• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumlulukları yerine getiremeyen eş

Arkadaslar merhaba kendime çok buyuk sorun ettiren bir derdim var ve ne yapacagimi bilmiyorum.
Esimle 4 senedir evliyim 3 yaşında bir kızım var ikimizde çalışıp kayınvalidem lerle birlikte oturuyoruz. Evin bütün ihtiyaçlarıni biz karsiliyoruz sarece evimizin kredisini kayinbabam ödüyor. Faturalar mutfak harcamaları diğer aklınıza gelen hersey.
Eşim sigara içer benim öyle bir sorunum yok üstüme başıma da öyle cok birşey almam ama kızımın hiçbir şeyini eksik etmek istemem
Lakin kızımın odasini ayırmak istiyorum ve eşime o odayi aldıramıyorum. Surekli borcumuz var deyip geciyor ev kredisi dışında ödediği tek borç kredi karti o da yuklu bir şey değil. Kayinbabam almayın dedi diye almıyor biliyorum. Bana eğer bu konuyu uzatirsan annenin evinden oda bak bile dedi. Aşırı kavga ettik üç haftadır doğru dürüst konuşmuyoruz. Ve benim para konulari yüzünden psikolojim bozuldu.
Fiyat araştırması yapıp çalıştığım yerden çok uygun bir fiyata buldum cebimde birikmiş param da var bu harcama için sizce artık onunla bu konu yüzünden konuşmaktan vazgecip alayım mı odayı.
Ya da onu nasil ikna edebilirim yardimci olun lütfen yoruldum. Cocugu icin şimdiye kadar hicbirseyi yapmadı sutunu bile almaz.
Bence 3 yaş çok erken 5 yaşında yaparsın odasını bence,oda mobilyası almadan da odasını ayırabilirsin ki.Kavga etmeyin bence

Ne demek nasil anlayacak? Elbette sex olduğunu bilmez ama anne baba tuhaf hareketler ve sesler çikariyor onun nezdinde. Çocuk inanilmaz korkar. Bide bunu kendiside tekrarlamak ister. O yaşta çocuklar fotokopi makinesi gib olur. Yani arkadaşi ilede denemek ister.

Ben bu yaşta bile annemlerin seviştiğini görsem travma olur, kalmiş küçük bebe.

Lütfen çocuğun yaninda sevişmeyin yani!
Bence çocuklar yanınızdayken öle şeyler yapmayın :) ayyy olmaz yani .Konu sahibesi çocuğu salonda yatırsın yer yoksa bi yer vardır elbet

Böyle durumlarda ben evler kimin üzerine onu merak ediyorum, erkek aileleri ne kadar fena (benim de bir oğlum olacak, Allah korusun.), birlikte yaşayıp ev aldırıyorlar. Evlilikleri resmen sömürüyorlar. Düğün takılarınızı eve peşinat yaptılar mı konu sahibi? Bence bunlar odadan daha önemli. Yazık yıllarca çektiğiniz cefa kocaların ailesini rahat ettirmek için.

Yine mi Adem Gunes yahu :işsiz:
3 yasinda ebeveyniyle ayni odada yatan cocuk vakasi okuyunca aklima geldi o adamcagiz. YIllardir Anadolu yoklugunda yasanan 2 goz odada 10 kisi barinmayi cocuk gelisimi felsefesi haline getirmis yazar kisisi. Tamam olmus bir sekilde bunlar 70-80 yildir da,bari savunulmasa dimi

Eviniz kac oda? Bos oda var mi? Kpin ve esinizin odaya hayir demesindeki sebep nedir? Biraz daha buyuk bir yatak alip bos bir odaya koysaniz da yok mu diyecekler? Siz cok pahali bir oda takimi mi begeniyorsunuz ben orayi anlayamadim.
Hayır sorun evin kredisi var diye ödenmeyecek bir borç gibi görüyorlar. Ama anlayamadıkları benim onlardan birşey istemem. Ben kızımın odasını kendim alacağım kendim ödeyeceğim bunu söylüyorum ona bile yok diyorlar. Çocuğun yatagi kırıldı biz tamir ederiz diyorlar. Çocuk yataga sigmiyor artık ama anlamıyorlar. Çok yüksek bir fiyat değil alacağım takım ve çalıştığım yerden alacağım yani fiyatları biliyorum çok uygunsuz buldum söyledim de anlamıyor kocam. Kocamın hayır deme sebebi kayinbabam hayır demesi

3 yasinda ebeveyniyle ayni odada yatan cocuk vakasi okuyunca aklima geldi o adamcagiz. YIllardir Anadolu yoklugunda yasanan 2 goz odada 10 kisi barinmayi cocuk gelisimi felsefesi haline getirmis yazar kisisi. Tamam olmus bir sekilde bunlar 70-80 yildir da,bari savunulmasa dimi

Aklimiza baska biri gelemezdi zaten. Dunde bir konuda vardi ya, kafalar hep 1000 yil oncesinde.

Hayır sorun evin kredisi var diye ödenmeyecek bir borç gibi görüyorlar. Ama anlayamadıkları benim onlardan birşey istemem. Ben kızımın odasını kendim alacağım kendim ödeyeceğim bunu söylüyorum ona bile yok diyorlar. Çocuğun yatagi kırıldı biz tamir ederiz diyorlar. Çocuk yataga sigmiyor artık ama anlamıyorlar. Çok yüksek bir fiyat değil alacağım takım ve çalıştığım yerden alacağım yani fiyatları biliyorum çok uygunsuz buldum söyledim de anlamıyor kocam. Kocamın hayır deme sebebi kayinbabam hayır demesi
Peki siz sadece biraz daha buyuk bir yatak aliverseniz kavga cikar mi evde?

Cocuk ayri odada yatsin .Oda takimi sart degil ki .Ama evinize tasininca alin cocuk odasini .Şu durumda düşünulecek en son sey cocuga oda almak .Belki kadin evinde bir odayi cocuk icin bosaltamayacak zaten kv evindesiniz .

Bende bebeğimin odasını ayırdım. Aldım beşiğini koydum bir de bim miydi a. 101 mi 150 liraya 3 kapaklı dolap gelmişti aldım kurdum odaya.
Oda almak aklıma gelmedi. Bana göre yeterdi

Back