Mucizeler umutlar bunlar çok önemli şeyler ama nereye kadar?Yine de mucizelere inanmak zorundayız ve umut etmekten asla vazgeçmemeliyiz.
Dün gece YouTube'da İzmir depremi sırasındaki görüntüleri izliyordum, bir videoda Karşıyaka'da sokak röportajları yapılıyordu ki deprem olmaya başladı, spiker hızlıca bulunduğu bölgeden arabasının park halinde olduğu bir okulun bahçesine gitti kameramanla, okulda öğretmenler ve idari personel varmış hepsi okul bahçesine çıkmış, öğretmendi sanırım bir adama mikrofon uzattı spiker, çok paniklediniz mi gibi bir soru sordu, adam aynen şöyle dedi:-Hiç paniklemedim, hatta bu deprem beni hiç etkilemedi, arkadaşlar okuldan dışarı çıkalım dedikleri için bana deli demesinler diye onlara uymak adına çıktım, ben 99 depreminde 7 gün enkaz altında kaldım.
Spiker sordu 7 gün enkaz altında kendinizi nasıl motive ettiniz? Adam cevap verdi:-Hiç durmadan hareketli şarkılar söyledim.
Elbette alacağımız nefes dahi sayılı ama son nefese kadar umut etmeli insan.
Evet kayıplarımız varama ben inanıyorum o enkazlardan sağsalim kurtulacak insanlar var, belki onlar umudunu kaybetmek üzere, üşüyor ve korkuyorlar ama biz onlar için umuda sarılmalıyız.
Anneme deprem olduğunda tek dediğim şey bu 6.6 değildi bu 7.0 ve ya 7.2 ydi dedimfilmdelisi ,
İzmir depremi Sisam depremi diye geçiyor ve depremin sesini dinlemeyi kaldırabilecek psikolojide olan dinlesin YouTube'da ve o videoda üst kısımda yazan Mw7 Sisam Depremi yazısına baksınlar.
Mw moment büyüklük demek yani deprem 7 büyüklüğündeydi.
Eğlenenlere gelince evet o kısma bende bozuğum, zira biz belli bir terbiyeyle büyüdük biri bir acı yaşadığında evimizde tv bile açılmazdı, ister ulusal yas ilan edilsin ister edilmesin, memleketin hangi köşesinde olursa olsun bir üzüntü varsa insan olarak üzüntüye ortak olmak için pekala bir haftacık olsun eğlenmeyebiliriz, biz burada da hissettik ve çok korktuk ama gel gör ki haftasonu bazı eğlence mekanlarından sesler geliyordu vur patlasın çal oynasın modunda, kendi kendime söylendim durdum.
Kaç gündür deprem dışında bir habere bile odaklanamıyorum ben, değil şarkı türkü artçılardan sallanmadan oturabildiğim anlara şükrediyorum, sonra depremzedeler aklıma geliyor geceleri ayaz çıkıyor artık, enkaz altındakiler kim bilir nasıl üşüyordur diyorum, bir evime bakıyorum, bir kızımın eşimin yüzüne sonra diyorum ki bizde şu an enkaz altında olabilirdik, yarın benim enkaz altında olmayacağımın garantisi var mı?
Birebir yaşamasam da aynısını yapıyorum çünkü acının dini, dili, ırkı, şehri, ülkesi yok, insanız ve bence biri üzülünce hepimiz paylaşmalıyız, insanlığımız düğün dernek kurduğumuzda değil acılarda belli olur bence.
Ve biz hep sınıfta kalıyoruz.
Anneme deprem olduğunda tek dediğim şey bu 6.6 değildi bu 7.0 ve ya 7.2 ydi dedim
Buyurun bu da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından hazırlanmış ön inceleme raporu.
İpek'i kaybettik sanirimBayraklı da iş hanımızda ki komşumuzun kızı İdil Şirin 58 saat sonra kurtarıldı kardeşi İpek ve diğer 2 kişi de inşallah sağ salim çıkacaklar.Mucizeler her zaman vardır.
mune abla dün düğün yapmışlar izmir karşıyaka da . davullu zurnalı hemdefilmdelisi ,
İzmir depremi Sisam depremi diye geçiyor ve depremin sesini dinlemeyi kaldırabilecek psikolojide olan dinlesin YouTube'da ve o videoda üst kısımda yazan Mw7 Sisam Depremi yazısına baksınlar.
Mw moment büyüklük demek yani deprem 7 büyüklüğündeydi.
Eğlenenlere gelince evet o kısma bende bozuğum, zira biz belli bir terbiyeyle büyüdük biri bir acı yaşadığında evimizde tv bile açılmazdı, ister ulusal yas ilan edilsin ister edilmesin, memleketin hangi köşesinde olursa olsun bir üzüntü varsa insan olarak üzüntüye ortak olmak için pekala bir haftacık olsun eğlenmeyebiliriz, biz burada da hissettik ve çok korktuk ama gel gör ki haftasonu bazı eğlence mekanlarından sesler geliyordu vur patlasın çal oynasın modunda, kendi kendime söylendim durdum.
Kaç gündür deprem dışında bir habere bile odaklanamıyorum ben, değil şarkı türkü artçılardan sallanmadan oturabildiğim anlara şükrediyorum, sonra depremzedeler aklıma geliyor geceleri ayaz çıkıyor artık, enkaz altındakiler kim bilir nasıl üşüyordur diyorum, bir evime bakıyorum, bir kızımın eşimin yüzüne sonra diyorum ki bizde şu an enkaz altında olabilirdik, yarın benim enkaz altında olmayacağımın garantisi var mı?
Birebir yaşamasam da aynısını yapıyorum çünkü acının dini, dili, ırkı, şehri, ülkesi yok, insanız ve bence biri üzülünce hepimiz paylaşmalıyız, insanlığımız düğün dernek kurduğumuzda değil acılarda belli olur bence.
Ve biz hep sınıfta kalıyoruz.
Ege Üniversitesi’de Doçent olan Seher hocamızın kendisi ve üç yavrusu çıktı. Bir yavrusu maalesef hastanede vefat etmiş.Diğeri ise hala enkazda. Çıktıktan sonra da zor bi süreç bekliyor insanları hastanede. Allah yardım etsin. Daha fazla kayıp olmaz inşallah.
O videoyu ben de izledim evet ve o adam gibi günler sonra kurtarılan çok insan oldu 99 depreminde. Depremin üzerinden çok saat geçti ama umut edelim yine de... Yıkıntıların arasında bir yaşam boşluğunda bekleyenlerin olduğunu dileyelim... İnsanoğlu en zorlu şartlarda çok üstün dayanıklılık gösteriyor. Enkaz kalktikca sesini duyurabilenler olsun diye dua ediyorum.Yine de mucizelere inanmak zorundayız ve umut etmekten asla vazgeçmemeliyiz.
Dün gece YouTube'da İzmir depremi sırasındaki görüntüleri izliyordum, bir videoda Karşıyaka'da sokak röportajları yapılıyordu ki deprem olmaya başladı, spiker hızlıca bulunduğu bölgeden arabasının park halinde olduğu bir okulun bahçesine gitti kameramanla, okulda öğretmenler ve idari personel varmış hepsi okul bahçesine çıkmış, öğretmendi sanırım bir adama mikrofon uzattı spiker, çok paniklediniz mi gibi bir soru sordu, adam aynen şöyle dedi:-Hiç paniklemedim, hatta bu deprem beni hiç etkilemedi, arkadaşlar okuldan dışarı çıkalım dedikleri için bana deli demesinler diye onlara uymak adına çıktım, ben 99 depreminde 7 gün enkaz altında kaldım.
Spiker sordu 7 gün enkaz altında kendinizi nasıl motive ettiniz? Adam cevap verdi:-Hiç durmadan hareketli şarkılar söyledim.
Elbette alacağımız nefes dahi sayılı ama son nefese kadar umut etmeli insan.
Evet kayıplarımız varama ben inanıyorum o enkazlardan sağsalim kurtulacak insanlar var, belki onlar umudunu kaybetmek üzere, üşüyor ve korkuyorlar ama biz onlar için umuda sarılmalıyız.
Elifin bütün videolarını ağlayarak izledim,son sağlık durumu hakında haber varmı acaba durumu gerçekten iyimi inşallah kalıcı bir hasar kalmaz böbrekler susuzluga kaç gün dayanabiliyor acaba bilgisi olan varmıElif de çıktı.Allah’ım sana şükürler olsun.
3 yaşındaki koca yürek!
Dayısı konuştuElifin bütün videolarını ağlayarak izledim,son sağlık durumu hakında haber varmı acaba durumu gerçekten iyimi inşallah kalıcı bir hasar kalmaz böbrekler susuzluga kaç gün dayanabiliyor acaba bilgisi olan varmı
durumu iyi denildiElifin bütün videolarını ağlayarak izledim,son sağlık durumu hakında haber varmı acaba durumu gerçekten iyimi inşallah kalıcı bir hasar kalmaz böbrekler susuzluga kaç gün dayanabiliyor acaba bilgisi olan varmı
mune abla dün düğün yapmışlar izmir karşıyaka da . davullu zurnalı hemdeoysa o manavkuyu civarına gidip bir görselerdi çadırda kalanların yere battaniye serip oturanların halini. yardım amaçlı gittik dün. bir an susun sessizlik denildi. tamam dedik birini çıkarttılar işte. sonra devam diye bağırdılar herkes yıkıldı o an yaşamayan bilemez o anı. şuan ofisin camından çalışan vinçleri görüyorum sırf o tarafa bakmaya yüreğim dayanmıyor diye perdeleri indirdim.
AminO videoyu ben de izledim evet ve o adam gibi günler sonra kurtarılan çok insan oldu 99 depreminde. Depremin üzerinden çok saat geçti ama umut edelim yine de... Yıkıntıların arasında bir yaşam boşluğunda bekleyenlerin olduğunu dileyelim... İnsanoğlu en zorlu şartlarda çok üstün dayanıklılık gösteriyor. Enkaz kalktikca sesini duyurabilenler olsun diye dua ediyorum.
Allah kurtarma ekibindekilere de hiç, kuvvet versin, işlerini kolaylastirsin.
inşallah inşallahDuyguları olan hangi insanın yüreği dayanır kiBen tvde seyrederken ağlamaktan içim dışıma çıkıyor, bir de orada olsam
Amindün görüntüleri seyrederken kurtarma ekibinden birinin gözyaşlarına dayanamadım, hiç durmadan aralıksız çalışıyorlar ve tüm amaçları herkesi enkazdan sağ çıkarmak, vefat edenleri çıkarırken psikolojileri allak bullak oluyor.
Elif hepimize umut olsun, herkes sağsalim kurtulsun inşaallah.
Her insan kıymetli, her can için üzülüyoruz fakat en çok küçük çocuklar için endişe ediyoruz ister istemezAllahım ya duyunca Elifi çok sevindim çünkü 4 torunum var aynı yaşta olan var sabah haberleri izleyince hem çok çok sevindim ve ağladım kurban olurum onu verene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?