- 13 Mayıs 2017
- 1.645
- 7.324
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Zaten evimden, işime gidip duruyorum. Hamilelik 0 sosyal hayat demek değil. Geçen haftada bir konsere gittim, bana bir zararı mı oldu? Hayır. Aksine duygusal açıdan iyi geldi. Kendimi yormadığım sürece tabii ki sosyal hayatıma devam edebilirim. Zaten bebek doğunca uzun bir süre sosyal hayatım olmayacak.Evinde oturup, boş işleri bırakıp, karnındaki bebeğin sağlığı için, etliye sütlüye karışmadan evde oturmak gerekiyor. Konser için ağzını açmaman gerekiyor.
Kusura bakma, karnında bir insan taşıyorsun. Kendi başına olsan bir sorumluluğun olmasa kimse sana karışmaz. Karnındaki bir kruvasan değil bir canlı.
Konu sahibesi de çevresi de bir acaip, soluksuz birileriyle takılma peşindeler. Meredithe 100 kez bu işi yapamayacaksın, çocuk doğar 1-2 yıl hevesini alır sıkılır eski hayatına dönersin yazdık. Daha çocuk doğmadan erkek peşine düştüDoğacak sabiye çok yazık.
Hafızam kuvvetlidir.Harika. B12 eksikliğiniz yok demek ki.
Zaten evimden, işime gidip duruyorum. Hamilelik 0 sosyal hayat demek değil. Geçen haftada bir konsere gittim, bana bir zararı mı oldu? Hayır. Aksine duygusal açıdan iyi geldi. Kendimi yormadığım sürece tabii ki sosyal hayatıma devam edebilirim. Zaten bebek doğunca uzun bir süre sosyal hayatım olmayacak.
Biriyle kahve içmek de illa kötü anlamlara çekilecek bir durum değil. A evet ama sevmediğiniz bir üye olduğum için nereden laf çarpabilirim diye cımbızla ayıklıyorsunuz.
Of amma hikaye yazmışsınız.Benim tek endişe ettiğim karnındaki çocuk, onun umursamadığı çocuk yaşadığımız toplumun bir parçası, yarın öbür gün yetişkin olarak baya hayata karışacak. Güvende, sağlıklı bir ortamda yetişmesi gerek.
Tanımadığı adamla kahve içmeye gitmiş, daha hamileliğin başında, birde psikolojisi iyi olmadığı için ilaç kullanıyor yazmislardi, yine hayatını karistirirsa ilaçla devam etmesi çok zor, evinde oturup, etliye sütlüye karışmaması gerek. Kimse ona hayatını izole etsin demiyor. Ama dikkat etmesi gerek. Hiç mi çevresi uyarmiyor, çok ilginc
Hımm bencilce.Hafızam kuvvetlidir.
Hem unutulacak cinsten değildi , tutarsız ve bencilce açtığınız konular.
Of amma hikaye yazmışsınız.
Epilepsi hastası olduğum için ilaç kullanıyordum.
Tanımadığı adam dediğiniz de iş dolayısıyla tanıdığım biri. Hani sosyal medyadan tanıştığım sarı çizmeli Mehmet ağa değil.
Altı üstü bi kahve, kahve. Adama evlilik vaadi mi vermişim yahu ne kötülüğü?Yav ne fark eder meredith, ne kadar tanıdığın biri? Üstelik sana flortoz yaklaşan adamla kahve icmen bu durumunda normal mi? Normal ve doğru değil. Üstelik adama da kötülük. Sen anlattın mi adama hamile olduğunu ve karmaşık ilişkin olduğunu? Adam bunu bilse gorusmez.
Evet sana dedik. Bencilce karar aldın. Daha doğurmadan flört istemeye başladın. Normal olarak. Gençsin çünkü. Ama doğurunca bu işler senin için de kolay olmayacak. Seni isteyen adam da zor bulacaksın hayat pembe dizi değil neticede.Hımm bencilce.
Altı üstü bi kahve, kahve. Adama evlilik vaadi mi vermişim yahu ne kötülüğü?
Kaldı ki bu erkek peşine düşmüşsün gibi berbat bir yorumu haklı çıkarmaz. Sanki erkek aranıp, yatağa atmaya çalışıyormuşum gibi.
Üstelik anneliğime laf edilemez. Benim bu bebeğe ne kadar düşkün olduğum ayan beyan ortada.
Hamileyken iş dolayısıyla tanıdığın insanla kahve içmeye gitmek de masum değil. Normal değilsin. Kucağında emen bebekle de randevu kovalayacaksın belli.Altı üstü bi kahve, kahve. Adama evlilik vaadi mi vermişim yahu ne kötülüğü?
Kaldı ki bu erkek peşine düşmüşsün gibi berbat bir yorumu haklı çıkarmaz. Sanki erkek aranıp, yatağa atmaya çalışıyormuşum gibi.
Üstelik anneliğime laf edilemez. Benim bu bebeğe ne kadar düşkün olduğum ayan beyan ortada.
Canım flört falan istemiyor. Bir arayışta da değilim. Biriyle kahve içmeye çıkmak bu anlamlara mı geliyor? Hayır. Tanışıp, güzel sohbet edip belki arkadaş olacağız.Evet sana dedik. Bencilce karar aldın. Daha doğurmadan flört istemeye başladın. Normal olarak. Gençsin çünkü. Ama doğurunca bu işler senin için de kolay olmayacak. Seni isteyen adam da zor bulacaksın hayat pembe dizi değil neticede.
Olan beneğe olacak. Bencilce kararlarının acısını o yaşayacak.
Bak adam kabul etmedi. İlişkin yok. Canın ilişki çekiyor. Ama artık bir canlı var sana en azından senelerce muhtaç olacak. Öyle çocuksuz gibi evlenemeyecek, flört edemeyeceksin. Dediğimize öyle bir geleceksin ki. Başladı bak ufaktan geçmiş olsun
Arkadaşınız sizden hoşlanıyor ve paylaşmak istemiyor ama ilerletir mi, flörte, sevgililiğe çevirir mi emin değilim.. Sanırım kendisi de duygularıyla henüz(!) yüzleşememiş ve bu yüzden triplerle tepki veriyor, yüzleşeceği de muamma...Merhabalar,
Bir arkadaşım var. Erkek. Birlikte vakit geçirmeyi severiz. Sinemaya, konsere vs gitmek olsun ne bileyim oturur saatlerce sohbet ederiz, yemek yeriz, maç seyrederiz. Her gün günaydınla başlar ne yapsak etsek yazarız neredeyse. Arkadaşım sürekli beraber vakit geçirelim ister. 1 hafta görüşmesek mutsuz olur. Biraz da antin kuntin bir insandır. Kendisi mükemmel, her şeyi o bilir, üniformalı meslek gruplarından hiç hazzetmez gibi gibi. Neden görüşüyorsun bunlara rağmen diyecek olursanız misal hasta olsam merak eder arar, hastaneye götürmeye kalkar, moralim bozuk olsa bir derdim olsa atlar gelir.
Perşembe günü işim dolayısıyla önceden tanışmış olduğum bir kabin memuru 'Yemeğe çıkıp birbirimizi mi tanısak?' gibi bir teklifte bulundu. Ben de yemek bence ilk buluşma için olmaz ama kahve içmeye gidebiliriz neden olmasın diye karşılık verdim. Adam bozuldu vs. Neyse konumuz bu değil.
Arkadaşımla da her zamanki gibi günlük muhabbetimizi yaparken bundan da bahsettim. Anlam veremediğim bir şekilde bozuldu. 'Bir insan bir şeyi anlar. Anlamıyorsa anlamak istemediği içindir. Yani anlarsın bence. Neyse yorgunum görüşürüz' yazmış. Açıkçası yazdığı şeye de anlam veremedim gerçekten. Herkesin kendisine abayı yakık olduğunu düşünen kadınlar gibi olmak istemem ama benden mi hoşlanıyor nedir? Ya da bahsettiğim kişi üniformalı bir meslek grubundan olduğu için mi böyle saçma bir tepki verdi. Çünkü ciddi anlamda takık.
Neyse yarın için bize konser bileti almıştı ta aylar öncesinden. Ama arkadaşımın perşembe gününden beri sesi soluğu çıkmıyor. Bence kalkıp da 'Heyyo yarın konsere gidiyor muyuz?' diye sormamalıyım. Abes olur. Sormazsam da adamı ekmiş gibi mi olurum bilemedim. Siz ne dersiniz hatunlar?
Sen demedin de diyen üyeyi de gördün muhtemelen.Ben sana erkek arıyorsun iması yapmadım.
Kendini acındırma.
Kaç tane annenin çocuğu elinden alınıp, devlet korumasına alınıyor, yok öyle anneliğime laf söyletmem. Çocuğuna duskunsen, ona göre davran insanlarda sana saygı duyarlar.
Bebeğine düşkün olsan, bu sorumluluğun bilincinde olsan böyle hayatını karmaşık hale getirmezsin. Kendini acindirmak yerine aklını başına topla.
İlk randevu için kahve daha uygun tercih demek ne demek? Normal arkadaşça bir ilgi değiş beklediğiniz. Bariz flört bu. Hamileyken flört etmek normal mi?Canım flört falan istemiyor. Bir arayışta da değilim. Biriyle kahve içmeye çıkmak bu anlamlara mı geliyor? Hayır. Tanışıp, güzel sohbet edip belki arkadaş olacağız.
Verdiğim karardan da son derece memnunum. Başa alabilsem zamanı yine aynı kararı verirdim.
Keşke bir konuya yorum yaparken konuya olan yorumunuzu yapsanız. Üyeye olan düşünceleriniz devreye girmese. Malum kişinin yaptığı yorum çok hadsizce. Ama çevresi olduğu için kimse de sen ne diyorsun demez.
Tıpkı sizin zamanında benim bebeğim için senin bebeğin değersiz benim bebeğim değerli tarzındaki yorumu beğenmeniz gibi. Asıl ben olsam o kadının yapacağı anneliği sorgulardım. O kibirle berbat bir anne olup, yine kendi gibi kibir dolu bir çocuk yetiştirecek muhtemelen.
Valla vücut zaten değişiyor. Doğumdan sonra eski halin kalmıyor. Kalça en az bir iki cm büyüyor, ayak büyüyor bir numara. Emzirme bitince memelerin içi boşalmış gibi oluyor sarkıyor. Kilosuna dikkat eden zayıf arkadaşlarımın bile memeleri sarktı. Genç kız memesi denen şeyi anlıyor insan.Anne olmaya hazır değilsin derken şaka yapmıyorduk. Bi inat yaptın çocuğu, şimdi çocuksuzmuş gibi yaşamaya çalışıyorsun. Böyle birkaç denemeden sonra anlayacaksın, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını. Birkaç aya karnın büyüyecek, hareketlerin ağırlaşacak. Onlar bile daha iyi günlerin. Şimdiden alış ki, sonra daha fazla acı çekme.
Çocuksuz gibi yaşamam mümkün değil.Anne olmaya hazır değilsin derken şaka yapmıyorduk. Bi inat yaptın çocuğu, şimdi çocuksuzmuş gibi yaşamaya çalışıyorsun. Böyle birkaç denemeden sonra anlayacaksın, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını. Birkaç aya karnın büyüyecek, hareketlerin ağırlaşacak. Onlar bile daha iyi günlerin. Şimdiden alış ki, sonra daha fazla acı çekme.