• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum öğretmen ve hemşirelere, özellikle...

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.

maddeci insanları sevmem, hayata para kazanmaya gelmedik sonuçta..

ben gazi eğitim mezunuyum.. öğretmenim.. kpss denen illetle uğraşmadım, devlete atanmayı kendime takıntı yapmadım çünkü özelde çalışmak istiyorum.. ama çevremde onlarca öğretmen var psikolojilerini bozan, milyarlarını dershanelere ve sınavlara yatıran... mesleğimi çok seviyorum, öğretmenlikten başka bi meslek düşünmüyorum ama rahatlığına ona buna bakan insanlar atama problemine ve hemen her ilde eğitim fakültesi açılmasına da bi baksınlar.. sen mutluysan takma kimseyi.. herkes her şeyi bilir zaten ..çımın kenarları :KK53:

İnsanlar kendilerine verecekleri öğüdü sık sık başka insanlara da vermeyi severler. Bu forumda da olduğu gibi...
Yani madem bu iki sektör en akıllıca olanlarmış, kendileri girselermiş? Girdilerse başkalarının da aklı olduğunu hatırlamalılar.
Sağlıkçıyım, işimi seviyorum. Ama bu durum, işim benim mizacımla, hayattan beklentilerimle uyumlu olduğu için böyle.

üni hem kişiyi eğitmek hemde sonraki hayatını idame ettirmek için okunur.

yani bölüm seçerken sonraki hayatıda düşünmek gerekiyor.

üni 4 yılsa işhayatı 30 yıl ...

ama sen zaten işsiz kalabilecek bi bölüm okumuyosun oyüzden boşver.

eğitim sektöründeki atamalardan haberleri yok.

öğretmenlik cok zor cok yipratici..baska meslege gecme sansim olsa 1 dk durmam..okulda cocuklara gösterdiğim sabri evde kendi cocuguma gostercek gücüm kalmiyor..yükselme sansin yok maddi olarak cok iyi maaslar almiyoruz calistigimiz okullarin durumu ortada..acikcasi yabanci dil ile birlikte iktisat mezunu olarak is bulursunuz diye düşünüyorum kendinizi gelistirmeyle alakali..en az 2 dil ogrenmelisiniz ki bu sizi diğerlerinden ayirmali..

Ya evlilik ve çocuk istiyorsan öğretmenlik iyi bir meslek (tabi kadroya girersen) neden çünkü mesai saatleri az ve tatilleri çok.. ama tabi bu meslek sevmeden sırf para için yapılacak bir meslek kesinlikle değil...

İyi de bu devirde hiçbir mesleğin garantisi olmadığını kimse onlara söylememiş mi?

Ülkemizde eğitim sistemi ve meslek icraatleri her sene değişikliğe uğrayan senesi senesini tutmayan bir şekilde iken öğretmenlerin garanti bir meslek olduğunu sanmıyorum.

Zira benim bolumum atama yapmıyor.
Şuan atama yapan öğretmen bölümü çok az.

Bu kafayla onlara göre din kültürü öğretmeni olmak en cazibi.

Ancak ülkemizde her sene değişik bölümlere kontenjan açılıyor bir sene sürekli atanan bölüm diğer sene atanmiyor.
Garip bir sistemimiz var doğrusu.

Sağlıkçılar atanıyor ve iyi de para kazanıyorlar çoğunlukla. Ama herkes sağlıkçı olursa diğer meslekleri kim icra edecek?

İktisatta çok is yapan bir bolum değil.

Dipnot: ülkemizde hiçbir mesleğin garantisi yok. Adaletsiz bir sistemiz var.
Bunu görerek en iyi meslek sanırım ev hanımlığı :KK69:

Hemşireyim özelde de üniversite hastanesinde de çalıştım bu kadar yıpratıcı insanın düzenini alt üst eden başka meslek var mıdır bilmiyorum. Şu an müdürlüğe geçmek için uğraşıyorum orada 8-5 çalışılıyor keşkem geçebilsem inan rahatlarım nöbet tutmak çok zor hastalarla uğrassmak değilde yakınlarıyla ugrasmak cok cok zor :KK61:

Eğitim sektörünün atanma daha doğrusu atanmama durumundan haberdarlar mı bu kişiler acaba?
İntiharsa 4 sene okuyup da işsiz kalan öğretmenler de intihar etmeli o halde.
Ben de eğitim fakültesi öğrencisiyim ama çok parlak, şansın doruğunda bir mesleği tercih ettiğimi düşünmüyorum.

Boşver takma laflarını ya sanki onlar mu okutuyor onlar mı veriyor ekmeğini salla. ben olmak istediğim yerdeyim ama emin ol doktor olsaydın da hakim olsaydın da yapılacak çok yorumları var. emin ol. hatta sanırım sağlıkçı olmayı hiç istemezdin. hasta yakınlarından alacaklar yakında diplomaları :)

Bu iki meslek de parasi için yapılacak meslekler değil önce onu söyleyim çok fedakaroolmanız gerekiyor. Ben öğretmenim eşim de sağlıkçı. Öğretmen olmanın tek avantajı tatillerini fazla ve gün içinde çocuğunuza daha fazla vakit ayirabiliryosunuz. Tabi eve goturdugunuz işleri saymazsak. Ogretmenlikte iyi ki bu meslekteyim dediğim anlar ogrencilerimin mutlu olduğunu ya da üniversiteyi kazandıklarını gordugum andır. Para zaten geldiği gibi gidiyor bir şekilde. Eşim ise sağlıkci ve başta işi riskli ve bir gittimi bazen iki uç gün gelmiyor. Erkek olduğu için bir şekilde dayanabiliyor. ama bir bayan için çok zor bir meslek. Onun iyiki bu mesleği yapiyorum dediği anlar ise evet birisi maaşı daha yüksek ikincisi ise insanlara faydalı oolmanın huzuru.

Yapmadığı, bilmediği meslek hakkında yorum yapanları hadsiz olarak görüyorum.

Öğretmenim ve mesleğim çelik gibi sağlam sinir istiyor.
Hı hangi meslek istemiyor? Para kazanmak kolay değil.

Siz iki mesleğin de size uygun olmadığını düşünmüşsünüz.
Bilinçli kararınızın karşısında bilinçsizce konuşanları hiç duymayın.

maddeci insanları sevmem, hayata para kazanmaya gelmedik sonuçta..

ben gazi eğitim mezunuyum.. öğretmenim.. kpss denen illetle uğraşmadım, devlete atanmayı kendime takıntı yapmadım çünkü özelde çalışmak istiyorum.. ama çevremde onlarca öğretmen var psikolojilerini bozan, milyarlarını dershanelere ve sınavlara yatıran... mesleğimi çok seviyorum, öğretmenlikten başka bi meslek düşünmüyorum ama rahatlığına ona buna bakan insanlar atama problemine ve hemen her ilde eğitim fakültesi açılmasına da bi baksınlar.. sen mutluysan takma kimseyi.. herkes her şeyi bilir zaten ..çımın kenarları :KK53:
Atama konusu açtığım zaman konuyu çevirdiler başka tarafa, sağlığa geçtiler onu da söyleyeyim. :D

İnsanlar kendilerine verecekleri öğüdü sık sık başka insanlara da vermeyi severler. Bu forumda da olduğu gibi...
Yani madem bu iki sektör en akıllıca olanlarmış, kendileri girselermiş? Girdilerse başkalarının da aklı olduğunu hatırlamalılar.
Sağlıkçıyım, işimi seviyorum. Ama bu durum, işim benim mizacımla, hayattan beklentilerimle uyumlu olduğu için böyle.
Ben zaten okuduğum bölümü sevmemiş olsaydım 1. sınıfta bırakırdım yani bütün yurdun çilesine falan ben bu yüzden katlanıyorum, bunu hiç düşünmeden konuşuyorlar.

üni hem kişiyi eğitmek hemde sonraki hayatını idame ettirmek için okunur.

yani bölüm seçerken sonraki hayatıda düşünmek gerekiyor.

üni 4 yılsa işhayatı 30 yıl ...

ama sen zaten işsiz kalabilecek bi bölüm okumuyosun oyüzden boşver.

eğitim sektöründeki atamalardan haberleri yok.
İşsiz de kalabilirim, bu hayatta her şey var ama bu bölüm benim dünyaya olan bakış açımı değiştirdiyse ben başka bişey demiyorum.

Yarin maliyede uzman olunca gorurum ben onlari, kendileri ne mezunuymus bu akrabalrinin?
Lise.

öğretmenlik cok zor cok yipratici..baska meslege gecme sansim olsa 1 dk durmam..okulda cocuklara gösterdiğim sabri evde kendi cocuguma gostercek gücüm kalmiyor..yükselme sansin yok maddi olarak cok iyi maaslar almiyoruz calistigimiz okullarin durumu ortada..acikcasi yabanci dil ile birlikte iktisat mezunu olarak is bulursunuz diye düşünüyorum kendinizi gelistirmeyle alakali..en az 2 dil ogrenmelisiniz ki bu sizi diğerlerinden ayirmali..
Yükselme şansı çok önemli işte, bunu da anlatamıyorum onlara. Gerçi ben anlatmakla uğraşmam o ayrı konu.

Ya evlilik ve çocuk istiyorsan öğretmenlik iyi bir meslek (tabi kadroya girersen) neden çünkü mesai saatleri az ve tatilleri çok.. ama tabi bu meslek sevmeden sırf para için yapılacak bir meslek kesinlikle değil...
Bence de.

İyi de bu devirde hiçbir mesleğin garantisi olmadığını kimse onlara söylememiş mi?

Ülkemizde eğitim sistemi ve meslek icraatleri her sene değişikliğe uğrayan senesi senesini tutmayan bir şekilde iken öğretmenlerin garanti bir meslek olduğunu sanmıyorum.

Zira benim bolumum atama yapmıyor.
Şuan atama yapan öğretmen bölümü çok az.

Bu kafayla onlara göre din kültürü öğretmeni olmak en cazibi.

Ancak ülkemizde her sene değişik bölümlere kontenjan açılıyor bir sene sürekli atanan bölüm diğer sene atanmiyor.
Garip bir sistemimiz var doğrusu.

Sağlıkçılar atanıyor ve iyi de para kazanıyorlar çoğunlukla. Ama herkes sağlıkçı olursa diğer meslekleri kim icra edecek?

İktisatta çok is yapan bir bolum değil.

Dipnot: ülkemizde hiçbir mesleğin garantisi yok. Adaletsiz bir sistemiz var.
Bunu görerek en iyi meslek sanırım ev hanımlığı :KK69:
Aynen öyle, hiçbir mesleğin garantisi yok. Zaten yarın sağ olacağımızın bir garantisi yokken iş garantisine bu kadar çok takılmak ne kadar doğru? Bilemiyorum.

Hemşireyim özelde de üniversite hastanesinde de çalıştım bu kadar yıpratıcı insanın düzenini alt üst eden başka meslek var mıdır bilmiyorum. Şu an müdürlüğe geçmek için uğraşıyorum orada 8-5 çalışılıyor keşkem geçebilsem inan rahatlarım nöbet tutmak çok zor hastalarla uğrassmak değilde yakınlarıyla ugrasmak cok cok zor :KK61:
Benim psikolojim kaldırmazdı herhalde.

Biz sağlıkçı cemiyeti olarak b.ku yiyoruz
Keske iktisat okusaydim
Kolaymış gibi konuşulması haksızlık bence.

Eğitim sektörünün atanma daha doğrusu atanmama durumundan haberdarlar mı bu kişiler acaba?
İntiharsa 4 sene okuyup da işsiz kalan öğretmenler de intihar etmeli o halde.
Ben de eğitim fakültesi öğrencisiyim ama çok parlak, şansın doruğunda bir mesleği tercih ettiğimi düşünmüyorum.
Ne yalan söyleyeyim, eğitim fakültesi için ben de aynı şeyi düşünüyorum. Olumsuz olmak istemem ama öyle.

Boşver takma laflarını ya sanki onlar mu okutuyor onlar mı veriyor ekmeğini salla. ben olmak istediğim yerdeyim ama emin ol doktor olsaydın da hakim olsaydın da yapılacak çok yorumları var. emin ol. hatta sanırım sağlıkçı olmayı hiç istemezdin. hasta yakınlarından alacaklar yakında diplomaları :)
Haklısın. :) Hayır madem akıl verecekti, 3 sene önce neredeydi? Okul bitmek üzere, kuyruğuna gelmişim kalkmış bana dediği şeye bak. İnsan gençlere öğüt verirken biraz dikkatli olmalı bence.

Bu iki meslek de parasi için yapılacak meslekler değil önce onu söyleyim çok fedakaroolmanız gerekiyor. Ben öğretmenim eşim de sağlıkçı. Öğretmen olmanın tek avantajı tatillerini fazla ve gün içinde çocuğunuza daha fazla vakit ayirabiliryosunuz. Tabi eve goturdugunuz işleri saymazsak. Ogretmenlikte iyi ki bu meslekteyim dediğim anlar ogrencilerimin mutlu olduğunu ya da üniversiteyi kazandıklarını gordugum andır. Para zaten geldiği gibi gidiyor bir şekilde. Eşim ise sağlıkci ve başta işi riskli ve bir gittimi bazen iki uç gün gelmiyor. Erkek olduğu için bir şekilde dayanabiliyor. ama bir bayan için çok zor bir meslek. Onun iyiki bu mesleği yapiyorum dediği anlar ise evet birisi maaşı daha yüksek ikincisi ise insanlara faydalı oolmanın huzuru.
Katılıyorum.

Ogretmenim. Baska iş bulursam bir dakika durmam. Veli sikayetleri , ogretmenlerin egolari, idareciler ayri bir dert zaten.
Ben de öyle düşünüyorum.

Kendi mesleğim olduğu için söylemiyorum.

Öğretmen olmadan önce de zekam hakkıyla yapılan her işin ne kadar zor ve ağır bir sorumluluk olduğunu idrak edebilecek düzeydeydi çok şükür.

Maalesef size "kolay olması" nedeniyle öğretmenliği övenlerinki o düzeyde değil, o nedenle dediklerini dikkate almamanızı öneririm.

Hangi aklı başında insan bir birey yetiştirme işini kolay diye nitelendirebilir ki?

Ya da şöyle sorayım baştan savma yapılırsa hangi iş zor?

Her meslekte işini yapmaktan aciz insan yok mu, o kadar meslek erbabı içinde kendi çocuklarını eğiten kesimi mimleyip hakkında atıp tutmak neyin kafası?

Hangi mesleği seçerseniz seçin sorumluluğunuzu tam olarak yerine getirmek için elinizden geleni yaparsanız mahvolacaksınız çünkü işinin hakkını vermek ağır ve yıpratıcı.

Öğretmen olsaydınız bu yıpranmışlığın üstüne bir de yatarak para kazandığınızı dinleyecektiniz hayatta kendine yer bulamamış ya da memnuniyetsizce bir yere sığıvermiş de kolay olduğunu iddia etmesine rağmen sanki kafasına silah dayanmış da öğretmen olmamış tipler tarafından.

Kendi çocuğunu eğitirken mızmızlanıp başkasının çocuklarını eğitmeyi ay başlarında maaş almak kadar basite indirgeyen basiretsizlerden.

Öğretmenliği "çocukla uğraşmak daha kolay" diye tarif edip bu memlekette o çocuğun velisinden dayak yiyen öğretmenleri görmezden gelen şaşırmışlardan.

Sağlık sektörü de aşardı onları, onu da detaylandırmaya gerek yok.

Bizim insanımızın en büyük sıkıntısı bu, yürürken aynı anda sakız çiğneyebilmekten aciz olup oturduğu yerden dünyayı yönetebileceğini sanmak.

Sorsan herkes lider ruhlu, fikir adamı ama toplumun hali ortada, selfie genel müdürü olmaktan öteye gidemeyip yedi kat üstüne sataşma üzerine kurulu muhabbetler.

Bu boş beleş tayfa emekçi kesime sataşıp bulaşmak yerine gerçekten yata yata para kazananlara haddini bildirmeyi akıl etse hepimizin hayatı kolaylaşacak, huzurla yiyebileceğiz nafakamızı.

Bunların boş muhabbetlerinden fenalık geldiği için ayrıntıya indim, gözlerinizi yordum affola.

Özeti, takmayın böylelerini.

Ogretmenlik rahat maasi iyi diyenlere soyle gelsinler bir hafta calissinlar yerime. Konusmaktan bogazlarimin hastaligi gitmiyor kronik faranjit hastasi oldum. Ilerleme sansin yok. Aksamin 7sinde isten cikiyorum eve gelis saatini dusun ( buyuksehurde heleki) hafta ici kocamin yuzunu 3 saat goruyorum. Eve cok sik is getiriyorum. Sinav hazirla sinavlari oku yuzlerce kagidi tek tek ve evde. Is basinda yapamazsin onlari cunku evde yapacaksin. rehberlik yap onlari dokume et. Vs vs
Maddi olarak cok sukur ama lise mezunu bir hemsireyle ayni maasi aliyoruz doner sermaye falanda yok dersin varsa ekders parasi alirsin o kadar sadece.( polemik olmasin bu realdeki rakami yansitiyorum sadece) ha birde atanmasi var. Kpss ye yillarca giriyor insanlar dersanelere milyarlar dokuyor. Ve sen disini tirnagina takip en iyi sekildr isini yapmaya calisirken senin yatarak para kazandigini soyleyen milyonlarca insan olacak

Ogretmenligi bilemicem ama saglikci olarak şunu diyebilirim ki evet su an is garantisi var ama yeni fakulteler kuruldukca kontenjanlar arttikca 10 yil sonra bu sektorde de issizlik olacak belki kim bilebilir
Ayrica sektor olarak degil de calisilan yer olarak bakmak lazim mesela ben su an 8-5 calisiyorum onda da cogu zaman kös kös oturuyorum ama bundan bi sene once wc ye zor gittigim bi yerde calisiyordum ve su an aldigimdan en az bin tl daha az kazaniyordum stres de cok daha fazlaydi demem o ki hicbir seyin garantisi yok universite sinavina girecek kardesim var tip istiyor ben asla yazma ne yapacaksin diyorum ama dinlemiyor. Disaridan bakan göze toz pembe görünüyor.

Yapmadığı, bilmediği meslek hakkında yorum yapanları hadsiz olarak görüyorum.

Öğretmenim ve mesleğim çelik gibi sağlam sinir istiyor.
Hı hangi meslek istemiyor? Para kazanmak kolay değil.

Siz iki mesleğin de size uygun olmadığını düşünmüşsünüz.
Bilinçli kararınızın karşısında bilinçsizce konuşanları hiç duymayın.
Ona bakarsanız ben İktisatı seçerken İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Arkeoloji, Mühendislikler falan bunları da tercih etmemiş bulunuyorum eğitim ve sağlık sektörünün yanı sıra. Ve ben birşeyin olmadığını, olmayacağını, birşey konusunda başarılı olamayacağımı gördüğüm takdirde bırakıp giden bir insanım. Olumsuz görseydim 1. sınıfta falan bırakırdım yani, neden 4 senemi harcayayım? Herkes haklı ben mi haksızım yani. 4. sınıftayız, halen daha bu bölümü sevmeyen sınıf arkadaşlarım var mesela. Onların da düşüncesi o. Duymayayım diyorum ama eğitim ve sağlıkçılara hakszlık ediliyor.

Back
X