. Evde sözü geçen başka insanlar var,onlara biat ediyorsun
  3. Para kazanıyorsun ama kendine harcayasiniz
  4. Eşin ilgili bir koca değil,seni sevmiyor.
  5. Harika bir evliliginiz,renkli bir cinsel hayatınız yok ( aynı odada kalan çocuk ve yan odada yaşayan kaynana kaynatayla böyle bir yorumda bulundum)
  6. Eşin ile iletişim yolları kapalı, senin fikirlerini önemsemiyor
  7. Eşinin kızın ile iletişim yolları da kapalı. Sadece üretim aşamasında katkıda bulunmuş
  8. Eşin çocuğunu benimsemiyor,ona değer vermiyor.
  9. Esin çocuğun maddi yükünü omuzlamiyor
  10. Eşin seni hayat arkadaşı değil anne baba evinde yaşarken eve gelip gecelerini renklendiren ama artık sadece başını şişiren bir insan olarak görüyor ve yola seninle devam etmek istemediğini belirten incitici laflar söylüyor.
böyle bir adamı terketmemek,böyle bir evlilikten kurtulmamak için ne bekliyorsun?

Krediyi kayinbabam ödüyor. Eşim evin faturalarını ödüyor ve kredi kartının bir kismini. Ben ise ; yemek paramı eve koyuyorum , cocugumun tüm masraflarını karsiliyorum , üstelik eve de 1000 lira para veriyorum. Aldigim asgari ücret ve prim o da olursa. Bunun üstüne kredi kartının harcadigim kısmını veriyorum.
Ve hâlâ benden birşeyler bekliyorlar. Ve ben biriktirdiğim paraya cocuguma oda almak için onlara soruyorum ! Esimi sık bogaz ettiğimde ise annenin evinde oda bakarsın diyor. Buna cüret ediyor. Ama ben sadece onunla konusmuyorum bu yaptıgina karsilik. Dedigim tek laf ise yediğin her lokmada dusun haram olsun dedim.
O ne yapti babası yok dedi diye o odayı almadı. ben almak istiyorum. Kızım için birseyler yapmak istiyorum. Esimle aramız pek iyi değil birşey isteyince üzerine giderim gitsem de yapmaz. Artık anlaşamıyoruz derdim bu. Yorumları dinledim ve konuşmaya karar verdim.
Diyeceğim ki sen çocuğun için birşey yapmıyorsun diye bende mi yapmayım. Artık yatagina sigmiyor. O zaman sen git salonda yat biz kızımla yatalım. Ya da artık evlilik çağına gelmeden odasını ayıralım demek olacak. Yine yok derse odayı alıp annemin evine koyarım esyalarimi da alıp giderim ikimizde rahatlariz diyecegim.
Eviniz kac oda? Bos oda var mi? Kpin ve esinizin odaya hayir demesindeki sebep nedir? Biraz daha buyuk bir yatak alip bos bir odaya koysaniz da yok mu diyecekler? Siz cok pahali bir oda takimi mi begeniyorsunuz ben orayi anlayamadim.

Ne demek nasil anlayacak? Elbette sex olduğunu bilmez ama anne baba tuhaf hareketler ve sesler çikariyor onun nezdinde. Çocuk inanilmaz korkar. Bide bunu kendiside tekrarlamak ister. O yaşta çocuklar fotokopi makinesi gib olur. Yani arkadaşi ilede denemek ister.

Ben bu yaşta bile annemlerin seviştiğini görsem travma olur, kalmiş küçük bebe.

Lütfen çocuğun yaninda sevişmeyin yani!
Bir kere daha okuyun isterseniz yazımı.2 çocuğum var Allah a şukur öyle birşeye şahit olmadılar. Olmamaları içinde büyük çaba sarfederim. Sadece 3 yaşında neyin ne olduğunu anlayıp tramva geçirmez abartmayın dedim. Keşke okuduğumuzu anlasak da oyle millete sex in etikleri hakkında ahkam kessek

Siz çocuğunuz 3 yaşına gelene kadar yanında sex yapa yapa bilgi ve deneyim sahibi oldunuz zaar. :işsiz::işsiz:
Size cevap vermeye gerek duymuyorum.
Travma nedir? Çocuklarda travmaya neler sebep olur? Biraz araştırın isterseniz deyip, sizinle olan diyaloğumu kendi adıma burda bitiriyorum.

Size cevap vermeye gerek duymuyorum.
Travma nedir? Çocuklarda travmaya neler sebep olur? Biraz araştırın isterseniz deyip, sizinle olan diyaloğumu kendi adıma burda bitiriyorum.
O kadar soyledik okumayin su Adem Gunesi dedik ama dinleyen olmadi.

Cocuklarin uykuda duyduklari ses bile bilinc altina isleniyor. Birak yaninda sevismeyi

Back