Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Japonya'da da deprem oluyor bina falan yıkılmıyor bu Türkiye'ye has bişey insan hayatının ucuz olduğu bir ülke ne yazık ki
Evet maalesef oyle.Akillanmamiz gerekiyor.Valla uzuntuden mahvoldum..Izmirde aklima gelen butun akrabalari ,ogrencimi,dostlarimi aradim..
yaa saglam ev yapmak bu kadar zor bor sey degil..Ama bir luksun pesine takilmis gidiyoruz..

Evet maalesef oyle.Akillanmamiz gerekiyor.Valla uzuntuden mahvoldum..Izmirde aklima gelen butun akrabalari ,ogrencimi,dostlarimi aradim..
yaa saglam ev yapmak bu kadar zor bor sey degil..Ama bir luksun pesine takilmis gidiyoruz..
Rıza bey Apartmanını gösterdi bu akşam haberlerde dışı ne güzel önce sonra diye gösterdiler depremde yıkılmış çok üzücü

Vallahi o rezidanslar da yasayacaktim aklımdan şüphe ediyorum artık oralara tasinirsam.
99 depremine kadar 80 katlı yerde dahi yaşayabilirdim, o deprem ev seçimlerinde miladım oldu.
Hele dün eşim, çocuğum, dört patili meleğimle sağsalimiz, bir aradayız ve depremi hasarsız atlattık diye şükürler ettikten sonra aman rezidans kusur kalsın, tüm hayatınız saniyeler içinde tepetaklak olabiliyor, bunu yine yeniden defalarca kere olduğu gibi çok acı bir şekilde yaşayarak öğrendik hepimiz

Aynen öyle canım , maaalesef , dışarda çoçuklar bağrışıyor benim yüreğim ağzıma geliyor , çünkü deprem anında çücuklar ağlaşmış sokakta , ben evde değildim . Gece üst komşu sifonu çekiyor , baya ses geliyor, ama öyle bir ses ki sanki bina üstümüze çöküyor, yataktan öyle bir fırladım ki kalbim yerinden çıkıcaktı sanki gece hep bina ne tarafa çökerse naparız nereye saklanırız sağ kalmak için plan kurdum durdum kafamda

Allah yardımcınız olsun.99 depremini yasamis biri olarak korkunuzu cok iyi anlıyorum. Bu travma kolay kolay geçmiyor maalesef.dualarimiz sizinle ve butun izmirle.allah yar ve yardımcınız olsun

Allah yardımcınız olsun.99 depremini yasamis biri olarak korkunuzu cok iyi anlıyorum. Bu travma kolay kolay geçmiyor maalesef.dualarimiz sizinle ve butun izmirle.allah yar ve yardımcınız olsun
Amin canım , Allah hepimizi korusun, biz bu durumdaysak enkaz altında olanlar ne durumdadır diye düşünemiyorum, inşallah çoğu kişi sağ bir şekilde kurtarılır

Az evvel beni masadan kapıya koşturan bı deprem daha yaşadık
4.3 siddet
Derinlik 10 km iceri

7.1 lik yaşadığımız depremde derinlik 16 km idi
O gün 10 km içeride olsaydı daha fazla zarar görmüştük ssnirim

Herkes iyi mi ben bu gündemden halen çıkamadım
Hatırlayamadığım bazı sesler ve bazı tepkilerim şimdi şimdi gözümün önüne geliyor beynimde yankı yapıyor
Benim gibi olan var mı ?

BiZ de aynıyız,sürekli tetikteyizKızım uyuymuyor o günden beri korkuyo uykuda olursa kaçamam diye.sanırım psikolojik destek almamız gerekecek.annemde kalıyoruz evimize çıkamadık henüz..kapının yanında çantalarımız,eşyalarımız hazır bekliyoruz yüreğimiz ağzımızda

Evimizdeyiz
Büyük deprem gelecek diye korku vermezlerse kendimizi daha iyi hissedecegiz

Evimizdeyiz
Büyük deprem gelecek diye korku vermezlerse kendimizi daha iyi hissedecegiz
Geçmişler olsun.Yıkılan binalardan ikisine seneler önce dayanıksız raporu vermişler.

Çok geçmiş olsun biz elazığ ve bingol depremini diyarbakırda ki ikisine de çok yakın olan diyarbakır da yaşadık. Günlerce ayarca psikolojik sallandım .

Lütfen kendinize deprem olursa saklanacak bir yer bulun hepiniz bir arada olun kaçmak kapıya yönelmek en son şey olsun ev zeminde değilse. Bu planları yaptığınız da inanın içiniz daha rahat oluyor.

Birinci kat dış kapim merdivene açılıyor direkt ama binanın dış kapısı dolambaçlı.uzakta

Birinci kat dış kapim merdivene açılıyor direkt ama binanın dış kapısı dolambaçlı.uzakta
Iciniz lütfen rahat olsun insan caresizsse korkuyor yoksa temkinli olun Allahım izniyle rabbim korusun

Elif Bizim avcılardaki evde böyleydi zaten deniz doldurulmuştu binanın tabanından midye kabukları çıkıyordu Allahtan kurtulduk bid3 tabana hali yıkama dükkanı açmışlar zamaninda

Çok geçmiş olsun Rabbim korusun inşallah hepimizi.Ölenlere rahmet kalanlara sabır yaralılara şifalar diliyorum.Çok üzüldük birdaha böyle afetler yaşanmaz inşallah.Ağlayarak izliyoruz enkaz altından çıkan insanların haberlerini çok acı.Ama biz insanlar akıllanmayız iki gün sonra unutur yine malzemeden şundan bundan nasıl kar ederiz diye düşünmeye başlarız.Allah ıslah etsin bu binaları yapan insanları.

Sanirim , Bir cok insanin psikolojik destek almasi gerekiyor . O kadar iyi anliyorum ki , korkularinizi .. Allahim insallah daha buyuk deprem felaketlerini gostermez kimseye .En azindan su durum da bol dua edin . Iciniz ferahlar . Ama ben daha buyuk bir deprem olacagina ihtimal vermek istemiyorum . Cok buyugunu gordu cunku Izmir . Uzun vade de daha kucuk derecede artcilarla insallah kurtaririz .
Cok kisi kaybettik, cok uzgunum . Keske herkesin evi tek katli olsaydi , eskiden oldugu gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…