• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Depremzedelerin kuru gıda (bisküvi,konserve vb), çorap, diş macunu, diş fırçası, sıfır battaniye gibi ihtiyaçları varmış. İki kargo şirketi de İzmir’e yardım amaçlı gönderileri ücretsiz kabul ediyormuş. Belki yardım etmek isteyen olur ve detayları araştırır diye söylemek istedim umarım yasak değildir
Yok yok yasak değil, böyle bir duyuruyu yapabilirsiniz, ki zaten afet bu ve şu an önemli olan İzmir'deki insanlarımız.

Dayısı konuştu
Su istemiş vermişler bir daha istemiş. Yaşını filan söylemiş.
Şuan yoğun bakımdaymış.
İnşallah güzel haberlerini alacağız. En zor süreci atlattı bunlar ona kolay gelecek inşallah 😊
İnşallah teşekkür ederim cevabınız için ,iş yerindeyim bir türlü işime konsantre olamadım sabahtan beri Elif e ağlıyorum Allah yardımsıları olsun bütün deprem zedelerin tarif edilemez bir acı Allah sabır versin
Enkazda çalışan kahramanlarada Allah güç kuvvet versin

bnde işyerinde yakalandım şoka girdim önce snra yavaşladı gibi birden daha güçlü sarsıntı başlayınca masa altına girdim ve çığlık atmaya başladım , patronuma bağırdım saklanın diye ama o şoku atlatamamış ayakta kalmış. bnm olduğum yerde deniz dolgusu yapılar yerlerden biri ve 5.kattayız. Benim ölümüm böyle olcakmış diye düşündüm , bittiğini anlamadım çünkü yine şoktaydım patronum geldi hadi hemen çıkalım dedi ben bitti mi dye sordum , herkes merdivenlerden ağlayarak çığlık çığlığa indi. Çok değil 10 saniye daha devam etseydi izmir dümdüz olurdu :( dün enkaz alanına yardım götürdük . Arkaplanda çok daha fazla hasarlı ev mevcut , hatta ordayken hasarlı bir bina daha yan yattı , altında market çalışanları varmış fakat tüm katlar duruyor sadece zemin ezilmişti. Onların sağ çıkmaları için hiç ama hiç ümit yoktu :( her an korku içindeyiz yüreğimiz ağzımızda. Cumartesi sabahı olan artçıda nasıl yataktan kalkıp nasıl çelik kapı arkasına koştum anlatamam. Şimdi tv de diyorlar ki masa altına , kiriş altına girmeyin ama bu bize ilkokulda öğretildi, neden bize hatalı bilgi aşılandı ? yaptığım şey direkt masa altına girmek oldu 2.si çelik kapı kirişine koşmak

AEC47020-FCC7-469E-B3E7-E03DF33643E6.png

Çadırlar birbirine çok yakın olduğu için ateş yakıp ısınamıyorlarmış ve battaniyeye çok ihtiyaçları varmış. Coronadan dolayı sadece sıfır battaniye kabul ediliyor. Gıda yardımı yapmak isteyenler online market alışverişi yapabildiğimiz uygulamalar aracılığıyla da yardım edebilirler. Daha fazla bilgi almak isteyen olursa Instagramdan @muhendisbirkadın hesabına yazabilirler. Bu arada para yardımı kabul etmiyorlar. Bugün biz onlara, yarın onlar bize🙏🏻

Arkaplanda çok daha fazla hasarlı ev mevcut , hatta ordayken hasarlı bir bina daha yan yattı , altında market çalışanları varmış fakat tüm katlar duruyor sadece zemin ezilmişti. Onların sağ çıkmaları için hiç ama hiç ümit yoktu :KK43:
Çok geçmiş olsun:( Nasıl yani? Hasarlı binadaki markette mi çalışıyordu insanlar? Dün bina yan yatınca altında mı kaldılar😱

Depremzedelerin kuru gıda (bisküvi,konserve vb), çorap, diş macunu, diş fırçası, sıfır battaniye gibi ihtiyaçları varmış. İki kargo şirketi de İzmir’e yardım amaçlı gönderileri ücretsiz kabul ediyormuş. Belki yardım etmek isteyen olur ve detayları araştırır diye söylemek istedim umarım yasak değildir
hangi kargolar acaba? Sadece battaniye için yurtiçi ve aras diye biliyorum ben.

Çok geçmiş olsun:KK43: Nasıl yani? Hasarlı binadaki markette mi çalışıyordu insanlar? Dün bina yan yatınca altında mı kaldılar😱
hayır hayırr yanlış anlaşıldı. deprem anında çok katlı binada sadece marketin bulunduğu zemin kat çökmüş , diğer katlar ayakta , vinç ile destekleniyordu ama bina yine yan yattı ve çalışanların hayatı tehlikeye girdi. yıkım kararı almışlardı dün :(

hayır hayırr yanlış anlaşıldı. deprem anında çok katlı binada sadece marketin bulunduğu zemin kat çökmüş , diğer katlar ayakta , vinç ile destekleniyordu ama bina yine yan yattı ve çalışanların hayatı tehlikeye girdi. yıkım kararı almışlardı dün :KK43:
Bir an çalışanlar içerideyken bina zemine oturdu ve altında kaldılar sandım😔 Çok şükür ki yanlış anlamışım.

İnşallah teşekkür ederim cevabınız için ,iş yerindeyim bir türlü işime konsantre olamadım sabahtan beri Elif e ağlıyorum Allah yardımsıları olsun bütün deprem zedelerin tarif edilemez bir acı Allah sabır versin
Enkazda çalışan kahramanlarada Allah güç kuvvet versin
Elif iyi sağlık bakanı da açıkladı.
Herhangi bir kırık ya da kas ezilmesi yokmuş bilinci açıkmış. Uzun süre enkazda kalıp sıkıştığı için tedbir amaçlı yoğun bakımda takip ediliyormuş😊
Bende sabahtan beri kim çıkıp röportaj verse ağlamaya başlıyorum. Öldü zannetmisler. Kurtaran kişi babasını uzaklaştırın demiş haraketsiz yattığını görünce.
Sonra çıkarmışlar. Hatta ceset torbası ve battaniye istemişler. Sonrasinda battaniye istemiş yüzünü silmek için. Yüzünü silerken aniden parmağını tutmuş gözünü açmış. Uyuyormuş meğerse.
Of yazarken bile kötü oldum yine.
Ambulansa kadar hep kurtaran kişiye bakmış elini hiç bırakmamış boncuk göz

Rica ederim

‘Ne olur vekilim bana bakın izin verin bir şey söyleyeceğim...
Tam arkadaşların bulunduğu yerde 4 tane yavrumuz var.
Enkaz altındalar yavrularımız, ben onları canlı istemiyorum, cesetlerini istemiyorum, sadece parçalarını istiyorum.
Ne olur kepçelerle yapmasınlar ezilmesin, izin verin ben gidip bulayım lütfen...’

Bundan daha acı bir şey izlemedim, duymadım, görmedim.
Bir babanın haykırışı....

Enkaz altındalar yavrularımız, ben onları canlı istemiyorum, cesetlerini istemiyorum, sadece parçalarını istiyorum.
Ne olur kepçelerle yapmasınlar ezilmesin, izin verin ben gidip bulayım lütfen...’

Yazdıkların bile tüylerimi ürpertmeye yetti:(
Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, her ölüm acı ve tarifsiz ama evlat acısı:(
Oradakilere sabırlar diliyorum, dayanma gücü diliyorum, nasıl düzelirler nasıl teselli bulurlar bilemiyorum😔

Yazdıkların bile tüylerimi ürpertmeye yetti:KK43:
Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, her ölüm acı ve tarifsiz ama evlat acısı:KK43:
Oradakilere sabırlar diliyorum, dayanma gücü diliyorum, nasıl düzelirler nasıl teselli bulurlar bilemiyorum😔
Üzüntüden ölmek diye bir şey varsa, tam o noktadayım.
Kalbim dayanmıyor...

6.9 oldu 6.6 falan değildi. Resmen ev yattı kalkti. Biraz daha sürse İzmir diye bı yer kalmazdi
Deprem şiddetliydi, bu depremi yaşayan herkes 6,6 olmadığı konusunda hemfikir, ki deprem Profesörleri de 6,6 olmadığında hemfikir.
Biz İzmir'e yakınız depremi olduğu gibi hissettik, dün bir tanıdıkla konuştum, abla eğer deprem 10 saniye daha sürse bizim burada bile enkaz olurdu dedi, çok şükür yıkım olmadan atlattık ama depremin olduğu gün bizim bölgede herkes arabalarda ve sokaklarda sabahladı.

Üzüntüden ölmek diye bir şey varsa, tam o noktadayım.
Kalbim dayanmıyor...
Yürek kaldırmıyor ki:( ne tadımız kaldı ne tuzumuz, enkaz altında kalanların hepsi sağsalim kurtulsa da biraz olsun içimize su serpilse:(
Biz bu kadar etkileniyoruz, enkazda evlatları olan anne babalar ne yapsın, delirmemek mümkün mü😔

Çaresiz ağlıyorum.
Bu nasıl zor durum.
Allahım sabır ver...
Nasıl dayanılır ki bu acıya...

Çaresiz ağlıyorum.
Bu nasıl zor durum.
Allahım sabır ver...
Nasıl dayanılır ki bu acıya...
İnan bilmiyorum.
İzlediğim andan beri yaşamıyorum, yaptığım yemekten, evimde keyifle oturmaktan, birazdan çocuklarıma sarılacak olmaktan utanıyorum.
Böyle bir acıyla nasıl nefes alınır, bilmiyorum...

O alt katı çöken ve yan yatan bina kan bankasının orada. Yan tarafında. Kan bankasının arka tarafındaki binanın da yukarıdan aşağıya kadar bir köşesi çökmüş :KK43:
Manavkuyu'da yol boyunca binalarda çatlak var. Birinin köşe duvarları patlamıştı. Dairelerin içleri görünüyordu.

Back