Aldığınız sınıflara muhakkak sevıye tesbıt sınavı yapın ve o sınavın analızını yapıp kucuk bır rapor yazın her sınıf ıcın ayrı ayrı. 7.sınıf mufredatına uygun bulmuyorsanız öğrencilerinizi öncelikle temel olusturacak bılgılerı de ıceren sonrasında da mumkunse kendı mufradatlarını da ıceren bır plan hazırlayın.Nasıl yetiştireceğim sorusu takılacak kafanıza halıyle tum konuları almak zoorunda degılsınız plana.Atıyorum kesırlerde carpma ıslemı var 7.sınıfta ama sızın ogrencınız carpma bılmıyor.son ünite de denklem problemlerı.Siz mecbur önce 4 ıslemı sonra kesırlerde carpmayı alacaksınız plana.Planınıza göre son unıte yetişmiyor mu o zaman olmayacak planda.Eger analız hazırlayıp raporunu yazarsanız bunu bu şekilde yapabılırsınız.
Sosyal ilişkilerde en mühim tavsiyem çenenizi tutun.Haksızlığa da uğrasanız çokta sinirlenseniz kimsenin arkasından söylenmeyin, yüzlerine karşı elbette konuşun da (ben ortamınızı az cok anladım sızın öğretmenim ben de) arkalarından yaptığınız bir dudak büküş bile büyük hakaret etmişsiniz gibi eklenerek anlatılıyor karşı tarafa.
Ve şu an yaşadıklarınızın hepsi geçici. 3 yıl yaşayacak ve maximum deneyimle ayrılacaksınız o okuldan.İlk 3 yıl zordur acemiliktir .Zamanla sınıf kontrolunuz artacak,öğrencilerin kavrayış hızını anlayacaksınız.Bunlar haloldugunda bu kadar yorulmuş ve çaresiz hissetmeyeceksiniz .
İlk görev yerim çok zordu her anlamda.Çalıştığım insanlarla, yaşamak zorunda kaldığım şehirle aramda bitmek bilmeyen bir kültür çatışması bir savaş....Çok kötü bir kenar mahalle okulunda çalıştım.Öğrenciler sadece başarı yönünde değil davranışsal anlamda da çok çok kötüydü.Veli desen...Hamile bir öğretmene bıçak çekebilen yapıda iki ayaklılar vardı içlerinde.Hepsi mi ,değil elbette ama çoğunluğu böyleydi.Muşta nedir o okuldaki nöbetimde görüp öğrendim ben mesela. İsteye isteye edindiğim mesleğimden soğumuştum.Yok diyordum yapılmaz bu iş ..." Ben bu işten asla emekli olamam.Kesin başka birşey yapmam lazım bu bana göre değilmiş." Karşılıklı birbirimizin Türkçesini bile anlamıyorduk öğrencilerle , ama ben ısrarla İngilizce öğretmeye çalışıyordum.Oysaki atandığımda kendimi çok donanımlı hissediyordum.Sonra alanda gördüm ki aldığım bilgiler çok ütopik sınıflarda uygulanabilir.Türkiyenin yuzde 80 nınde iş görmez sınıf yönetimi bilgileriyle donatılmışım,hatta öğretim yöntemleriyle....
Demem o ki ne ilksiniz bunları yaşayan ne de son...Bu deneyimi herkes yaşamıyorelbet ama , yaşayanlar daha iyi öğretmen oluyor