• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum öğretmen ve hemşirelere, özellikle...

Öğretmenliğin rahat olduğu ülkeler, Türkiye gibi 3.dünya ülkeleri. İsviçre'de villada yaşıyorlar, 6-7 bin frank alıyorlar en az, sonuç? Bilimde baş çeken insan yetiştiriyorlar.
Bizim cahil insanımız ''Ay evlenir rahat çocuk yaparsın, tatilin de çok vallahi öğretmenlik çok rahat bir meslek!''
B.k rahat meslek ! Nesil yetiştiriyorsun ulan, senin başından attığın çocuklarını her gün bu insanlar okutuyor. Gerçi bu ülkenin öğretmeni de öğretmen değil, nasıl sırtımızı devlete yaslar işimizi savsaklarız derdindeler. Yoksa atanmayla özelin bir farkı yok. Özelde savsaklayamacaklarını biliyorlar ya.
Sinirlendim.
Yazınızın geneli çok doğru olmakla birlikte tüm öğretmenlerimize haksızlık etmeyelim. Bir kısmı tükenme sendromuna kadar çok uğraşıyor, sonra yorulunca o da bırakıyor. İlk günden bile bırakanlara bir şey demiyorum. Bir de kanımca öğrenci ve veliyle ve idareyle iyi geçinerek pekala kötü öğretmen olunabilir. Özelde çok çalışıyor gözüküp, yüksek not verip, insanlıkta uzak büyütülebilir çocuklar. Şahsen öğretmen değilim ve özel okullara bir veli olarak yalnızca' temiz tuvalet' gözüyle bakıyorum.

Yazınızın geneli çok doğru olmakla birlikte tüm öğretmenlerimize haksızlık etmeyelim. Bir kısmı tükenme sendromuna kadar çok uğraşıyor, sonra yorulunca o da bırakıyor. İlk günden bile bırakanlara bir şey demiyorum. Bir de kanımca öğrenci ve veliyle ve idareyle iyi geçinerek pekala kötü öğretmen olunabilir. Özelde çok çalışıyor gözüküp, yüksek not verip, insanlıkta uzak büyütülebilir çocuklar. Şahsen öğretmen değilim ve özel okullara bir veli olarak yalnızca' temiz tuvalet' gözüyle bakıyorum.
İdealist öğretmenler olduğunu kabul etmekle beraber çoğu meslektaşımın yan gelip yattığı kanısındayım. Ruhsal açıdan normal değil pek çoğu, nasıl insan yetiştirdikleri ortada. Velilerle iyi geçinip kötü öğretmen olmak basit dediğiniz gibi, ama nankör veli sayısı hat safhada. İleride velilerimin hiçbiriyle samimi olmayı düşünmüyorum, laubali olma fırsatı vermemeye çalışıp mesafeli olacağım.

İdealist öğretmenler olduğunu kabul etmekle beraber çoğu meslektaşımın yan gelip yattığı kanısındayım. Ruhsal açıdan normal değil pek çoğu, nasıl insan yetiştirdikleri ortada. Velilerle iyi geçinip kötü öğretmen olmak basit dediğiniz gibi, ama nankör veli sayısı hat safhada. İleride velilerimin hiçbiriyle samimi olmayı düşünmüyorum, laubali olma fırsatı vermemeye çalışıp mesafeli olacağım.
Cidden mesafe heryerde işe yarıyor. İnşallah başarılı ve mutlu bir meslek yaşamınız olur.

Çalışma Saati açısından evet görünüşte öğretmenlik rahat meslek. Ama şu var sekiz beş ya da 12 saat çalışan biri tüm zamanını bedenen ve zihnen çalışarak mi geçiriyor. Hiç sanmıyorum. Eğer ogretmensen 5 saat okulda geçecek zamanının her anında aktif olmak zorundasın. Zipli çalışma bir nevi. Ayrıca diğer işlerde eve iş götürmek yoktur. Ama eger ogretmensen eve iş de goturursun sorun da. Ben çok bilirim bir öğrencinin sorunu aklıma takılır da uyuyamam sabahi zor edip çözmeye çalışırım. Üstelik kendi özel hayatında tahammülsüz biri olup çıkarsın. Ama bana sorsalar bin kere de öğretmen olmak isterim, çocuklarım dan ayrı kalmak istemem.
Yani rahat meslek zor meslek yok. Sevdiğin ve sevmediğin meslek var. Sen kimseye takılma, sevdiğin işi yap.

bence okulunu severek okuyup meslegini buyuk is kucuk is demeden yaparsan her zaman basarili olursun pozitif dusun ben kendi adima konusuyorum ogretmenlige ve hemsirelige saygim sonuz biri coluk cocukla ugrasiyor unide hoca olsa ayri dert deve kadar adamlarla ugrasiyor ve sabir istiyor hemsireler de o kadar hasta hasta yakinin laflariyla siniriyle ugrasiyor takdir ederim ama bana sifirdan oku trilyon verecegiz ikisinden biri ol deseler olmam ben tahammulsuz insanim kimsenin ahlak bilmeyen edep bilmeyen cocugunu cekemem dusse bise olsa basina is gelse o sorumlulugu kaldiramam cok simarik cok arsiz cocuklar var kisca benlik degil ,hemsirelik bu bolumu okuyanlari hic anlamam zaten onun yerine ebe olurum ozelde paraya para demiyorlar benim arkm.nisantas ta dogum basina inan babalardan ceyrekler saatler aliyor hediye diye. Ama ben hemsire olacagima 4 yil daha disimi sikar doktor olurum yani bana gore manasiz bir bolum ama bu bana gore yapana da allah sabir versin zor

Back
X