Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Mucizeler umutlar bunlar çok önemli şeyler ama nereye kadar?
Daha çok para kazansın diye malzemeden çalarak binalar dikiliyor ve hep ölenler oluyor?adaletsizlik değil mi?hiç bir zenginin bir ünlünün enkaz altında kaldığını duyduk mu duymadık..neden hep olan fakir ve orta hallilere oluyor?
İzmir depremi yeni bir fobimin başlangıcı oldu deprem fobim başladı ayrıca her enkazdan ölen insan çıktığında gözlerimden yaşlar süzülüyor sonra müteahhitlere saydırıyorum..psikolojim bozuldu
Haber seyretmemeye başlamıştım şimdi uyandığım gibi haber kanalı açıyorum tadım tuzum yok onca insan boşu boşuna öldüler yazık..bebekler bar ölenlerin içinde onları duydukça daha da üzülüyorum hep adaletsizlik hep

filmdelisi ,
İzmir depremi Sisam depremi diye geçiyor ve depremin sesini dinlemeyi kaldırabilecek psikolojide olan dinlesin YouTube'da ve o videoda üst kısımda yazan Mw7 Sisam Depremi yazısına baksınlar.

Mw moment büyüklük demek yani deprem 7 büyüklüğündeydi.

Eğlenenlere gelince evet o kısma bende bozuğum, zira biz belli bir terbiyeyle büyüdük biri bir acı yaşadığında evimizde tv bile açılmazdı, ister ulusal yas ilan edilsin ister edilmesin, memleketin hangi köşesinde olursa olsun bir üzüntü varsa insan olarak üzüntüye ortak olmak için pekala bir haftacık olsun eğlenmeyebiliriz, biz burada da hissettik ve çok korktuk ama gel gör ki haftasonu bazı eğlence mekanlarından sesler geliyordu vur patlasın çal oynasın modunda, kendi kendime söylendim durdum.

Kaç gündür deprem dışında bir habere bile odaklanamıyorum ben, değil şarkı türkü artçılardan sallanmadan oturabildiğim anlara şükrediyorum, sonra depremzedeler aklıma geliyor geceleri ayaz çıkıyor artık, enkaz altındakiler kim bilir nasıl üşüyordur diyorum, bir evime bakıyorum, bir kızımın eşimin yüzüne sonra diyorum ki bizde şu an enkaz altında olabilirdik, yarın benim enkaz altında olmayacağımın garantisi var mı?

Birebir yaşamasam da aynısını yapıyorum çünkü acının dini, dili, ırkı, şehri, ülkesi yok, insanız ve bence biri üzülünce hepimiz paylaşmalıyız, insanlığımız düğün dernek kurduğumuzda değil acılarda belli olur bence.

Ve biz hep sınıfta kalıyoruz.

Anneme deprem olduğunda tek dediğim şey bu 6.6 değildi bu 7.0 ve ya 7.2 ydi dedim

Buyurun bu da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından hazırlanmış ön inceleme raporu.
Depremin 7 büyüklüğünde olduğunu söylüyor, Prof. Dr. Sözbilir'de büyüklüğün 7, şiddetin 8 olduğunu söylüyor.
Bizler belki uzman değiliz ama deprem gördük, büyüklüğü az çok tahmin edebiliyoruz.

mune abla dün düğün yapmışlar izmir karşıyaka da . davullu zurnalı hemde oysa o manavkuyu civarına gidip bir görselerdi çadırda kalanların yere battaniye serip oturanların halini. yardım amaçlı gittik dün. bir an susun sessizlik denildi. tamam dedik birini çıkarttılar işte. sonra devam diye bağırdılar herkes yıkıldı o an yaşamayan bilemez o anı. şuan ofisin camından çalışan vinçleri görüyorum sırf o tarafa bakmaya yüreğim dayanmıyor diye perdeleri indirdim.

Elif de çıktı. Allah’ım sana şükürler olsun.
3 yaşındaki koca yürek!

O videoyu ben de izledim evet ve o adam gibi günler sonra kurtarılan çok insan oldu 99 depreminde. Depremin üzerinden çok saat geçti ama umut edelim yine de... Yıkıntıların arasında bir yaşam boşluğunda bekleyenlerin olduğunu dileyelim... İnsanoğlu en zorlu şartlarda çok üstün dayanıklılık gösteriyor. Enkaz kalktikca sesini duyurabilenler olsun diye dua ediyorum.
Allah kurtarma ekibindekilere de hiç, kuvvet versin, işlerini kolaylastirsin.

Elif de çıktı. Allah’ım sana şükürler olsun.
3 yaşındaki koca yürek!
Elifin bütün videolarını ağlayarak izledim,son sağlık durumu hakında haber varmı acaba durumu gerçekten iyimi inşallah kalıcı bir hasar kalmaz böbrekler susuzluga kaç gün dayanabiliyor acaba bilgisi olan varmı

Dayısı konuştu
Su istemiş vermişler bir daha istemiş. Yaşını filan söylemiş.
Şuan yoğun bakımdaymış.
İnşallah güzel haberlerini alacağız. En zor süreci atlattı bunlar ona kolay gelecek inşallah

Duyguları olan hangi insanın yüreği dayanır ki Ben tvde seyrederken ağlamaktan içim dışıma çıkıyor, bir de orada olsam
Amin dün görüntüleri seyrederken kurtarma ekibinden birinin gözyaşlarına dayanamadım, hiç durmadan aralıksız çalışıyorlar ve tüm amaçları herkesi enkazdan sağ çıkarmak, vefat edenleri çıkarırken psikolojileri allak bullak oluyor.

Elif hepimize umut olsun, herkes sağsalim kurtulsun inşaallah.

inşallah inşallah

Depremzedelerin kuru gıda (bisküvi,konserve vb), çorap, diş macunu, diş fırçası, sıfır battaniye gibi ihtiyaçları varmış. İki kargo şirketi de İzmir’e yardım amaçlı gönderileri ücretsiz kabul ediyormuş. Belki yardım etmek isteyen olur ve detayları araştırır diye söylemek istedim umarım yasak değildir

Allahım ya duyunca Elifi çok sevindim çünkü 4 torunum var aynı yaşta olan var sabah haberleri izleyince hem çok çok sevindim ve ağladım kurban olurum onu verene
Her insan kıymetli, her can için üzülüyoruz fakat en çok küçük çocuklar için endişe ediyoruz ister istemez hele anne babası dışarıda bekleyenler, depremler canları alıp giderken geride kalanlara derin psikolojik yaralar bırakıyor.
Bir anne vardı onun bekleyişi çok etkilemişti kadın çalışıyormuş 6 ve 4 yaşındaki çocuklarına kayınvalidesi bakıyormuş, kayınvalide hem oğlunun hem kızının çocuklarına bakıyormuş sanırım, depremde kayınvalide ve 4 torunu enkaz altında kalmıştı, kadıncağız enkazda kalan yavruları için bekliyordu, kurtuldular mu, bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…