Sona yaklasmak

Sizce ne yapmaliyim?

• Bosan

OY: 8 29,6%
  • Bosanma

OY: 19 70,4%

• Ankete Katılan
    27

Tzk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2017
2.798
2.378
33
Merhabalar,
Bu konuyu cok fazla yazip sildim sebebi yapici degil yikici elestri yazanlar.Elimden geldigince objektif anlatacagim :Esimle 10 yildir tanisiyoruz 4 yildir evliyiz 2 yasinda oglumuz var.Severek evlendik ama su an iliskimiz kopmak uzere bircok sebebi var 2 yilda bu duruma geldik, her sey cok ust uste geldi.Olaylarin kopma noktasi gecen sene ailesiyle olan kavgam.Eski konularima bakamayanlar icin ozetlersem annesi bizim evin kredisi bitince ona kredi cekip ev almamizi soyledi kendi evi eski oldugu icin begenmiyormus bir de tek maasla gecinmek zor oluyormus biz o evin kredsini oderken o da digerininkinin kirasini alacakmis ben olmaz deyince kiskanc, fesat olmustum.Sonra kp ogluma 40 lira verdi diye kv ortaligi ayaga kaldirmisti ben de tutamadim kendimi birikmis ne varsa patladim senelerin ezik gelini olmaktan sikilmistim ve kv ben sustukca dozaji arttitip ev istemeye kadar getirmisti.Bu kavgada esim asla benden yana durmadi bu ilk degildi Dugun zamani gorumcem ben kina gecesi isterim diye tutturmustu(esimle konusup yapmama karari almistik aileler kabul etmisti benim sulalem ve arkadaslarim cok oldugu icin gorumcemin sevgili arkadaslari dugunde rahatca oynayamazlarmis bu sebeple istemisti)O zaman da susup susup en son patladim tabiki kotu yine ben oldum boyle olaylarda hepsi aile gibi keneteniyor %100 hakliyken beni suclu duruma dusuruyorlar cunku onlar aile sen disardan gelensin.Neyse benim bunlar icimde yara oldu ne yaptiysam esimi sevemedim bir daha, her gun daha da sogudum.
Cocugumuz cok gazli ve huysuz bir bebekti gunde sadece 15 dk uyurdu.Bende uyku,dinlenme, yeme, icme bitmisti psikolojim de tabi hamileyken bir de rahatsizlik gecirdim arkasindan annem kansere yakalandi .Cok kotu gunler gecirdim tum bunlar beni daha hircin yapti her seye bagiran bir tip oldum.Hele kv kavgadan sonra esime her seyde bagirip hakaret eder oldum.Zamanla aramizdaki sevgi, saygi,cinsellik bittii.Her tartismada:"Biktim senden seninle yasanmaz, zor katlaniyorum sana, seni sevmiyorum artik"gibi konusmalar geciyor birkac kere evi terk edip geri geldi.İlk evlendigimiz zamanlar agzima bakardi en ufak yuzum dussun hemen gonlumu almaya calisirdi.Ailesi her zaman sorundu ama bu kadar konu uzamazdi.Simdi benim hic umudum yok cevabi da biliyorum ama yine de basindan gecmislere sormak istiyorum:"Duzelip eskisi gibi olur mu?"Ailesi eskisi gibi karisamiyor cunku cok buyuk bir set cektim arama ama yine bir sey olsa ayni seyleri yasatir eminim.Esimin beni sevdigini zannetmiyorum cocuk icin katlandigini soyluyor Ben de zaten bitti ama bosanmayla ilgili cok soru isareti var kafamda en kotusu:"Ya pisman olursam,omur boyu yalniz kalirsam,cocugum beni suclarsa"Bir de herkesin gozu onunde olan bir cifttik mezun olur olmaz atandik hemen memlekete tayinle geldik ev aldik araba aldik cocugumuz oldu.Herkes cok sanlisiniz her isiniz yolunuzda gitti, diyor o insanlara kendimi guldurmek istemiyorum arada siddet ya da aldatma yok, bu sbeplerle bosanilir mi bilemiyorum.Bosanmasam her gun eziyet gibi evde surekli huzursuzluk yaratan her yaptigim isi hata goren bir adam var.Artik onu arkadaslarimla ayni ortama sokmak bile istemiyorum her gordugune beni sikayet ediyor asalayici seyler soyluyor.Uyardigimda bagirip cagiriyor surekli magduru oynuyor sonra pisman olup ozur diliyor.Birakip gitsem kopek gibi pisman olur adim gibi eminim ama ben bunu blof olarak kullanmak istemiyorum bir kere karar verirsem geri donusu olmaz cunku ailem ayrilmami istemiyor sabret gecer diyorlar surekli ama 2 yil oldu.Kusura bakmayin cok uzun yazdim siz ne dusunuyorsunuz?

Kendinize biraz vakit ayırın ve destek alın çok zor şeyler yaşamışsnz ama bence eşinizin de desteğe ihtiyacı var birbirinizi yıpratıyorsunuz. Bir kere daha şans verin derim. Ama anlaşmalı olarak kendinize vakit ayırarak

Bence de evlilik danışmanlığına başlayın,eşinizin ailesini de eşinize karşı kötülemeyin,sınırlarınızdan ödün vermeyin tabi de kötü de olsa ailesi içten içe sinir oluyordur size

Ben de çift terapisi alın demeye geldim. Araştırıp iyi bir psikologa gidin. Gerçi bu çift terapisi çok pahalıymis ama sizin durumunuzda değer bence.

Bir tatil ayarlayın gidin. O yaşadığınız yerden uzaklaşmak belki iyi gelir. Daha rahat konusursunuz bazı şeyleri.

Bence de hem destek alın hem de bir süre birbirinizden uzaklaşmayı deneyebilirsiniz

Trtde izlediğim bir programda mutlu evliliğinin formülünü vermişlerdi sekiz madde ile onlar şöyle:
1-Karşılıklı güven ve sadık olmak mutlu yapar
2-Eşlerin birbirini takdir edip minnet duyması.Yargılamayan,kesmeyen,eleştirmemeyen,değer verenler mutludurlar.
3-Günde 2-5dk yani haftada 35 dakika kaliteli iletişim mutlu yapar.(hal hatır sormak,gününün nasıl geçtiğini sormak vb.)
4-Eşimizi neden seçip sevdiğimizi hatırlamak mutlu yapar.
5-Rollerin karışmadığı evlilikler mutludurlar.(Kadının kadın erkeğin erkek olduğu)
6-Meşru alanların olduğu evlilikler mutludurlar.(İşten sonra kardeş ziyareti gibi,aileyle görüşme konuşma vb.yada kendine özel zaman ayırması)
7-Eşim neyi sever,neden sever bu maddeleri bulmak ve en az haftada bir bunu yapmak mutlu yapar.(Bu madde çok etkiliymiş)
8-Ben ve biz ayrımı yapabilen geniş aileyi(eş ailesini) reddetmeyenler mutludurlar...

Videoyu bulup tek tek yazdım umarım işinize yarar.

Ne koy olur bu adamdan ne kasaba
Bosanin tabii ki. Aradaki saygi ve sevginin bitmesi zaten basli basina bir bosanma sebebi

Bence asilamayacak bir sorununuz yok
Esine terapiyi teklif et hayir derse mutsuz yasamaya hic gerek yok
Hakkinda hayirlisi olsun

Kvdenin ev istemesini nasıl normal karşıladı eşin?Ortada bir fesat varsa o da bu kadar belliyken nasıl sana cephe alır?
Bu ev meselesi bizde de çıktı.Kendimize ev bakarken kv de kendine ev istemiş eşimden.Tapusunu da üzerine yapmasını söylemiş." Sana bişey olursa Sinem bana çık der" demiş birde.
İlk duyduğumda şokla karışık sinir harbi geçirdim ama eşim ılımlı olan taraftı.Hoş anasının zaten savunulacak yanı yoktu bence de neyse

Cok tesekkur ederim ugrasip vakit ayirmissiniz bizde cogu kalmadi ne yazik ki ozellikle ona asik oldugum ozellikler tukendi

Ev
Evet ben de ona sasirdim yani yaptiginin tutulur hicbir yani yokken nasil brn suvlu oldum?Onlarda senin benim ayrimj yokmus ben benim param demisim sucum buymus

Terapisti kabul etmiyor ona gore cozum degilmis ama tatili biz de dusunduk ne var ki cocukla cikarsak bize yine eziyet olur birbirimize gireriz cocugu birakmaya da benim gonlum el vermiyor

Bence de evlilik danışmanlığına başlayın,eşinizin ailesini de eşinize karşı kötülemeyin,sınırlarınızdan ödün vermeyin tabi de kötü de olsa ailesi içten içe sinir oluyordur size
Evet ailesi de dolduruyordur eminim tabi ben dr onlara karsi asiri mesefaliyim kork yilda bir gorusurum onda da nasil ama beni bu seviyeye getirene kadar ugrastilar

Ev

Evet ben de ona sasirdim yani yaptiginin tutulur hicbir yani yokken nasil brn suvlu oldum?Onlarda senin benim ayrimj yokmus ben benim param demisim sucum buymus
A harikaymış bu ya
O zaman bir tane de sizin annenize alınsın
Siz de de yoktur senin paran benim param değil mi

A harikaymış bu ya
O zaman bir tane de sizin annenize alınsın
Siz de de yoktur senin paran benim param değil mi
Benim de en cok kizdigim nokta bu onun ailesine defalarca yardim ettik bizimkilerin adi yok ustune bir de kv annemlerin hac parasina goz dikmisti hacca gitmeyip bize vereceklermis biz de ev kredisini kapatcakmisiz

Benim de en cok kizdigim nokta bu onun ailesine defalarca yardim ettik bizimkilerin adi yok ustune bir de kv annemlerin hac parasina goz dikmisti hacca gitmeyip bize vereceklermis biz de ev kredisini kapatcakmisiz
Ohaaaa
Hayatta baş edemezsiniz bunlarla

Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…