• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumlulukları yerine getiremeyen eş

Çalışıp para kazanıpta kendini ezdiren kadınlara acımıyorum....

Çalışan halinizle ne isiniz var sizin kv kp evinde....

Siz farkında değilsiniz ama kızınızın oda meselesinden daha vahim olan durum sizin ayrı bir evinizin olmaması....

Sizin ayrı bir eviniz olursa zaten kızınızın otomatikmen ayrı bir odası olur...

Yorumlar gerçekten dusuncelerim için etkili oldu.. Evimiz bir evet ödediği kredi şu anda birlikte oturdugumuz evin kredisi. Ayrı eve su an çıkamam önce o kredinin bitmesi gerekiyor. Esime defalarca söyledim ben kizim icin birşey yapaamayacaksam çalışmamin ne anlamı var diye ama anlamıyor. Ve ciddi ciddi kavga ediyoruz tartışıyoruz surekli. Ben asgari ücret artı primle çalışıyorum eve hem yemek kartımi hem maaşımi bırakıp sadece yol paramı alıp birikim yaptım. Babamın evine de dönmem çünkü al birini vur otekine
misali. En iyisi karşıma alıp doğru düzgün konusmak olacak dediğiniz gibi yoksa işler hiç yoluna girmeyecek.

Arkadaslar merhaba kendime çok buyuk sorun ettiren bir derdim var ve ne yapacagimi bilmiyorum.
Esimle 4 senedir evliyim 3 yaşında bir kızım var ikimizde çalışıp kayınvalidem lerle birlikte oturuyoruz. Evin bütün ihtiyaçlarıni biz karsiliyoruz sarece evimizin kredisini kayinbabam ödüyor. Faturalar mutfak harcamaları diğer aklınıza gelen hersey.
Eşim sigara içer benim öyle bir sorunum yok üstüme başıma da öyle cok birşey almam ama kızımın hiçbir şeyini eksik etmek istemem
Lakin kızımın odasini ayırmak istiyorum ve eşime o odayi aldıramıyorum. Surekli borcumuz var deyip geciyor ev kredisi dışında ödediği tek borç kredi karti o da yuklu bir şey değil. Kayinbabam almayın dedi diye almıyor biliyorum. Bana eğer bu konuyu uzatirsan annenin evinden oda bak bile dedi. Aşırı kavga ettik üç haftadır doğru dürüst konuşmuyoruz. Ve benim para konulari yüzünden psikolojim bozuldu.
Fiyat araştırması yapıp çalıştığım yerden çok uygun bir fiyata buldum cebimde birikmiş param da var bu harcama için sizce artık onunla bu konu yüzünden konuşmaktan vazgecip alayım mı odayı.
Ya da onu nasil ikna edebilirim yardimci olun lütfen yoruldum. Cocugu icin şimdiye kadar hicbirseyi yapmadı sutunu bile almaz.
kendi parandan neden alacaksın
alma

1. Ev senin değil , kendi kurallarının olduğu bir ev değil, bir başkasının anne babasıyla beraber yaşıyorsun
  2. Evde sözü geçen başka insanlar var,onlara biat ediyorsun
  3. Para kazanıyorsun ama kendine harcayasiniz
  4. Eşin ilgili bir koca değil,seni sevmiyor.
  5. Harika bir evliliginiz,renkli bir cinsel hayatınız yok ( aynı odada kalan çocuk ve yan odada yaşayan kaynana kaynatayla böyle bir yorumda bulundum)
  6. Eşin ile iletişim yolları kapalı, senin fikirlerini önemsemiyor
  7. Eşinin kızın ile iletişim yolları da kapalı. Sadece üretim aşamasında katkıda bulunmuş
  8. Eşin çocuğunu benimsemiyor,ona değer vermiyor.
  9. Esin çocuğun maddi yükünü omuzlamiyor
  10. Eşin seni hayat arkadaşı değil anne baba evinde yaşarken eve gelip gecelerini renklendiren ama artık sadece başını şişiren bir insan olarak görüyor ve yola seninle devam etmek istemediğini belirten incitici laflar söylüyor.
böyle bir adamı terketmemek,böyle bir evlilikten kurtulmamak için ne bekliyorsun?

Aslında bir cogunda haklisin verdiği bir kredi karti al bununla harcama yap der onunda cogu borcunu yine ben oderim. Cocukla vakit gecirir oynar eder ama sadece onlardan ibaret degil. Biraz fazla anne babaci. Ben kavgami ederim onlarla ama beni kayirmaz bile. İs sadece ilgiyle oynasmakla bitmiyor. İşin maddi yükü oldukca fazla ve sirtima bındikce artık yoruldugumu hissediyorum tukeniyorum ve daha 25 yaşındayim.

borcu ödenen evde mi hep birlikte kalıyorsunuz onu tam anlayamadım? mümkünse önce evinizi ayırıp sonra odayı alın kızınıza. anne baba çalışıyorsa bu fazla yük getirmez bence bütçeye. her yer taksit imkanı sağlıyor zaten

Çocuğunuz sizin odanızda mı kalıyor??? İyi de 3 yaşına gelmiş zaten bir şekilde ayırmanız gerekiyor artık odasını, bu anlamda fazla vaktiniz kalmamış. Burdan yürüyün, bu zamanda bak çok ucuza buldum, daha beklersek çocuk askerlik çağına girecek falan deyin bence

İnanın denemedigim laf kalmadı en başta besiginin çıtasıni kocam kirdi yine anlamiyor cocuk besigine sigmiyor artık. Diyorum ki ben alip ben ödeyeceğim bu seferde diyor ki sen ne demek istiyorsun ben alamaz mıyım a getiriyor lafi

3 yaşında çocukla aynı odada kalıyorsunuz. nasıl sevişiyorsunuz?
Cevap bile gerektirmeyen bir soru bence..

tam tersine çok çok önemli bir soru. 6 aydan itibaren odayı ayırmak gerekliliği bilimsel bir gerçeklikken aynı odada yatarken ya sevişmiyorsunuz ya da baya çocuğun yanında cinsellik.
köyde 10 çocukla aynı odada yatıp sevişen eski kafalardan ne farkı kalıyor?
zaten daha büyük sıkıntılarınız da var ama bence çocuğun psikolojik gelişimi için bunu da es geçmemelisiniz.

Yorumlar gerçekten dusuncelerim için etkili oldu.. Evimiz bir evet ödediği kredi şu anda birlikte oturdugumuz evin kredisi. Ayrı eve su an çıkamam önce o kredinin bitmesi gerekiyor. Esime defalarca söyledim ben kizim icin birşey yapaamayacaksam çalışmamin ne anlamı var diye ama anlamıyor. Ve ciddi ciddi kavga ediyoruz tartışıyoruz surekli. Ben asgari ücret artı primle çalışıyorum eve hem yemek kartımi hem maaşımi bırakıp sadece yol paramı alıp birikim yaptım. Babamın evine de dönmem çünkü al birini vur otekine
misali. En iyisi karşıma alıp doğru düzgün konusmak olacak dediğiniz gibi yoksa işler hiç yoluna girmeyecek.
peki ev kredisi bitince de oturmaya devam edeceksiniz?
tapu kimi üzerine inşallah kp in değildir bayılırım.....
eğer hep onlarla oturacaksanız dediğinizi yaptırın
çocuğuna oda istiyorsanız alın.. böyle ömür geçmez

bence en önemli sorun bu. 3 yaşındaki çocuk herşeyi anlayabilecek kapasitede. eşinizi ikna etmek için konuya burdan girin. ve gerçekten çocuk psikolojisi için önemli olduğunu düşünüyorum.
Ben bunu kastetmiştim işte. Siz açık konuşmuşsunuz :)

Back