Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara

24 yasindayim, universitede okuyorum ve bir kez Erasmus yaptim. Almanya/Berlini ziyaret ettigim, sevdigim ulkeler arasindadir, hayalim yurtdisinda calismak ve yasamak, vallaha abla sen beni simdi cagirsan temizlikte yaparim, bulasikta yikarim, insaatta da calisirim. Zira bu ulkenin sartlarindan da, insanlarindan da bikmis bir vaziyetteyim :)

Not: Hamileysen cocuguna bile bakarim, kahveni icersin, kitabini okursun, ne yapsam ya yarin yola mi ciksam hemen
Hayatım vizen varsa gel , sana hemen mutfakta iş vereyim ,pasta kurabiye oh yemek derdin de olmaz :KK66: çünkü burda begendiremiyoruz ...

Valla benim bildigim pesini birakmiyorlar. Ha devletten yardim almiyorsa, devlet kirasini ödemiyorss sikinti yok ama ödüyorsa tek tek inceliyor.
Sikayetciyseniz gidin sorunlu Sachbearbeiter‘ya söyleyin kocam yatiyor calismiyor neden ona is vermiyorsunuz diye

Hayatım vizem varsa gel , sans iş vereyim :KK66: çünkü burda begendiremiyoruz ...

Schengen vizem agustosta bitti, yesil olsa gormeye gelirdim en azindan tanismis olurduk. Avrupa ulkelerini tek gezdim, o cesaret var sukur. Almancam yok hatta bir ara trene cocuk biletiyle bindigimde olmustu, zira sizi unutmam, universite son sinifa dogru Yuksek Lisans, ya Aisec ile calismak, Avrupa'da is deneyimlemek ya da dil ogrenmek adina kisa bir yurtdisi ziyareti dusunmekteyim, o zaman tanisirsak o kadar memnun olurum ki...

Sanirim sunanda part time calistogimi okumadiniz ve evet temizlikcilik yapiyorum. Neden mi tum gun calisamiyorum? Cunku hergun almanca kursum var. Kursum ne zaman biter, o zaman tum gun temizlikcilik yaparim.

böyle insanlara cevap bile verme canim, kendileri sabahin köründe calisip ise gittikleri icin senin bulundugun durumu kiskaniyorlar, hic üstüne alinma

Schengen vizem agustosta bitti, yesil olsa gormeye gelirdim en azindan tanismis olurduk. Avrupa ulkelerini tek gezdim, o cesaret var sukur. Almancam yok hatta bir ara trene cocuk biletiyle bindigimde olmustu, zira sizi unutmam, universite son sinifa dogru Yuksek Lisans, ya Aisec ile calismak, Avrupa'da is deneyimlemek ya da dil ogrenmek adina kisa bir yurtdisi ziyareti dusunmekteyim, o zaman tanisirsak o kadar memnun olurum ki...

Bana yazarsin , yardimci olurum seve seve :KK200: almanyada dil öğrenmek istersen mutlaka turkiyede bir kursa başla en azından a1-a2 belgesi al. Yoksa vize vermezler.

Başarılar :nazar:

Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuş:KK70: ki ben kimseye saldırmıyorum. Benim vergim ile yattığı yerden para kazananlara hoş göz ile bakmıyorum.
Benim tepki vermem çirkin ama başkalarının çalışmadan para kazanması çok güzel . Değer verdiğimiz şeyler başka demek ki :KK66:
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da :KK66:

Neyse ... herkesin doğrusu kendine:KK66: iyi geceler

Insanlari kendi icinde yasadiginiz kosullara gore degerlendiremezsiniz. Almanyada dogup buyumus, alman vatandasi olan biri ile sonradan gelen dil bilmeyen birinin kosullari aynı olmuyor. Siz farkinda degilsiniz belli ki ama alman sistemi farkinda olsa gerek gelenleri dil kursuna göndermek, maddi destek saglamak gibi imkanlar sağlıyor.

Insanlari kendi icinde yasadiginiz kosullara gore degerlendiremezsiniz. Almanyada dogup buyumus, alman vatandasi olan biri ile sonradan gelen dil bilmeyen birinin kosullari aynı olmuyor. Siz farkinda degilsiniz belli ki ama alman sistemi farkinda olsa gerek gelenleri dil kursuna göndermek, maddi destek saglamak gibi imkanlar sağlıyor.

Bilmiyorum burda mi yaşıyorsunuz ama burda dil bilmeden çalışıp , emekli olmuş insan sayısı o kadar çok ki ... misal kayınpederim:KK66:
Elbette gelenlere yardımcı olmak gerekir, ama bu yardımın çoğu zaman suyu çıkarılıyor ... siz rahatsız olmayabilirsiniz ama açıkçası ben çok oluyorum ...

annem yıllarca job center da çalışmış biri olduğu için şunu çok net söyleyebilirim , insanlar iş beğenmiyor çünkü çalışıp aldığı parayı zaten devlet veriyor. Çocukta oldu mu oh her ay 180 euro...

Bilmiyorum burda mi yaşıyorsunuz ama burda dil bilmeden çalışıp , emekli olmuş insan sayısı o kadar çok ki ... misal kayınpederim:KK66:
Elbette gelenlere yardımcı olmak gerekir, ama annem yıllarca job center da çalışmış biri olduğu için şunu çok net söyleyebilirim , insanlar iş beğenmiyor çünkü çalışıp aldığı parayı zaten devlet veriyor. Çocukta oldu mu oh her ay 180 euro...

Haklisiniz. Surekli olarak devlet yardimiyla gecinenleri, hayatlarini tembellik uzerine kuranlari tabii ki onaylamak mumkun degil.

Almanyada degilim. Ama yurtdışına yeni tasindim. Dil kursuna gidiyorum ben de. Turkiyedeki egitimim, kariyerim dil sorunu yüzünden burada birsey ifade etmiyor. Insan yillarini egitime verdikten sonra gidip alakasiz bir işte calismak da istemiyor. Ben devlet yardimi da almiyorum ama biraz dil ogrenene kadar evde oturmayi tercih ediyorum. O acidan empati kurabiliyorum konu sahibiyle.

Haklisiniz. Surekli olarak devlet yardimiyla gecinenleri, hayatlarini tembellik uzerine kuranlari tabii ki onaylamak mumkun degil.

Almanyada degilim. Ama yurtdışına yeni tasindim. Dil kursuna gidiyorum ben de. Turkiyedeki egitimim, kariyerim dil sorunu yüzünden burada birsey ifade etmiyor. Insan yillarini egitime verdikten sonra gidip alakasiz bir işte calismak da istemiyor. Ben devlet yardimi da almiyorum ama biraz dil ogrenene kadar evde oturmayi tercih ediyorum. O acidan empati kurabiliyorum konu sahibiyle.
Turkiyede orta olcekli bir firmada calisan biriyken, burada bir hicim, ve bu hiclik ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum. Parttime yaptigim isi kucumsemiyorum, ama bu konuda beni sanirim cok iyi anladiniz.

Siz yeni taşınmışsınız siZin durumunuz başka , dilerim en kısa sürede adapte olursunuz . ❤️

Ama işte sorun bu , insanlar istemedikleri bölümde çalışmak istemiyorlar . İstemedikleri için de devletten geçiniyorlar .
Kimseyi incitmek -kırmak değil amacım ama bu iş bulamamak değil iş beğenmemek oluyor .
Keşke herkes istediği işte çalışsa ama maalesef olmuyorsa ‘devletten alayım , ben o işi yapmam’ demek bana çok korkunç geliyor bana ve saygı da duyamıyorum empati de yapamıyorum ..

Berlindeyim. İs begenmemezlik yapmiyorum. Meslegime ragmen part time temizlikcilik yapiyorum. Sistemin suyunu cikartmayacak kadar da gururum var.

Ben de Berlindeyim. Elemana ihtiyacım var , başvurun , dil olmadığı için mutfakta çalışırsınız :KK66:
Bana gelene kadar Ayrıca eBay Kleinanzeigen ‘da 2 gün içinde sadece gastronomi alanında verilmiş 150’yi aşkın ilan var :KK66: temizlikten daha iyi bir seçenek sizin için. Bilginize

Eklentiler

• 0F1D0E01-99EE-4E57-A1F2-CE27FA4FCE28.png
    0F1D0E01-99EE-4E57-A1F2-CE27FA4FCE28.png
    536,6 KB · Görüntüleme: 208
Son düzenleme:
Iyi geceler öncelikle
Konuyu hic saptirmadan hemen gireyim..
Jobcenter kimseyi yan gelip yatirmaz eninde sonunda mecbur calisacak. En kötü ihtimal ile parayi keser ve mecbur calismak zorunda kalinir.
Amaaa şöyle ki eger doktor raporu mevcut ise jobcenterda birsey yapamaz ve para ödemek zorunda kaliyor.
Ama rapor olsa bile jobcenter sorun un ne oldugunu sorar görüsmeye cagirir ona göre is gösterir.
Kisacasi kacis yok :)

Evet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil:KK66:

Peki bu sisteme yaptığımız yatırım? Okuyoruz, bu okullara sürüyle para veriyoruz. Sonra biri yardım alma temizlik yap garson ol diyor. Neden?? Senelerce okuyup bilmediğiniz bir işi neden yapasınız? Sanki sizin işiniz şuan iyi gitmese gidip garson olurdunuz da.
Job Center bile diplomanıza ve iş deneyimleriniz dahilinde iş aramanızı bekler. "Kusura bakmayın, Mimar olamıyorsanız Temizlikçi olu verin" demez!
Avrupadaki Türk Restoranların da garson olmaktan bahsederken; hiçte Almanya'nın işçi haklarına göre çalıştırmadıkları da cabası. Saatlik asgari ücreti uyguluyolar mı?? YOK! Sadece 8 saat mi çalıştırıyorlar?? YOK! Ama yardım almayın ya, iş verenin kölesi olun.
OLDU.

Peki bu sisteme yaptığımız yatırım? Okuyoruz, bu okullara sürüyle para veriyoruz. Sonra biri yardım alma temizlik yap garson ol diyor. Neden?? Senelerce okuyup bilmediğiniz bir işi neden yapasınız? Sanki sizin işiniz şuan iyi gitmese gidip garson olurdunuz da.
Job Center bile diplomanıza ve iş deneyimleriniz dahilinde iş aramanızı bekler. "Kusura bakmayın, Mimar olamıyorsanız Temizlikçi olu verin" demez!
Avrupadaki Türk Restoranların da garson olmaktan bahsederken; hiçte Almanya'nın işçi haklarına göre çalıştırmadıkları da cabası. Saatlik asgari ücreti uyguluyolar mı?? YOK! Sadece 8 saat mi çalıştırıyorlar?? YOK! Ama yardım almayın ya, iş verenin kölesi olun.
OLDU.

Pardon da siz ne parasi ödediniz okurken ? Devlet zaten ödüyor sizin okulunuzu ?yani eğer bu ülkede sadece bize çalışan bir devlet yoksa , herkesin ödüyor.. bütün sülalem üniversite mezunu hiç birimiz para ödemedikde:KK70:

Ben kendi cafemi açmadan önce bulaşık yıkıyordum başka bir restaurantta. (Siyâset mezunuyum :KK66:) size adresini vereyim sorun oraya isterseniz. Sonra yemek pişirmeye başladım.. Sonra servise geçtim... çok şükür şimdi kendi cafem var .
Benim şimdiye kadar çalıştığım her kurum beni 8 saat çalıştırdı, fazla calistirdiysa da hakkımı verdi. Hakkım hukukum da hiç yenmedi ...
Ben de kendi çalışanıma böyle yapıyorum.

haklisiniz Job center 'sen mimarlik yapma garsonluk yap' demez, ama insan pekala 'iş begenmemezlik yapmayayım en azından çalışayım , çalışırken istediğim işi aramaya devam edeyim'diyebilir ...
ama doğru dişime göre iş bulamazsam calismam yardım alirim , cünku beleş yasamak çalışmaktan daha onurlu bir davranış:KK66:

Son düzenleme:
Evet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil:KK66:
O zaman sen işe al,madem bu kadar yargılıyorsunuz

Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuş:KK70: ki ben kimseye saldırmıyorum. Benim vergim ile yattığı yerden para kazananlara hoş göz ile bakmıyorum.
Benim tepki vermem çirkin ama başkalarının çalışmadan para kazanması çok güzel . Değer verdiğimiz şeyler başka demek ki :KK66:
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da :KK66:

Neyse ... herkesin doğrusu kendine:KK66: iyi geceler

Benim yazdığımın sizin yazdığınızla alakası yok. Isterseniz 20 emoji koyun. Iyi günler

Esiniz calismak zorunda ama eger istemiyorsa bir sekilde yolunu bulur ve hartz 4 almaya devam eder.Yillardir böyle gecinen insanlar var.mecbur oldugunda ise gider kendini kovdurur ya da deneme. calismalarinda öyle bir davranir ki kimse onu ise almaz.

Calismak zorunda olduguna güvenmeyin.kendinize güvenin sadece.

X