• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum öğretmen ve hemşirelere, özellikle...

Öğretmenim.
Öğretmen olana kadar, en rahat meslek öğretmenlik düşüncesindeydim her yurdumun insanı gibi...
Ama hiç öyle değil, bu sadece boş bir söylenti. Öğretmen olmayanların uydurduğu şeyler.
İnsan eğitmek çok zor hele ki işini sevmiyorsan daha da zor olur.
Öğretmensen eğer ve mesleğini hakkıyla yapıyorsan devletin verdiği maaş komik sayı topluluğu olarak gözüküyor gözüne(büyük şehirler de, kalabalık okullar da öğretmenlik yapanlar için söylüyorum). Ki atanabilmek için çekilen çilelere girmiyorum bile.
Herkes öğretmen olmamalı ben bunu öğrendim.
Öğretmenlik=idealistlik+vefa+sabır 'dır.
Tüm hakkıyla görevini yapan öğretmenlerimi kutluyorum, Allah emeklerinin meyvelerini yemelerini nasip etsin.
Konu sahibi arkadaşım, kimsenin lafına bakma. Herkese uzaktan herşey güzel gözükür. Sen ne yaparak mutluysan aynen o yolda devam et.

Bu insanlar sen öğretmen ve hemşire olsanda sana kimseyi yakıştıramazlardı.
Hep en iyisi gelsin en zengini gelsin en yakışıklısı gelsin isterlerdi.
Kimseye kulak asma bence. Her mesleğin kendine göre zorlukları var.
Ben kesinlikle hemşire olamazdım mesela.
Annem bu bölümü yaz dedi ondan yazdım bir hedefimde yoktu. Ama memnunum.
Ve kesinlikle sevmeyen bir insan yapamaz.
İktisat mezunu olup çok güzel maaş alanlar tanıyorum. Önemli olan hakkıyla ve helalinden kazanmak bence..
Kimseye kulak asma memnun isen devam etmelisin

Ayrıca işe rahat olsun gözüyle bakılıyorsa sadece, o zaman en iyisi düz memur olarak atanmak. :KK53:

Kötü meslek diye bir şey yok bence.Hepsi hayat için lazım olan alanlar.
İleride çok para kazanmak bizim kendimize geliştirmemize bağlı.Şimdi durup boş boş bölüm bitirip iş ararsan tabi ki almazlar,seçici olurlar.Çünkü ibfden mezun olan (ben de ibfdeyim)çok kişi var.
Ben ders notlarımı yüksek tutmalıyım,yabancı diller öğrenmeliyim,kendimi geliştirmeliyim,yurt dışına vs. gitmeliyim ki bir farkım olsun.
Böyle düşünüyorum.

Canım ben hemşirelik 4.sınıf öğrencisiyim. Bana da biraz çevre baskısı ve iş bulamama korkusu neden oldu tercih etmeme açıkçası. Ama gerçekten okuması da çalışması da ayrı zor ve sabır isteyen bir meslek.4sene içinde hemşireliği çok hafife aldığımı farkettim mesela. Gerçekten severek okudum ve bitiriyorum inşallah. Buna rağmen 4 senedir çektiğim sıkıntıları da ben biliyorum. Dönem içinde haftanın 2 günü 1 saat gidiş 1 saat dönüşün dışında 8 saat stajlar, yemek bile vermeyen hastaneler. Yazın sıcağında herkes tatil yaparken memur gibi sabah 8 akşam 5 yaptığım 1,5 aylık stajlar. Şimdi çevre de bana ne güzel kolay atanıyorsunuz diyor. İyi de kimsenin benim ne çektiğimden haberi yok ki. Gerçekten öğrenciliğim bitmesin istiyorum çünkü çalışması çok zor geliyor. İnsanlara tahammül etmek imkansızken bir de bu insanların hasta olması hele yakınlarının tavırları, sürekli bulasıcı hastalık bulasma ihtimali, gerçekten herşey dışardan bakana güzel. Bana sorsaydın hemşirelik mi iktisat mı diye kesinlikle iktisat derdim. Her bölümün kendine göre çalışma şartları veya iş hayatı çok farklı ve herkes aynı alanda çalışacak diye bir kaide yok. O yüzden onlar konussun bosver sen işinde her zaman en iyisi olmaya çalış görüceksin ki onlar da yanlış düşündüklerinin farkına varacaklar.

Sen bolumunu seviyorsan hic takma kafana soylenenleri onemli olan senin mutlulugun.

Kpss ye girisimden 8 ay sonra atandim.
Dogu gorevimi 5 sene daglarin arasinda yaptim.Tek sikintimi orada cektim.Simdi yavas yavas keyfini cikariyorum meslegimin.Rahat miyim ? Cooookkkk.Sevdigim meslegi yapiyorum.Tr standartlarinin uzerinde maas aliyorum.Ogretmenlikten baska hic te bir meslek dusunmedim.Iyiki de dusunmemisim.En zor kisimlarini atlattim ben.Bu 7. yilim meslegimde.Darisi yeni mezun brans,meslek farketmeksizin herkesin basina.

Öğretmenlik için bayana uygun meslek yarım gün çalışıyorsun diyenlere eyvallah derim.
Bu noktada seçilmesi gereken meslek olarak gösterilsin.

Ama kusura bakmasın kimse öğretmenlik kolay demesin.
Çocukla uğraşmak büyükle uğraşmaktan daha kolay falan değil.
Kaldı ki biz velilerle de uğraşıyoruz işimiz sadece çocuktan ibaret değil.

Şöyle bir konum var hatta..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sogudum-bu-meslekten.797444/

Zaman zaman bizde pişmanlık duyuyoruz nereden öğretmen olduk diyoruz.

Ayrıca maaşı için ağlayan bir insan hiç bir zaman olmadım.

Taaaa ki yeni mezun diş hekimi görümcemin 6 bin aldığını duyana kadar.

Siz ne diyorsunuz Allah aşkına bizim maaş ek dersle bile 3 bin olmuyor.

Bana tatili, izinleri iyi, çalışma saati güzel desinler tamam ama bu meslek kolay, maaşı iyi demesinler.

Hiç bir drun, bilmem nenin benden çok yorulduğuna inanmıyorum ben.

Eve geliyorum kafamın içinde hala çocuk sesleri.

Ve benim çocuğum yok ama çok düşünmüşümdür şimdi evde beni bekleyen çocuğum olsa
bu halde ona ne verebilirim, enerjim bitmiş, tüm tahammülüm sonuna kadar tüketilmiş.

Bir öğretmen kendi çocuğuna ne kadar kalır okuldan sonra bunu çok düşündüm.

Kimsenin mesleğini küçümsemem emek varsa saygı duyulmalıdır.

Ama benim mesleğim insanların gözünde, tatil ve yatarak para almak demek ya çok ağrıma gidiyor yalan değil.

"Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi?"

Ben sorunun amacini anlayamadim, bunun cevabinin size bir faydasi yok ki. Ama madem sormussunuz soyleyeyim, ben hemsireyim, severek calistigim bir alanda calisiyorum. Benim meslegimdeki olumsuzluklari unutmaya calismak gibi bir ugrasim yok, cunku seviyorum artisiyla, eksisiyle isimi. Maddiyata gelince, maasim iyi, ondan da memnunum. Hobi yapip uzerine maas aliyormus gibi hissediyorum bazen.

Bu konuda soylemek istedigim esas sey baska. Ogretmenlik, hemsirelik gibi meslekler karakter meslekleridir. Yani puan tuttu diye, is alani var diye vs girilecek bolumler degil. Bu isleri sevmeyen yapamaz, herkesin yapabilecegi isler degil insanlarla yakindan calisilan meslekler. Bu mesleklere ilgisi olanlar zaten okuyor, israra iknaya gerek yok, sizin ilginiz yokmus, kendi sevdiginiz bir bolume girmissiniz, cok guzel. Kendi meslek alaninizda 4. sinif ogrencisi olarak yakinlarinizin bu soylemleri aklinizi karistirmamali. Cevrenizi susturun veya kulak tikayin bence.

Henüz atanamamış bir öğretmenim.
Ücretli öğretmenlik yaptım ve özelde çalıştım bu şekilde çalışmak çok zordu.
Ancak ben bu mesleği bilinçli seçmedim.
Ailem istedi beni bıraksalar konservatuar okur oyuncu olurdum.
Şu anda deli gibi atanmak istiyorum.
Nedenini çalışma saatlerinin diğer mesleklere göre daha az olması çocuğum olduğunda ona daha çok vakit ayırmak istemem.
Ha şu da var istemeyerek okuduğum halde hakkıyla yaptığımı düşünüyorum ve hiç de kolay bir İş değil.
Tek avantajı çalışma saatleri ve tatiller.

Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Ogretmenim ve kesinlikle para icin yapilacak bir meslek degil. 30 ergenle ayni anda iletisim kurmak hem bedenen hem ruhen çook yorucu... cok sabir gerektiriyor.maddi olarak degil de,manevi olarak doyumu cok fazla ama :)
Muhasebe grubu ogretmeniyim. Formasyon alirsaniz ogretmen olabilirsiniz ayrica. Muhasebe Ogretmenligi bolumu kapatildigi icin iibf mezunları isdihtam edilecek mecburen...

Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Saglikci değilim ama ogretmenim. Rahatlik görev yaptığın ile, ilceye, idareye, ogrenci profiline, veli profiline göre değişiyor. Bazi okullarda idare sorunlu olur bazi okullarda ogrenci profili. Zaten iyi bir okula tayinini cikarana kadar meslekte baya tecrubeli oluyorsun. O yuzden ozellikle yeni baslayanlar icin ogretmenlik zor. Ama saglikcilarin hakkini yiyemem. Bence onların isleri ogretmenlerden daha zor.

Sağlıkçı ya da öğretmen değilim.Ama sana söylenen sözler o kadar kulaktan dolma o kadar klişe ki,bööğğğ dedim okuyunca.Kendi meslekleri nedir bu insanların,herkes anca akıl vermeyi seviyor ama verdikleri akıl başkalarının aklı,kendilerinin değil.Boşver amaç sana destek değil köstek olmak.

yahu su teyzelerin yarim akliyla ordan burdan duyup tekrarladiklari seyler icin neden kafani takiyorsun. Calisan kendini gelistiren iyi bir okuldan mezun olan yada ustune kendini gelistirmek icin birseyler yapan bir insan illaki bir is bulur.
Tamam ogretmen olsaydin belki devlette calisip rahat ederdin demek istemisler de her bolum atanamiyor ki ?
Saglik sektoru turkiyede iskence orda calismak bence goruyoruz yani. Ha soyle birsey var belki zamaninda puanin ona yetti oraya girdin yani turkiyede sistem boyle yapacak baska sey mi var ? Valla iktisat okuyup kendini gelistirirse hem iyi bankalarda sirketlerde calisabilirsin, yok kpss ye calisirim dersende tonla memurluk var iktisattan alan. Ama dilini gelistirmen vede kpss ye saglam hazirlanman lazim. Turkiyede hangi bolum direk dogrudan kolay ise giriyorki bir kac bolum haricinde. Sistem bu yani. Sen milleti dinleme kariyerin icin ne gerekiyorsa yap elinden geleni.

Bulundugum sehirde "hocalarin hocasi" olarak anilan anne ve babaya sahibim. Hayatlari hic kolay olmadi, ben tek cocuklariydim benimle bile zor ilgilendiler, meslekleri benim bile onumdeydi, once ogrencileri sonra ben gelirdim her zaman. İyi ki de oyle yapmislar, simdi onlarin yetistirdikleri koskoca bir ordu gibi ,her yerde karsilasiyorum ve resmen benim bile onumde egiliyorlar, kolay meslek olsa boyle olmazdi ceplerine parayi koyar otururlardi

"Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi?"

Ben sorunun amacini anlayamadim, bunun cevabinin size bir faydasi yok ki. Ama madem sormussunuz soyleyeyim, ben hemsireyim, severek calistigim bir alanda calisiyorum. Benim meslegimdeki olumsuzluklari unutmaya calismak gibi bir ugrasim yok, cunku seviyorum artisiyla, eksisiyle isimi. Maddiyata gelince, maasim iyi, ondan da memnunum. Hobi yapip uzerine maas aliyormus gibi hissediyorum bazen.

Bu konuda soylemek istedigim esas sey baska. Ogretmenlik, hemsirelik gibi meslekler karakter meslekleridir. Yani puan tuttu diye, is alani var diye vs girilecek bolumler degil. Bu isleri sevmeyen yapamaz, herkesin yapabilecegi isler degil insanlarla yakindan calisilan meslekler. Bu mesleklere ilgisi olanlar zaten okuyor, israra iknaya gerek yok, sizin ilginiz yokmus, kendi sevdiginiz bir bolume girmissiniz, cok guzel. Kendi meslek alaninizda 4. sinif ogrencisi olarak yakinlarinizin bu soylemleri aklinizi karistirmamali. Cevrenizi susturun veya kulak tikayin bence.
Sorunun cevabının bana bu saatten sonra ciddi anlamda zaten faydası olmaz ama gerçekten merak etmeye başladım çünkü, bu ülkede özellikle öğretmenlere o kadar çok sataşılıyor, laf söyleniyor ki, her zaman bana karşı değil başkalarına karşı söylenen sözlerde, verilen öğütlerde de ben şahit oldum defalarca, yok şöyle rahat böyle iyi falan diye, o sebepten dolayı bi sormak istedim. Ben gerçek hayatta ne sağlıkçıdan ne öğretmenden duymadım çünkü o milletin söylediği şeyleri. Bazı insanlar sanki her şey tatilmiş, mesai saatleriymiş falan gibi konuşuyorlar, sormamın amacı o. Tek faydası merakımı gidermek yani.

Henüz atanamamış bir öğretmenim.
Ücretli öğretmenlik yaptım ve özelde çalıştım bu şekilde çalışmak çok zordu.
Ancak ben bu mesleği bilinçli seçmedim.
Ailem istedi beni bıraksalar konservatuar okur oyuncu olurdum.
Şu anda deli gibi atanmak istiyorum.
Nedenini çalışma saatlerinin diğer mesleklere göre daha az olması çocuğum olduğunda ona daha çok vakit ayırmak istemem.
Ha şu da var istemeyerek okuduğum halde hakkıyla yaptığımı düşünüyorum ve hiç de kolay bir İş değil.
Tek avantajı çalışma saatleri ve tatiller.
İşte bizim insanımız bana dese ki "öğretmenlik mesleğinin çalışma saati ve tatil avantajı var", amenna. Hiçbir laf söylemem. Ama insanlar direkt olarak "öğretmenlik rahat iş, yarım gün çalışıyorlar, üç ay-iki ay tatilleri var vs vs" diye konuşuyorlar.

Kesinlikle katılıyorum en zor bölüm sağlık....nöbeti hastası hasta yakını atanamadım üstelik şimdi çalışmıyorumm çalışsaım yok.... öğretmenlere gelince eşim öğretmen oda çocukları sevmesine ragmen artk yorulmuş m.yardımcısı olarak çalışıo biraz olsun dinlenmek için...

Back
X